X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak odpoczywacie to nogi trochę wyżej,to poprawia ukrwienie macicy.Tak mówili lekarze dziewczynom,jak lezalam w szpitalu przed porodem corki.

Kredowa, _tika lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gabi, każda taka wskazówka bardzo mi się przydaje i na pewno z niej skorzystam ;*

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

ja po badaniach. lekarz powiedział, że wszystko ok maluchy rosną dobrze, ryzyko wad niewielkie. nt u jednego 1,8mm u drugiego 2,00mm, serducha 164 ud i 154 ud, crl 62 mm i 64 mm. żadnych dodatkowych badań nie zalecił.

ale... mam jakiś niedosyt... czytałam, że niektóre dziewczyny maja badania prenatalne po 45 min, dzieci oglądnięte z każdej strony, a u mnie badanie trwało może 15 min od wejścia do wyjścia z gabinetu, bez wagi, bez ciśnienia, w sumie nie pytał o wyniki badań krwi, progesteronu itp i nie wiem sama co o tym myśleć

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil , bardzo mi przykro. Teraz musisz walczyć o swojego dzidziusia, na pewno będzie dobrze.

Monako, a na jakiej podstawie bierzesz te zastrzyki? Tzn. jakie miałaś badania u wyniki?

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    solei strasznie mi przykro :( trzymaj się mocno i niech dzidziuś rośnie zdrowo

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka, najważniejsze, że wszystko dobrze. Ja miałam dokładniejsze dopiero połowkowe, te też z 15 minut trwały Góra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 22:01

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za Twojego jednego mocarza !!!

Monako ja tez mam taki twardy brzuch - tez pytałam lekarza o to bo się martwiłam. Nie widziałam w tym nic niebezpiecznego ale mam przepisany codziennie magnez z B6 i biorę regularnie
    Ostatnio jak leżałam tez sobie wkręciłam ze jakoś dziwnie mi tam wszystko w podbrzuszu twardnieje.... nie wiem czemu tak się dzieje ? Może to jakieś rewlacje żołądkowo jelitowe maja na to wpływ
    Ja ostatnio za to miałam bóle brzucha i podbrzusza na szczęście po obu bogach rzadko pośrodku ale już miałam jechać na IP
    Na szczęście nospa pomogła i zwiększenie magnezu i już jest ok. Wizyta dopiero 16go
    Tez sprawdzałam te detektory - chyba się zdecyduje. Jakiej masz firmy ? Na co trzeba zwrócić uwagę ? U mnie w Pomorskim na olx jest ich sporo do kupienia używanych . Ja mam teraz strasznie długie przerwy między wizytami 3 tyg min chyba się zatem zaopatrze w ten sprzęt
    Dziewczyny nie wiem czy któraś z Was jest z Pomorza ale jeśli tak to od 10 marca w Gdańsku w salonie mama i ja zaczynaja się super targi Będę Mamą / wykłady szkolenia testowanie sprzętu / ja się wybieram!

Kochanie mamusie kobietki wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet !!

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka15 wrote:
    hello

ja po badaniach. lekarz powiedział, że wszystko ok maluchy rosną dobrze, ryzyko wad niewielkie. nt u jednego 1,8mm u drugiego 2,00mm, serducha 164 ud i 154 ud, crl 62 mm i 64 mm. żadnych dodatkowych badań nie zalecił.

ale... mam jakiś niedosyt... czytałam, że niektóre dziewczyny maja badania prenatalne po 45 min, dzieci oglądnięte z każdej strony, a u mnie badanie trwało może 15 min od wejścia do wyjścia z gabinetu, bez wagi, bez ciśnienia, w sumie nie pytał o wyniki badań krwi, progesteronu itp i nie wiem sama co o tym myśleć

Jolka super ze wszystko dobrze ale faktycznie krótko miałaś ta wizytę - choc można Ci chyba pozazdrościć ja siedziałam prawie 3 h z przerwa 15 min na spacerek podskoki i stukanie w brzuch by malec się odwrócił do badań
    Ale faktycznie twój to jakis ekspres ? Szybko doktor spradzil obecność wszystkich narządów - chyba ze tylko u mnie taki nawiedzony i po kolei szukał wszystkiego : nerki, nogi ręce liczył palce, odcinki kręgosłupa, twarz oczy uszy myślałam ze jajo zniosę jak skończył jednego :)
    Ale żadnych badań krwi - prócz Pappa bo robiłam - nie kazał robić i nie sprawdzał

11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Chyba nie da...dlatego myslalam o gondolkach ba pol roku wlasnie z opcja fotelików. Teraz to mi latwo mowic, a pewnie jak sie dzieci urodza to bede taka zesrana ze strachu ze najchetniej to bym w pancernych gondolkach wozila;)
    Kurcze musze sie przejechac do sklepu zeby zobaczyc jakie sa opcje, na co zwracac uwage itp. A na olx itp to maly wybor jest w Warszawie na gondolki..najwiekszy wybor wogole to na Slasku jest;)

Kochana byłam obejrzeć w sklepie ten baby jogger City gt
    Ogólnie wozek ekstra - lekki super szybko składany, pojemny kosz, pompowane koła
    Możliwość doczepienia fotelików a ten który mam z maxi cosi akurat pasuje
    Generalnie spacerówka ekstra !!
    Do niej dostawia się te gondole i tu mam małe ale ... chociaż łatwo to się robi i wszystko super ale jakoś to tak mało ciekawo wizualnie wyglada - trochę taki składak. Nie jest to piękny głęboki wozek z katalogu a rozwiązanie tymczasowe
    Z drugiej strony - urodzę sierpień wrzesień to pewnie z gondolami pochodzę ile max 5 miesięcy a później już tylko spacerówka a jak spacerówka ten wozek jest mistrz - polecam w 100 % pobawić się nim
    Co do wersji głębokiej muszę pomyśleć
    Aha i spacerówkę kupię w UK koleżanka wyślę mi kurierem
    Maja prawie 1000 zł tańsze :)

f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika wrote:
    kurcze dziewczyny, okazało się, że mam podwyzszone ddimery i mnie dziś nie wypuszcza. A myślałam już ze wyjdę na dzień kobiet... Dostalam przepisane zasyrzyki z heperyna i powinno być ok, choć się wystraszylam nieziemsko. Jutro może wyjde do domu.
    Szybkiego powrotu do domu i zdrówka :)

_tika lubi tę wiadomość

f2w39n73qzeihut4.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa mi pokazał serduszka, żołądki, zbadał przepływy, nosek, po dwie raczki i po dwie nóżki widziałam ale już o oczkach uszkach nerkach nic nie wspominał ani nie liczył paluszków albo nic mi o tym nie mówił ... :( jeszcze w wydruku wyników badania wpisał mi "zobrazowanie: trudne warunki badania".

_tika a czy Tobie przy krótkim badaniu dr wszystko opisywał?

ja też o niewiele rzeczy pytałam, w zasadzie tylko o jednokosmówkowość, ale to moja pierwsza ciąża i nawet nie wiem o co pytać tym bardziej, że nie zauważam u siebie jakiś niepokojących przypadłości, ale liczyłam, że on sam z sieie coś więcej powie. może się nakręcam za bardzo ...

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola najważniejsze, że nic złego nie znalazł :) ja na pierwszych prenatalnych byłam u mało kontaktowego lekarza, który w ogóle nic nie mówił, tylko na koniec, że jest wszystko dobrze. Jak leżałam na kozetce to wydawało mi się ze stresu, że mijają godziny, a później się okazało, że też jakieś 15 minut. Teraz chodzę to doktora, który wszystkona bierząco ogląda i omawia, czas leci szybciej. A na połówkowych leżałam około 40 minut i nawet nie poczułam :)

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolka, najważniejsze że wszystko dobrze i że nie było nic co mogłoby lekarza zaniepokoić!! U mnie dr paluszków też nie liczył ale wszystko inne zbadał. Dla mnie najważniejsze badanie to jest połówkowe i tego sie trzymam. NT u Ciebie jest bardzo ładne więc to są same dobre wiadomości :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika wrote:
    Soleil , bardzo mi przykro. Teraz musisz walczyć o swojego dzidziusia, na pewno będzie dobrze.

Monako, a na jakiej podstawie bierzesz te zastrzyki? Tzn. jakie miałaś badania u wyniki?

tika ja biorę clexane ponieważ mam mutację genetyczną któa zwiększa u mnie ryzyko wystąpienia choroby zakrzepowo-zatorowej. W dodatku jestem po stratach na bardzo wczesnym etapie ciąży i wtedy nie brałam jeszcze tych zastrzyków.
    Z forum o in vitro bardzo dużo dziewczyn bierze heparynę często zapobiegawczo do końca ciąży i nawet jeszcze jakis czas po porodzie i pewnie u wielu z nich ( możliwe że i u mnie) jest to właśnie droga do szczęścia. Tak więc nic się nie martw, rób grzecznie zastrzyki bo na pewno lekarze wiedzą co robią :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa wrote:
    Soleil bardzo mi przykro :( trzymam kciuki za Twojego jednego mocarza !!!

Monako ja tez mam taki twardy brzuch - tez pytałam lekarza o to bo się martwiłam. Nie widziałam w tym nic niebezpiecznego ale mam przepisany codziennie magnez z B6 i biorę regularnie
    Ostatnio jak leżałam tez sobie wkręciłam ze jakoś dziwnie mi tam wszystko w podbrzuszu twardnieje.... nie wiem czemu tak się dzieje ? Może to jakieś rewlacje żołądkowo jelitowe maja na to wpływ
    Ja ostatnio za to miałam bóle brzucha i podbrzusza na szczęście po obu bogach rzadko pośrodku ale już miałam jechać na IP
    Na szczęście nospa pomogła i zwiększenie magnezu i już jest ok. Wizyta dopiero 16go
    Tez sprawdzałam te detektory - chyba się zdecyduje. Jakiej masz firmy ? Na co trzeba zwrócić uwagę ? U mnie w Pomorskim na olx jest ich sporo do kupienia używanych . Ja mam teraz strasznie długie przerwy między wizytami 3 tyg min chyba się zatem zaopatrze w ten sprzęt
    Dziewczyny nie wiem czy któraś z Was jest z Pomorza ale jeśli tak to od 10 marca w Gdańsku w salonie mama i ja zaczynaja się super targi Będę Mamą / wykłady szkolenia testowanie sprzętu / ja się wybieram!

Kochanie mamusie kobietki wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet !!

Witaj Kredowa :)
    Ja od transferu brałam magneB6 ale niedawno miałam taki wstręt do tabletek- szczególnie dużych że kilka razy ich nie wziełam. I jakimś czasie- rano zobaczyłam że brzuch jest twardy właśnie w pozycji na wznak.
    Teraz dr kazał brać mi aspargin 3*2 ( okropnie wielkie więc wrzucam do jogurtu i szybko połykam) i do tego nospę. Mam nadzieję że za kilka dni moja macica się rozluźni chociaż nie jest napięta non stop.

Co do detektora ja mam firmy angel sound i kupiłam na spontanie bo sprzedaje go babeczka która mieszka ulicę obok mojej :) więc to był expres. myślę że spokojnie można kupić na OLX używany. Wcześniej czytałam już o nim na sierpnióweczkach i wiedziałam że to dobry wybór.
    Na poczatku miałam mieszane uczucia ale tętno znalazłąm w sekundę i to mój najlepszy ciążowy zakup. Nie nadużywam go, słucham tętna dosłownie po 5 sekund i tyle.
    Wskazówka jest tylko taka że jak go włączysz to nie dawaj głośności na maksa tylko delikatnie bo on jest bardzo czuły. Ma dwa wejścia na słuchawki więc słucham razem z mężem. Do tego warto dokupic żel do usg w aptece- za jakieś 6 zł bo w zestawie butelka jest mała ale i tak na długo wystarczy.
    Jak juz będziemy wyraźnie czuć ruchy to nie będzie nam potrzebny ale na pewno zdarzy sie tak że sobie wkręcimy iż bąble będą mniej ruchliwe więc wtedy detektor będzie pod ręką!
    Obawiałam się też czy wychwycę dwa tętna ale maluchy są albo jeden nad drugim, albo po różnych stronach więc z łatwością można ocenić które to tętno.
    Tak więc POLECAM!!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze się składa bo ten co kupiłam dziś to właśnie jest tej marki co piszesz :) jadę go dziś odebrać jupi

MoNaKo lubi tę wiadomość

f2w39n73qzeihut4.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy :) przespałam się z tym i muszę wyluzować i skoro jest dobrze to jest dobrze i się tym cieszyć :) następna wizyta już za 2 tygodnie

MoNaKo, Pat85 lubią tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jola właśnie jak jest dobrze t znaczy, że trzeba się cieszyć, a nie szukać dziury w całym :)

MoNaKo też pamiętam, że było kiedyś coś takiego jak mięśnie na brzuchu, a teraz jest piłka!
    I dzisiaj na dodatek odkryłam, że przestałam widzieć własną cipkę (przepraszam za dosłowność)! Ciekawe kiedy pożegnam się ze stopami...

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 to dobrze że piszesz- trzeba będzie się z jej widokiem niedługo pożegnać i to na długo :) Nie wiem jak będzie z goleniem. Chyba bez lusterka nie da rady :)

Kredowa jak tam szukanie tetna? Szybko się udało?? Pamiętaj żeby szukać nad spojeniem łonowym- nisko i po bokach.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też o lusterku pomyślałam;)

MoNaKo lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ