X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie używane? Czy musibyc nowe?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja też chce by na początku spali w jednym łóżeczku więcjedynie wchodzi w gre ten monitor na pieluszkę?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    A to nie słyszałam o takim do pieluszki. W szpitalu był taki zwykły pod materac. Bo minuta z bezdechem u maluszka to bardzo dużo. Niestety tamten chłopiec o którym wspomniałam zmarł miesiąc później. Miał za duże uszkodzenia mózgu.
    Nie wiedziałam że można ustawić po jakim czasie. Byłam w takim stresie z mała że nawet nie pytałam w szpitalu.
    Można mozna:)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ojejku pixi kiedy ja zalapie chęc coś myśleć o zakupach:/ jestem w czarnym lesie i mam wrazenie ze mam czas. A pranie ubranek to mi nawet jeszcze przez myśl nie przemkło ;) musialabym najpierw kupić cos malenkiego. Mój syn urodził się malutki a co dopiero bliźniaki :/
    A ząbkowanie to ja zle wspominam ale dopiero 3,4 i 5tki. 1 i2 wyszly tak ,ze nawet nie wiedzielismy kiedy, nawet slinienia nie było.

Mnie moja gin w dupe kopnela bym powoli szykowala bo statystyki sa nieublagane i ciaze mnogie szybciej sie rozwiązują a nie chce meza zostawic z kompletowaniem i szykowaniem ubranek gdyby byla taka nagla koniecznosc.
    Na ostatniej wizycie moja gin na moja prosbe zapuscila statystyke ze swoich pacjentek z blizniakami i wyszlo,ze najwiecej rodzilo miedzy 32 a 33 tc takze niewiele czasu jakby co.

• ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :( ani nie mow.... jatu optymistycznie patrzylam ,ze dziewczyny rodza ok 37/38tc. Wsrod kolezanek i znajomych tez mialam takie przyklady.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam cala wyprawkw kompletowac po 32tc:) a pralam i prasowalam miesiac przed Cc , która mialam w 38tc :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz mocne nerwy Angela hihi :)

Angela* lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela krzepisz;) tez planowałam kolo 32tc :)

Angela* lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny będziecie dostawać sterydy na płuca? Ja dostałam w 29tc bardziej profilaktycznie. Choć urodziłam w 38 tc :D i też torba gotowa była bliżej 32tc choć mój lekarz bardziej był optymistyczny niż Wasi :D on myślał chyba że dokulam do 40 ale na ostatniej wizycie mu się rozbeczalam że już nie dam rady bo nawet na kibel sama nie siadalam.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi ni wiadomo na ten temat...Z tego co wiem to dostaje sie jak jest zagrazajacy porod przedwczesny. Poki co u mnie na razie nie ma takiego zagrozenia.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    A dziewczyny będziecie dostawać sterydy na płuca? Ja dostałam w 29tc bardziej profilaktycznie. Choć urodziłam w 38 tc :D i też torba gotowa była bliżej 32tc choć mój lekarz bardziej był optymistyczny niż Wasi :D on myślał chyba że dokulam do 40 ale na ostatniej wizycie mu się rozbeczalam że już nie dam rady bo nawet na kibel sama nie siadalam.

Ja nie dostawalam nic na plucka :)

• ss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic tez nie wiadomo o sterydachna plucka. Moja gin tez optymistyczna raczej i chyba mi sie udziela. I tak sobie mysle,że mąż po synu już wprawiony więc jakby mial ogarniać na szybko zakupy to by sobie poradził i wtedy to bylby najmniejszy problem, ktorym bym sie martwiła. Ale może nabiorę chęci i sama cos zacznę ogarniać, kto wie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu dziewczyny ale Wam tem czas leci :)
    Ani sie nie obejrzycie , będziecie maluchy miec po drugiej stronie brzucha :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Angela :), pamietam jak napisalam pierwszego posta tutaj, tak jakby to bylo wczoraj...
    Powiem Ci,ze juz sie tocze i pewnie niedługo ciezko bedzie wyjsc mi z domu no i wdrapac sie do domu na drugie pietro to juz niezly wyczyn ;)
    Jak tam Twoje maluchy Angela?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dokladnie Angela :), pamietam jak napisalam pierwszego posta tutaj, tak jakby to bylo wczoraj...
    Powiem Ci,ze juz sie tocze i pewnie niedługo ciezko bedzie wyjsc mi z domu no i wdrapac sie do domu na drugie pietro to juz niezly wyczyn ;)
    Jak tam Twoje maluchy Angela?

Dasz rade ;) choć powiem Ci że ja pod koniec ciąży zwloklam sie na dol i spalam w gościnnym bo na pietrze w sypialni meczylo mnie chodzenie po schodach: D

Moje maluszki odpukac dobrze , od środy zajadaja warzywka :) poniedzieli zaczyn im gotować miesko;)

Milej niedzieli dziewczyny , my zajadamy obiadek i na spacerek :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na poddaszu czyli tak jakby na 2 pietrze i ciężko mam wyjść do gory, bywa,że robię odpoczynek :(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Ja mieszkam na poddaszu czyli tak jakby na 2 pietrze i ciężko mam wyjść do gory, bywa,że robię odpoczynek :(

Hehe dlatego ja na czas ciąży zamieszkalAm na parterze :D

Dasz rade :)

• ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sie do teściów nie wprowadze ;) haha jakos dam rade, choćby z odpoczynkami na każdym półpiętrze,ale dotrę;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupowałyście ciuszki te mniejsze 44/50? F&f ma? Bo sie zastanawiam czy jest sens sie wybierać do tesco.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W next kupuje.

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ