X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    I jak u Was wygląda zasypianie? Jedno bliźnię usypiacie Wy, drugie Mąż? W tym samym pokoju? Reagują w nocy na swój płacz? Jak zasypiają? Na rękach, we wózku czy od razu po wypiciu mleka?

Didi - ile masz pobudek w nocy?

Moje dzieci niestety w domu w dzień nie potrafią spać albo ja ich usypać. Także czy słońce czy deszcz mamy dwa spacwery i wtedy spanko na dworze. A na noc nie ma problemu. Kąpiel, butla i odkladamy z mężem do lozeczek i zasypiają sami. Chociaż od momentu czyli niedawno jak nauczyli się przewrwcqac na brzuszek to jest kombinowanie i wiercenie i zasypia nie trwa dlujzej. Ale jak marudza to nie biorę na ręce,jestem obok i robię szyyyyy ciii itd haha;) i zasypiają?! Pobudka generalnie jest ok 4 na mleczko i przed 8 pobudka czasem o 7:\
    Dzieci lozeczka maja kolo siebie, jak rzeczywiście jest ryk to drugie potrafi się obudzić. Aleś ja na takim czuwaniu spie, ze reaguje na każde pojekiwanie. Smaruje dziaselka masxiau,daje smocxzka i tak w koło.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jutro przesiadamy się do spacerowki. Wkładki zamowilam i będzie miłej i ladniej w wózku. Oby dzieci potrafiły zadbać w spacerówce a nie podziwiali świat tylko.

Jej i jeszcze jedno. Pogoda jest jaka jest. Duszno ciepło i burze.
    Jak porządnie wala pioruny w nocy budzą się wasze? Nas szczesliwie burza omija ale wiecznie tak nie będzie i mammega stresa wtedy. Czy nie oburza się z płaczem itd

Angela* lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Cześć dziewczyny! Widzę, że wątek ma się dobrze, podczytuję Was trochę, ale brak mi czasu na pisanie :(
    Angela, Twoje dzieci to jakieś Aniołki! Ile mają? U nas usypianie wygląda trochę gorzej. Wcześniej dziewczyny czasem usypiały same w łóżeczkach, ale aktualnie nie ma szans. Usypiamy razem z mężem - albo na leżaczku, albo na rękach. Czasem w dwóch różnych pomieszczeniach, bo się budzą wzajemnie haha W nocy też wcześniej spały bardzo ładnie, ale teraz potrafią się budzić kilka razy i też wzajemnie budzić. Co gorsze, wstają czasem o 6 i już nie chcą spać. W dzień marudzą, bo ząbkują. Jedna ma już pięć zębów, druga dwa. Ale poza tym, to są cudowne i kochane :D "Starsza" siedzi już sama i stoi przy barierce :)
    Czy Ty nie karmisz już dzieci między 20 a 7?

Pozdrawiam wszystkie podwójne i potrójne przyszłe i obecne mamusie :)

Jej Twoje to juz chyba duzee ;) kiedy maja roczek ? :)
    My za 10dni konczymy 6 miesięcy ;)
    Nie karmie juz w nocy - ostatnia butla o 20.00-20.30 a rano np dzis to dopiero będą jesc , bo niedawno wstali :)

Didi , super! Dzieci napewno poaiedza i beda ciekawi i beda sie rozgladac ;)

U nas udpukac burza ich nie budzi bo przechodzi obok ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:20

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jej Twoje to juz chyba duzee ;) kiedy maja roczek ? :)
    My za 10dni konczymy 6 miesięcy ;)
    Nie karmie juz w nocy - ostatnia butla o 20.00-20.30 a rano np dzis to dopiero będą jesc , bo niedawno wstali :)

Didi , super! Dzieci napewno poaiedza i beda ciekawi i beda sie rozgladac ;)

U nas udpukac burza ich nie budzi bo przechodzi obok ...

Za kilka dni 8 miesięcy (zmieniłam sobie podpis :) U nas po położeniu do łóżeczka to nawet stawanie na nogach odchodzi ech
    U nas wczoraj była burza pierwszy raz. Bałam się, że zbudzi dziewczyny, bo jakoś się zbliżała, ale na szczęście szybko poszła, a one spały ;)

didi31 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Aha i jutro przesiadamy się do spacerowki. Wkładki zamowilam i będzie miłej i ladniej w wózku. Oby dzieci potrafiły zadbać w spacerówce a nie podziwiali świat tylko.

Jej i jeszcze jedno. Pogoda jest jaka jest. Duszno ciepło i burze.
    Jak porządnie wala pioruny w nocy budzą się wasze? Nas szczesliwie burza omija ale wiecznie tak nie będzie i mammega stresa wtedy. Czy nie oburza się z płaczem itd

Didi
    jakie kupiłaś te wkładki? Ja to się nie orientuję w gadżetach :)

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Cześć dziewczyny! Widzę, że wątek ma się dobrze, podczytuję Was trochę, ale brak mi czasu na pisanie :(
    Angela, Twoje dzieci to jakieś Aniołki! Ile mają? U nas usypianie wygląda trochę gorzej. Wcześniej dziewczyny czasem usypiały same w łóżeczkach, ale aktualnie nie ma szans. Usypiamy razem z mężem - albo na leżaczku, albo na rękach. Czasem w dwóch różnych pomieszczeniach, bo się budzą wzajemnie haha W nocy też wcześniej spały bardzo ładnie, ale teraz potrafią się budzić kilka razy i też wzajemnie budzić. Co gorsze, wstają czasem o 6 i już nie chcą spać. W dzień marudzą, bo ząbkują. Jedna ma już pięć zębów, druga dwa. Ale poza tym, to są cudowne i kochane :D "Starsza" siedzi już sama i stoi przy barierce :)
    Czy Ty nie karmisz już dzieci między 20 a 7?

Pozdrawiam wszystkie podwójne i potrójne przyszłe i obecne mamusie :)

My mamy podobne zasypianie - synek - chwilę na rękach i do wózka, córeczka trochę dłużej na rękach :/ i do łóżeczka. Zasypiają w różnych pomieszczeniach, żeby na siebie nie reagowały. (Usypiam razem z mężem) Po wypiciu butelki też potrafią zasnąć, ale wtedy muszą być przynajmniej 3h na chodzie, a przeważnie wstają z ostatniej drzemki dwie godziny przed spaniem nocnym i usypianie trwa nieco dłużej. Raz po raz przebudzają się w nocy, jak smoka zgubią albo im się przypomni, że dwie godziny wcześniej go mieli i chcieliby znowu albo na mleko ;)W dzień mamy trzy drzemki 40-60 minut.

Zasypiają 19/20 i wstają 7/8 a wczoraj to nawet 8:45 taki Dzień Dziecka nam zrobili :)

Na wakacje bierzecie łóżeczka turystyczne?

Angela - sporo płacisz :/ 300zł./ tydz. to jest ogromny wydatek przy Twojej trójeczce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 21:32

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wakacje jedziemy sami z dzieciakami, łóżeczka turystyczne nie wiem. Może będą na miejscu a jak nie to będę kombinować.
    Tez obawiam się spania w innym miejscu itd. Ale kiedyś trzeba się ruszyć z domu.

Kurcze moje dzieciaki zaskoczyły przewracanie się na brzuszek. I jest mega larmo a ja nie mogę ich na chwilę zostawić bo jest ryk. Brzuszek i ryk...bo wrócić nie potrafią. U Was tez tak było?
    Ja pierdziu oszaleć można. W łóżeczkach przy usypianiu ost to samo, wiercenie i brzuchy. I chodzę i odwracam. Ost wogóle gorzej z zasypianiem, dłużej to trwa. Nie wiem czy przez ciepło czy o co chodzi.
    Pewnie albo skok rozwojowy albo zęby ;) hehe wolę tak to sobie tłumaczyć.

Spacer w spacerówkach zaliczony, podobało się.
    jeju kiedy moje dzieci będą wstawać rano po 8?!
    Teraz albo 7 albo 7.30

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Didi
    jakie kupiłaś te wkładki? Ja to się nie orientuję w gadżetach :)

na stronie mamabubu, szyją wkładki do wózków na miarę
    Troszkę zapłaciłam, ale nie żałuję. Mam bawełnianą z obydwu stron, przyjemna pod dupkę.DO wózka tfk :)

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    My mamy podobne zasypianie - synek - chwilę na rękach i do wózka, córeczka trochę dłużej na rękach :/ i do łóżeczka. Zasypiają w różnych pomieszczeniach, żeby na siebie nie reagowały. (Usypiam razem z mężem) Po wypiciu butelki też potrafią zasnąć, ale wtedy muszą być przynajmniej 3h na chodzie, a przeważnie wstają z ostatniej drzemki dwie godziny przed spaniem nocnym i usypianie trwa nieco dłużej. Raz po raz przebudzają się w nocy, jak smoka zgubią albo im się przypomni, że dwie godziny wcześniej go mieli i chcieliby znowu albo na mleko ;)W dzień mamy trzy drzemki 40-60 minut.

Zasypiają 19/20 i wstają 7/8 a wczoraj to nawet 8:45 taki Dzień Dziecka nam zrobili :)

Na wakacje bierzecie łóżeczka turystyczne?

Angela - sporo płacisz :/ 300zł./ tydz. to jest ogromny wydatek przy Twojej trójeczce

Zgadza sie, niestety u nas nie ma dobrego rehabilitanta na NFZ...
    I patrze też na to aby dojechal do domu , bo maz calymi dniami w pracy - ja sama , więc mi tez lżej ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    My na wakacje jedziemy sami z dzieciakami, łóżeczka turystyczne nie wiem. Może będą na miejscu a jak nie to będę kombinować.
    Tez obawiam się spania w innym miejscu itd. Ale kiedyś trzeba się ruszyć z domu.

Kurcze moje dzieciaki zaskoczyły przewracanie się na brzuszek. I jest mega larmo a ja nie mogę ich na chwilę zostawić bo jest ryk. Brzuszek i ryk...bo wrócić nie potrafią. U Was tez tak było?
    Ja pierdziu oszaleć można. W łóżeczkach przy usypianiu ost to samo, wiercenie i brzuchy. I chodzę i odwracam. Ost wogóle gorzej z zasypianiem, dłużej to trwa. Nie wiem czy przez ciepło czy o co chodzi.
    Pewnie albo skok rozwojowy albo zęby ;) hehe wolę tak to sobie tłumaczyć.

Spacer w spacerówkach zaliczony, podobało się.
    jeju kiedy moje dzieci będą wstawać rano po 8?!
    Teraz albo 7 albo 7.30

Mieliśmy dokładnie to samo na.początku, ale później nauczyli sie wracac i jest .lepiej ;)e.za to zaczelo.sie turlanie po całym łóżeczku: D
    Jeszcze trochę musimy poczekac az dadzą się " wyspać " choc ja odpukac nie narzekam , bo i tak mam tfu tfu za.dobrze :D

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też wolałabym lokum, w którym są łóżeczka turystyczne, choć jedno planujemy i tak kupić :)

U nas też najpierw był hałas przy obracaniu się na brzuch, reakcja szoku minie ;) Ostatnio wielokrotnie znajduje córę na brzuchu lub boku w łóżeczku :)

Macie jakieś oryginalne pomysły na Dzień Ojca dla naszych bliźniaczych tatuśków ;)?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co dla tatusia ale trzeba nad czymś pomyśleć bo super tatę mamy :))

poszukuję lekkiej spacerówki dla moich, myślę o zakupie drugiego wózka.
    Tfk super jeździ ale mam problem ją znieść sama. Na wakacje coś mniejszego.
    Czym jeździcie? TFK idealne na zimę,zostanie z nami na pewno.
    Baby jogger GT mi polecono ale kupę kasy :/

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Kurcze nie wiem co dla tatusia ale trzeba nad czymś pomyśleć bo super tatę mamy :))

poszukuję lekkiej spacerówki dla moich, myślę o zakupie drugiego wózka.
    Tfk super jeździ ale mam problem ją znieść sama. Na wakacje coś mniejszego.
    Czym jeździcie? TFK idealne na zimę,zostanie z nami na pewno.
    Baby jogger GT mi polecono ale kupę kasy :/

Mi tez polecano baby jogger -, alw mi szkoda kasy ... Myślałam bardziej o jakiejs lekkiej parasolce - tak o w raziw wyjazdu zweby mniej miejaca zajęła, narazie mamy dorjana i napewno spacerowek nie będę zmieniac , bo odpukac nie narzekam: ) jezdzi mi sie lekko po każdej nawierzchni :D

O Dniu Taty tez myślimy, ale nie mamy pomysłu narazie...

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiXi co tam u Ciebie ? Jestes juz w szpitalu? <3 trzymam za Was kciuki !

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    PiXi co tam u Ciebie ? Jestes juz w szpitalu? <3 trzymam za Was kciuki !

E tam duuupa wielka. ..pojechalam wczoraj do Instytutu a tam brak miejsc i mnie odeslali z kwitkiem . Jeszcze z atrakcji to wysuedzialam sie na IP przez praktycznie caly dzien by uslyszec ,ze jednak nie znajda mu miejsca a poza tym musze sie umowic na cc. Siedze teraz w domu i sie boje czy znajdzie sie dla mnie miejsce i czy zdaze zrobic to cc w 37 tc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:59

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    E tam duuupa wielka. ..pojechalam wczoraj do Instytutu a tam brak miejsc i mnie odeslali z kwitkiem . Jeszcze z atrakcji to wysuedzialam sie na IP przez praktycznie caly dzien by uslyszec ,ze jednak nie znajda mu miejsca a poza tym musze sie umowic na cc. Siedze teraz w domu i sie boje czy znajdzie sie dla mnie miejsce i czy zdaze zrobic to cc w 37 tc .

A to nie zapisali Cie odrazu ? Masakra biedna Ty...

• mięsko Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, dlaczego ciąże bliźniacze 2k2o rozwiązuje się w 37 tc?
    Wiem, że część mam trzyma się w trójpaku dłużej, jednak moja pani dr mówi o terminacji w skończonym 37 tc

0d1yhqvkpktlvzyd.png
    starania od 02.2015
    2 IUI 10.2016 i 08.2017
    20.10.2017 1ds do IVF
    30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami :)
    3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
    20dpt dwa pęcherzyki
    27dpt dwa migające bombelki <3
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś z was skracała sie szyjka ? Jestem w 27 tyg ciąży a szyjka już się skraca :(

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mięsko wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, dlaczego ciąże bliźniacze 2k2o rozwiązuje się w 37 tc?
    Wiem, że część mam trzyma się w trójpaku dłużej, jednak moja pani dr mówi o terminacji w skończonym 37 tc

Tez nad tym sie zastanawialam....

• mięsko Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Dziewczyny czy którejś z was skracała sie szyjka ? Jestem w 27 tyg ciąży a szyjka już się skraca :(
    U mnie zaczęła się skracać w 29 tc, zaczynałam była 35 mm wczoraj już 20 mm, ale zamierzam jeszcze trochę wytrzymać ;)

0d1yhqvkpktlvzyd.png
    starania od 02.2015
    2 IUI 10.2016 i 08.2017
    20.10.2017 1ds do IVF
    30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami :)
    3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
    20dpt dwa pęcherzyki
    27dpt dwa migające bombelki <3
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ