X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    wow! czyli i dla mnie jest szansa:)

Pewnie ;)
    Znasz płeć dzieci? :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Nie chcą Cie trzymać dłużej? :)

Mam cukrzycę, zespol kardiolipinowy oraz wiek...

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Pewnie ;)
    Znasz płeć dzieci? :)
    Tak, będzie dwóch chłopców:)

PixiDixi, Angela* lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Z ciekawostek, mi prowadzący mówi że ciąże rozwiążemy w 38tc! Któraś tyle wytrzymała?:)

Ja też wytrzymałam 38+0 :) Jeszcze parę dni bym pociągnęła, gdyby nie decyzja o cesarce :) Ale końcówka wymagała dużo odpoczynku, chodzenie sprawiało trudność przez ciężar brzucha i mocno napierali na pęcherz. A Ty masz ciążę jedno czy dwu-jajową?

ss - gratulacje!!Trzymam za Was kciuki <3 <3 Podeślij fotkę Maluchów :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    to rzeczywiście musi już być ciężko, na szczęście wraz z bliźniakami sporo tej wagi spadnie. Byle dotrwać.

Zdecydowanie! A "pozostałości" wybiegacie raz dwa przy bliźniakach ;)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Ja też wytrzymałam 38+0 :) Jeszcze parę dni bym pociągnęła, gdyby nie decyzja o cesarce :) Ale końcówka wymagała dużo odpoczynku, chodzenie sprawiało trudność przez ciężar brzucha i mocno napierali na pęcherz. A Ty masz ciążę jedno czy dwu-jajową?

ss - gratulacje!!Trzymam za Was kciuki <3 <3 Podeślij fotkę Maluchów :)
    Dajecie nadzieję. Podczytuje tu trochę i ostatnio ciagle wczesne porody. Oczywiście zawsze wszystko może być ok ale jednak wolałabym bezpiecznie przetrzymać maluchy o ile nie będzie przeciwskazan.
    Mamy dwujajowe i póki co wszystko ok.
    A powiedzcie jeszcze, z tą waga, kiedy zaczyna nabierać tempa? Ja zaczelam ciążę nie będąc szczupła więc dla mnie 20 kg to byłoby bardzo dużo. Póki co jesteśmy 3 na plusie.
    I jeszcze jedno pytanie, czy wiele z Was wymagało hospitalizacji przed porodem?

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Dajecie nadzieję. Podczytuje tu trochę i ostatnio ciagle wczesne porody. Oczywiście zawsze wszystko może być ok ale jednak wolałabym bezpiecznie przetrzymać maluchy o ile nie będzie przeciwskazan.
    A powiedzcie jeszcze, z tą waga, kiedy zaczyna nabierać tempa? Ja zaczelam ciążę nie będąc szczupła więc dla mnie 20 kg to byłoby bardzo dużo. Póki co jesteśmy 3 na plusie.

Ja tez bym donosiła do konca , ale gin zadecywdowal, ze cc zrobimy w 38 ;) dla bezpieczeństwa dzieci :)
    Co do Wagi, to ja zaczelam nabierac najwięcej w 3 trym :)
    A co do hoapitalizacji , ja nie lezalam q spzitalu wogole :) dopiero jak szlam rodzic :D

KarenMillen lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mam cukrzycę, zespol kardiolipinowy oraz wiek...

Oou , to faktycznie bezpieczniej rozwiązać wcześniej ;)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny straciłam rachubę czasu, czy któraś ma termin jesienno/zimowy? Mam do oddania rzeczy głównie welurowe, cieplejsze. Jakieś dresiki, kombinezony i bluzy. Czy któraś chętna? Oddam Wam za darmo tylko przesyłkę opłacicie ok 15/20 zł kurier.

PixiDixi lubi tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:

U mnie od początku dostyć szybko tyłam ,dopiero jak badania wykazały,że jest cukrzyca to wszystko było jasne...Zaczęłam stosować dietę cukrzycową i waga zastopowała. Co do hospitalizacji to 2 x takie jedniodniowe na badania ( właśńie bo cukrzyca) i ostatnio bo ginowi coś się nie podobały wagi maluchów,także nawet bym tego nie liczyła.

Evelle lubi tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytano wszystkie bliźniacze ciąże sa u mam, które w rodzinie miały bliźniaki? :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • ss Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było nigdy ;) totalna niespodzianka ;)

nadziejastru lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie od początku dostyć szybko tyłam ,dopiero jak badania wykazały,że jest cukrzyca to wszystko było jasne...Zaczęłam stosować dietę cukrzycową i waga zastopowała. Co do hospitalizacji to 2 x takie jedniodniowe na badania ( właśńie bo cukrzyca) i ostatnio bo ginowi coś się nie podobały wagi maluchów,także nawet bym tego nie liczyła.

Pixi pochwal sie bembolkiem :) zaloze sie ze napewno wygladasz zgrabnie :)
    Szybko zzucicie niepotrzebne kg :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny,
    jak ubieracie w te upały dzieci w domu/ na dwór/ do spania? Żeby było adekwatnie dla niemowlaka, ale i żeby nie przegrzewać...

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny,
    jak ubieracie w te upały dzieci w domu/ na dwór/ do spania? Żeby było adekwatnie dla niemowlaka, ale i żeby nie przegrzewać...

moi na spacerach albo rampersy krótkie albo body krótki rękaw i spodenki. stopki gołe i wesołe :)
    Do spania mamy normalnie pajacyk i śpią w śpiworkach cieńkich, bo córeczka moja to tak fika, że śpiworek ją jakoś jest w stanie powstrzymać przed wędrowaniem w łóżku.
    Ale niedługo myślę, ze spać będą tez w rampersach krótkich.

Ej my dopiero zaczynamy wprowadzać pojedyncze warzywa. Idę na łatwiznę póki co i słoiki kupuję. Jest z czegoś sam ziemniaczek? Wszędzie widzę tylko w połączeniu z innym warzywem.
    Zębów nie mam, idą i idą i męczą nas :)

Angela nadal w gondolach jesteście czy już spacerówka? Feler bliźniaczych wózków to małe gondole. Moim już coraz ciaśniej i odwlekam przesiadkę. Ale już niedługo i chyba trzeba będzie zrobić skok na spacerówkę. Ciekawe czy będą w niej spali :/ czy podziwiali świat tylko :))
    Jak to Was mamy?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny,

My na dwor w takich upalach krotkie body i spodenki lub rampersy i skarpeteczki lub sandalki , do spania pizamki pajace i przykryte kocykami , a po domu body z krotkim i skarpeteczki lub gole stopki :)

Didi - u nas od 4tyg spacerowki, bo zaczely im wystawac nogi :D hehe
    U mnie siedza w spacerowkch i podziwiaja , opuszczam ich gdy zasna, a tak to siedza i patrzą <3

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Didi, Angela - My też ubieramy dzieciom pajacyki na noc, a przykrywamy już tylko pieluszką tetrową :) Systematycznie przechodziliśmy z kołdry na kocyki i z kocyków na pieluszkę, bo upały nie odpuszczają!! W domu też krótkie body, ale na spacerze jeszcze długie cienkie.

My mamy całkiem spore gondole, więc myślę, że ich przeciągnę do 7-go miesiąca. Rehabilitanci jednak alarmują, żeby przechodzić, jak najpóźniej i żeby nie siadali w spacerówkach, póki jeszcze nie potrafią sami usiąść.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Didi, Angela - My też ubieramy dzieciom pajacyki na noc, a przykrywamy już tylko pieluszką tetrową :) Systematycznie przechodziliśmy z kołdry na kocyki i z kocyków na pieluszkę, bo upały nie odpuszczają!! W domu też krótkie body, ale na spacerze jeszcze długie cienkie.

My mamy całkiem spore gondole, więc myślę, że ich przeciągnę do 7-go miesiąca. Rehabilitanci jednak alarmują, żeby przechodzić, jak najpóźniej i żeby nie siadali w spacerówkach, póki jeszcze nie potrafią sami usiąść.

Zgadzam sie z tymi sapcerowkami - moim dalam , bo potrafia sami usiąść ;) ale i dla wygody , przeciez moga tez w nich leżeć, byc w pozycji polsiedzacej itd ;)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Zgadzam sie z tymi sapcerowkami - moim dalam , bo potrafia sami usiąść ;) ale i dla wygody , przeciez moga tez w nich leżeć, byc w pozycji polsiedzacej itd ;)

Sami z siebie już siadają? Coś wcześnie :) Oczywiście,że mogą leżeć, ale tak płaska jak gondolka nie jest, ma lekki uskok.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Sami z siebie już siadają? Coś wcześnie :) Oczywiście,że mogą leżeć, ale tak płaska jak gondolka nie jest, ma lekki uskok.

Tak w wozku z poduszki potrafią się dźwignąć , calkiem na plasko jeszcze nie do kkonca , ale juz potrafia sie podniesc - problem troche z trzymaniem rownowagi , ale maja jeszcze czas ;)

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ