X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn tyle miała w czw. Nie mogą tam cały czas grzebać bo pogorszą sprawę.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Tzn tyle miała w czw. Nie mogą tam cały czas grzebać bo pogorszą sprawę.

Nom to krótka , ale najwazniejsze że jesteście pod opieką inapewmo wszystko będzie dobrze <3

• girl Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    WOW, ile szczęścia jednocześnie :) Gratulacje!

Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że było mi trudno po cc na oddziale ginekologicznym. Ledno (w żółwim tempie) byłam się w stanie podnieść z łóżka, a bliźnięta mnie nie oszczędzały i wymagały opieki. Płakały głównie w nocy a spały w dzień (gdy mąż przyjeżdżał pomagać). Gdy trafiłam na zmianę "dobrych" położnych, to mi pomagały, ale trafiały się takie, gdzie nic w tym temacie nie zrobiły. U Ciebie jest trio, więc dowiedz się, jak będzie to wyglądać PO... Moim zdaniem Twoja mama lub mąż powinni być na oddziale 24/h, no chyba, że położne będę wokół Ciebie skakać...

Co do funkcjonalności - hmm musisz dzień w dzień powtarzać ten sam schemat dnia, żeby dzieci zaczęły kojarzyć, co, kiedy się dzieje :)Łatwo nie będzie, szczególnie na początku..heh Masz w domu kogoś do pomocy? Na początku pewnie będziecie potrzebować trzech par rąk do każdego bobasa, potrzebują nieograniczonej ilości bliskości :)

Dziewczynki są już na świecie 32t+5d
    Waga 1810,1850,1900. Dwie dostały po 10pkt, jedna 9pkt. Są w pełni zdrowe.
    Leżą w inkubatorach i są tam karmione przez rurkę do noska. Ja jestem na oddziale poporodowym, ściągam mleko co 3godz i noszę im. Mogę je kangurowac. Jestem na środkach przeciwbólowych ale jest już coraz lepiej. Dziewczynki są przeslodkie

mięsko, didi31, Angela*, rodzynka66, PixiDixi, KarenMillen lubią tę wiadomość

girl
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak, teraz ja Angela :),w 36 tc mam sie stawic do szpitala i zaczynam troche panikowac ;)
    Didi, za ile chcesz sprzedac laktator?

Sprzedany:)

Rodzynka oboje glowkowo byli.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl gratulacje!! <3 TYLE SZCZĘŚCIA NARAZ!!
    Niech się zdrowo chowają ..:) Waga super!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Dziewczynki są już na świecie 32t+5d
    Waga 1810,1850,1900. Dwie dostały po 10pkt, jedna 9pkt. Są w pełni zdrowe.
    Leżą w inkubatorach i są tam karmione przez rurkę do noska. Ja jestem na oddziale poporodowym, ściągam mleko co 3godz i noszę im. Mogę je kangurowac. Jestem na środkach przeciwbólowych ale jest już coraz lepiej. Dziewczynki są przeslodkie

Girl ogromne gratulacje! Tyle szczęścia naraz! Brawo dzielna mamusiu <3
    Dużo zdrówka dla Was <3

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl , mega gratulacje !!!, duzo zdrowka Wam życzę. Wracaj szybko do sil.

Edit: jak bedziesz miala chwilkę to napisz proszę relacje z porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 12:50

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, wychodzą Waszym Maluchom jakieś plamki podczas rozszerzania diety? U nas córce na plecach - jedna duża i może dwie minimalne. Trzymają już dobre 6 dni pomimo smarowania. Zastanawiam się, czy to jest w ogóle powiązane z nowymi pokarmami czy już się udać do dermatologa...

BTW - kiedy wracacie do pracy :)? Po rocznym urlopie czy planujecie wziąć wychowawczy?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny, wychodzą Waszym Maluchom jakieś plamki podczas rozszerzania diety? U nas córce na plecach - jedna duża i może dwie minimalne. Trzymają już dobre 6 dni pomimo smarowania. Zastanawiam się, czy to jest w ogóle powiązane z nowymi pokarmami czy już się udać do dermatologa...

BTW - kiedy wracacie do pracy :)? Po rocznym urlopie czy planujecie wziąć wychowawczy?

Rodzynka u nas odpukać nie ma żadnych plam ... :) ja planuje wziąć wychowawczy ;)

• ss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin się zmienił. Leżę w szpitalu i wpisany mam z prenatalnych i tylko ten biorą pod uwagę. 5.07. Ale generalnie mówią żeby jeszcze 2 tyg wytrzymać i będzie super. Bo szyjka krótka,miękka ,rozwarcie i dzieciaki już główki bardzo nisko tak że zmierzyć się nie da. Dwie z bliźniętami tu już rodziły w 35tc i wszystko oki.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Mój termin się zmienił. Leżę w szpitalu i wpisany mam z prenatalnych i tylko ten biorą pod uwagę. 5.07. Ale generalnie mówią żeby jeszcze 2 tyg wytrzymać i będzie super. Bo szyjka krótka,miękka ,rozwarcie i dzieciaki już główki bardzo nisko tak że zmierzyć się nie da. Dwie z bliźniętami tu już rodziły w 35tc i wszystko oki.

Trzymam kciuki <3
    Juz i tak najgorsze tyg za Wami<3
    Buziaki i zaciskaj mocno nogi :)
    Buziaki :-*

• Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a co u Ciebie ? Jak sie trzymasz? :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Angela :-* dziś 33t2d ale bardzo się boje. I cieszę się z każdego dnia w przód.

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziękuję Angela :-* dziś 33t2d ale bardzo się boje. I cieszę się z każdego dnia w przód.

Nie boj sie <3
    Ile maluchy ważą? ;)

• ss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym jest problem bo do obliczenia wagi potrzebują obwód główki a im się nie da zmierzyć bo są niziutko między kośćmi. Podali mi ostatnio bardzo orientacyjnie ok1700.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Pixi a co u Ciebie ? Jak sie trzymasz? :)

Jakos Kochana sie turlam hehe, chlopaki 2000 i 2200. Mialas racje, ten czas powyzej 33 tc juz robi sie trudny. Brzuch gigant i ciezko o dobra pozycje. Jak tam Twoje maluszki?

• girl Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Girl , mega gratulacje !!!, duzo zdrowka Wam życzę. Wracaj szybko do sil.

Edit: jak bedziesz miala chwilkę to napisz proszę relacje z porodu.
    Hej
    Sam poród i dochodzenie do siebie, bajka. Trzeba jak najszybciej wstać, ja po 8godz, a po 5 calkowicie odeszło mi znieczulenie. Zastrzyk w kręgosłup, niebolacy,zakładanie cewnika już na znieczuleniu, wyjmowanie dzieci-czulam tylko szarpnięcia, ale nie bolało oczywiście. Potem przejazd na salę pooperacyjna, niemiłe uczucie jak nic nie czujesz ale do przeżycia. Schodziło od piersi w dół, na końcu stopy. Cewnik wyjęli mi jak już usiadłam, i spokojnie od razu poszłam pod prysznic. Bolało bardzo dwie doby, do 4 doby byłam na paracetamolu i czopkach przeciwbólowych, do 6tylko tabletki a od 7juz nic. W 8dobie zdjęli mi szwy i jest wszystko ok

girl
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak ja bym chciała żeby moje już tyle ważyły. Ale syn był drobny to czego się spodziewać po bliźniakach :/ Ani nawet mój brzuch na blizniaki nie wygląda... Odetchnęła bym gdyby przekroczyły te 2 kg już.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • girl Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród z szyciem trwał 40min

girl
  • girl Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dzieci trafiły do inkubatorów, więc chociażby to wpłynęło na szybszą decyzję o wstaniu mimo bólu, aby jak najszybciej je zobaczyć

girl
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ