X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    u nas niestety chyba alergia na marchewkę
    Synek po zjedzeniu taka mega kupę luźną zrobił, aż się wylała plus wysypka na policzkach i czerwone :(
    Czułam i bałam się,że będzie z nim problem. Jest na pepti.
    Narazie plan taki,że poczekam aż wysypka zejdzie i będziemy dalej próbować.
    Dynia i brokół ok.
    Natomiast sama marchewka i marchewka+ziemniak = kupa.
    Ciekawe czy na ziemniaka nie jest. Samego ziemniaka w słoikach nie ma.
    Ugotowac jednego i po prostu rozwalić na ciapkę i podać??

Jest tu mama alergika? Jeśli tak czekam na rady i porady :)

Mój też na pepti , ale odpukac nie ma problemu z warzywkami ;) ale ugotyj ziemniaka, zblenderuj Go i spróbuj mu dac i zobaczysz ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejsc na patologii brak więc przykleić mnie do traktuje porodowym, leżę wśród rodzajach na łóżku o tak cienkim materacu, że hmm...
    Ale jestem :), na CC nie ma co póki liczyć bo 2 dni temu obstawiam dopiero acard także badania mi robią i obserwują.

• ss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Bączki rosną. Są jeszcze w szpitalu,chcą mi jednego wypuścić do domu. Nie wiem jak to pogodzę więc wolę by te parę dni przytrzymało jeszcze tego jednego i puścili ich już razem. Już teraz gonię między szpitalem a domem. Kombinując jeszcze w międzyczasie opiekę dla starszego syna. Jest sajgon nie ukrywam :(

Evelle lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Miejsc na patologii brak więc przykleić mnie do traktuje porodowym, leżę wśród rodzajach na łóżku o tak cienkim materacu, że hmm...
    Ale jestem :), na CC nie ma co póki liczyć bo 2 dni temu obstawiam dopiero acard także badania mi robią i obserwują.

Pixi najważniejsze, że jesteś: )

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Moje Bączki rosną. Są jeszcze w szpitalu,chcą mi jednego wypuścić do domu. Nie wiem jak to pogodzę więc wolę by te parę dni przytrzymało jeszcze tego jednego i puścili ich już razem. Już teraz gonię między szpitalem a domem. Kombinując jeszcze w międzyczasie opiekę dla starszego syna. Jest sajgon nie ukrywam :(

Wow , to faktycznie masz sajgon ... Trudna decyzja , ale pewnie razem to razem ;)
    Maluszek jeden nadal w inkubatorze ?

• ss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Oboje w łóżeczkach już od jakiegoś czasu. Tylko na początku byli w inkubatorach żeby ich dogrzać i oddech kontrolować.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Nie. Oboje w łóżeczkach już od jakiegoś czasu. Tylko na początku byli w inkubatorach żeby ich dogrzać i oddech kontrolować.

To super, ze nie q inkubatorach ;)
    A to pewnie niedlugo i drugiego bobaska wypuszcza ;)
    Buziaki :-*

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratulacje!!! <3
    Nic sie nam nie chwalisz ;)
    Buziaki i duzo zdrowka <3

• Evelle Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny obserwuje ten wątek od dłuższego czasu też spodziewam się bliźniąt na początek września teoretycznie, pewnie wcześniej to nastąpi. Widzę że są tu mamy które już urodziły mam.pytanie do nich właśnie jak wygląda cięcie bo moja znajoma mi powiedziała dziś ze tną od pępka w dół nie daje mi to spokoju a wizyta za dwa tygodnie dopiero

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pytanie mam teraz 27 tydzień na badaniu szyjka miała 4.5 cm lekarz mowi oszczędzać się i wypoczywac
    Ale czy to tak mało? I jeszcze ile przytylyscie ja już 10 kg i juz mi ciężko a pod końcem chyba najwięcej kg przybywa
    Brzuszek też okazały ;)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny obserwuje ten wątek od dłuższego czasu też spodziewam się bliźniąt na początek września teoretycznie, pewnie wcześniej to nastąpi. Widzę że są tu mamy które już urodziły mam.pytanie do nich właśnie jak wygląda cięcie bo moja znajoma mi powiedziała dziś ze tną od pępka w dół nie daje mi to spokoju a wizyta za dwa tygodnie dopiero

Tna normalnie poziomo ;)
    Ja do porodu mialam szyjke ok 4cm to dużo :) ja przytylam ponad 30kg, ale fakt najwięcej w ostatnich tygodniach :)

Evelle lubi tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dlaczego syn na pepti?
    Jak przechodzilyscie mamy na mleko 2. Od razu czy etapami ,w jaki sposób?

Komu komu wózek tfk na sprzedaż? ;)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Angela dlaczego syn na pepti?
    Jak przechodzilyscie mamy na mleko 2. Od razu czy etapami ,w jaki sposób?

Komu komu wózek tfk na sprzedaż? ;)

Synek mial.skurcz oskrzelowy , dlatego dr nam zmienila na pepti ;)
    My przechodziłyśmy z synem.odrazu a z córą przechodziłam stopniowo , ale juz jesteśmy na 2 :)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evelle - znajoma chyba Cię chce nastraszyć opcją o cięciu w pionie, zawsze się wykonuje w poziomie, chyba że zagrożenie życia, wyjątkowa sytuacja, to może być pion...

didi - my też stopniowo (syn pepti - ale wrażliwi Ci nasi synusie)
    np. 4 łyżki starego, 1 nowego (2 dni)
    3 łyżki starego, 2 nowego (kolejne 2 dni) itd.

Dziewczyny, gotujecie same obiadki dla maluchów? Jeśli tak to co? Polecacie jakieś przepisy z internetu? (Interesują mnie możliwie najprostsze) Mądre książki z przepisami?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    evelle - znajoma chyba Cię chce nastraszyć opcją o cięciu w pionie, zawsze się wykonuje w poziomie, chyba że zagrożenie życia, wyjątkowa sytuacja, to może być pion...

didi - my też stopniowo (syn pepti - ale wrażliwi Ci nasi synusie)
    np. 4 łyżki starego, 1 nowego (2 dni)
    3 łyżki starego, 2 nowego (kolejne 2 dni) itd.

Dziewczyny, gotujecie same obiadki dla maluchów? Jeśli tak to co? Polecacie jakieś przepisy z internetu? (Interesują mnie możliwie najprostsze) Mądre książki z przepisami?

Ja gotuje sama , niekiedy jal noe zdążę lub nie mam jak to daje sloiczek ;) gotuje warzywa z kurczakiem , indykiem , cielecina i wolowina na zmiane...
    Korzystam z internetu z przepisow ;)

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela skąd Ty na to wszystko bierzesz czas i siły :D
    Dzięki :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Angela skąd Ty na to wszystko bierzesz czas i siły :D
    Dzięki :)

Wstaje wczeniej core do szkoly wyprawiac i poki dzieci śpią to korzystam odrazu ;)
    Czasem nie mam sił, ale muszę: D korzystam poki maz w domu przed jego praca i jakoś mi to idzie, pozniej dzieci troche na ogorod , czasem jest ciężko ,ale jakos trzeba sobie radzic ;)
    Nie ma za co ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, A Wy jesteście same z dziećmi całymi dniami? Czy macie chociaż na pól dnia swoich Mężczyzn :)

Aaa i macie pomysły co na Dzień Taty?
    Bo u nas nadal brak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 23:01

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mam swojego Męża popołudniami w domu :) Oprócz tego dziadowie pod nami uff!!

Z racji Mundialu (Mąż - fan piłki nożnej) - kupiłam dzieciom bodasy "Polska - kibicuję razem z Tatą" <3 Zamierzam im ubrać w najbliższy wtorek, gdy nasi będą grali pierwszy mecz ;) + wręczyć Czekoladę personalizowanś dla najlepszego Taty <3 Myślę, że się ucieszy :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Ja mam swojego Męża popołudniami w domu :) Oprócz tego dziadowie pod nami uff!!

Z racji Mundialu (Mąż - fan piłki nożnej) - kupiłam dzieciom bodasy "Polska - kibicuję razem z Tatą" <3 Zamierzam im ubrać w najbliższy wtorek, gdy nasi będą grali pierwszy mecz ;) + wręczyć Czekoladę personalizowanś dla najlepszego Taty <3 Myślę, że się ucieszy :)

I dobry pomysł ;)
    Ja tez cos wymyśle ;)

To macie super , ze macie w razie wu blisko pomoc :) my sami , mamy swój,
    A ja jestem sama z dziećmi od 8 do 18 ... :)

Czasem jak trzeba , dzwonie po posilki :D

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ