Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
girl wrote:Na pewno kwestia organizacji, tylko te umiejętność trzeba w sobie wyrobić, a że to jest moja pierwsza ciaza, więc wszystko będzie nieznane, nowe... Boję się, ale także cieszę się że dziewczynki będą we trzy. Domyślam się że nie będzie łatwo...
Dasz rade jak masz konto na fb zobacz sobie ja on i nasze minionki - dziewczyna urodziła 3chlopczykow i daje rade , więc Ty też dasz -
Girl, zobaczysz że ogarniesz. nie ma co się łudzić że będzie lekko ale na pewno do ogarnięcia. Ja żyłam cyklem 3godzinnym. Karmiłam na godziny, wzbudzałam każde po kolei,żeby nie obudziły mi się oboje w tym samym czasie. Po każdym karmieniu miałam jeszcze 20min sesje na laktatorze. I tak mijały mi kolejne miesiące. Jak zaczną raczkowac, A potem chodzić to odetchniesz bo zaczną się zajmować same soba. Kwestia pilnowania żeby sobie krzywdy nie zrobiły.
-
ss wrote:Dziewczyny czy po luteinę może być wodnista wydzielina? Trochę białego od rozpuszczonej luteiny i poprostu woda.
Ja miałam białą wydzieline, gęstą- poprostu rozpuszczone resztki luteiny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 07:28
-
ss wrote:Dziewczyny czy po luteinę może być wodnista wydzielina? Trochę białego od rozpuszczonej luteiny i poprostu woda.
A jesli Cie cos niepokoi skonsultuj to z ginem lub kup paski i sorawdz czy to nie wody plodowe. Od poczatku stotowania luteiny tak masz ? Czy teraz ? -
nick nieaktualnygirl wrote:Bliźniaki i inne wielopaki ...a mnie się przytrafiły trojaczki, jestem w 30t+3d ciąży, od trzech tygodni w szpitalu...i już do rozwiązania tu zostanę.
Są tu jakieś mamy trojaczków???
Jakieś podpowiedzi, jak funkcjonować z trójką dzieci jednocześnie? Co się sprawdziło a co nie?
Witaj girl I gratuluje
Zadko sie udzielam, ale czasami Was czytam
Jestem mama 2 letnich trojaczkow, dwoch chlopcow I dziewczynki
Jakbys chciala jakies porady zapraszam na priv chetnie pomoge
Poki co moge doradzic , ze RUTYNA przy wieloraczkach jest kluczowa I dzieki niej organizacja jest duzo latwiejsza
Moje trojaczki rowniez sa moimi pierwszymi dziecmi wiec bylam totalnie zielona w kwestii " co bedzie dalej...." w ciazy skupialam sie glownie zeby donosic jak najdluzej I udalo sie, bo w 35 tc poszlam o wlasnych silach na ustalona CC
Jakbys chciala pogadac wyslij zaproszenie I priv
Jeszcze raz gratuluje
Pozdrawiam wszystkie wieloraczkowe mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:23
PixiDixi, didi31, M.Ż., Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Witaj girl I gratuluje
Zadko sie udzielam, ale czasami Was czytam
Jestem mama 2 letnich trojaczkow, dwoch chlopcow I dziewczynki
Jakbys chciala jakies porady zapraszam na priv chetnie pomoge
Poki co moge doradzic , ze RUTYNA przy wieloraczkach jest kluczowa I dzieki niej organizacja jest duzo latwiejsza
Moje trojaczki rowniez sa moimi pierwszymi dziecmi wiec bylam totalnie zielona w kwestii " co bedzie dalej...." w ciazy skupialam sie glownie zeby donosic jak najdluzej I udalo sie, bo w 35 tc poszlam o wlasnych silach na ustalona CC
Jakbys chciala pogadac wyslij zaproszenie I priv
Jeszcze raz gratuluje
Pozdrawiam wszystkie wieloraczkowe mamygirl -
kochane mamusie z poczatku chcę napisac ze was podziwiam opieka nad jednym dzieckiem to wyzwanie a nad 2 lub 3ką to już wielkie brawa na stojąco. !!
Jestem w 7 tygodniu ciąży (moja 3ciążą), mam pytanie, czy początki ciąży mnogiej różnią się od pojedyńczej? szybciej przybiera się na wadze? czy nie ma zanczenia??
Pytam gdyż u mnie to 7tydzien a już mam 2kg do przodu.. i mało zaokrąglone podbrzusze, jak dla mnie o wiele za wcześnie... ?M.Ż. -
M.Ż. wrote:kochane mamusie z poczatku chcę napisac ze was podziwiam opieka nad jednym dzieckiem to wyzwanie a nad 2 lub 3ką to już wielkie brawa na stojąco. !!
Jestem w 7 tygodniu ciąży (moja 3ciążą), mam pytanie, czy początki ciąży mnogiej różnią się od pojedyńczej? szybciej przybiera się na wadze? czy nie ma zanczenia??
Pytam gdyż u mnie to 7tydzien a już mam 2kg do przodu.. i mało zaokrąglone podbrzusze, jak dla mnie o wiele za wcześnie... ?M.Ż. lubi tę wiadomość
girl -
M.Ż. wrote:kochane mamusie z poczatku chcę napisac ze was podziwiam opieka nad jednym dzieckiem to wyzwanie a nad 2 lub 3ką to już wielkie brawa na stojąco. !!
Pytam gdyż u mnie to 7tydzien a już mam 2kg do przodu.. i mało zaokrąglone podbrzusze, jak dla mnie o wiele za wcześnie... ?
Nie ma znaczenia , jedna przy ciazy pojedynczej może szybciej przybierac jak kobieta z bliziakami czy trojaczkami
Indywidulana sprawa
Każda kobieta inna i każdy organizm tez
-
Drogie podwójne, doświadczone mamy. Czy możecie polecić wózek dla bliźniaków? I czy myślicie że jest sens kupowania gondol przy porodzie we wrześniu? W zimie za dużo się nie naspacerujemy a w razie konieczności będą foteliki. Ale może się mylę. Będę wdzięczna za porady:)
-
KarenMillen wrote:Drogie podwójne, doświadczone mamy. Czy możecie polecić wózek dla bliźniaków? I czy myślicie że jest sens kupowania gondol przy porodzie we wrześniu? W zimie za dużo się nie naspacerujemy a w razie konieczności będą foteliki. Ale może się mylę. Będę wdzięczna za porady:)
Ja polecam dorjan dannny sport twin - ja bralam opcje 3w1 z fotelikami maxi cosi , rodziłam w grudniu i gindole sprzydaly sie jak najbardziej- a we wrzesniu tym bardziej Ci sie przydadzaKarenMillen lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Ja polecam dorjan dannny sport twin - ja bralam opcje 3w1 z fotelikami maxi cosi , rodziłam w grudniu i gindole sprzydaly sie jak najbardziej- a we wrzesniu tym bardziej Ci sie przydadza
-
KarenMillen wrote:Drogie podwójne, doświadczone mamy. Czy możecie polecić wózek dla bliźniaków? I czy myślicie że jest sens kupowania gondol przy porodzie we wrześniu? W zimie za dużo się nie naspacerujemy a w razie konieczności będą foteliki. Ale może się mylę. Będę wdzięczna za porady:)
Witaj, miałam podobny dylemat. W ostateczności kupilam używane gondole. Mamy wózek tfk twinner twist duo. I jesteśmy zadowoleni, a bez gondoli byłoby ciężko. Dzieci korzystały i nadal korzystają z nich. Zimowe spacery były a teraz wiosenne. Juz powoli malo miejsca ale jeszcze się wstrzymuje ze spacerowka. U nas spacer oznacza spanie i spokój, bez gondoli bym zwariowała czasem;)
KarenMillen lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
KarenMillen wrote:A powiedz, nie masz problemu ze zmieszczeniem się nim w drzwiach przychodni, w blokach itd?
Nie mam problemu choc do blokow nie jezdze bo mieszkam w domku jednorodzinnym, ale mieści się we wszytskie standardowe drzwiKarenMillen lubi tę wiadomość