Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
didi31 wrote:u nas niestety chyba alergia na marchewkę
Synek po zjedzeniu taka mega kupę luźną zrobił, aż się wylała plus wysypka na policzkach i czerwone
Czułam i bałam się,że będzie z nim problem. Jest na pepti.
Narazie plan taki,że poczekam aż wysypka zejdzie i będziemy dalej próbować.
Dynia i brokół ok.
Natomiast sama marchewka i marchewka+ziemniak = kupa.
Ciekawe czy na ziemniaka nie jest. Samego ziemniaka w słoikach nie ma.
Ugotowac jednego i po prostu rozwalić na ciapkę i podać??
Jest tu mama alergika? Jeśli tak czekam na rady i porady
Mój też na pepti , ale odpukac nie ma problemu z warzywkami ale ugotyj ziemniaka, zblenderuj Go i spróbuj mu dac i zobaczysz -
Moje Bączki rosną. Są jeszcze w szpitalu,chcą mi jednego wypuścić do domu. Nie wiem jak to pogodzę więc wolę by te parę dni przytrzymało jeszcze tego jednego i puścili ich już razem. Już teraz gonię między szpitalem a domem. Kombinując jeszcze w międzyczasie opiekę dla starszego syna. Jest sajgon nie ukrywam
Evelle lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Miejsc na patologii brak więc przykleić mnie do traktuje porodowym, leżę wśród rodzajach na łóżku o tak cienkim materacu, że hmm...
Ale jestem , na CC nie ma co póki liczyć bo 2 dni temu obstawiam dopiero acard także badania mi robią i obserwują.
Pixi najważniejsze, że jesteś: )
-
ss wrote:Moje Bączki rosną. Są jeszcze w szpitalu,chcą mi jednego wypuścić do domu. Nie wiem jak to pogodzę więc wolę by te parę dni przytrzymało jeszcze tego jednego i puścili ich już razem. Już teraz gonię między szpitalem a domem. Kombinując jeszcze w międzyczasie opiekę dla starszego syna. Jest sajgon nie ukrywam
Wow , to faktycznie masz sajgon ... Trudna decyzja , ale pewnie razem to razem
Maluszek jeden nadal w inkubatorze ? -
Hej dziewczyny obserwuje ten wątek od dłuższego czasu też spodziewam się bliźniąt na początek września teoretycznie, pewnie wcześniej to nastąpi. Widzę że są tu mamy które już urodziły mam.pytanie do nich właśnie jak wygląda cięcie bo moja znajoma mi powiedziała dziś ze tną od pępka w dół nie daje mi to spokoju a wizyta za dwa tygodnie dopiero
-
I jeszcze pytanie mam teraz 27 tydzień na badaniu szyjka miała 4.5 cm lekarz mowi oszczędzać się i wypoczywac
Ale czy to tak mało? I jeszcze ile przytylyscie ja już 10 kg i juz mi ciężko a pod końcem chyba najwięcej kg przybywa
Brzuszek też okazały -
Evelle wrote:Hej dziewczyny obserwuje ten wątek od dłuższego czasu też spodziewam się bliźniąt na początek września teoretycznie, pewnie wcześniej to nastąpi. Widzę że są tu mamy które już urodziły mam.pytanie do nich właśnie jak wygląda cięcie bo moja znajoma mi powiedziała dziś ze tną od pępka w dół nie daje mi to spokoju a wizyta za dwa tygodnie dopiero
Tna normalnie poziomo
Ja do porodu mialam szyjke ok 4cm to dużo ja przytylam ponad 30kg, ale fakt najwięcej w ostatnich tygodniachEvelle lubi tę wiadomość
-
didi31 wrote:Angela dlaczego syn na pepti?
Jak przechodzilyscie mamy na mleko 2. Od razu czy etapami ,w jaki sposób?
Komu komu wózek tfk na sprzedaż?
Synek mial.skurcz oskrzelowy , dlatego dr nam zmienila na pepti
My przechodziłyśmy z synem.odrazu a z córą przechodziłam stopniowo , ale juz jesteśmy na 2 -
evelle - znajoma chyba Cię chce nastraszyć opcją o cięciu w pionie, zawsze się wykonuje w poziomie, chyba że zagrożenie życia, wyjątkowa sytuacja, to może być pion...
didi - my też stopniowo (syn pepti - ale wrażliwi Ci nasi synusie)
np. 4 łyżki starego, 1 nowego (2 dni)
3 łyżki starego, 2 nowego (kolejne 2 dni) itd.
Dziewczyny, gotujecie same obiadki dla maluchów? Jeśli tak to co? Polecacie jakieś przepisy z internetu? (Interesują mnie możliwie najprostsze) Mądre książki z przepisami? -
rodzynka66 wrote:evelle - znajoma chyba Cię chce nastraszyć opcją o cięciu w pionie, zawsze się wykonuje w poziomie, chyba że zagrożenie życia, wyjątkowa sytuacja, to może być pion...
didi - my też stopniowo (syn pepti - ale wrażliwi Ci nasi synusie)
np. 4 łyżki starego, 1 nowego (2 dni)
3 łyżki starego, 2 nowego (kolejne 2 dni) itd.
Dziewczyny, gotujecie same obiadki dla maluchów? Jeśli tak to co? Polecacie jakieś przepisy z internetu? (Interesują mnie możliwie najprostsze) Mądre książki z przepisami?
Ja gotuje sama , niekiedy jal noe zdążę lub nie mam jak to daje sloiczek gotuje warzywa z kurczakiem , indykiem , cielecina i wolowina na zmiane...
Korzystam z internetu z przepisow
-
rodzynka66 wrote:Angela skąd Ty na to wszystko bierzesz czas i siły
Dzięki
Wstaje wczeniej core do szkoly wyprawiac i poki dzieci śpią to korzystam odrazu
Czasem nie mam sił, ale muszę: D korzystam poki maz w domu przed jego praca i jakoś mi to idzie, pozniej dzieci troche na ogorod , czasem jest ciężko ,ale jakos trzeba sobie radzic
Nie ma za co -
Ja mam swojego Męża popołudniami w domu Oprócz tego dziadowie pod nami uff!!
Z racji Mundialu (Mąż - fan piłki nożnej) - kupiłam dzieciom bodasy "Polska - kibicuję razem z Tatą" Zamierzam im ubrać w najbliższy wtorek, gdy nasi będą grali pierwszy mecz + wręczyć Czekoladę personalizowanś dla najlepszego Taty Myślę, że się ucieszy -
rodzynka66 wrote:Ja mam swojego Męża popołudniami w domu Oprócz tego dziadowie pod nami uff!!
Z racji Mundialu (Mąż - fan piłki nożnej) - kupiłam dzieciom bodasy "Polska - kibicuję razem z Tatą" Zamierzam im ubrać w najbliższy wtorek, gdy nasi będą grali pierwszy mecz + wręczyć Czekoladę personalizowanś dla najlepszego Taty Myślę, że się ucieszy
I dobry pomysł
Ja tez cos wymyśle
To macie super , ze macie w razie wu blisko pomoc my sami , mamy swój,
A ja jestem sama z dziećmi od 8 do 18 ...
Czasem jak trzeba , dzwonie po posilki