X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    I jak u Was wygląda zasypianie? Jedno bliźnię usypiacie Wy, drugie Mąż? W tym samym pokoju? Reagują w nocy na swój płacz? Jak zasypiają? Na rękach, we wózku czy od razu po wypiciu mleka?

Didi - ile masz pobudek w nocy?

Moje dzieci niestety w domu w dzień nie potrafią spać albo ja ich usypać. Także czy słońce czy deszcz mamy dwa spacwery i wtedy spanko na dworze. A na noc nie ma problemu. Kąpiel, butla i odkladamy z mężem do lozeczek i zasypiają sami. Chociaż od momentu czyli niedawno jak nauczyli się przewrwcqac na brzuszek to jest kombinowanie i wiercenie i zasypia nie trwa dlujzej. Ale jak marudza to nie biorę na ręce,jestem obok i robię szyyyyy ciii itd haha;) i zasypiają?! Pobudka generalnie jest ok 4 na mleczko i przed 8 pobudka czasem o 7:\
    Dzieci lozeczka maja kolo siebie, jak rzeczywiście jest ryk to drugie potrafi się obudzić. Aleś ja na takim czuwaniu spie, ze reaguje na każde pojekiwanie. Smaruje dziaselka masxiau,daje smocxzka i tak w koło.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jutro przesiadamy się do spacerowki. Wkładki zamowilam i będzie miłej i ladniej w wózku. Oby dzieci potrafiły zadbać w spacerówce a nie podziwiali świat tylko.

Jej i jeszcze jedno. Pogoda jest jaka jest. Duszno ciepło i burze.
    Jak porządnie wala pioruny w nocy budzą się wasze? Nas szczesliwie burza omija ale wiecznie tak nie będzie i mammega stresa wtedy. Czy nie oburza się z płaczem itd

Angela* lubi tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Cześć dziewczyny! Widzę, że wątek ma się dobrze, podczytuję Was trochę, ale brak mi czasu na pisanie :(
    Angela, Twoje dzieci to jakieś Aniołki! Ile mają? U nas usypianie wygląda trochę gorzej. Wcześniej dziewczyny czasem usypiały same w łóżeczkach, ale aktualnie nie ma szans. Usypiamy razem z mężem - albo na leżaczku, albo na rękach. Czasem w dwóch różnych pomieszczeniach, bo się budzą wzajemnie haha W nocy też wcześniej spały bardzo ładnie, ale teraz potrafią się budzić kilka razy i też wzajemnie budzić. Co gorsze, wstają czasem o 6 i już nie chcą spać. W dzień marudzą, bo ząbkują. Jedna ma już pięć zębów, druga dwa. Ale poza tym, to są cudowne i kochane :D "Starsza" siedzi już sama i stoi przy barierce :)
    Czy Ty nie karmisz już dzieci między 20 a 7?

Pozdrawiam wszystkie podwójne i potrójne przyszłe i obecne mamusie :)

Jej Twoje to juz chyba duzee ;) kiedy maja roczek ? :)
    My za 10dni konczymy 6 miesięcy ;)
    Nie karmie juz w nocy - ostatnia butla o 20.00-20.30 a rano np dzis to dopiero będą jesc , bo niedawno wstali :)

Didi , super! Dzieci napewno poaiedza i beda ciekawi i beda sie rozgladac ;)

U nas udpukac burza ich nie budzi bo przechodzi obok ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 08:20

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Jej Twoje to juz chyba duzee ;) kiedy maja roczek ? :)
    My za 10dni konczymy 6 miesięcy ;)
    Nie karmie juz w nocy - ostatnia butla o 20.00-20.30 a rano np dzis to dopiero będą jesc , bo niedawno wstali :)

Didi , super! Dzieci napewno poaiedza i beda ciekawi i beda sie rozgladac ;)

U nas udpukac burza ich nie budzi bo przechodzi obok ...

Za kilka dni 8 miesięcy (zmieniłam sobie podpis :) U nas po położeniu do łóżeczka to nawet stawanie na nogach odchodzi ech
    U nas wczoraj była burza pierwszy raz. Bałam się, że zbudzi dziewczyny, bo jakoś się zbliżała, ale na szczęście szybko poszła, a one spały ;)

didi31 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Aha i jutro przesiadamy się do spacerowki. Wkładki zamowilam i będzie miłej i ladniej w wózku. Oby dzieci potrafiły zadbać w spacerówce a nie podziwiali świat tylko.

Jej i jeszcze jedno. Pogoda jest jaka jest. Duszno ciepło i burze.
    Jak porządnie wala pioruny w nocy budzą się wasze? Nas szczesliwie burza omija ale wiecznie tak nie będzie i mammega stresa wtedy. Czy nie oburza się z płaczem itd

Didi
    jakie kupiłaś te wkładki? Ja to się nie orientuję w gadżetach :)

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Cześć dziewczyny! Widzę, że wątek ma się dobrze, podczytuję Was trochę, ale brak mi czasu na pisanie :(
    Angela, Twoje dzieci to jakieś Aniołki! Ile mają? U nas usypianie wygląda trochę gorzej. Wcześniej dziewczyny czasem usypiały same w łóżeczkach, ale aktualnie nie ma szans. Usypiamy razem z mężem - albo na leżaczku, albo na rękach. Czasem w dwóch różnych pomieszczeniach, bo się budzą wzajemnie haha W nocy też wcześniej spały bardzo ładnie, ale teraz potrafią się budzić kilka razy i też wzajemnie budzić. Co gorsze, wstają czasem o 6 i już nie chcą spać. W dzień marudzą, bo ząbkują. Jedna ma już pięć zębów, druga dwa. Ale poza tym, to są cudowne i kochane :D "Starsza" siedzi już sama i stoi przy barierce :)
    Czy Ty nie karmisz już dzieci między 20 a 7?

Pozdrawiam wszystkie podwójne i potrójne przyszłe i obecne mamusie :)

My mamy podobne zasypianie - synek - chwilę na rękach i do wózka, córeczka trochę dłużej na rękach :/ i do łóżeczka. Zasypiają w różnych pomieszczeniach, żeby na siebie nie reagowały. (Usypiam razem z mężem) Po wypiciu butelki też potrafią zasnąć, ale wtedy muszą być przynajmniej 3h na chodzie, a przeważnie wstają z ostatniej drzemki dwie godziny przed spaniem nocnym i usypianie trwa nieco dłużej. Raz po raz przebudzają się w nocy, jak smoka zgubią albo im się przypomni, że dwie godziny wcześniej go mieli i chcieliby znowu albo na mleko ;)W dzień mamy trzy drzemki 40-60 minut.

Zasypiają 19/20 i wstają 7/8 a wczoraj to nawet 8:45 taki Dzień Dziecka nam zrobili :)

Na wakacje bierzecie łóżeczka turystyczne?

Angela - sporo płacisz :/ 300zł./ tydz. to jest ogromny wydatek przy Twojej trójeczce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 21:32

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wakacje jedziemy sami z dzieciakami, łóżeczka turystyczne nie wiem. Może będą na miejscu a jak nie to będę kombinować.
    Tez obawiam się spania w innym miejscu itd. Ale kiedyś trzeba się ruszyć z domu.

Kurcze moje dzieciaki zaskoczyły przewracanie się na brzuszek. I jest mega larmo a ja nie mogę ich na chwilę zostawić bo jest ryk. Brzuszek i ryk...bo wrócić nie potrafią. U Was tez tak było?
    Ja pierdziu oszaleć można. W łóżeczkach przy usypianiu ost to samo, wiercenie i brzuchy. I chodzę i odwracam. Ost wogóle gorzej z zasypianiem, dłużej to trwa. Nie wiem czy przez ciepło czy o co chodzi.
    Pewnie albo skok rozwojowy albo zęby ;) hehe wolę tak to sobie tłumaczyć.

Spacer w spacerówkach zaliczony, podobało się.
    jeju kiedy moje dzieci będą wstawać rano po 8?!
    Teraz albo 7 albo 7.30

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun2017 wrote:
    Didi
    jakie kupiłaś te wkładki? Ja to się nie orientuję w gadżetach :)

na stronie mamabubu, szyją wkładki do wózków na miarę
    Troszkę zapłaciłam, ale nie żałuję. Mam bawełnianą z obydwu stron, przyjemna pod dupkę.DO wózka tfk :)

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    My mamy podobne zasypianie - synek - chwilę na rękach i do wózka, córeczka trochę dłużej na rękach :/ i do łóżeczka. Zasypiają w różnych pomieszczeniach, żeby na siebie nie reagowały. (Usypiam razem z mężem) Po wypiciu butelki też potrafią zasnąć, ale wtedy muszą być przynajmniej 3h na chodzie, a przeważnie wstają z ostatniej drzemki dwie godziny przed spaniem nocnym i usypianie trwa nieco dłużej. Raz po raz przebudzają się w nocy, jak smoka zgubią albo im się przypomni, że dwie godziny wcześniej go mieli i chcieliby znowu albo na mleko ;)W dzień mamy trzy drzemki 40-60 minut.

Zasypiają 19/20 i wstają 7/8 a wczoraj to nawet 8:45 taki Dzień Dziecka nam zrobili :)

Na wakacje bierzecie łóżeczka turystyczne?

Angela - sporo płacisz :/ 300zł./ tydz. to jest ogromny wydatek przy Twojej trójeczce

Zgadza sie, niestety u nas nie ma dobrego rehabilitanta na NFZ...
    I patrze też na to aby dojechal do domu , bo maz calymi dniami w pracy - ja sama , więc mi tez lżej ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    My na wakacje jedziemy sami z dzieciakami, łóżeczka turystyczne nie wiem. Może będą na miejscu a jak nie to będę kombinować.
    Tez obawiam się spania w innym miejscu itd. Ale kiedyś trzeba się ruszyć z domu.

Kurcze moje dzieciaki zaskoczyły przewracanie się na brzuszek. I jest mega larmo a ja nie mogę ich na chwilę zostawić bo jest ryk. Brzuszek i ryk...bo wrócić nie potrafią. U Was tez tak było?
    Ja pierdziu oszaleć można. W łóżeczkach przy usypianiu ost to samo, wiercenie i brzuchy. I chodzę i odwracam. Ost wogóle gorzej z zasypianiem, dłużej to trwa. Nie wiem czy przez ciepło czy o co chodzi.
    Pewnie albo skok rozwojowy albo zęby ;) hehe wolę tak to sobie tłumaczyć.

Spacer w spacerówkach zaliczony, podobało się.
    jeju kiedy moje dzieci będą wstawać rano po 8?!
    Teraz albo 7 albo 7.30

Mieliśmy dokładnie to samo na.początku, ale później nauczyli sie wracac i jest .lepiej ;)e.za to zaczelo.sie turlanie po całym łóżeczku: D
    Jeszcze trochę musimy poczekac az dadzą się " wyspać " choc ja odpukac nie narzekam , bo i tak mam tfu tfu za.dobrze :D

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też wolałabym lokum, w którym są łóżeczka turystyczne, choć jedno planujemy i tak kupić :)

U nas też najpierw był hałas przy obracaniu się na brzuch, reakcja szoku minie ;) Ostatnio wielokrotnie znajduje córę na brzuchu lub boku w łóżeczku :)

Macie jakieś oryginalne pomysły na Dzień Ojca dla naszych bliźniaczych tatuśków ;)?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co dla tatusia ale trzeba nad czymś pomyśleć bo super tatę mamy :))

poszukuję lekkiej spacerówki dla moich, myślę o zakupie drugiego wózka.
    Tfk super jeździ ale mam problem ją znieść sama. Na wakacje coś mniejszego.
    Czym jeździcie? TFK idealne na zimę,zostanie z nami na pewno.
    Baby jogger GT mi polecono ale kupę kasy :/

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Kurcze nie wiem co dla tatusia ale trzeba nad czymś pomyśleć bo super tatę mamy :))

poszukuję lekkiej spacerówki dla moich, myślę o zakupie drugiego wózka.
    Tfk super jeździ ale mam problem ją znieść sama. Na wakacje coś mniejszego.
    Czym jeździcie? TFK idealne na zimę,zostanie z nami na pewno.
    Baby jogger GT mi polecono ale kupę kasy :/

Mi tez polecano baby jogger -, alw mi szkoda kasy ... Myślałam bardziej o jakiejs lekkiej parasolce - tak o w raziw wyjazdu zweby mniej miejaca zajęła, narazie mamy dorjana i napewno spacerowek nie będę zmieniac , bo odpukac nie narzekam: ) jezdzi mi sie lekko po każdej nawierzchni :D

O Dniu Taty tez myślimy, ale nie mamy pomysłu narazie...

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiXi co tam u Ciebie ? Jestes juz w szpitalu? <3 trzymam za Was kciuki !

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    PiXi co tam u Ciebie ? Jestes juz w szpitalu? <3 trzymam za Was kciuki !

E tam duuupa wielka. ..pojechalam wczoraj do Instytutu a tam brak miejsc i mnie odeslali z kwitkiem . Jeszcze z atrakcji to wysuedzialam sie na IP przez praktycznie caly dzien by uslyszec ,ze jednak nie znajda mu miejsca a poza tym musze sie umowic na cc. Siedze teraz w domu i sie boje czy znajdzie sie dla mnie miejsce i czy zdaze zrobic to cc w 37 tc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:59

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    E tam duuupa wielka. ..pojechalam wczoraj do Instytutu a tam brak miejsc i mnie odeslali z kwitkiem . Jeszcze z atrakcji to wysuedzialam sie na IP przez praktycznie caly dzien by uslyszec ,ze jednak nie znajda mu miejsca a poza tym musze sie umowic na cc. Siedze teraz w domu i sie boje czy znajdzie sie dla mnie miejsce i czy zdaze zrobic to cc w 37 tc .

A to nie zapisali Cie odrazu ? Masakra biedna Ty...

• mięsko Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, dlaczego ciąże bliźniacze 2k2o rozwiązuje się w 37 tc?
    Wiem, że część mam trzyma się w trójpaku dłużej, jednak moja pani dr mówi o terminacji w skończonym 37 tc

0d1yhqvkpktlvzyd.png
    starania od 02.2015
    2 IUI 10.2016 i 08.2017
    20.10.2017 1ds do IVF
    30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami :)
    3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
    20dpt dwa pęcherzyki
    27dpt dwa migające bombelki <3
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś z was skracała sie szyjka ? Jestem w 27 tyg ciąży a szyjka już się skraca :(

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mięsko wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, dlaczego ciąże bliźniacze 2k2o rozwiązuje się w 37 tc?
    Wiem, że część mam trzyma się w trójpaku dłużej, jednak moja pani dr mówi o terminacji w skończonym 37 tc

Tez nad tym sie zastanawialam....

• mięsko Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Dziewczyny czy którejś z was skracała sie szyjka ? Jestem w 27 tyg ciąży a szyjka już się skraca :(
    U mnie zaczęła się skracać w 29 tc, zaczynałam była 35 mm wczoraj już 20 mm, ale zamierzam jeszcze trochę wytrzymać ;)

0d1yhqvkpktlvzyd.png
    starania od 02.2015
    2 IUI 10.2016 i 08.2017
    20.10.2017 1ds do IVF
    30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami :)
    3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
    20dpt dwa pęcherzyki
    27dpt dwa migające bombelki <3
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ