X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    wow! czyli i dla mnie jest szansa:)

Pewnie ;)
    Znasz płeć dzieci? :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Nie chcą Cie trzymać dłużej? :)

Mam cukrzycę, zespol kardiolipinowy oraz wiek...

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Pewnie ;)
    Znasz płeć dzieci? :)
    Tak, będzie dwóch chłopców:)

PixiDixi, Angela* lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Z ciekawostek, mi prowadzący mówi że ciąże rozwiążemy w 38tc! Któraś tyle wytrzymała?:)

Ja też wytrzymałam 38+0 :) Jeszcze parę dni bym pociągnęła, gdyby nie decyzja o cesarce :) Ale końcówka wymagała dużo odpoczynku, chodzenie sprawiało trudność przez ciężar brzucha i mocno napierali na pęcherz. A Ty masz ciążę jedno czy dwu-jajową?

ss - gratulacje!!Trzymam za Was kciuki <3 <3 Podeślij fotkę Maluchów :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    to rzeczywiście musi już być ciężko, na szczęście wraz z bliźniakami sporo tej wagi spadnie. Byle dotrwać.

Zdecydowanie! A "pozostałości" wybiegacie raz dwa przy bliźniakach ;)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Ja też wytrzymałam 38+0 :) Jeszcze parę dni bym pociągnęła, gdyby nie decyzja o cesarce :) Ale końcówka wymagała dużo odpoczynku, chodzenie sprawiało trudność przez ciężar brzucha i mocno napierali na pęcherz. A Ty masz ciążę jedno czy dwu-jajową?

ss - gratulacje!!Trzymam za Was kciuki <3 <3 Podeślij fotkę Maluchów :)
    Dajecie nadzieję. Podczytuje tu trochę i ostatnio ciagle wczesne porody. Oczywiście zawsze wszystko może być ok ale jednak wolałabym bezpiecznie przetrzymać maluchy o ile nie będzie przeciwskazan.
    Mamy dwujajowe i póki co wszystko ok.
    A powiedzcie jeszcze, z tą waga, kiedy zaczyna nabierać tempa? Ja zaczelam ciążę nie będąc szczupła więc dla mnie 20 kg to byłoby bardzo dużo. Póki co jesteśmy 3 na plusie.
    I jeszcze jedno pytanie, czy wiele z Was wymagało hospitalizacji przed porodem?

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Dajecie nadzieję. Podczytuje tu trochę i ostatnio ciagle wczesne porody. Oczywiście zawsze wszystko może być ok ale jednak wolałabym bezpiecznie przetrzymać maluchy o ile nie będzie przeciwskazan.
    A powiedzcie jeszcze, z tą waga, kiedy zaczyna nabierać tempa? Ja zaczelam ciążę nie będąc szczupła więc dla mnie 20 kg to byłoby bardzo dużo. Póki co jesteśmy 3 na plusie.

Ja tez bym donosiła do konca , ale gin zadecywdowal, ze cc zrobimy w 38 ;) dla bezpieczeństwa dzieci :)
    Co do Wagi, to ja zaczelam nabierac najwięcej w 3 trym :)
    A co do hoapitalizacji , ja nie lezalam q spzitalu wogole :) dopiero jak szlam rodzic :D

KarenMillen lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mam cukrzycę, zespol kardiolipinowy oraz wiek...

Oou , to faktycznie bezpieczniej rozwiązać wcześniej ;)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny straciłam rachubę czasu, czy któraś ma termin jesienno/zimowy? Mam do oddania rzeczy głównie welurowe, cieplejsze. Jakieś dresiki, kombinezony i bluzy. Czy któraś chętna? Oddam Wam za darmo tylko przesyłkę opłacicie ok 15/20 zł kurier.

PixiDixi lubi tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:

U mnie od początku dostyć szybko tyłam ,dopiero jak badania wykazały,że jest cukrzyca to wszystko było jasne...Zaczęłam stosować dietę cukrzycową i waga zastopowała. Co do hospitalizacji to 2 x takie jedniodniowe na badania ( właśńie bo cukrzyca) i ostatnio bo ginowi coś się nie podobały wagi maluchów,także nawet bym tego nie liczyła.

Evelle lubi tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytano wszystkie bliźniacze ciąże sa u mam, które w rodzinie miały bliźniaki? :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • ss Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było nigdy ;) totalna niespodzianka ;)

nadziejastru lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie od początku dostyć szybko tyłam ,dopiero jak badania wykazały,że jest cukrzyca to wszystko było jasne...Zaczęłam stosować dietę cukrzycową i waga zastopowała. Co do hospitalizacji to 2 x takie jedniodniowe na badania ( właśńie bo cukrzyca) i ostatnio bo ginowi coś się nie podobały wagi maluchów,także nawet bym tego nie liczyła.

Pixi pochwal sie bembolkiem :) zaloze sie ze napewno wygladasz zgrabnie :)
    Szybko zzucicie niepotrzebne kg :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny,
    jak ubieracie w te upały dzieci w domu/ na dwór/ do spania? Żeby było adekwatnie dla niemowlaka, ale i żeby nie przegrzewać...

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny,
    jak ubieracie w te upały dzieci w domu/ na dwór/ do spania? Żeby było adekwatnie dla niemowlaka, ale i żeby nie przegrzewać...

moi na spacerach albo rampersy krótkie albo body krótki rękaw i spodenki. stopki gołe i wesołe :)
    Do spania mamy normalnie pajacyk i śpią w śpiworkach cieńkich, bo córeczka moja to tak fika, że śpiworek ją jakoś jest w stanie powstrzymać przed wędrowaniem w łóżku.
    Ale niedługo myślę, ze spać będą tez w rampersach krótkich.

Ej my dopiero zaczynamy wprowadzać pojedyncze warzywa. Idę na łatwiznę póki co i słoiki kupuję. Jest z czegoś sam ziemniaczek? Wszędzie widzę tylko w połączeniu z innym warzywem.
    Zębów nie mam, idą i idą i męczą nas :)

Angela nadal w gondolach jesteście czy już spacerówka? Feler bliźniaczych wózków to małe gondole. Moim już coraz ciaśniej i odwlekam przesiadkę. Ale już niedługo i chyba trzeba będzie zrobić skok na spacerówkę. Ciekawe czy będą w niej spali :/ czy podziwiali świat tylko :))
    Jak to Was mamy?

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny,

My na dwor w takich upalach krotkie body i spodenki lub rampersy i skarpeteczki lub sandalki , do spania pizamki pajace i przykryte kocykami , a po domu body z krotkim i skarpeteczki lub gole stopki :)

Didi - u nas od 4tyg spacerowki, bo zaczely im wystawac nogi :D hehe
    U mnie siedza w spacerowkch i podziwiaja , opuszczam ich gdy zasna, a tak to siedza i patrzą <3

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Didi, Angela - My też ubieramy dzieciom pajacyki na noc, a przykrywamy już tylko pieluszką tetrową :) Systematycznie przechodziliśmy z kołdry na kocyki i z kocyków na pieluszkę, bo upały nie odpuszczają!! W domu też krótkie body, ale na spacerze jeszcze długie cienkie.

My mamy całkiem spore gondole, więc myślę, że ich przeciągnę do 7-go miesiąca. Rehabilitanci jednak alarmują, żeby przechodzić, jak najpóźniej i żeby nie siadali w spacerówkach, póki jeszcze nie potrafią sami usiąść.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Didi, Angela - My też ubieramy dzieciom pajacyki na noc, a przykrywamy już tylko pieluszką tetrową :) Systematycznie przechodziliśmy z kołdry na kocyki i z kocyków na pieluszkę, bo upały nie odpuszczają!! W domu też krótkie body, ale na spacerze jeszcze długie cienkie.

My mamy całkiem spore gondole, więc myślę, że ich przeciągnę do 7-go miesiąca. Rehabilitanci jednak alarmują, żeby przechodzić, jak najpóźniej i żeby nie siadali w spacerówkach, póki jeszcze nie potrafią sami usiąść.

Zgadzam sie z tymi sapcerowkami - moim dalam , bo potrafia sami usiąść ;) ale i dla wygody , przeciez moga tez w nich leżeć, byc w pozycji polsiedzacej itd ;)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Zgadzam sie z tymi sapcerowkami - moim dalam , bo potrafia sami usiąść ;) ale i dla wygody , przeciez moga tez w nich leżeć, byc w pozycji polsiedzacej itd ;)

Sami z siebie już siadają? Coś wcześnie :) Oczywiście,że mogą leżeć, ale tak płaska jak gondolka nie jest, ma lekki uskok.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Sami z siebie już siadają? Coś wcześnie :) Oczywiście,że mogą leżeć, ale tak płaska jak gondolka nie jest, ma lekki uskok.

Tak w wozku z poduszki potrafią się dźwignąć , calkiem na plasko jeszcze nie do kkonca , ale juz potrafia sie podniesc - problem troche z trzymaniem rownowagi , ale maja jeszcze czas ;)

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ