X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Pixi ja przytylam prawie 40 i w dniu cc wazylam 102 kg :) a dzis 4 miesiące po porodzie wrocilam do wagi sprzed ciąży 65lg :) także spokojnie :)

Pocieszasz mnie :-*, jestem juz wielka i ciezko mi jrst wyobrazic ,ze bede jeszcze wieksza. Jak corke rodzilam to w obwodzie brzucha mialam 117 a juz z teraz mam 122 i skora mnie piecze az.

Angela* lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez napewno cc:( juz ostatnio mi gin powiedziala,ze bedziemy kontrolowac i jak tylko cos sie zacznie dziac to skierowanie na cc.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny smarujcie się olejem kokosowym. Ja przytylam 30kg i w obwodzie też miałam około 120. I ani jednego rozstępu. Cycek i pośladków nie smarowalam i skóra popekala. :) tak więc sprawdzone i tym razem też będę walczyć, może sie uda :D

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja sie niczym nie smaruje:/ nie mysle o tym ,nie pamietam.Z synem siesmarowalam razdziennie olejkiem ze slodkich migdalow na zmiane z bio oil izero rozstepow. Teraz mam ok 93cm w obwodzie i ok10kg na plus czyli tak jak z synem do porodu.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak. Olej że słodkich migdałów też. Ja już później rzygalam tymi olejami. Ale fakt faktem, że brzuch mam ale przynajmniej bez rozstępów. Obecnie póki co lenistwo i skleroza biorą góre ;)

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Pocieszasz mnie :-*, jestem juz wielka i ciezko mi jrst wyobrazic ,ze bede jeszcze wieksza. Jak corke rodzilam to w obwodzie brzucha mialam 117 a juz z teraz mam 122 i skora mnie piecze az.

Ja nawet nie mierzyłam obwodu brzucha :D

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja nawet nie mierzyłam obwodu brzucha :D

A ja z ciekawosci hihi ;) ...

• ss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszej ciazy musialam wiec mierzyłam,a teraz wy mnie zmotywowałyście, tym ze tu napisałyście swoje obwody:) tak to bym pewnie nie zmierzyla ,bo i nawet zdjec nie robie ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny śmiem donieść że mojej kochanej kruszynce pojawily sie 2 zabki na dole i są juz na wierzchu: ) a jutro kończymy 4 miesiące! <3

PixiDixi lubi tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    DziewcZyny śmiem donieść że mojej kochanej kruszynce pojawily sie 2 zabki na dole i są juz na wierzchu: ) a jutro kończymy 4 miesiące! <3

Co Ty mówisz?! Wcześnie chyba, nieźle. I jak to zniosła, marudzila czy nawet się nie zorientowalas ze zęby ida? ;)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega szybko Angela :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Co Ty mówisz?! Wcześnie chyba, nieźle. I jak to zniosła, marudzila czy nawet się nie zorientowalas ze zęby ida? ;)

Jedyne co to mwga ślinienie od jakis 3 tyg i wszystko w buzi a rece najlepsze :)zaczaly sie pokazywac a dzis sa na wierzchu :) synek tez jux ma widoczne ale jeszcze sie nie przebily :)
    A gdyby nie slinienie nie wiedziałabym że ida :)

didi31 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jedyne co to mwga ślinienie od jakis 3 tyg i wszystko w buzi a rece najlepsze :)zaczaly sie pokazywac a dzis sa na wierzchu :) synek tez jux ma widoczne ale jeszcze sie nie przebily :)
    A gdyby nie slinienie nie wiedziałabym że ida :)

To dobrze,ze bez goraczki, marudzenia.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To dobrze,ze bez goraczki, marudzenia.

Dokładnie- to najważniejsze ;)

• ss Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela przygotowuja Ci się dzieciaczki do stałych pokarmów ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedobrze wspominam zabkowanie takze szczesciara Angela;)

Piore i piore te ubranka i prasuje . Teraz widze ile tego nagromadzilam hehe :)

Cos Monako sie nie odzywa i Meg i jakas taka cisza...

Rozkminiam laktatory. A i mam pytanie o monitory , macie monitory oddechu??

• karnataka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam. Moi urodzeni w 38tc ale z wagą 2500 i 2700. Z tego co się wtedy zorientowałam to sens byłby gdyby spali w oddzielnych lozeczkach A moi spali razem przez pierwsze miesiące. Poza tym byłam z córka w szpitalu i też była pod monitorem. Ciągle zapominalam to wyłączać jak podnosilam z łóżeczka. O zgrozo piszczal dopiero po minucie. A minuta to dużo. Pewna kobieta tak straciła jedno z bliźniąt. Monitor właśnie po minucie dopiero zaczął dawać sygnał A było już za późno. Tak więc każdy po swojemu, ale ja starałam się nie popadać w paranoję.

Co do laktatora. Ja byłam kpi przez 10 miesięcy. Ściągalam ponad 2300 dobowo. Wykarmilam swoje i cudze. Jechałam ciągle na spectra 9+. Dla mnie najlepszy,mały zgrabny poręczny i na dwie piersi. A ciągnął jak szatan. :D

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku pixi kiedy ja zalapie chęc coś myśleć o zakupach:/ jestem w czarnym lesie i mam wrazenie ze mam czas. A pranie ubranek to mi nawet jeszcze przez myśl nie przemkło ;) musialabym najpierw kupić cos malenkiego. Mój syn urodził się malutki a co dopiero bliźniaki :/
    A ząbkowanie to ja zle wspominam ale dopiero 3,4 i 5tki. 1 i2 wyszly tak ,ze nawet nie wiedzielismy kiedy, nawet slinienia nie było.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz kiedys mialam angel care dla najstarszej i to kwestia ustawienia po jakim czasie ma piszczec. Ja kupie dla moich dzieci przypinane do pieluszki. Z najstarsza to 3 razy sie wlaczyl i faktycznie lapala bezdech, mysle,ze uratowal jej zycie.

• karnataka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie słyszałam o takim do pieluszki. W szpitalu był taki zwykły pod materac. Bo minuta z bezdechem u maluszka to bardzo dużo. Niestety tamten chłopiec o którym wspomniałam zmarł miesiąc później. Miał za duże uszkodzenia mózgu.
    Nie wiedziałam że można ustawić po jakim czasie. Byłam w takim stresie z mała że nawet nie pytałam w szpitalu.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ