X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Witajcie Dziewczyny ☺
    Dzisiaj bylam na wizycie i gin stwierdzila ciążę blizniaczą.Termin mam na 9 lipca.
    Jestem caly czas w szoku a maz jeszcz wiekszym .
    Lekarz bardzo ostudzila mnie mowiac ,ze jeden z pecherzykow jest mniej wyrazny i abym sobie nie robila duzych nadziei....
    Dodatkowo jest bardzo duzy krwiak blisko osadzony pecherzyka "ladniejszego".
    Dla mnie jest to ciezkie,mam galimatias w glowie,bardzo sie boję i bardzo chcialabym aby wszystko potoczylo sie pozytywnie.
    Mam kilka poronien za sobą, jestem juz mamą ,w domu trojeczka, ale ciezko jest mi z ta swiadomoscia,ze moze pojsc cos nie tak...
    Doczytalam,ze z zalozenia ciaza blizniacza jest o podwyzszonym ryzyku ,ale mam w sobie tez taka mysl,ze moze piorun nie uderza w to samo miejsce ponownie....Mam corke z IUI byla to ciaza blizniacza ,ale jeden z blizniakow obumarl.
    Chcialabym do Was dolaczyc i cieplo Was pozdrawiam.

Witaj , spokojnie :) u mnie na poczatku jeden pecherzyk byl bardzo duzo mniejszy , gin mi nawet mowil że on raczej sie wchlonie .... Pecherzyki mialy spora roznice , a cialka żółte w srodku takie same , wiec roznie to bywa :)
    Jak masz krwiaka to Duzo leż, odpoczywaj ;)
    Trzymam za Was kciuki :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratuluje i spokojnie trzymam za Was kciuki i wierze, ze bedzie dobrze <3

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa ,my to mamy podobny termin widzę☺.Też Ci gratuluję☺. Już mi raźniej !
    Ginka nakazala mi lezec ,moge tylko do toalety,ciężko będzie zarzadzic domem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 12:44

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Agniechaaa ,my to mamy podobny termin widzę☺.Też Ci gratuluję☺. Już mi raźniej !
    Ginka nakazala mi lezec ,moge tylko do toalety,ciężko będzie zarzadzic domem.
    Ja tez większość czasu leze :) ale to przez mdłości :) i olewam zajęcia domowe do zwraca sie nie zawali :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no nie zawali. Mąż ma z deko trudno bo musi ogarnac dom,pogotowac a i najmlodsza pociecha zajac. Teraz widzi,ze to jest wyzwanie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,jak Twoje samopoczucie?,boli Cie coś? Mnie pobolewaja krzyże czasem brzuch jak na @. Najbardziej dokuczaja mnie jednak te krzyże. Kiedy wybierasz się na USG serduszkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 12:57

• Justine Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Justine, jak długo czeka sie na paczkę? Jak z rozmiarówkami?? Nigdy nie zamaiwłam i zielona jestem w tym temacie ale sukieneczki bardzo mnie kuszą. Naciełaś się kiedyś??

Kochana i nie wierzę że to już! Czas leci jak szalony, dopiero był poczatek ciąży u Ciebie a zraz będziesz tulic maleństwo!!!!
    Bardzo sie cieszę!!! Jesteśmy przykłądemm, że trzeba wierzyc do końca :)
    Jak sie czujesz? Ile waży maleństwo? Dobrze pamiętam że córcia będzie? Na kiedy masz dokladnie termin porodu? daj nam koniecznie znać jak już rodzinka sie powiększy :)

Jeszcze się nie nacielam, ale ja czytam dokładnie feedbacki i jeśli jest ich mało albo nie ma real foto to nie kupuje po prostu. Z rozmiarami jest generalnie ok ślę trzeba dobrze patrzeć na ichsiejsze tabele z rozmiarami.
    Najwięcej jednak kupuje po pozytywnych recenzjach na fb :P

Jak Mała już będzie to dam znać :) powinna mieć 3200-3300g więc w miarę taka dziewczyna

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aga,jak Twoje samopoczucie?,boli Cie coś? Mnie pobolewaja krzyże czasem brzuch jak na @. Najbardziej dokuczaja mnie jednak te krzyże. Kiedy wybierasz się na USG serduszkowe?
    Ogolenie męczą mnie mdłości-ale to mnie uspokaja bo wiem, ze cos sie tan dzieje :) sutki mam bardzo wrażliwe takie bolące, brzuch odpukać teraz Ok ale w czwartek miałam plamienie byłam na usg wsyztskow w najlepszym porządku, Uf... :) swruszkowa w środę 8.11 to bedzie 6t 2d :)

Wiesz ja jestem po ib vitro i kontrolejue sie jak głupia panikuje jak tylko cos odbiega od normy

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa,rozumiem Cie,ze wszystko sprawdzasz....tez tak mam.To niedlugi masz wizytę,ja będę miala 21 listopada.
    Hihi listopad szczegolny miesiac,u mnie same rocznice,corki urodziny,rocznica slubu no i moje urodziny. Ponury listopad,ale piekny. Będę trzymala kciuki za Twoja wizytę. Za wszystkie Was trzyman i za siebie rowniez.
    Zauwazylam,ze jestes po In Vitro,ja nie mam wiekszych problemow z zachodzeniem gorzej z utrzymaniem ciazy. Nigdy nie bylo spokojnie i normalnie u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 16:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Agniechaaa,rozumiem Cie,ze wszystko sprawdzasz....tez tak mam.To niedlugi masz wizytę,ja będę miala 21 listopada.
    Hihi listopad szczegolny miesiac,u mnie same rocznice,corki urodziny,rocznica slubu no i moje urodziny. Ponury listopad,ale piekny. Będę trzymala kciuki za Twoja wizytę. Za wszystkie Was trzyman i za siebie rowniez.
    Zauwazylam,ze jestes po In Vitro,ja nie mam wiekszych problemow z zachodzeniem gorzej z utrzymaniem ciazy. Nigdy nie bylo spokojnie i normalnie u mnie.
    Tak wyszło, chociaż raz w ciazy (naturalnej) byłam wiec moze udało by sie zajść ale mogło by to trwać i 10/15lat wiec nieczekalismt... ja 1ciaze straciłam 2(po in vitro) okazała sie bezzarodkowa :( ale teraz juz widziałam na usg, ze maluszki sie tworzą wiec jestem spokojniejsza :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar pieluch kupić dla dzieci? 0 czy 1? Do szpitala mam zabrać paczkę albo dwie. Wiec na start coś muszę wybrać...0 czy1? Proszę o pomoc ;)

Ale tu cisza....

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Jaki rozmiar pieluch kupić dla dzieci? 0 czy 1? Do szpitala mam zabrać paczkę albo dwie. Wiec na start coś muszę wybrać...0 czy1? Proszę o pomoc ;)

Ale tu cisza....

Ja do szpitala i na początek kupilam 1 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 22:54

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszłe mamusie bliźniąt :) trzymam kciuki aby Maluszki zdrowo się rozwijały.

Ja jutro mam usg polowkowe.

Didi ja też brałam 1 przy Synu.w razie gdyby były za duże małżu dowiezie 0.

Meg85, PixiDixi, Angela* lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi ja dosyć długo uzywałam 0. Dziewczynki urodone 35t5d, waga 2410 i 2320.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wczoraj była piękna pogoda :) potestowaliśmy wózek w trudnym terenie :P dał radę - po piachu, w liściach, błocie, wystających korzeniach.. fakt, że momentami łatwiej było go ciągnąć niż pchać (dwa razy musieliśmy wnosić go na strome zbocza) ale nie zmienia to faktu, że szedł jak czołg :P
    Poddąbie nad Bałtykiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:06

PixiDixi, Angela* lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam napisać jak szklane butelki- a więc żałuję że nie miałam ich od poczatku. Fakt, są cięższe niż plastikowe ale są zdecydowanie bardziej higieniczne. łatwiej sie je myje i dłuzej trzymają ciepło. Jestem nimi zachwycona i BARDZO polecam.

Angela* lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny, miałam napisać jak szklane butelki- a więc żałuję że nie miałam ich od poczatku. Fakt, są cięższe niż plastikowe ale są zdecydowanie bardziej higieniczne. łatwiej sie je myje i dłuzej trzymają ciepło. Jestem nimi zachwycona i BARDZO polecam.

Suepr , dobrze że tez sie zdevydowalam na szklane i czekaja na dzieciaki ;)

MoNaKo, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz wiem cos konkretnego na przyszłość-butelki szklane! :)

Ja mam jeszcze sporo czasu do takich decyzji ale bardzo mnie interesuje temat wózka lepszy obok siebie czy jedno za drugim?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Ja mam jeszcze sporo czasu do takich decyzji ale bardzo mnie interesuje temat wózka lepszy obok siebie czy jedno za drugim?

Ja napewno kupie jeden obok drugiego , chce miec oko na oboje dzieci ;)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Jeden obok drugiego :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ