X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a w sklepie między kasami się mieści?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Angela a w sklepie między kasami się mieści?

W wikeszych marketach bez problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:17

PixiDixi lubi tę wiadomość

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dwa głosy za szerokim wózkiem i jeden za dlugim. Do gondol juz mnie przekonalyscie. Wasze opinie są dla mnie bardzo cenne więc liczę na więcej:)

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Czyli dwa głosy za szerokim wózkiem i jeden za dlugim. Do gondol juz mnie przekonalyscie. Wasze opinie są dla mnie bardzo cenne więc liczę na więcej:)

Ja odrazu zdecydowalam sie na jeden obok drugiego ze względu na to, żeby widzieć oboje dzieci razem , a nie żeby isc bokiem i zaglądać na to drugie z tylu , lub na dole. I powiem Ci że to byl najlepszy wybor jaki podjelam :)

KarenMillen, PixiDixi lubią tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy bzdecydowani na baby jogger jeden za drugim. Bardzo fajnie się prowadzi a jednak dla mnie najważniejsze zmieścić się wszędzie w drzwiach ;) podobno tym jeden obok drugiego nie wszędzie wejdę np w Biedronce przy kasie ciasno jest:( nie chce być ograniczona w żaden sposób i to przeważa. A dodatkowo składa się naprawdę do fajnych rozmiarów.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ABC Design Zoom jeden za drugim. Kupilam taki, bo taki tylko mieścił sie do starej windy w wieżowcu. Ogólnie porządny wózek ale strasznie ogromny. Podbijanie na kraweznikach tragiczne. Dobrze że kupiłam używany. Tak wiec nie polecam.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Bylam wczoraj u gin i mam dylemat ...pomimo moich wczesniejszych cesarek widzi mozliwosc porodu sn bo chlopaki w pieknym glowkowym polozeniu i mam teraz do myslenia...Pamietam,ze ktoras z Was rodzila sn, napiszcie cosik :)
    A i chlopaki waga dosyc duzi bo 1600 i 1680. W 36 tc chce mnie juz polozyc w szpitalu. Decyzje co do cc zostawila mi do decyzji,ale uwaza,ze mam dobre warunku do sn,ponoc rzadko tak jest w blizniaczej ciazy.

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czesc Dziewczyny :)

Bylam wczoraj u gin i mam dylemat ...pomimo moich wczesniejszych cesarek widzi mozliwosc porodu sn bo chlopaki w pieknym glowkowym polozeniu i mam teraz do myslenia...Pamietam,ze ktoras z Was rodzila sn, napiszcie cosik :)
    A i chlopaki waga dosyc duzi bo 1600 i 1680. W 36 tc chce mnie juz polozyc w szpitalu. Decyzje co do cc zostawila mi do decyzji,ale uwaza,ze mam dobre warunku do sn,ponoc rzadko tak jest w blizniaczej ciazy.

PixiDixi - ja miałam identyczną sytuację, mniej więcej od takiego czasu, jak u Ciebie aż do 38tc dzieci ułożone główkowo. Cały czas mówili, że będę rodzić naturalnie, ale ok. 36tc córka owinęła się pępowiną wokół szyi, a była druga w kolejce, więc ciąża zakończyła się cięciem cesarskim. Możesz sobie zaplanować, a i tak ostatnie godziny naprawdę za Ciebie zdecydują.

Osobiście bałam się sn, Meg miała sytuację, że druga dziewczynka jej się okręciło miednicowo i przeszła praktycznie dwa porody...Nie wyobrażam sobie, jaka musiała być wycięczona.

A wagowo super przybierają Twoje bliźniaki :) Masz dwujajową ciąże tak?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Bliźniaki i inne wielopaki ...a mnie się przytrafiły trojaczki, jestem w 30t+3d ciąży, od trzech tygodni w szpitalu...i już do rozwiązania tu zostanę.
    Są tu jakieś mamy trojaczków???
    Jakieś podpowiedzi, jak funkcjonować z trójką dzieci jednocześnie? Co się sprawdziło a co nie?

WOW, ile szczęścia jednocześnie :) Gratulacje!

Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że było mi trudno po cc na oddziale ginekologicznym. Ledno (w żółwim tempie) byłam się w stanie podnieść z łóżka, a bliźnięta mnie nie oszczędzały i wymagały opieki. Płakały głównie w nocy a spały w dzień (gdy mąż przyjeżdżał pomagać). Gdy trafiłam na zmianę "dobrych" położnych, to mi pomagały, ale trafiały się takie, gdzie nic w tym temacie nie zrobiły. U Ciebie jest trio, więc dowiedz się, jak będzie to wyglądać PO... Moim zdaniem Twoja mama lub mąż powinni być na oddziale 24/h, no chyba, że położne będę wokół Ciebie skakać...

Co do funkcjonalności - hmm musisz dzień w dzień powtarzać ten sam schemat dnia, żeby dzieci zaczęły kojarzyć, co, kiedy się dzieje :)Łatwo nie będzie, szczególnie na początku..heh Masz w domu kogoś do pomocy? Na początku pewnie będziecie potrzebować trzech par rąk do każdego bobasa, potrzebują nieograniczonej ilości bliskości :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęła rodzić ( poród wywoływany) SN a zakończone szybko CC. Dla mnie pozbierać się po cc było mega masakrą. Ale tak jak rodzynka pisze i tak matka natura zdecyduje za nas i to co w danej chwili będzie się działo.
    Gdybym wiedziała, ze uda się i urodze SN to bym przy tym została , a gdybym wiedziała i mogla przewidziec co mnie czeka to od razu bym się upierala na cc.

A tak poza tym to u nas od jakiegoś czasu smierdzi zębami. Synek nerwowy, ręce wcina i slini się mega, a do tego w nocy się czasem przebudził :( Angela Ty masz zaczarowane dzieci, ze u Was tak bezproblemowo jest :)

Mamy w trojpakach przypominam się i polecam. Mam do sprzedania laktator lansinoh na dwie piersi i T-Shirt z H&M ( rozmiar S i M) do sprzedania :)

Trzymacie się dzielnie !

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka,tak 2k2o :)
    Didi,a w jakiej cenie chcialabys sprzedac laktator?

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Ja zaczęła rodzić ( poród wywoływany) SN a zakończone szybko CC. Dla mnie pozbierać się po cc było mega masakrą. Ale tak jak rodzynka pisze i tak matka natura zdecyduje za nas i to co w danej chwili będzie się działo.
    Gdybym wiedziała, ze uda się i urodze SN to bym przy tym została , a gdybym wiedziała i mogla przewidziec co mnie czeka to od razu bym się upierala na cc.

!

Didi a jak u Ciebie było? Dlaczego szybko zakończone CC? Ja w grudniu za bardzo nie bywałam na forum i chyba mnie ominął ten wątek..;)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Didi a jak u Ciebie było? Dlaczego szybko zakończone CC? Ja w grudniu za bardzo nie bywałam na forum i chyba mnie ominął ten wątek..;)

Wszystko jakoś szło, ale juz za długo to trwało. Od 6 na oxy a ok 20/21 decyzja ze cc. Syn, który pierwszy był zaczął wysoko stawiać główkę i nie chciał wyjść. Plus zaczynające się złe ktg... Przebili jeden pęcherz płodowy u synka i juz 4 godz był bez wód. także działo się ;)
    A cc zakończona pod narkoza ogólna niestety :/

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Wszystko jakoś szło, ale juz za długo to trwało. Od 6 na oxy a ok 20/21 decyzja ze cc. Syn, który pierwszy był zaczął wysoko stawiać główkę i nie chciał wyjść. Plus zaczynające się złe ktg... Przebili jeden pęcherz płodowy u synka i juz 4 godz był bez wód. także działo się ;)
    A cc zakończona pod narkoza ogólna niestety :/

Ech... ale widać, że jednak te bliźniacze przypadki przeważnie wymagają cc, bo ZAWSZE COŚ WYNIKNIE... Najgorsze, że się namęczyłaś, a potem nie byłaś świadoma pierwszych krzyków...Oni oboje byli główkowo ułożeni, tak?

didi31 lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewcZyny, nie było mnie bo mialam komunie starszej córci i pochłonęłam się przygotowywaniom ;)
    Juz dzis mogę odetchnąć, wszystko wyszło super - bliźniaki spisali się na medal <3
    Byli mega grzeczni q kościele i w restauracji :)

Didi u nas juz synek ma przebite zabki a córci idzie 2 .. ;)
    Buziaki :-*

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi - ja nie ryzykowalam , to jednak 2 dzieci a nie 1 ;) od początku z ginem mialam ustalone że będzie cc ;)
    Wiaodmo że różnie bywa ;) jedna urodzi nez problemów inna znów nie da rady lub będą jakies komplikacje...

Twój wybór kochana ;)

A Ty następna do rozpakowania? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 15:52

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, teraz ja Angela :),w 36 tc mam sie stawic do szpitala i zaczynam troche panikowac ;)
    Didi, za ile chcesz sprzedac laktator?

• ss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymajcie kciuki za nas bo ja w szpitalu od 2,5tyg że skrócona szyjka i już mnie nie wypuszcza. Mówią żeby chociaż do końca maja dociagnac...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak, teraz ja Angela :),w 36 tc mam sie stawic do szpitala i zaczynam troche panikowac ;)
    Didi, za ile chcesz sprzedac laktator?

Spokojnie ;) dasz rade :)

Ss kciuki <3
    Ile szyjka ma ?

• ss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,8 cm

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ