Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KarenMillen wrote:Z ciekawostek, mi prowadzący mówi że ciąże rozwiążemy w 38tc! Któraś tyle wytrzymała?
Ja też wytrzymałam 38+0 Jeszcze parę dni bym pociągnęła, gdyby nie decyzja o cesarce Ale końcówka wymagała dużo odpoczynku, chodzenie sprawiało trudność przez ciężar brzucha i mocno napierali na pęcherz. A Ty masz ciążę jedno czy dwu-jajową?
ss - gratulacje!!Trzymam za Was kciuki Podeślij fotkę MaluchówPixiDixi lubi tę wiadomość
-
rodzynka66 wrote:Ja też wytrzymałam 38+0 Jeszcze parę dni bym pociągnęła, gdyby nie decyzja o cesarce Ale końcówka wymagała dużo odpoczynku, chodzenie sprawiało trudność przez ciężar brzucha i mocno napierali na pęcherz. A Ty masz ciążę jedno czy dwu-jajową?
ss - gratulacje!!Trzymam za Was kciuki Podeślij fotkę Maluchów
Mamy dwujajowe i póki co wszystko ok.
A powiedzcie jeszcze, z tą waga, kiedy zaczyna nabierać tempa? Ja zaczelam ciążę nie będąc szczupła więc dla mnie 20 kg to byłoby bardzo dużo. Póki co jesteśmy 3 na plusie.
I jeszcze jedno pytanie, czy wiele z Was wymagało hospitalizacji przed porodem?
-
KarenMillen wrote:Dajecie nadzieję. Podczytuje tu trochę i ostatnio ciagle wczesne porody. Oczywiście zawsze wszystko może być ok ale jednak wolałabym bezpiecznie przetrzymać maluchy o ile nie będzie przeciwskazan.
A powiedzcie jeszcze, z tą waga, kiedy zaczyna nabierać tempa? Ja zaczelam ciążę nie będąc szczupła więc dla mnie 20 kg to byłoby bardzo dużo. Póki co jesteśmy 3 na plusie.
Ja tez bym donosiła do konca , ale gin zadecywdowal, ze cc zrobimy w 38 dla bezpieczeństwa dzieci
Co do Wagi, to ja zaczelam nabierac najwięcej w 3 trym
A co do hoapitalizacji , ja nie lezalam q spzitalu wogole dopiero jak szlam rodzicKarenMillen lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny straciłam rachubę czasu, czy któraś ma termin jesienno/zimowy? Mam do oddania rzeczy głównie welurowe, cieplejsze. Jakieś dresiki, kombinezony i bluzy. Czy któraś chętna? Oddam Wam za darmo tylko przesyłkę opłacicie ok 15/20 zł kurier.
PixiDixi lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
KarenMillen wrote:Dajecie nadzieję. Podczytuje tu trochę i ostatnio ciagle wczesne porody. Oczywiście zawsze wszystko może być ok ale jednak wolałabym bezpiecznie przetrzymać maluchy o ile nie będzie przeciwskazan.
U mnie od początku dostyć szybko tyłam ,dopiero jak badania wykazały,że jest cukrzyca to wszystko było jasne...Zaczęłam stosować dietę cukrzycową i waga zastopowała. Co do hospitalizacji to 2 x takie jedniodniowe na badania ( właśńie bo cukrzyca) i ostatnio bo ginowi coś się nie podobały wagi maluchów,także nawet bym tego nie liczyła.Evelle lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:U mnie od początku dostyć szybko tyłam ,dopiero jak badania wykazały,że jest cukrzyca to wszystko było jasne...Zaczęłam stosować dietę cukrzycową i waga zastopowała. Co do hospitalizacji to 2 x takie jedniodniowe na badania ( właśńie bo cukrzyca) i ostatnio bo ginowi coś się nie podobały wagi maluchów,także nawet bym tego nie liczyła.
Pixi pochwal sie bembolkiem zaloze sie ze napewno wygladasz zgrabnie
Szybko zzucicie niepotrzebne kg -
rodzynka66 wrote:Dziewczyny,
jak ubieracie w te upały dzieci w domu/ na dwór/ do spania? Żeby było adekwatnie dla niemowlaka, ale i żeby nie przegrzewać...
moi na spacerach albo rampersy krótkie albo body krótki rękaw i spodenki. stopki gołe i wesołe
Do spania mamy normalnie pajacyk i śpią w śpiworkach cieńkich, bo córeczka moja to tak fika, że śpiworek ją jakoś jest w stanie powstrzymać przed wędrowaniem w łóżku.
Ale niedługo myślę, ze spać będą tez w rampersach krótkich.
Ej my dopiero zaczynamy wprowadzać pojedyncze warzywa. Idę na łatwiznę póki co i słoiki kupuję. Jest z czegoś sam ziemniaczek? Wszędzie widzę tylko w połączeniu z innym warzywem.
Zębów nie mam, idą i idą i męczą nas
Angela nadal w gondolach jesteście czy już spacerówka? Feler bliźniaczych wózków to małe gondole. Moim już coraz ciaśniej i odwlekam przesiadkę. Ale już niedługo i chyba trzeba będzie zrobić skok na spacerówkę. Ciekawe czy będą w niej spali czy podziwiali świat tylko )
Jak to Was mamy?
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
rodzynka66 wrote:Dziewczyny,
jak ubieracie w te upały dzieci w domu/ na dwór/ do spania? Żeby było adekwatnie dla niemowlaka, ale i żeby nie przegrzewać...
My na dwor w takich upalach krotkie body i spodenki lub rampersy i skarpeteczki lub sandalki , do spania pizamki pajace i przykryte kocykami , a po domu body z krotkim i skarpeteczki lub gole stopki
Didi - u nas od 4tyg spacerowki, bo zaczely im wystawac nogi hehe
U mnie siedza w spacerowkch i podziwiaja , opuszczam ich gdy zasna, a tak to siedza i patrzą
-
Didi, Angela - My też ubieramy dzieciom pajacyki na noc, a przykrywamy już tylko pieluszką tetrową Systematycznie przechodziliśmy z kołdry na kocyki i z kocyków na pieluszkę, bo upały nie odpuszczają!! W domu też krótkie body, ale na spacerze jeszcze długie cienkie.
My mamy całkiem spore gondole, więc myślę, że ich przeciągnę do 7-go miesiąca. Rehabilitanci jednak alarmują, żeby przechodzić, jak najpóźniej i żeby nie siadali w spacerówkach, póki jeszcze nie potrafią sami usiąść.
-
rodzynka66 wrote:Didi, Angela - My też ubieramy dzieciom pajacyki na noc, a przykrywamy już tylko pieluszką tetrową Systematycznie przechodziliśmy z kołdry na kocyki i z kocyków na pieluszkę, bo upały nie odpuszczają!! W domu też krótkie body, ale na spacerze jeszcze długie cienkie.
My mamy całkiem spore gondole, więc myślę, że ich przeciągnę do 7-go miesiąca. Rehabilitanci jednak alarmują, żeby przechodzić, jak najpóźniej i żeby nie siadali w spacerówkach, póki jeszcze nie potrafią sami usiąść.
Zgadzam sie z tymi sapcerowkami - moim dalam , bo potrafia sami usiąść ale i dla wygody , przeciez moga tez w nich leżeć, byc w pozycji polsiedzacej itd -
Angela* wrote:Zgadzam sie z tymi sapcerowkami - moim dalam , bo potrafia sami usiąść ale i dla wygody , przeciez moga tez w nich leżeć, byc w pozycji polsiedzacej itd
Sami z siebie już siadają? Coś wcześnie Oczywiście,że mogą leżeć, ale tak płaska jak gondolka nie jest, ma lekki uskok. -
rodzynka66 wrote:Sami z siebie już siadają? Coś wcześnie Oczywiście,że mogą leżeć, ale tak płaska jak gondolka nie jest, ma lekki uskok.
Tak w wozku z poduszki potrafią się dźwignąć , calkiem na plasko jeszcze nie do kkonca , ale juz potrafia sie podniesc - problem troche z trzymaniem rownowagi , ale maja jeszcze czas