X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Na pewno kwestia organizacji, tylko te umiejętność trzeba w sobie wyrobić, a że to jest moja pierwsza ciaza, więc wszystko będzie nieznane, nowe... Boję się, ale także cieszę się że dziewczynki będą we trzy. Domyślam się że nie będzie łatwo...

Dasz rade :) jak masz konto na fb zobacz sobie ja on i nasze minionki - dziewczyna urodziła 3chlopczykow i daje rade , więc Ty też dasz :)

• karnataka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl, zobaczysz że ogarniesz. :) nie ma co się łudzić że będzie lekko ale na pewno do ogarnięcia. Ja żyłam cyklem 3godzinnym. Karmiłam na godziny, wzbudzałam każde po kolei,żeby nie obudziły mi się oboje w tym samym czasie. Po każdym karmieniu miałam jeszcze 20min sesje na laktatorze. I tak mijały mi kolejne miesiące. Jak zaczną raczkowac, A potem chodzić to odetchniesz bo zaczną się zajmować same soba. Kwestia pilnowania żeby sobie krzywdy nie zrobiły. ;)

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz w cyckach nic nie mam i w związku z tym chcę sprzedać laktator na dwie piersi lansinoh, Kupiony u mnie w szpitalu w grudniu i poduszkę do karmienia twinny lu.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po luteinę może być wodnista wydzielina? Trochę białego od rozpuszczonej luteiny i poprostu woda.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziewczyny czy po luteinę może być wodnista wydzielina? Trochę białego od rozpuszczonej luteiny i poprostu woda.

Ja miałam białą wydzieline, gęstą- poprostu rozpuszczone resztki luteiny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 07:28

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:

A jesli Cie cos niepokoi skonsultuj to z ginem lub kup paski i sorawdz czy to nie wody plodowe. Od poczatku stotowania luteiny tak masz ? Czy teraz ?

• ss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę mam od poniedziałku i pierwsza noc taka.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Luteinę mam od poniedziałku i pierwsza noc taka.

Może kup sobie papierek lakmusowy i sprawdź czy to nie wody ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    girl wrote:
    Bliźniaki i inne wielopaki ...a mnie się przytrafiły trojaczki, jestem w 30t+3d ciąży, od trzech tygodni w szpitalu...i już do rozwiązania tu zostanę.
    Są tu jakieś mamy trojaczków???
    Jakieś podpowiedzi, jak funkcjonować z trójką dzieci jednocześnie? Co się sprawdziło a co nie?

Witaj girl I gratuluje :)
    Zadko sie udzielam, ale czasami Was czytam :)
    Jestem mama 2 letnich trojaczkow, dwoch chlopcow I dziewczynki :)
    Jakbys chciala jakies porady zapraszam na priv chetnie pomoge :)
    Poki co moge doradzic , ze RUTYNA przy wieloraczkach jest kluczowa I dzieki niej organizacja jest duzo latwiejsza :)
    Moje trojaczki rowniez sa moimi pierwszymi dziecmi wiec bylam totalnie zielona w kwestii " co bedzie dalej...." w ciazy skupialam sie glownie zeby donosic jak najdluzej I udalo sie, bo w 35 tc poszlam o wlasnych silach na ustalona CC :)
    Jakbys chciala pogadac wyslij zaproszenie I priv :)
    Jeszcze raz gratuluje :)

Pozdrawiam wszystkie wieloraczkowe mamy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:23

PixiDixi, didi31, M.Ż., Foto_Anna lubią tę wiadomość

• girl Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Witaj girl I gratuluje :)
    Zadko sie udzielam, ale czasami Was czytam :)
    Jestem mama 2 letnich trojaczkow, dwoch chlopcow I dziewczynki :)
    Jakbys chciala jakies porady zapraszam na priv chetnie pomoge :)
    Poki co moge doradzic , ze RUTYNA przy wieloraczkach jest kluczowa I dzieki niej organizacja jest duzo latwiejsza :)
    Moje trojaczki rowniez sa moimi pierwszymi dziecmi wiec bylam totalnie zielona w kwestii " co bedzie dalej...." w ciazy skupialam sie glownie zeby donosic jak najdluzej I udalo sie, bo w 35 tc poszlam o wlasnych silach na ustalona CC :)
    Jakbys chciala pogadac wyslij zaproszenie I priv :)
    Jeszcze raz gratuluje :)

Pozdrawiam wszystkie wieloraczkowe mamy <3
    Super, że jest tu ktoś taki, czyli z doświadczeniem w kwestii wychowania trójki dzieci jednocześnie

girl
  • M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mamusie z poczatku chcę napisac ze was podziwiam :) opieka nad jednym dzieckiem to wyzwanie a nad 2 lub 3ką to już wielkie brawa na stojąco. :) !!

Jestem w 7 tygodniu ciąży (moja 3ciążą), mam pytanie, czy początki ciąży mnogiej różnią się od pojedyńczej? szybciej przybiera się na wadze? czy nie ma zanczenia??
    Pytam gdyż u mnie to 7tydzien a już mam 2kg do przodu.. i mało zaokrąglone podbrzusze, jak dla mnie o wiele za wcześnie... ?

M.Ż.
  • girl Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:
    kochane mamusie z poczatku chcę napisac ze was podziwiam :) opieka nad jednym dzieckiem to wyzwanie a nad 2 lub 3ką to już wielkie brawa na stojąco. :) !!

Jestem w 7 tygodniu ciąży (moja 3ciążą), mam pytanie, czy początki ciąży mnogiej różnią się od pojedyńczej? szybciej przybiera się na wadze? czy nie ma zanczenia??
    Pytam gdyż u mnie to 7tydzien a już mam 2kg do przodu.. i mało zaokrąglone podbrzusze, jak dla mnie o wiele za wcześnie... ?
    Ze swojego przykładu mogę powiedzieć, że w 17tygodniu miałam 2 kg do przodu przy ciąży trojaczej,a jeśli chodzi o inne objawy to miałam w pierwszym trymestrze ok3razy delikatne wymioty rano i mdłości też nie jakieś uciazliwe, więc wydaje mi się że to zależy indywidualnie od każdego organizmu.

M.Ż. lubi tę wiadomość

girl
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M.Ż. wrote:

Nie ma znaczenia , jedna przy ciazy pojedynczej może szybciej przybierac jak kobieta z bliziakami czy trojaczkami :)
    Indywidulana sprawa :)
    Każda kobieta inna i każdy organizm tez :)

• M.Ż. Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to muszę po prostu zwalczyć jakoś apetyt, chodź i tak mało jem póki co :D

M.Ż.
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie podwójne, doświadczone mamy. Czy możecie polecić wózek dla bliźniaków? I czy myślicie że jest sens kupowania gondol przy porodzie we wrześniu? W zimie za dużo się nie naspacerujemy a w razie konieczności będą foteliki. Ale może się mylę. Będę wdzięczna za porady:)

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Drogie podwójne, doświadczone mamy. Czy możecie polecić wózek dla bliźniaków? I czy myślicie że jest sens kupowania gondol przy porodzie we wrześniu? W zimie za dużo się nie naspacerujemy a w razie konieczności będą foteliki. Ale może się mylę. Będę wdzięczna za porady:)

Ja polecam dorjan dannny sport twin - ja bralam opcje 3w1 z fotelikami maxi cosi , rodziłam w grudniu i gindole sprzydaly sie jak najbardziej- a we wrzesniu tym bardziej Ci sie przydadza :)

KarenMillen lubi tę wiadomość

• KarenMillen Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja polecam dorjan dannny sport twin - ja bralam opcje 3w1 z fotelikami maxi cosi , rodziłam w grudniu i gindole sprzydaly sie jak najbardziej- a we wrzesniu tym bardziej Ci sie przydadza :)
    A powiedz, nie masz problemu ze zmieszczeniem się nim w drzwiach przychodni, w blokach itd?

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan jest super,miesci sie w zwyklych drzwiach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 00:57

• didi31 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:

Witaj, miałam podobny dylemat. W ostateczności kupilam używane gondole. Mamy wózek tfk twinner twist duo. I jesteśmy zadowoleni, a bez gondoli byłoby ciężko. Dzieci korzystały i nadal korzystają z nich. Zimowe spacery były a teraz wiosenne. Juz powoli malo miejsca ale jeszcze się wstrzymuje ze spacerowka. U nas spacer oznacza spanie i spokój, bez gondoli bym zwariowała czasem;)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    A powiedz, nie masz problemu ze zmieszczeniem się nim w drzwiach przychodni, w blokach itd?

Nie mam problemu :) choc do blokow nie jezdze bo mieszkam w domku jednorodzinnym, ale mieści się we wszytskie standardowe drzwi ;)

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ