X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Na pewno kwestia organizacji, tylko te umiejętność trzeba w sobie wyrobić, a że to jest moja pierwsza ciaza, więc wszystko będzie nieznane, nowe... Boję się, ale także cieszę się że dziewczynki będą we trzy. Domyślam się że nie będzie łatwo...

Dasz rade :) jak masz konto na fb zobacz sobie ja on i nasze minionki - dziewczyna urodziła 3chlopczykow i daje rade , więc Ty też dasz :)

• karnataka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl, zobaczysz że ogarniesz. :) nie ma co się łudzić że będzie lekko ale na pewno do ogarnięcia. Ja żyłam cyklem 3godzinnym. Karmiłam na godziny, wzbudzałam każde po kolei,żeby nie obudziły mi się oboje w tym samym czasie. Po każdym karmieniu miałam jeszcze 20min sesje na laktatorze. I tak mijały mi kolejne miesiące. Jak zaczną raczkowac, A potem chodzić to odetchniesz bo zaczną się zajmować same soba. Kwestia pilnowania żeby sobie krzywdy nie zrobiły. ;)

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz w cyckach nic nie mam i w związku z tym chcę sprzedać laktator na dwie piersi lansinoh, Kupiony u mnie w szpitalu w grudniu i poduszkę do karmienia twinny lu.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po luteinę może być wodnista wydzielina? Trochę białego od rozpuszczonej luteiny i poprostu woda.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziewczyny czy po luteinę może być wodnista wydzielina? Trochę białego od rozpuszczonej luteiny i poprostu woda.

Ja miałam białą wydzieline, gęstą- poprostu rozpuszczone resztki luteiny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 07:28

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:

A jesli Cie cos niepokoi skonsultuj to z ginem lub kup paski i sorawdz czy to nie wody plodowe. Od poczatku stotowania luteiny tak masz ? Czy teraz ?

• ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę mam od poniedziałku i pierwsza noc taka.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Luteinę mam od poniedziałku i pierwsza noc taka.

Może kup sobie papierek lakmusowy i sprawdź czy to nie wody ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Bliźniaki i inne wielopaki ...a mnie się przytrafiły trojaczki, jestem w 30t+3d ciąży, od trzech tygodni w szpitalu...i już do rozwiązania tu zostanę.
    Są tu jakieś mamy trojaczków???
    Jakieś podpowiedzi, jak funkcjonować z trójką dzieci jednocześnie? Co się sprawdziło a co nie?

Witaj girl I gratuluje :)
    Zadko sie udzielam, ale czasami Was czytam :)
    Jestem mama 2 letnich trojaczkow, dwoch chlopcow I dziewczynki :)
    Jakbys chciala jakies porady zapraszam na priv chetnie pomoge :)
    Poki co moge doradzic , ze RUTYNA przy wieloraczkach jest kluczowa I dzieki niej organizacja jest duzo latwiejsza :)
    Moje trojaczki rowniez sa moimi pierwszymi dziecmi wiec bylam totalnie zielona w kwestii " co bedzie dalej...." w ciazy skupialam sie glownie zeby donosic jak najdluzej I udalo sie, bo w 35 tc poszlam o wlasnych silach na ustalona CC :)
    Jakbys chciala pogadac wyslij zaproszenie I priv :)
    Jeszcze raz gratuluje :)

Pozdrawiam wszystkie wieloraczkowe mamy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:23

PixiDixi, didi31, M.Ż., Foto_Anna lubią tę wiadomość

• girl Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Witaj girl I gratuluje :)
    Zadko sie udzielam, ale czasami Was czytam :)
    Jestem mama 2 letnich trojaczkow, dwoch chlopcow I dziewczynki :)
    Jakbys chciala jakies porady zapraszam na priv chetnie pomoge :)
    Poki co moge doradzic , ze RUTYNA przy wieloraczkach jest kluczowa I dzieki niej organizacja jest duzo latwiejsza :)
    Moje trojaczki rowniez sa moimi pierwszymi dziecmi wiec bylam totalnie zielona w kwestii " co bedzie dalej...." w ciazy skupialam sie glownie zeby donosic jak najdluzej I udalo sie, bo w 35 tc poszlam o wlasnych silach na ustalona CC :)
    Jakbys chciala pogadac wyslij zaproszenie I priv :)
    Jeszcze raz gratuluje :)

Pozdrawiam wszystkie wieloraczkowe mamy <3
    Super, że jest tu ktoś taki, czyli z doświadczeniem w kwestii wychowania trójki dzieci jednocześnie

girl
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mamusie z poczatku chcę napisac ze was podziwiam :) opieka nad jednym dzieckiem to wyzwanie a nad 2 lub 3ką to już wielkie brawa na stojąco. :) !!

Jestem w 7 tygodniu ciąży (moja 3ciążą), mam pytanie, czy początki ciąży mnogiej różnią się od pojedyńczej? szybciej przybiera się na wadze? czy nie ma zanczenia??
    Pytam gdyż u mnie to 7tydzien a już mam 2kg do przodu.. i mało zaokrąglone podbrzusze, jak dla mnie o wiele za wcześnie... ?

M.Ż.
  • girl Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:
    kochane mamusie z poczatku chcę napisac ze was podziwiam :) opieka nad jednym dzieckiem to wyzwanie a nad 2 lub 3ką to już wielkie brawa na stojąco. :) !!

Jestem w 7 tygodniu ciąży (moja 3ciążą), mam pytanie, czy początki ciąży mnogiej różnią się od pojedyńczej? szybciej przybiera się na wadze? czy nie ma zanczenia??
    Pytam gdyż u mnie to 7tydzien a już mam 2kg do przodu.. i mało zaokrąglone podbrzusze, jak dla mnie o wiele za wcześnie... ?
    Ze swojego przykładu mogę powiedzieć, że w 17tygodniu miałam 2 kg do przodu przy ciąży trojaczej,a jeśli chodzi o inne objawy to miałam w pierwszym trymestrze ok3razy delikatne wymioty rano i mdłości też nie jakieś uciazliwe, więc wydaje mi się że to zależy indywidualnie od każdego organizmu.

M.Ż. lubi tę wiadomość

girl
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:

Nie ma znaczenia , jedna przy ciazy pojedynczej może szybciej przybierac jak kobieta z bliziakami czy trojaczkami :)
    Indywidulana sprawa :)
    Każda kobieta inna i każdy organizm tez :)

• M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to muszę po prostu zwalczyć jakoś apetyt, chodź i tak mało jem póki co :D

M.Ż.
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie podwójne, doświadczone mamy. Czy możecie polecić wózek dla bliźniaków? I czy myślicie że jest sens kupowania gondol przy porodzie we wrześniu? W zimie za dużo się nie naspacerujemy a w razie konieczności będą foteliki. Ale może się mylę. Będę wdzięczna za porady:)

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Drogie podwójne, doświadczone mamy. Czy możecie polecić wózek dla bliźniaków? I czy myślicie że jest sens kupowania gondol przy porodzie we wrześniu? W zimie za dużo się nie naspacerujemy a w razie konieczności będą foteliki. Ale może się mylę. Będę wdzięczna za porady:)

Ja polecam dorjan dannny sport twin - ja bralam opcje 3w1 z fotelikami maxi cosi , rodziłam w grudniu i gindole sprzydaly sie jak najbardziej- a we wrzesniu tym bardziej Ci sie przydadza :)

KarenMillen lubi tę wiadomość

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja polecam dorjan dannny sport twin - ja bralam opcje 3w1 z fotelikami maxi cosi , rodziłam w grudniu i gindole sprzydaly sie jak najbardziej- a we wrzesniu tym bardziej Ci sie przydadza :)
    A powiedz, nie masz problemu ze zmieszczeniem się nim w drzwiach przychodni, w blokach itd?

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan jest super,miesci sie w zwyklych drzwiach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 00:57

• didi31 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:

Witaj, miałam podobny dylemat. W ostateczności kupilam używane gondole. Mamy wózek tfk twinner twist duo. I jesteśmy zadowoleni, a bez gondoli byłoby ciężko. Dzieci korzystały i nadal korzystają z nich. Zimowe spacery były a teraz wiosenne. Juz powoli malo miejsca ale jeszcze się wstrzymuje ze spacerowka. U nas spacer oznacza spanie i spokój, bez gondoli bym zwariowała czasem;)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    A powiedz, nie masz problemu ze zmieszczeniem się nim w drzwiach przychodni, w blokach itd?

Nie mam problemu :) choc do blokow nie jezdze bo mieszkam w domku jednorodzinnym, ale mieści się we wszytskie standardowe drzwi ;)

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ