X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy może też tak miałyście? Od ponad tyg czuje bardzo silne parcie w pochwie i pachwinach. To jest wręcz ból po każdym wstaniu i przy chodzeniu. I nie mówię o brzuchu bo brzuch wiadomo ciąży od dawna. Wczoraj miałam wizytę i lekarz mówi że jeden z maluchów ma już bardzo nisko główkę i napiera stąd ból. Szyjka niby twarda ale mój lekarz jej nigdy nie mierzy tylko sprawdza podczas badania więc nie wiem czy się skrócila. Twierdzi też że mam szeroką miednicy więc pod naciskiem mały tam wpada. W każdym razie zalecił leżenie żeby odciazyc szyjke. Trochę martwię się porodu przedwczesnego. Chłopaki ważą dopiero po 1 kg. Miałyście może podobna sytuację?

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Niecierpliwa Witaj :)

Karen , niestety nie pomoge , bo ni4 miałam tak w ciąży, kiedy masz kolejna wizyte ? :) moze popors lekarza aby Ci zmierzył, a jesli Cie cos nuepokoi to idz szybciej :)

Dziewczyny co u Was ?
    Mamusie z brzuszkami jak sie macie?

My juz po wakacjach, byliśmy w Chorwacji, powiem Wam , że wyzwanie ale Wakacje REWELACJA ;)

Buziaki ;)

PixiDixi, gabi 7, Sun2017 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela cieszę się, że odpoczelas :)
    Niecierpliwa, my znamy się z innego wątku i bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.
    Rozpakowalam się w 36 Tc 10 czerwca, w szpitalu byliśmy 2 tyg. Z bliźniakami jest już dobrze, ale początki były dosyć ciężkie bo Janek miał kłopoty z oddychaniem więc był w inkubatorze, mieli echa serca robione że względu na szmer i jest ok.
    Wagi były słuszne bo 2750 i 2450.
    Wklejam najświeższe zdjęcie. Chłopaki śpią razem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d1a2cf9efb5.jpg

Angela*, gabi 7, KarenMillen lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Angela cieszę się, że odpoczelas :)
    Niecierpliwa, my znamy się z innego wątku i bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.
    Rozpakowalam się w 36 Tc 10 czerwca, w szpitalu byliśmy 2 tyg. Z bliźniakami jest już dobrze, ale początki były dosyć ciężkie bo Janek miał kłopoty z oddychaniem więc był w inkubatorze, mieli echa serca robione że względu na szmer i jest ok.
    Wagi były słuszne bo 2750 i 2450.
    Wklejam najświeższe zdjęcie. Chłopaki śpią razem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d1a2cf9efb5.jpg

Pixi , najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło, ale się pewnie najadlas strachu bidulko ...

A chłopcy CYDOWNII !!! Ale powiem Ci , że tacy sami :) onu byli jednojajowi ? :)
    Waga tez piękna!

Kochana jak sobie radzisz? :)

Buziaki !!

PixiDixi, czarnulka24 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Ci Pixi , że odpoczełam chyba za Wszystkie czasy ;)

Polecam taki odpoczynek ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Pixi , najważniejsze że wszystko dobrze sie skończyło, ale się pewnie najadlas strachu bidulko ...

A chłopcy CYDOWNII !!! Ale powiem Ci , że tacy sami :) onu byli jednojajowi ? :)
    Waga tez piękna!

Kochana jak sobie radzisz? :)

Buziaki !!

Angela, jakoś sobie radzę, ale czasu mam malenko, sama wiesz... Nocki, słabo, przesyłam po pół godziny a po 1,5-2 karmię, odbija, przewijam, wiesz sama jak to jest... Karmię piersią i dobijam ich mm. W dzień coś najstarsza mi pomaga tzn. Butelkę przytrzymaj, do odbicia weźmie i wtedy gotuję na raty. Pomimo tego umeczenia to i tak szczęście niewyobrażalne... Bycie mama to sedno mego życia...

:-* :-* jak Twoje maluchy, nic nie chwalisz się :)

Edit:dwujajowi, kurcze dla mnie mega różni, ale ja widzę więcej więc może i podobni....charakterki też różne, Julek cycuch (ten mniejszy) i placzka a Janek, dasz mi się objesc jak Bąk to posteka, pomruczy i śpi. Uwielbia jeździć autem a Julek ryczy, że chce do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 11:28

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Dziewczyny, czy Wy może też tak miałyście? Od ponad tyg czuje bardzo silne parcie w pochwie i pachwinach. To jest wręcz ból po każdym wstaniu i przy chodzeniu. I nie mówię o brzuchu bo brzuch wiadomo ciąży od dawna. Wczoraj miałam wizytę i lekarz mówi że jeden z maluchów ma już bardzo nisko główkę i napiera stąd ból. Szyjka niby twarda ale mój lekarz jej nigdy nie mierzy tylko sprawdza podczas badania więc nie wiem czy się skrócila. Twierdzi też że mam szeroką miednicy więc pod naciskiem mały tam wpada. W każdym razie zalecił leżenie żeby odciazyc szyjke. Trochę martwię się porodu przedwczesnego. Chłopaki ważą dopiero po 1 kg. Miałyście może podobna sytuację?

Ja miałam podobnie od około 32 Tc, dotrwalam do 36 Tc.

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, zazdroszczę urlopu :) my w tym roku niestety niegdzie nie wyjeżdzamy (tak się beznadziejnie poukładało) a jak pojawią się bliżniaki, to pewnie nie ruszymy sie już nigdzie z tą cała ferajną, chyba ze autobus wykupimy i pół hotelu :D

Pixi są cudni :* Śpią w jednym łóżeczku? Budzą się nawzajem?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83cdb3534804.png
    Hej dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 12:28

Angela*, KarenMillen, NiecierpliwaOna, Sun2017, czarnulka24 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję się po bardzo długiej nieobecności.moje gwiazdy mają już skończone 9 miesięcy i są przecudowne:-)gratuluję tym dziewczynom,które się już szczęśliwie rozpakowały i trzymam kciuki za Te,które niedługo powitaja na świecie swoje maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 12:33

Angela*, czarnulka24 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Angela, jakoś sobie radzę, ale czasu mam malenko, sama wiesz... Nocki, słabo, przesyłam po pół godziny a po 1,5-2 karmię, odbija, przewijam, wiesz sama jak to jest... Karmię piersią i dobijam ich mm. W dzień coś najstarsza mi pomaga tzn. Butelkę przytrzymaj, do odbicia weźmie i wtedy gotuję na raty. Pomimo tego umeczenia to i tak szczęście niewyobrażalne... Bycie mama to sedno mego życia...

:-* :-* jak Twoje maluchy, nic nie chwalisz się :)

Edit:dwujajowi, kurcze dla mnie mega różni, ale ja widzę więcej więc może i podobni....charakterki też różne, Julek cycuch (ten mniejszy) i placzka a Janek, dasz mi się objesc jak Bąk to posteka, pomruczy i śpi. Uwielbia jeździć autem a Julek ryczy, że chce do domu.

Superrr ! U nas tez 2 różne charakterki;)
    Moje dzieci dobrze, rosba jak na drozdzach i maja juz 7 miesięcy! A ja sie zastanawiam kiedy to zlecialo :D
    Siedza , brykaja , probuja raczkowac , turlaja sie , zajadaja zupki , owocki ;)
    Ogólnie odpukac nie daja popalic :) hihi

Niecierpliwa , naeet z blizniakami sie wkoncu gdzies wybierzecie ;)
    Autobus hehe dobre :D

Gabi witaj ! Piekne Twoje księżniczki <3 i juz takie duze :)

Ps: moge wiedziec jaki masz wozek spacerowke ? :) z gory dzieki ! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 12:57

gabi 7 lubi tę wiadomość

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, jak mi się marzy urlop! Ale słoń że mnie już wielki i tylko na kanapę się nadaje.

Pixi ale fajne chłopaki! Jak ja bym chciała żeby nasi też tak wyczekali. A powiedz miałaś zalecenia żeby odpoczywać? Poród nagły czy planowany?

Angela* lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Angela, jak mi się marzy urlop! Ale słoń że mnie już wielki i tylko na kanapę się nadaje.

Pixi ale fajne chłopaki! Jak ja bym chciała żeby nasi też tak wyczekali. A powiedz miałaś zalecenia żeby odpoczywać? Poród nagły czy planowany?

Oj tam oj tam :D
    Napewno nie jest tak tragicznie :)

• Evelle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie jeszcze w domu, maluszki mają 2100 i 2040

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:00

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Ja po wczorajszej wizycie jeszcze w domu, maluszki mają 2100 i 2040

Super Waga ! Na kiedy termin ? :)

Evelle lubi tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 8 września termin, lekarz mówi że w połowie sierpnia cięcie. Już nie mogę się doczekać.

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela spacerówka firmy Cosatto Supa.jestem bardzo zadowolona.nie kupowalismy gondoli tylko taki,bo rozkłada się do pozycji leżącej.ma super śpiworki na zimę

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Na 8 września termin, lekarz mówi że w połowie sierpnia cięcie. Już nie mogę się doczekać.

To już tak blisko: )
    Ani się obejrzysz będziesz miala dzieci po drugiej stronie brzuszka ;)

Kochana a jakiej płci będą Twoje maluszki? <3

Evelle lubi tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopaki I jeszcze jeden w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 15:53

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    U mnie chłopaki I jeszcze jeden w domu

Super ;) będziesz miala wesolą gromadkę ;)

Evelle lubi tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ