X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • girl Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki i inne wielopaki ...a mnie się przytrafiły trojaczki, jestem w 30t+3d ciąży, od trzech tygodni w szpitalu...i już do rozwiązania tu zostanę.
    Są tu jakieś mamy trojaczków???
    Jakieś podpowiedzi, jak funkcjonować z trójką dzieci jednocześnie? Co się sprawdziło a co nie?

PixiDixi lubi tę wiadomość

girl
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Bliźniaki i inne wielopaki ...a mnie się przytrafiły trojaczki, jestem w 30t+3d ciąży, od trzech tygodni w szpitalu...i już do rozwiązania tu zostanę.
    Jakieś podpowiedzi, jak funkcjonować z trójką dzieci jednocześnie? Co się sprawdziło a co nie?

Girl gratulacje! ! Macie w rodzinie trojaczk ? :)
    Jeszcze więcej szczęścia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:27

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:

Wow :), jak sie czujesz? A ja stekam tu jak sobie z dwojka radzic a Ty masz czworopak...juz nie narzekam ;)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:

Była kiedyś Kimmy, wiem, ze została mamą trojaczkow ale bardzo dawno ja tu widziałam.
    Ja na początku też uslyszalam, ze mam 3 w brzuszku ale tak się porobiło, że zostalam mamą dwójki :)
    Życzę Ci żebyś jeszcze troszkę wytrzymała i wszystko się szczęśliwe zakończyło.
    Jakiej płci i ile już ważą?

Angela u syna juz też ząbki jakieś się pojawiły?
    Mój tak połyka rączki i czasem marudzi przy jedzeniu, ze nie wiem czy cos się tam nie czai.ale narazie cisza na horyzoncie.
    Za miesiąc będę chyba wprowadzać powoli warzywna, ciekawa jestem jak to nam wyjdzie i jak się do tego zabrać nie mam pojęcia.

Nie ma tu juz rozpakowanych mam za dużo, ale dopada Was czasem takie mega zmęczenie? Ja wczoraj miałam kryzys jakiś i padałam na twarz. Ehh ale jeszcze trochę czasu minie zanim mama odetchnie.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • girl Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nie mamy w rodzinie trojaczków, chociaż moja babcia jest z bliźniaków, byç może miało to jakiś wpływ. Ciąża sto procent naturalna.
    PixiDixi czuję się "ociężale" mam już prawie 16 kg na plusie, chociaż to tylko sam brzuch, reszta prawie taka jak była. W 27tyg trafiłam do szpitala ze skurczami ale udało się je zatrzymac. Narazie leżymy i odpoczywamy, jeszcze ok 3-4tygodni jak nic wcześniej się nie wydarzy (oby nie).

girl
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi , tak u synka się przebiły już widać je na wierzchu ;)
    My juz zajadamy warzywka i nawet od wvzoraj mięsko :) zabrac najlepiej po kolei i stopniowo :)
    Mi odpukać nie zdarzyło mi się mieć kryzysu ...

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 20:30

• girl Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi31 tydzień temu miały prawie 1200,1300 i 1400. I są to trzy dziewczynki

mięsko, PixiDixi lubią tę wiadomość

girl
  • girl Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a miałyście cesarkę czy naturalny poród? Jeśli cesarkę to jakie macie odczucia i wrażenia?

girl
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Didi31 tydzień temu miały prawie 1200,1300 i 1400. I są to trzy dziewczynki

Kochana one 1 jajowe ? :)
    Ja maialm cc i jestem zadowolona :)
    Odczucia hmm strach , ból, ale da się przeżyć dla takich skarbów malych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 20:39

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam i to i to, szybciej do sirbie doszlam po sn jednakze u Ciebie jak i u mnie bedzie teraz cc i oswajam sie z ta myślą.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Angela nie mamy w rodzinie trojaczków, chociaż moja babcia jest z bliźniaków, byç może miało to jakiś wpływ. Ciąża sto procent naturalna.
    PixiDixi czuję się "ociężale" mam już prawie 16 kg na plusie, chociaż to tylko sam brzuch, reszta prawie taka jak była. W 27tyg trafiłam do szpitala ze skurczami ale udało się je zatrzymac. Narazie leżymy i odpoczywamy, jeszcze ok 3-4tygodni jak nic wcześniej się nie wydarzy (oby nie).

To jakos duzo nie przytylas ja mam 22 kg na plusie i szalony ped wagi wstrzymala mi cukrzyca ciazowa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 21:43

• girl Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana one 1 jajowe ? :)
    Ja maialm cc i jestem zadowolona :)
    Odczucia hmm strach , ból, ale da się przeżyć dla takich skarbów malych :)
    Dwie są jednojajowe i jedna jest oddzielnie.
    Samego cięcia się nie boję ale tego co będzie po... Oczywiście zależy to od każde go indywidualnie, zdaje sobie sprawę.

Angela* lubi tę wiadomość

girl
  • girl Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To jakos duzo nie przytylas ja mam 22 kg na plusie i szalony ped wagi wstrzymala mi cukrzyca ciazowa .
    A kiedy rozwiązanie u Ciebie? Muszę poczytać wcześniejsze wiadomości bo nie bardzo jestem w temacie:-(

girl
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Dwie są jednojajowe i jedna jest oddzielnie.
    Samego cięcia się nie boję ale tego co będzie po... Oczywiście zależy to od każde go indywidualnie, zdaje sobie sprawę.

Napewno będzie dobrze ;)
    Nastaw sie na ból, a będzie Ci lżej :)
    Jak juz wstaniesz z łóżka to później już z gorki :) mnie np bolala polonizacja a sasiadka z pokoju obok wstala 6h po cc i biegała po korytarzu :D także kwestia indywidualna ;)
    Ważne że teraz jesteś pod opieką w szpitalu :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    A kiedy rozwiązanie u Ciebie? Muszę poczytać wcześniejsze wiadomości bo nie bardzo jestem w temacie:-(

Termin mam na 4 lipca. Jesli doturlam sie to i tak ciut wczesniej bo cc.

• karnataka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Ja mam co prawda "tylko" bliźniaki ale tyle co przeszłam z córka to chyba wolalabym mieć trojaczki :D 10 razy hospitalizowana, wymioty, odwodnienie, odmawiala jedzenia, karmienie tylko przez sen, ostatecznie byliśmy w CZD i mamy diagnozę. Teraz walczę tylko z zaburzeniami karmienia. A że czekam na kolejne bliźniaki to będzie gorąco ;-) A wszystko to chyba kwestia dobrej organizacji. Moje teraz mają zaraz 15 mscy i tak naprawdę dopiero odetchnelam.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie co raz ciezej...jak leze jest ok,ale jak wstaje to dzieci czuje tak nisko,napierajace na dol,ze troche sie boje chodzic.
    Wogole jedt jakas taka rizmemlana i studia tez mi ciezko ida (wzielam sobie jeszcze to na stare lata dodatkowo).
    Polecam leżenie w wannie z lekko ciepła woda. Pod koniec liczyłam się nawet 2x dziennie. Cały brzuch się unosi na wodzie i jest mocna ulga. Co prawda potem była dopłata za wodę, ale ten komfort.... ;)

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • girl Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Termin mam na 4 lipca. Jesli doturlam sie to i tak ciut wczesniej bo cc.
    Mój termin z miesiączki to 29czerwiec, więc jeszcze daleko, ale lekarze nawet nie chcą trzymać ciąży tak długo że względu na bezpieczeństwo moje i dzieci.

girl
  • girl Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    Ja mam co prawda "tylko" bliźniaki ale tyle co przeszłam z córka to chyba wolalabym mieć trojaczki :D 10 razy hospitalizowana, wymioty, odwodnienie, odmawiala jedzenia, karmienie tylko przez sen, ostatecznie byliśmy w CZD i mamy diagnozę. Teraz walczę tylko z zaburzeniami karmienia. A że czekam na kolejne bliźniaki to będzie gorąco ;-) A wszystko to chyba kwestia dobrej organizacji. Moje teraz mają zaraz 15 mscy i tak naprawdę dopiero odetchnelam.

Na pewno kwestia organizacji, tylko te umiejętność trzeba w sobie wyrobić, a że to jest moja pierwsza ciaza, więc wszystko będzie nieznane, nowe... Boję się, ale także cieszę się że dziewczynki będą we trzy. Domyślam się że nie będzie łatwo...

girl
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Pisałam już o tym wcześniej ale może Wam umknęło.
    Mam do sprzedania bardzo fajny wozek dla blizniakow lub rok po roku tutaj szczegóły: OLX - wózek bliźniaczy lub rok po roku

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ