X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    I dobry pomysł ;)
    Ja tez cos wymyśle ;)

To macie super , ze macie w razie wu blisko pomoc :) my sami , mamy swój,
    A ja jestem sama z dziećmi od 8 do 18 ... :)

Czasem jak trzeba , dzwonie po posilki :D

Cały dzień z dwójką to naprawdę harówka... ogarnąć to jedno, ale za dużo się już nie zrobi (pranie, gotowanie, prasowanie), bo i trzeba mieć na oku, i jest mega zmęczenie, chyba bardziej psychiczne niż fizyczne :P

Wczoraj Mąż zabrał dzieci na drugi spacer a ja w ciszy i spokoju upiekłam placek ;) hehe bez ponaglania, bez stresu, wręcz zadziało to relaksująco :D

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka dokladnie ;)
    Ja tp czasem juz nie moge sie doczekać aż mąż wróci z pracy :D

Dziewczyny co tam u Was ?
    Didi jak maluchy ?

Pixi jesteś? ;)

Dziewczyny z brzuszkami jak Waszw maluszki o jak dajecie radę w takie upały? :)
    U nas na szczęście ochlodzilo się ;)
    Dzieci dają popalic ;)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie, ze wcinam wam się tak tutaj w wątek, ale mam pytanko właśnie do bliźniaczych mam zwłaszcza tych w ciążach dwujajowych :)
    Pytanie brzmi czy, któraś z was miała taka sytuacje, ze najpierw na usg było widać tylko jeden pęcherzyk a z czasem drugi?
    Jestem teraz w drugiej ciąży pierwsza była bliźniacza. W środę na IP miałam robione usg i był jeden pęcherzyk, a wczoraj byłam na wizycie u mojego lekarza i podczas badania usg powiedział, ze on by się jeszcze tak szybko nie cieszył, ze jest tylko jedno bo widzi coś, nie wie dokładnie co, ale oprócz jednego pęcherzyka jest jeszcze coś tylko jest to jeszcze wczesna ciąża i ciężko narazie cokolwiek powiedzieć ;D
    Ciekawi mnie czy to możliwe żeby najpierw był jeden pęcherzyk, a za jakiś czas drugi? W pierwszej ciąży od razu było widać dwa dlatego zastanawia mnie ta sytuacja.

Jakbyście mogły podzielić się historiami jak to u was było to byłabym wdzięczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 14:25

• Angela* Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie, ze wcinam wam się tak tutaj w wątek, ale mam pytanko właśnie do bliźniaczych mam zwłaszcza tych w ciążach dwujajowych :)
    Pytanie brzmi czy, któraś z was miała taka sytuacje, ze najpierw na usg było widać tylko jeden pęcherzyk a z czasem drugi?
    Jestem teraz w drugiej ciąży pierwsza była bliźniacza. W środę na IP miałam robione usg i był jeden pęcherzyk, a wczoraj byłam na wizycie u mojego lekarza i podczas badania usg powiedział, ze on by się jeszcze tak szybko nie cieszył, ze jest tylko jedno bo widzi coś, nie wie dokładnie co, ale oprócz jednego pęcherzyka jest jeszcze coś tylko jest to jeszcze wczesna ciąża i ciężko narazie cokolwiek powiedzieć ;D
    Ciekawi mnie czy to możliwe żeby najpierw był jeden pęcherzyk, a za jakiś czas drugi? W pierwszej ciąży od razu było widać dwa dlatego zastanawia mnie ta sytuacja.

Jakbyście mogły podzielić się historiami jak to u was było to byłabym wdzięczna :)

U mnie od początku były 2 pęcherzyki .
    Nie wiem.dokładnie jak to jest alw chyba predzej jeden by się wchłonął niż jeden pojawił :)
    Ale wiesz różnie bywa :) jeśli gin widzi drugie " coś " to musisz poczekać czy tp coś okaże się dzidziusiem ;)
    Pozostaje tylko czekać ;)
    Wspomagasz sie czy w genach macie bliźniaki? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    U mnie od początku były 2 pęcherzyki .
    Nie wiem.dokładnie jak to jest alw chyba predzej jeden by się wchłonął niż jeden pojawił :)
    Ale wiesz różnie bywa :) jeśli gin widzi drugie " coś " to musisz poczekać czy tp coś okaże się dzidziusiem ;)
    Pozostaje tylko czekać ;)
    Wspomagasz sie czy w genach macie bliźniaki? :)

Tak wiem, ze musze zaczekać. Pytam po prostu z czystej ciekawości czy ktos miał taka sytuacj ;)
    Ciąża naturalna. Moja prababcia miała dwa razy pod rząd! bliźniaki :D

• Angela* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Tak wiem, ze musze zaczekać. Pytam po prostu z czystej ciekawości czy ktos miał taka sytuacj ;)
    Ciąża naturalna. Moja prababcia miała dwa razy pod rząd! bliźniaki :D

Super ! ;) czekam razem z Tobą na rozwój sytuacji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Super ! ;) czekam razem z Tobą na rozwój sytuacji ;)

Dziękuje :) 26.07 bede wiedziec co i jak to na pewno dam znać :D troszkę długo przyjdzie mi czekać, ale mam nadzieje, ze czas szybko zleci...w końcu przy dwóch bablach juz w domu to roboty jest sporo i czas pędzi jak szalony. Niestety teraz musze leżeć i odpoczywać bo miałam niewielki odwarstwienie kosmowki. Maz wziął L4 na dziewczynki a ja całymi dniami leżę w łożku i ciągnie mi sie czas niemiłosiernie...ale to tylko tydzień, a potem wracamy do codziennych obowiązków :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziękuje :) 26.07 bede wiedziec co i jak to na pewno dam znać :D troszkę długo przyjdzie mi czekać, ale mam nadzieje, ze czas szybko zleci...w końcu przy dwóch bablach juz w domu to roboty jest sporo i czas pędzi jak szalony. Niestety teraz musze leżeć i odpoczywać bo miałam niewielki odwarstwienie kosmowki. Maz wziął L4 na dziewczynki a ja całymi dniami leżę w łożku i ciągnie mi sie czas niemiłosiernie...ale to tylko tydzień, a potem wracamy do codziennych obowiązków :)

Tak czy tak wprawe w bliźniaki już masz , więc w razie poradzisz sobie <3 buziaki !

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie też od razu były dwa pęcherzyki :) Lekarz stwierdził, że trzeba czekać na rozwój sytuacji, bo mógł z jednego się tylko utworzyć dzidziuś, a drugi mógłby się wchłonąć tak jak Angela pisała. Bardzo wtedy czekałam na wiadomość, żeby były jednak dwa bijące serduszka i się doczekałam <3

Mąż ogarnął bez problemu dziewczynki :D? Wyzwanie niezłe, a są jedno czy dwu-jajowe :)? Nie przeraża go/Was wizja drugiej parki bliźniąt w dość krótkim czasie :)? Dużo zdrówka i pozytywnych wiadomości życzę :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    U mnie też od razu były dwa pęcherzyki :) Lekarz stwierdził, że trzeba czekać na rozwój sytuacji, bo mógł z jednego się tylko utworzyć dzidziuś, a drugi mógłby się wchłonąć tak jak Angela pisała. Bardzo wtedy czekałam na wiadomość, żeby były jednak dwa bijące serduszka i się doczekałam <3

Mąż ogarnął bez problemu dziewczynki :D? Wyzwanie niezłe, a są jedno czy dwu-jajowe :)? Nie przeraża go/Was wizja drugiej parki bliźniąt w dość krótkim czasie :)? Dużo zdrówka i pozytywnych wiadomości życzę :)

Są dwujajowe. Maz sobie świetnie daje rade, jest super tata, a dziewczyny go po prostu uwielbiają :)
    W ogóle go nie przeraża, ze mogłyby być bliźniaki. Jak po wizycie na IP wyszło, ze jest tylko jeden pęcherzyk to był zawiedziony bo chciał kolejna parke :D a jak sie dzień później okazało, ze jest jeszcze jakaś szansa to pełny jest nadziei i trzyma kciuki zeby była dwójka :)
    Ja bym chyba jednak wolała jednego szkraba teraz choc i z dwójki równie mocno bym sie cieszyła. Ale wiadomo z jednym byłoby nam łatwiej wszystko ogarnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:54

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niesmiało chyba tutaj dołączę :)

jesteśmy rodzinka wielodzietną, zawsze marzyliśmy o 4 dzieci i prawie się udało, niestety w styczniu poroniłam córeczkę. Teraz znowu jestem w ciąży, to dopiero 10 tc, ale mam nadzieję, ze tym razem wszystko będzie dobrze. Na perwsze USG pojechaliśmy dopiero w 8 tc. Byłam przygotowana, że może być xle że może serduszko nie bić, nie być zarodka, byłam nastawiona na złe wiadomości, bo w tym cyklu chorowałam, miałam grypę, zapalenie spojówek itd, ale tego co zobaczyłam na monitorze i usłyszałam od pani dr się nie spodziewałam - ciążą blixniacza, jednojajowa, najprawdopodobniej dwuowodniowa (nie wiedziałam, że w ogóle istnieją takie podziały) Oczywiście szok i niedowierzanie. No i przerażenie. Opieka nad bliźniętami sama w sobie to dla mnie masakra, a jeszczwe do tego moje ciut starsze przedszkole to już w ogóle hardcore

PixiDixi lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie łóżeczka czy na początku kladłyscie wasze maluszki razem? Czy od razu osobno każde do swojego?
    Ja to planuje na początek jedno wspólne takie zwykłe 120x60 mam po starszym braciszku, a jak już się zaklimatyzuja w domu to wtedy osobno. Nie wiem czy to dobry pomysł ale gdzieś tak wyczytałam, jak u was?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Evelle!
    Moje dziewczyny spały na początku razem, w poprzek łóżeczka ;) Ale urodziły się dość duże, a poza tym zaczęły się budzić nawzajem, więc dość szybko wylądowały w oddzielnych łóżeczkach.
    Kto tam u Ciebie mieszka w brzuchu? ;)

Evelle lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwóch chłopaków Antoś i Kacper

Sun2017 lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    ja planuję na początek dwa chicco next to me. Mam mało miejsca w sypialni więc dwa standardowe łóżeczka odpadają a też się martwię, ze będą się budzić w jednym.

Upały okropność... nogi puchną, palce drętwieją, ale z chłopakami dobrze więc nie narzekamy:)

Kto teraz pierwszy do porodu?:)

Evelle lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin mam na 8 września ale lekarz planuje cesarke w połowie sierpnia,w tym tygodniu mam już iść do szpitala leżeć chyba oszaleje tam. Teraz mam 32 tydzień waga + 12 brzuch ogromniasty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 16:52

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle, a dlaczego masz już leżeć? Coś się dzieje?

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka się skraca 2.5 cm miala na ostatniej wizycie, za bardzo też mi się nie uśmiecha ten pobyt w szpitalu bo w domu maluszek zostanie

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze na dojrzewanie płuc u maluszków podać zastrzyki muszą, ale lekarz powiedział ze już do rozwiązania zostanę oby zmienił zdanie.

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, rzeczywiście widzę po stopce że masz maleństwo w domu. Najlepiej by było na chwilę do szpitala na zastrzyk, zabezpieczyć maluchy i do domu. No ale zdrowie maluchów najważniejsze.

Evelle lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ