X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a w sklepie między kasami się mieści?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Angela a w sklepie między kasami się mieści?

W wikeszych marketach bez problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:17

PixiDixi lubi tę wiadomość

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dwa głosy za szerokim wózkiem i jeden za dlugim. Do gondol juz mnie przekonalyscie. Wasze opinie są dla mnie bardzo cenne więc liczę na więcej:)

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Czyli dwa głosy za szerokim wózkiem i jeden za dlugim. Do gondol juz mnie przekonalyscie. Wasze opinie są dla mnie bardzo cenne więc liczę na więcej:)

Ja odrazu zdecydowalam sie na jeden obok drugiego ze względu na to, żeby widzieć oboje dzieci razem , a nie żeby isc bokiem i zaglądać na to drugie z tylu , lub na dole. I powiem Ci że to byl najlepszy wybor jaki podjelam :)

KarenMillen, PixiDixi lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy bzdecydowani na baby jogger jeden za drugim. Bardzo fajnie się prowadzi a jednak dla mnie najważniejsze zmieścić się wszędzie w drzwiach ;) podobno tym jeden obok drugiego nie wszędzie wejdę np w Biedronce przy kasie ciasno jest:( nie chce być ograniczona w żaden sposób i to przeważa. A dodatkowo składa się naprawdę do fajnych rozmiarów.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ABC Design Zoom jeden za drugim. Kupilam taki, bo taki tylko mieścił sie do starej windy w wieżowcu. Ogólnie porządny wózek ale strasznie ogromny. Podbijanie na kraweznikach tragiczne. Dobrze że kupiłam używany. Tak wiec nie polecam.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Bylam wczoraj u gin i mam dylemat ...pomimo moich wczesniejszych cesarek widzi mozliwosc porodu sn bo chlopaki w pieknym glowkowym polozeniu i mam teraz do myslenia...Pamietam,ze ktoras z Was rodzila sn, napiszcie cosik :)
    A i chlopaki waga dosyc duzi bo 1600 i 1680. W 36 tc chce mnie juz polozyc w szpitalu. Decyzje co do cc zostawila mi do decyzji,ale uwaza,ze mam dobre warunku do sn,ponoc rzadko tak jest w blizniaczej ciazy.

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Dziewczyny :)

Bylam wczoraj u gin i mam dylemat ...pomimo moich wczesniejszych cesarek widzi mozliwosc porodu sn bo chlopaki w pieknym glowkowym polozeniu i mam teraz do myslenia...Pamietam,ze ktoras z Was rodzila sn, napiszcie cosik :)
    A i chlopaki waga dosyc duzi bo 1600 i 1680. W 36 tc chce mnie juz polozyc w szpitalu. Decyzje co do cc zostawila mi do decyzji,ale uwaza,ze mam dobre warunku do sn,ponoc rzadko tak jest w blizniaczej ciazy.

PixiDixi - ja miałam identyczną sytuację, mniej więcej od takiego czasu, jak u Ciebie aż do 38tc dzieci ułożone główkowo. Cały czas mówili, że będę rodzić naturalnie, ale ok. 36tc córka owinęła się pępowiną wokół szyi, a była druga w kolejce, więc ciąża zakończyła się cięciem cesarskim. Możesz sobie zaplanować, a i tak ostatnie godziny naprawdę za Ciebie zdecydują.

Osobiście bałam się sn, Meg miała sytuację, że druga dziewczynka jej się okręciło miednicowo i przeszła praktycznie dwa porody...Nie wyobrażam sobie, jaka musiała być wycięczona.

A wagowo super przybierają Twoje bliźniaki :) Masz dwujajową ciąże tak?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Bliźniaki i inne wielopaki ...a mnie się przytrafiły trojaczki, jestem w 30t+3d ciąży, od trzech tygodni w szpitalu...i już do rozwiązania tu zostanę.
    Są tu jakieś mamy trojaczków???
    Jakieś podpowiedzi, jak funkcjonować z trójką dzieci jednocześnie? Co się sprawdziło a co nie?

WOW, ile szczęścia jednocześnie :) Gratulacje!

Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że było mi trudno po cc na oddziale ginekologicznym. Ledno (w żółwim tempie) byłam się w stanie podnieść z łóżka, a bliźnięta mnie nie oszczędzały i wymagały opieki. Płakały głównie w nocy a spały w dzień (gdy mąż przyjeżdżał pomagać). Gdy trafiłam na zmianę "dobrych" położnych, to mi pomagały, ale trafiały się takie, gdzie nic w tym temacie nie zrobiły. U Ciebie jest trio, więc dowiedz się, jak będzie to wyglądać PO... Moim zdaniem Twoja mama lub mąż powinni być na oddziale 24/h, no chyba, że położne będę wokół Ciebie skakać...

Co do funkcjonalności - hmm musisz dzień w dzień powtarzać ten sam schemat dnia, żeby dzieci zaczęły kojarzyć, co, kiedy się dzieje :)Łatwo nie będzie, szczególnie na początku..heh Masz w domu kogoś do pomocy? Na początku pewnie będziecie potrzebować trzech par rąk do każdego bobasa, potrzebują nieograniczonej ilości bliskości :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęła rodzić ( poród wywoływany) SN a zakończone szybko CC. Dla mnie pozbierać się po cc było mega masakrą. Ale tak jak rodzynka pisze i tak matka natura zdecyduje za nas i to co w danej chwili będzie się działo.
    Gdybym wiedziała, ze uda się i urodze SN to bym przy tym została , a gdybym wiedziała i mogla przewidziec co mnie czeka to od razu bym się upierala na cc.

A tak poza tym to u nas od jakiegoś czasu smierdzi zębami. Synek nerwowy, ręce wcina i slini się mega, a do tego w nocy się czasem przebudził :( Angela Ty masz zaczarowane dzieci, ze u Was tak bezproblemowo jest :)

Mamy w trojpakach przypominam się i polecam. Mam do sprzedania laktator lansinoh na dwie piersi i T-Shirt z H&M ( rozmiar S i M) do sprzedania :)

Trzymacie się dzielnie !

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka,tak 2k2o :)
    Didi,a w jakiej cenie chcialabys sprzedac laktator?

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Ja zaczęła rodzić ( poród wywoływany) SN a zakończone szybko CC. Dla mnie pozbierać się po cc było mega masakrą. Ale tak jak rodzynka pisze i tak matka natura zdecyduje za nas i to co w danej chwili będzie się działo.
    Gdybym wiedziała, ze uda się i urodze SN to bym przy tym została , a gdybym wiedziała i mogla przewidziec co mnie czeka to od razu bym się upierala na cc.

!

Didi a jak u Ciebie było? Dlaczego szybko zakończone CC? Ja w grudniu za bardzo nie bywałam na forum i chyba mnie ominął ten wątek..;)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Didi a jak u Ciebie było? Dlaczego szybko zakończone CC? Ja w grudniu za bardzo nie bywałam na forum i chyba mnie ominął ten wątek..;)

Wszystko jakoś szło, ale juz za długo to trwało. Od 6 na oxy a ok 20/21 decyzja ze cc. Syn, który pierwszy był zaczął wysoko stawiać główkę i nie chciał wyjść. Plus zaczynające się złe ktg... Przebili jeden pęcherz płodowy u synka i juz 4 godz był bez wód. także działo się ;)
    A cc zakończona pod narkoza ogólna niestety :/

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Wszystko jakoś szło, ale juz za długo to trwało. Od 6 na oxy a ok 20/21 decyzja ze cc. Syn, który pierwszy był zaczął wysoko stawiać główkę i nie chciał wyjść. Plus zaczynające się złe ktg... Przebili jeden pęcherz płodowy u synka i juz 4 godz był bez wód. także działo się ;)
    A cc zakończona pod narkoza ogólna niestety :/

Ech... ale widać, że jednak te bliźniacze przypadki przeważnie wymagają cc, bo ZAWSZE COŚ WYNIKNIE... Najgorsze, że się namęczyłaś, a potem nie byłaś świadoma pierwszych krzyków...Oni oboje byli główkowo ułożeni, tak?

didi31 lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewcZyny, nie było mnie bo mialam komunie starszej córci i pochłonęłam się przygotowywaniom ;)
    Juz dzis mogę odetchnąć, wszystko wyszło super - bliźniaki spisali się na medal <3
    Byli mega grzeczni q kościele i w restauracji :)

Didi u nas juz synek ma przebite zabki a córci idzie 2 .. ;)
    Buziaki :-*

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi - ja nie ryzykowalam , to jednak 2 dzieci a nie 1 ;) od początku z ginem mialam ustalone że będzie cc ;)
    Wiaodmo że różnie bywa ;) jedna urodzi nez problemów inna znów nie da rady lub będą jakies komplikacje...

Twój wybór kochana ;)

A Ty następna do rozpakowania? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 15:52

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, teraz ja Angela :),w 36 tc mam sie stawic do szpitala i zaczynam troche panikowac ;)
    Didi, za ile chcesz sprzedac laktator?

• ss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymajcie kciuki za nas bo ja w szpitalu od 2,5tyg że skrócona szyjka i już mnie nie wypuszcza. Mówią żeby chociaż do końca maja dociagnac...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak, teraz ja Angela :),w 36 tc mam sie stawic do szpitala i zaczynam troche panikowac ;)
    Didi, za ile chcesz sprzedac laktator?

Spokojnie ;) dasz rade :)

Ss kciuki <3
    Ile szyjka ma ?

• ss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,8 cm

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ