X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak samo jak Angela ;)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkowych. Kurde tak mi się słabo zrobiło. Prawie zemdlalam :( i potem gin zaczął mierzyć druga dziewczynę i wyszło ze ma spowolnienie tętna, niemiarowo serce bije. Mam nadzieje ze to tylko przez moją gorsza formę, miałam też niski cukier. W każdym razie musimy iść na echo.
    Miała może któraś tak i wszystko jest ok?

Angela*, PixiDixi lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Angela* Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Ja po polowkowych. Kurde tak mi się słabo zrobiło. Prawie zemdlalam :( i potem gin zaczął mierzyć druga dziewczynę i wyszło ze ma spowolnienie tętna, niemiarowo serce bije. Mam nadzieje ze to tylko przez moją gorsza formę, miałam też niski cukier. W każdym razie musimy iść na echo.
    Miała może któraś tak i wszystko jest ok?

Asia , czy Ty bedziesz miala 2 dziewczynki? ;) gratulacje :)
    Niestety nie pomoge , zrobilo mi sie słabo na tym usg 3 trymestru , ale wszytsko bylo ok ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jak cos to polecam dr Dangel,chyba najlepszy specjalista od serc. Oby to byla chwilowa niedyspozycja!

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 2 dziewczynki :) nie chwaliłam się?
    No mam nadzieje ze to tylko spowodowane tym. Mierze teraz cukry i mam spadki :/ dziwne, no i od zawsze mam niskie ciśnienie.

Meg85, PixiDixi lubią tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a imiona jakieś już masz? :) U nas Bianka była od początku pewna a druga miała być Sara (ewentualnie Aurelia) aż do badania usg gdzie było widać zarys buzi.. :P wtedy Sara vel Aurelka stała się Emilką :P i mamy Biankę Marcelinę i Emilię Kornelię :)
    (Bianka to pomysł męża Kamila. Ja jestem Magda dlatego Bianka dostała drugie imię na M. Emilkę ja wybrałam i dostała drugie imię na K po tacie :P ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 00:11

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 ja się właśnie zastanawiam po co ludziom drugie imiona?
    Ja mam po babci, mój brat po dziadku. Mój mąż nie ma i my dziewczynkom nie dawaliśmy dwóch imion tylko po jednym.

Asia tez jestem ciekawa czy macie juz propozycję imion :)

Pat85, co u Was? Dawno się nie odzywałas?
    Bizona też się odwzwij!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będziecie stosować rozszerzanie diety metodą BLW?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Tak 2 dziewczynki :) nie chwaliłam się?
    No mam nadzieje ze to tylko spowodowane tym. Mierze teraz cukry i mam spadki :/ dziwne, no i od zawsze mam niskie ciśnienie.

Asia u nas jakby bylu 2 dziewvzynki to bylaby Michalinka i Marcelinka ;)
    A tak zostaje Michalinka i Franiu :)
    Kochana będzie dobrze :)

My 2 imion nie wybieramy narazie :)
    Zobaczymy :)

Monako- narazie nie mysle :) ale pewnie jesli orzyjdzie taki czas to sprobuje :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie wiemy jakie imiona :) to był troche dla nas szok,że 2 dziewuszki :P jakoś tak temat imion na razie z boku.
    Ja też nie mam 2 imienia, synkowi też nie dawaliśmy i dziewczynom też nie damy :P

Bardzo chciałabym spróbować blw :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• didi31 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mam nadzieję, że echo wyjdzie ok. I to tylko chwilowe zawirowania.
    Ja dziś wieczorem mam wizytę, jak zwykle mały stresik. Ciekawe co u naszych maluszków.
    Imiona mamy wybrane, drugie również. Moja babcia i dziadek nie doczekali się szczęśliwej nowiny i na drugie będą mieli po dziadkach.

Pokoik mamy już w zasadzie gotowy, jest piękny!

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Asia mam nadzieję, że echo wyjdzie ok. I to tylko chwilowe zawirowania.
    Ja dziś wieczorem mam wizytę, jak zwykle mały stresik. Ciekawe co u naszych maluszków.
    Imiona mamy wybrane, drugie również. Moja babcia i dziadek nie doczekali się szczęśliwej nowiny i na drugie będą mieli po dziadkach.

Pokoik mamy już w zasadzie gotowy, jest piękny!

Didi , pochwal sie imionami ;)
    Trzymma kciuki i czekam na dobre wiesci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) wszystko idealnie :) ciaza określona 1babel 6t2d 2babel 6t1d :) ona serducha boją <3 <3 jeszcze nie słuchaliśmy bo nie chciał męczyć maluszków kolejna wizyta 22.11 :) <3 mam zrobić mocz, morfologię, glukozę i cos jeszcze ale wszystko juz mam w domku a jedziemy do rodziców :) a i leki bez zmian poza progynovą która od jutra zamiast 3x dziennie to 2x przez 7dni a potem tylko raz :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5ed7045863.jpg

Angela*, didi31, PixiDixi, Meg85, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha , super :)
    Dbaj o Was ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy mają drugie imię, pierwsze mieliśmy wybrane jak tylko poznaliśmy płeć a drugie jak się dzieci urodziły to wzięliśmy z kalendarza kto akurat miał imieniny jest Zuzanna Agata i Tomasz Jakub ;-)

Ja rozszerzalam dietę papkami a blw wprowadziłam jak sami usiedli

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, mam nadzieję, że echo wyjdzie super. Też około 20tc miałam spadki cukru, dwa razy peawie zemdlałam. Na szczęście wróciło wszystko do normy.

Agniecha, gratuluję.

Blw stosowałam przy córce, chociaż zupki tez czasem jadła. Parę razy zeszłam prawie na zawał podczas krztuszenia się, ale poza tym dobrze wspominam:)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam drugiego imienia a tak to wszyscy mają drugie. Moja znajoma była tarocistką (juz e żyje starsza pani) i mówiła ze jak imię nie ma R to wtedy dobrze żeby drugie imię miało tą literę ;) ja nie mam R w niczym i jestem pasmem chodzących nieszczęść wiec może jakieś ziarenko prawdy w tym jest hehe :P Wojtek ma ma drugie Radek :P

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

gratulacje dla wszystkich nowych mam!

dziękuję za poprzednie odpowiedzi.
    Monako Twoje dziewczyny są przesłodkie :) i patrząc na wszystkie atrakcje jakie staram się zapewnić chłopcom żeby się nie nudzili to podobnie jak Twoje córeczki uwielbiają jak ciągle do nich mówię i noszę ich po mieszkaniu i im opowiadam o zasłonach i meblach :P nie gardzą też wierszami i piosenkami ale muszę ja im czytać i śpiewać (z podkładem oczywiście aby było to znośne ;)) od kilku dni nową atrakcją jest karuzela w łóżeczku z misiami i projektorem z gwiazdkami - leżą jak zahipnotyzowani ;-)

Pat my z przepuklinką Franka w grudniu mamy kolejne usg aby zobaczyć jak to wygląda i mam mętlik w głowie bo co lekarz to inna opinia... większość mi mówi że pachwinowa to tylko operacja ale są też tacy, którzy mówią że może się wchłonąć i nie wiem co myśleć... szczerze mówiąc jeżeli w gre wchodzi tylko operacja to wolałabym zrobić to szybciej niż poźniej bo mam trochę obawy np przed wyjazdem na wakacje za granice z nimi na wypadek gdyby akurat uwięzła itp z drugiej strony jak jest szansa na wchłonięcie się to nie chce narażać Franka na dodatkowe 'atrakcje'.

czyw taką brzydką pogodę wychodzicie na spacery? ja teraz siedzę w domku bo byłam chora, chłopcy narazie mają lekki katar ale nie jest najgorzej i zastanawiam się czy powinnam z nimi wychodzić jak jest tak zimno i większość dnia pada... jak to wygląda u was?

co do mężów to do tych mam, którym męzowie pomagają - jesteśmy szczęściarami, do tych mam, które poród maja jeszcze przed sobą - koniecznie jak pojawią się dzieci angażujcie swoich partnerów we wszystkie czynności oni zrobią wszystko tak samo dobrze jak my mamy :)
    pomoc mojego męża jest nieoceniona, mam czas aby iść na paznokcie, do fryzjera, ostatno byłam w kinie i.w teatrze i na zakupach i znowu idę do kina z koleżankami, mogę wyjść do pracy, a on wszystko zrobi przy dzieciach - to naprawdę ogromne wsparcie!

dziewczyny kiedy rozważacie powrót do pracy? czy w ogóle? i co wtedy - niania czy żłobek?

a teraz sprawy kobiece... po jakim czasie od cc dostałyście okresu? ja cc miałam 10.08, od ok 15.09 nie ściągam już pokarmu laktatorem ani nie karmię piersią a okresu nadal brak... nie wiem czy to normalne czy nie za długo? za tydzień mam wizytę u gin w tej sprawie

pozdrawiam :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka mój mąż teraz bardzo mi pomaga i jestem z niego dumna, mam nadzieję,że po porodzie nic się nie zmieni ;)

Mam dużo czasu jeszcze na myślenie o powrocie do pracy... Przed ciąża miałam prawie dwa etaty( tzn jedną z prac wykonywała zdalnie z domu), i od marca przy dobrych wiatrach chcę wracać do tego. Będzie moc

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach MEG zainspirowałaś mnie w samodzielnym jedzeniu ;D musze spróbować patent z poduszkami pod butelką :)

Didi ja teraz też pracuje tak na pół gwizdka ale staram się nie wypaść z rytmu i przy pomocy męża do się to ogarnąć :) jak ja pracuje to mój mąż bierze homeoffice i pracuje z domu ogarnia wtedy chłopców a oni sobie z nim siedzą ciuchutko w gabinecie :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ