X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn tyle miała w czw. Nie mogą tam cały czas grzebać bo pogorszą sprawę.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Tzn tyle miała w czw. Nie mogą tam cały czas grzebać bo pogorszą sprawę.

Nom to krótka , ale najwazniejsze że jesteście pod opieką inapewmo wszystko będzie dobrze <3

• girl Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    WOW, ile szczęścia jednocześnie :) Gratulacje!

Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że było mi trudno po cc na oddziale ginekologicznym. Ledno (w żółwim tempie) byłam się w stanie podnieść z łóżka, a bliźnięta mnie nie oszczędzały i wymagały opieki. Płakały głównie w nocy a spały w dzień (gdy mąż przyjeżdżał pomagać). Gdy trafiłam na zmianę "dobrych" położnych, to mi pomagały, ale trafiały się takie, gdzie nic w tym temacie nie zrobiły. U Ciebie jest trio, więc dowiedz się, jak będzie to wyglądać PO... Moim zdaniem Twoja mama lub mąż powinni być na oddziale 24/h, no chyba, że położne będę wokół Ciebie skakać...

Co do funkcjonalności - hmm musisz dzień w dzień powtarzać ten sam schemat dnia, żeby dzieci zaczęły kojarzyć, co, kiedy się dzieje :)Łatwo nie będzie, szczególnie na początku..heh Masz w domu kogoś do pomocy? Na początku pewnie będziecie potrzebować trzech par rąk do każdego bobasa, potrzebują nieograniczonej ilości bliskości :)

Dziewczynki są już na świecie 32t+5d
    Waga 1810,1850,1900. Dwie dostały po 10pkt, jedna 9pkt. Są w pełni zdrowe.
    Leżą w inkubatorach i są tam karmione przez rurkę do noska. Ja jestem na oddziale poporodowym, ściągam mleko co 3godz i noszę im. Mogę je kangurowac. Jestem na środkach przeciwbólowych ale jest już coraz lepiej. Dziewczynki są przeslodkie

mięsko, didi31, Angela*, rodzynka66, PixiDixi, KarenMillen lubią tę wiadomość

girl
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak, teraz ja Angela :),w 36 tc mam sie stawic do szpitala i zaczynam troche panikowac ;)
    Didi, za ile chcesz sprzedac laktator?

Sprzedany:)

Rodzynka oboje glowkowo byli.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl gratulacje!! <3 TYLE SZCZĘŚCIA NARAZ!!
    Niech się zdrowo chowają ..:) Waga super!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Dziewczynki są już na świecie 32t+5d
    Waga 1810,1850,1900. Dwie dostały po 10pkt, jedna 9pkt. Są w pełni zdrowe.
    Leżą w inkubatorach i są tam karmione przez rurkę do noska. Ja jestem na oddziale poporodowym, ściągam mleko co 3godz i noszę im. Mogę je kangurowac. Jestem na środkach przeciwbólowych ale jest już coraz lepiej. Dziewczynki są przeslodkie

Girl ogromne gratulacje! Tyle szczęścia naraz! Brawo dzielna mamusiu <3
    Dużo zdrówka dla Was <3

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl , mega gratulacje !!!, duzo zdrowka Wam życzę. Wracaj szybko do sil.

Edit: jak bedziesz miala chwilkę to napisz proszę relacje z porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 12:50

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, wychodzą Waszym Maluchom jakieś plamki podczas rozszerzania diety? U nas córce na plecach - jedna duża i może dwie minimalne. Trzymają już dobre 6 dni pomimo smarowania. Zastanawiam się, czy to jest w ogóle powiązane z nowymi pokarmami czy już się udać do dermatologa...

BTW - kiedy wracacie do pracy :)? Po rocznym urlopie czy planujecie wziąć wychowawczy?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny, wychodzą Waszym Maluchom jakieś plamki podczas rozszerzania diety? U nas córce na plecach - jedna duża i może dwie minimalne. Trzymają już dobre 6 dni pomimo smarowania. Zastanawiam się, czy to jest w ogóle powiązane z nowymi pokarmami czy już się udać do dermatologa...

BTW - kiedy wracacie do pracy :)? Po rocznym urlopie czy planujecie wziąć wychowawczy?

Rodzynka u nas odpukać nie ma żadnych plam ... :) ja planuje wziąć wychowawczy ;)

• ss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin się zmienił. Leżę w szpitalu i wpisany mam z prenatalnych i tylko ten biorą pod uwagę. 5.07. Ale generalnie mówią żeby jeszcze 2 tyg wytrzymać i będzie super. Bo szyjka krótka,miękka ,rozwarcie i dzieciaki już główki bardzo nisko tak że zmierzyć się nie da. Dwie z bliźniętami tu już rodziły w 35tc i wszystko oki.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Mój termin się zmienił. Leżę w szpitalu i wpisany mam z prenatalnych i tylko ten biorą pod uwagę. 5.07. Ale generalnie mówią żeby jeszcze 2 tyg wytrzymać i będzie super. Bo szyjka krótka,miękka ,rozwarcie i dzieciaki już główki bardzo nisko tak że zmierzyć się nie da. Dwie z bliźniętami tu już rodziły w 35tc i wszystko oki.

Trzymam kciuki <3
    Juz i tak najgorsze tyg za Wami<3
    Buziaki i zaciskaj mocno nogi :)
    Buziaki :-*

• Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a co u Ciebie ? Jak sie trzymasz? :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Angela :-* dziś 33t2d ale bardzo się boje. I cieszę się z każdego dnia w przód.

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziękuję Angela :-* dziś 33t2d ale bardzo się boje. I cieszę się z każdego dnia w przód.

Nie boj sie <3
    Ile maluchy ważą? ;)

• ss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym jest problem bo do obliczenia wagi potrzebują obwód główki a im się nie da zmierzyć bo są niziutko między kośćmi. Podali mi ostatnio bardzo orientacyjnie ok1700.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Pixi a co u Ciebie ? Jak sie trzymasz? :)

Jakos Kochana sie turlam hehe, chlopaki 2000 i 2200. Mialas racje, ten czas powyzej 33 tc juz robi sie trudny. Brzuch gigant i ciezko o dobra pozycje. Jak tam Twoje maluszki?

• girl Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Girl , mega gratulacje !!!, duzo zdrowka Wam życzę. Wracaj szybko do sil.

Edit: jak bedziesz miala chwilkę to napisz proszę relacje z porodu.
    Hej
    Sam poród i dochodzenie do siebie, bajka. Trzeba jak najszybciej wstać, ja po 8godz, a po 5 calkowicie odeszło mi znieczulenie. Zastrzyk w kręgosłup, niebolacy,zakładanie cewnika już na znieczuleniu, wyjmowanie dzieci-czulam tylko szarpnięcia, ale nie bolało oczywiście. Potem przejazd na salę pooperacyjna, niemiłe uczucie jak nic nie czujesz ale do przeżycia. Schodziło od piersi w dół, na końcu stopy. Cewnik wyjęli mi jak już usiadłam, i spokojnie od razu poszłam pod prysznic. Bolało bardzo dwie doby, do 4 doby byłam na paracetamolu i czopkach przeciwbólowych, do 6tylko tabletki a od 7juz nic. W 8dobie zdjęli mi szwy i jest wszystko ok

girl
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak ja bym chciała żeby moje już tyle ważyły. Ale syn był drobny to czego się spodziewać po bliźniakach :/ Ani nawet mój brzuch na blizniaki nie wygląda... Odetchnęła bym gdyby przekroczyły te 2 kg już.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • girl Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród z szyciem trwał 40min

girl
  • girl Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dzieci trafiły do inkubatorów, więc chociażby to wpłynęło na szybszą decyzję o wstaniu mimo bólu, aby jak najszybciej je zobaczyć

girl
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ