X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak wyglądało Twoje zakończenie laktacji? Trzeba było brać jakieś tabletki, czy jak?

Czym się bawicie z maluchami :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 23:22

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka ja nie bralam tabletek, mojw dzieci zaczelu sie denerwowac podczas jedzenia i coraz rzadziej ich przystawialam bo sie nie najadali ... Poprostu skończył mi się pokarm ... :)
    My do zabawy mamy lezaki , maty , roznego rodzaju pozytywki , gryzaki - najlepsze przy swędzących dziaslach ;) i wielw innych różnych kolorowych zabawek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle karmie piersia I dojadaja butelks sa takie zazdrosne o cycusia☺

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pieknych, rodzinnych i radosnych Swiat i smacznego jajeczka i zdrowka zycze Wam :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam, Kochane, aby te Święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.
    Wesolego Alleluja :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych,pogodnych i błogosławionych Świat Wielkiej Nocy dla Was wszystkich.

My rosniemy i wszystko u nas ok ;)
    Mam nadzieję, ze trojpaki ładnie się trzymają i dajecie rade laski.
    Buziaki

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo dziewczyny. Chyba dzieci Was pochłonęły bo taka cisza! Mamy "starszakow" co u Was?
    Angela jak Twoja ekipa?

Ktoś się rozpakowal czy jeszcze czas macie?

Wiosna piękna i uskuteczniamy spacery, przynajmniej spokój bo dzieci śpią.

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi u nas wszystko dobrze , dzieci rosna jak na drozdzach :)
    Korzystamy z pogody i spacerkow :) <3
    Didi jecie w nocy ? :)

• karnataka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie. Ciężko nadrobić temat. Czy jest ktoś aktualnie z ciężarówek? :)
    Obecnie u mnie 9tc +3 1k1o. Ciąża bliźniacza numer dwa. Pierwsze szkraby 2k2o (14.mies obecnie)
    Co prawda ja już zaprawiona w boju blizniaczym ale z czwórka niemowlat będzie wyzwanie.
    Pozdrawiam i może zagoszczą z Wami na dłużej. :)

mięsko lubi tę wiadomość

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    Witam Was serdecznie. Ciężko nadrobić temat. Czy jest ktoś aktualnie z ciężarówek? :)
    Obecnie u mnie 9tc +3 1k1o. Ciąża bliźniacza numer dwa. Pierwsze szkraby 2k2o (14.mies obecnie)
    Co prawda ja już zaprawiona w boju blizniaczym ale z czwórka niemowlat będzie wyzwanie.

Witaj :)

odwazna jestes :)
    Macie w rodzinie blizniaki ? :)
    Gratulacje !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 22:53

• didi31 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:

Nieźle szalejecie. Totolotka skreslilas ? Skoro takie szczęście macie :)
    Spokojnej ciąży!

Angela, tak jemy w nocy. Tzn córke biorę do łóżka i je cycka a syn dostaje butle. Teraz pory jedzenia i budzenia się mu zmieniły. Ok 3 pobudka i później po 6 i niestety juz nie ma spania.
    Kolka jeszcze dokucza ale chyba juz jest lepiej. Od kiedy można wprowadzać pierwsze warzywko? Muszę z nasza dr porozmawiać jak doradza.
    Dzieci coraz więcej mówią, są ciekawe i ładnie się interesują otoczeniem.
    Zakochana jestem w nich na Maxa hehe

mięsko, PixiDixi lubią tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Nieźle szalejecie. Totolotka skreslilas ? Skoro takie szczęście macie :)
    Spokojnej ciąży!

Angela, tak jemy w nocy. Tzn córke biorę do łóżka i je cycka a syn dostaje butle. Teraz pory jedzenia i budzenia się mu zmieniły. Ok 3 pobudka i później po 6 i niestety juz nie ma spania.
    Kolka jeszcze dokucza ale chyba juz jest lepiej. Od kiedy można wprowadzać pierwsze warzywko? Muszę z nasza dr porozmawiać jak doradza.
    Dzieci coraz więcej mówią, są ciekawe i ładnie się interesują otoczeniem.
    Zakochana jestem w nich na Maxa hehe

Super ;) u nas odpukac spanie bez zmian, dzieci maja swój tryb i spia od 20 do 7.00 :) pierwsze warzwko ja mam zamiar wprowadzic jak skończą 4 mies czyli za 4 dni hihi :)
    Współczuje kolek ( choć odpukac nam.sie nie przytrafiły wiec do konca nir wiem co to znaczy ) ...
    A co do moich to juz sie tez sie śmieją i wszytsko.ich interesuje i uwaga widzą sie wzajemnie, gawożą do siebie , śmieją sie w glos ! Jestem z nich taka dumna <3
    Kochane te nasze dzieciaczki <3

mięsko lubi tę wiadomość

• karnataka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym szaleństwem to ciężko stwierdzić. Pierwsza ciąża po 4 latach i 4 ivf. Mój prof prowadzący dawal nam 0 szanse na naturalną ciążę. Skończyłam karmić w październiku, dwa cykle, dwa okresy i zaczęła mi się spóźniac miesiączka. I masz babo placek. U mnie w rodzinie nie ma bliźniąt. Tak więc szok taki, że prof jeszcze nie pozbieral szczęki z podłogi. A ja? Cóż... muszę przyjąć co zgotowal mi los.
    Gdyby ktoś dał mi nawet 1%szans to bym nie ryzykowala A Tak? Ktoś sobie że mnie zażartował :D zostaje grać w totka.

PixiDixi, Angela*, didi31 lubią tę wiadomość

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karnataka! powodzenia i spokojnej ciąży.
    U nas powoli pranie i prasowanie,sporo tego mam.

Angela* lubi tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    Z tym szaleństwem to ciężko stwierdzić. Pierwsza ciąża po 4 latach i 4 ivf. Mój prof prowadzący dawal nam 0 szanse na naturalną ciążę. Skończyłam karmić w październiku, dwa cykle, dwa okresy i zaczęła mi się spóźniac miesiączka. I masz babo placek. U mnie w rodzinie nie ma bliźniąt. Tak więc szok taki, że prof jeszcze nie pozbieral szczęki z podłogi. A ja? Cóż... muszę przyjąć co zgotowal mi los.
    Gdyby ktoś dał mi nawet 1%szans to bym nie ryzykowala A Tak? Ktoś sobie że mnie zażartował :D zostaje grać w totka.

Czyli troszkę o pierwsze dzieci musieliscie walczyć. Fajnie, ze się udało :) a teraz poszło z górki i taka niespodzianka. Na wizycie kontrolnej po cc moja dr mówiła mi...proszę uważać, bo było ciężko z tymi staraniami a teraz może nam samo z siebie zaskoczyć :)
    Czasem nie mogę się nadziwic jak medycyna poszła pięknie do przodu i pomaga!

Angela dajesz schabowe maluchom,ze takie pojedzone śpią od 20 do 7?!?! ':)
    U mnie nie ma szans na całą nocke. My wprowadzać będziemy jak młodzież skończy 4,5 MC.

Angela*, PixiDixi lubią tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Czyli troszkę o pierwsze dzieci musieliscie walczyć. Fajnie, ze się udało :) a teraz poszło z górki i taka niespodzianka. Na wizycie kontrolnej po cc moja dr mówiła mi...proszę uważać, bo było ciężko z tymi staraniami a teraz może nam samo z siebie zaskoczyć :)
    Czasem nie mogę się nadziwic jak medycyna poszła pięknie do przodu i pomaga!

Angela dajesz schabowe maluchom,ze takie pojedzone śpią od 20 do 7?!?! ':)
    U mnie nie ma szans na całą nocke. My wprowadzać będziemy jak młodzież skończy 4,5 MC.
    Oj musieliśmy. Nie życzę nikomu żeby przeszedł to co ja. Więc z jednej strony obecną ciążą to cud ale z drugiej boję się o choroby. Boję się że może ciążą nie powinna była się utrzymać A się utrzymała. Dlatego chyba będę robić test Harmony. Przy takich samych genetycznie ma to sens A ja będę spać spokojnie. :)
    Tak się wtracę. Ja zaczynalam rozszerzac dietę około 6 msca (ur.w 38tc) i uważam że mogłam zacząć wcześniej. Początkowo marchew dynia ziemniak. Ale wogóle nie trzymałam się schematu że przez 3 dni nowość i potem znowu coś nowego.
    U mnie od samego początku przesypiali noce. Nie wiem od czego to zależy. Mimo to karmiłam początkowo co 2h, potem co 3h. Potem w nocy 1 karmienie. A teraz kolacja o 20 i śniadanie o 8 ;) ale wolalabym wstawać w nocy i karmić niż tak jak córka ma zaburzenia karmienia, kulturysta z Oświęcimia :/ tak więc zazdroszczę tym co narzekają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 21:13

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi hehe schabowe jeszcze nie :D
    Narazie tylko mleczko z kleikiem :)
    Jak byl stary czas to spaly do 6 , a że godzinka do przodu to tak teraz jest 7 :D

Karnataka współczuje , tez sie dlugo staraliśmy ale wkoncu aie udalo :)
    Nam ginek tez mówił żeby uważać, że różne sytuacje się zdarzają :) dlatego sie zabezpieczamy :)
    Będzie wszystko dobrze :)
    No i pewnie rób test dla świętego spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 21:50

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny a ktora następna do rozpakowania ? Pixi Agniechaaa jest ktos przed Wami? :D

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :) teraz ja pierwsza bo u mnie planowane cc a termin mam na 28 czerwca i wątpię bym dotrwała do tego terminu. Mam już w obwodzie 122 cm i mam wrażenie,że zaraz pęknę.

EDIT: chłopaki ważą po 1 kg, a ja... 22 na plusie .
    EDIT2: weszła mi dieta cukrzycowa także może nie dobiję do setki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 22:55

Angela* lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja przytylam prawie 40 i w dniu cc wazylam 102 kg :) a dzis 4 miesiące po porodzie wrocilam do wagi sprzed ciąży 65lg :) także spokojnie :)

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ