X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat Hahahhaha ustawiałam się
    Ale fakt golenie robi się uciążliwe a co będzie później

Monako jeszcze nie przyszedł, babka mi nie wysłała :(
    Może dojdzie jutro to będę miała zabawę :)))
    W sobotę jedziemy na te targi Będę Mamą już nie mogę się doczekać tego wszystkiego :))

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę zadać to pytanie wiec zapytam wprost .... jak u Was z sexem ???? :P
    Post czy raczej nic się nie zmieniło ????

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa u mnie zakaz,mam nadzieję,ze chwilowy☺chociaż sama nie wiem czemu,bo przecież nic się nie dzieje.czekam na wizytę w poniedziałek.mam nadzieję,ze przyniesie mi sama dobre wiadomości ☺

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa u mnie też zakaz...ale mój mąż powiedział że to nawet dobrze bo on i tak by się bał że zrobi dzieciom krzywdę :) Tak więc czekamy cierpliwie na zielone światło.

Kredowa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie daje rady się golic, jestem zarosnieta jak bory sucholskie:(

A sex od początku mamy zakazany, ale parę razy złamalismy zakaz :( oczywiście bez drażnieniA piersi i przerywany

Ja już jestem w domu, za 2 tyg mam jechać do szpitala i być już do porodu, strasznie mnie to stresuje. Nagle to wszystko takie realne się stało.
    Wszystko już mamy oprócz kocyki i osłonę na łóżeczka.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tika to chyba zrozumiałe że im bliżej rozwiązania tym większy stres...ale jesteś juz tak blisko :) Nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym byc na tym samym etapie!
    Dobrze też że jesteś w domu- masz jeszcze dwa tygodnie żeby się oswoić iż niedługo zaostaniesz szczęśliwą mamą. To będą dla Was piękne święta :)

A napisz jeszcze jak się czujesz tak fizycznie? Dużo przytyłaś? Masz rozstępy? Ciekawi mnie co na tym etapie najbardziej może dokuczać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:50

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej byłabym pewnie w niezłej panice, że to już zaraz! A za 2 tygodnie idziesz do szpitala na planowany poród czy będziesz tam czekać aż się sam zacznie?

Jeśli chodzi o seks to zakazu nie dostałam. Ale... w pierwszym trymestrze w ogóle mi się nie chciało, a teraz to jakoś zawsze nie po drodze, bo to luteinę już włożę, to mam gorsz dzień. I w sumie to bardzo rzadko nam się zdarza i najczęściej jednak bez penatracji (hehe trochę jak nastolatki). Chociaż nie powiem ostatnio to mi się nawet chce :)

a5707df13e.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajny artykuł jeśli macie ochotę poczytać :)
    http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

W sumie to samo co mówił mi mój ginekolog, ale miło wiedzieć, że nie jest jedyny :) a mi takie podejście akurat bardzo odpowiada.

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Pat85 też jestem ciekawa czy czekają z cesarką na skurcze jeśli z maluszkami sie nic złego nie dzieje czy jednak ustalają datę i jest cięcie?
    Ja juz na początku dostałam od lekarza info że od 34 tc będzie chciał mnie mieć na oddziale.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejhej
    Solei trzymam mocno kciuki za wytrwalego maluszka!

Ja swojej "pelargonii";) to nie widze od dawna (otylosc brzuszna)..ale zawsze dawalo eade jakos ten brzuch ugniesc i oodejrzec, teraz gole sie na czuja ;/

Jesli chodzi o bzykanko, to wczesniej byl zakaz. Teraz nie wiem, ale nie mamy cisnienua. Moj nawet ostatnio znajomym gadal ze by nie mogl hak wie ze tam dzieci sa. Nic na sile, a mi ta posucha poki co nie przeszkadza.

P.s. kurde sorry za bledy. Pisze z tel i ciezko mi czasem trafic w dobra litere. A zeby poprawic tu blad..to musze sie bawic z kursorem zeby dobrze trafic w blad..co zajmuje troche czasu;) mam nadxieje ze ogolnie rozumiecie to co pisze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 12:35

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika super,ze jesteś już w domu☺ja też tak jak Monako chciałabym być na Twoim miejscu i wiedzieć,ze już 33 tydz.Już Pisałam La napiszę jeszcze raz.jesteś dla mnie nadzieją,że wszystko może być dobrze☺ja strasznie się stresuje poniedzialkowa wizytą.boję się tego,co usłyszę w gabinecie:-(

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a który u Ciebie tydzień bo ciągle mi umyka ale cos kojarzę że jesteś w 9...?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.dokładnie 8t1d.
    Czy Wy też już na moim etapie mieliście trochę brzuszka?

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj musiałam założyć leginsy,bo wszystkonie już gniecie i Cisnie i ewidentnie brzuch odstaje nawet znacząco.

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko takie delikatne wybrzuszenie od spojenia do pępka. Nic więcej. Ale teraz brzusio rośnie.

Co do Twojej wizyty to powiem tak- sporo czytałam o owodniach i kosmówkach i przy ciąży jednojajowej- jedna owodnia zdarza sie naprawdę bardzo ale to bardzo rzadko.
    Tak więc bądź dobrej myśli że i u Ciebie będą dwa worki.
    Ja chyba właśnie w 9 tc miałam potwierdzone na pewno że dwie owodnie. Do poniedziałku juz niedaleko :)
    A jeśli jesteś tak samo panikująca jak ja to pomyśl o detektorze tętna. Tętno jest wykrywalne od 12 tc ale zdarza sie też szybciej. Mnie to naprawdę bardzo uspokaja. I nie namawiam, ale polecam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prześlij markę swojego detektora☺a jaki jest koszt takiego urządzenia,bo może warto się w nie zaopatrzyć☺boję się tego,że w poniedziałek nie usłyszę już serduszek.strasznie się boję.Tak miałam z ciążą w październiku.moja to już w zasadzie 3 ciąża,więc może dlatego burz tak szybko odskoczyl.

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam detektor angel sound i jest super. Za nowy płaciłam 127 zł ale odbiór osobisty. Nie wiem ile Kredowa zapłaciła za swój ale kupiła używany. I jak najbardziej warto. Tylko mi sie spieszyło i sprzedaje babka która mieszka ulicę obok mnie :)
    Ja teraz spokojniej czekam na wizytę więc mi ten detektor daje ogromny komfort.
    Od wczoraj mam bardzo delikatne ciągnięcia po prawej i po lewej stronie brzucha i czasem coś w krzyżu poczuję dlatego zaraz zobaczę co u moich bąbli słychać :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem obecnie w 28tc trojaczej ;-) Miło Was poznać

Pat85, _tika, Blondik, Kimmy, Kredowa lubią tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karolina ☺witaj w naszym gronie.

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć karolina! Ależ super, jeszcze jedna multimama i to na dodatek potrójna :)

Gabi mi sie od początku wydawało, że ciasno mi w zwykłych spodniach. Tak wcześnie to chyba była bardziej zatrzymana woda i efekt zaparć. Ale fakt, że ponizej pępka już się mala górka zaczynała robić. Licz się z tym ,że może Cię nagle i porządnie wybrzuszyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:33

a5707df13e.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ