X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat Hahahhaha ustawiałam się
    Ale fakt golenie robi się uciążliwe a co będzie później

Monako jeszcze nie przyszedł, babka mi nie wysłała :(
    Może dojdzie jutro to będę miała zabawę :)))
    W sobotę jedziemy na te targi Będę Mamą już nie mogę się doczekać tego wszystkiego :))

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę zadać to pytanie wiec zapytam wprost .... jak u Was z sexem ???? :P
    Post czy raczej nic się nie zmieniło ????

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa u mnie zakaz,mam nadzieję,ze chwilowy☺chociaż sama nie wiem czemu,bo przecież nic się nie dzieje.czekam na wizytę w poniedziałek.mam nadzieję,ze przyniesie mi sama dobre wiadomości ☺

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa u mnie też zakaz...ale mój mąż powiedział że to nawet dobrze bo on i tak by się bał że zrobi dzieciom krzywdę :) Tak więc czekamy cierpliwie na zielone światło.

Kredowa lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie daje rady się golic, jestem zarosnieta jak bory sucholskie:(

A sex od początku mamy zakazany, ale parę razy złamalismy zakaz :( oczywiście bez drażnieniA piersi i przerywany

Ja już jestem w domu, za 2 tyg mam jechać do szpitala i być już do porodu, strasznie mnie to stresuje. Nagle to wszystko takie realne się stało.
    Wszystko już mamy oprócz kocyki i osłonę na łóżeczka.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tika to chyba zrozumiałe że im bliżej rozwiązania tym większy stres...ale jesteś juz tak blisko :) Nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym byc na tym samym etapie!
    Dobrze też że jesteś w domu- masz jeszcze dwa tygodnie żeby się oswoić iż niedługo zaostaniesz szczęśliwą mamą. To będą dla Was piękne święta :)

A napisz jeszcze jak się czujesz tak fizycznie? Dużo przytyłaś? Masz rozstępy? Ciekawi mnie co na tym etapie najbardziej może dokuczać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:50

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej byłabym pewnie w niezłej panice, że to już zaraz! A za 2 tygodnie idziesz do szpitala na planowany poród czy będziesz tam czekać aż się sam zacznie?

Jeśli chodzi o seks to zakazu nie dostałam. Ale... w pierwszym trymestrze w ogóle mi się nie chciało, a teraz to jakoś zawsze nie po drodze, bo to luteinę już włożę, to mam gorsz dzień. I w sumie to bardzo rzadko nam się zdarza i najczęściej jednak bez penatracji (hehe trochę jak nastolatki). Chociaż nie powiem ostatnio to mi się nawet chce :)

a5707df13e.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajny artykuł jeśli macie ochotę poczytać :)
    http://mamaginekolog.pl/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/

W sumie to samo co mówił mi mój ginekolog, ale miło wiedzieć, że nie jest jedyny :) a mi takie podejście akurat bardzo odpowiada.

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Pat85 też jestem ciekawa czy czekają z cesarką na skurcze jeśli z maluszkami sie nic złego nie dzieje czy jednak ustalają datę i jest cięcie?
    Ja juz na początku dostałam od lekarza info że od 34 tc będzie chciał mnie mieć na oddziale.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejhej
    Solei trzymam mocno kciuki za wytrwalego maluszka!

Ja swojej "pelargonii";) to nie widze od dawna (otylosc brzuszna)..ale zawsze dawalo eade jakos ten brzuch ugniesc i oodejrzec, teraz gole sie na czuja ;/

Jesli chodzi o bzykanko, to wczesniej byl zakaz. Teraz nie wiem, ale nie mamy cisnienua. Moj nawet ostatnio znajomym gadal ze by nie mogl hak wie ze tam dzieci sa. Nic na sile, a mi ta posucha poki co nie przeszkadza.

P.s. kurde sorry za bledy. Pisze z tel i ciezko mi czasem trafic w dobra litere. A zeby poprawic tu blad..to musze sie bawic z kursorem zeby dobrze trafic w blad..co zajmuje troche czasu;) mam nadxieje ze ogolnie rozumiecie to co pisze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 12:35

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika super,ze jesteś już w domu☺ja też tak jak Monako chciałabym być na Twoim miejscu i wiedzieć,ze już 33 tydz.Już Pisałam La napiszę jeszcze raz.jesteś dla mnie nadzieją,że wszystko może być dobrze☺ja strasznie się stresuje poniedzialkowa wizytą.boję się tego,co usłyszę w gabinecie:-(

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a który u Ciebie tydzień bo ciągle mi umyka ale cos kojarzę że jesteś w 9...?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.dokładnie 8t1d.
    Czy Wy też już na moim etapie mieliście trochę brzuszka?

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj musiałam założyć leginsy,bo wszystkonie już gniecie i Cisnie i ewidentnie brzuch odstaje nawet znacząco.

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko takie delikatne wybrzuszenie od spojenia do pępka. Nic więcej. Ale teraz brzusio rośnie.

Co do Twojej wizyty to powiem tak- sporo czytałam o owodniach i kosmówkach i przy ciąży jednojajowej- jedna owodnia zdarza sie naprawdę bardzo ale to bardzo rzadko.
    Tak więc bądź dobrej myśli że i u Ciebie będą dwa worki.
    Ja chyba właśnie w 9 tc miałam potwierdzone na pewno że dwie owodnie. Do poniedziałku juz niedaleko :)
    A jeśli jesteś tak samo panikująca jak ja to pomyśl o detektorze tętna. Tętno jest wykrywalne od 12 tc ale zdarza sie też szybciej. Mnie to naprawdę bardzo uspokaja. I nie namawiam, ale polecam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prześlij markę swojego detektora☺a jaki jest koszt takiego urządzenia,bo może warto się w nie zaopatrzyć☺boję się tego,że w poniedziałek nie usłyszę już serduszek.strasznie się boję.Tak miałam z ciążą w październiku.moja to już w zasadzie 3 ciąża,więc może dlatego burz tak szybko odskoczyl.

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam detektor angel sound i jest super. Za nowy płaciłam 127 zł ale odbiór osobisty. Nie wiem ile Kredowa zapłaciła za swój ale kupiła używany. I jak najbardziej warto. Tylko mi sie spieszyło i sprzedaje babka która mieszka ulicę obok mnie :)
    Ja teraz spokojniej czekam na wizytę więc mi ten detektor daje ogromny komfort.
    Od wczoraj mam bardzo delikatne ciągnięcia po prawej i po lewej stronie brzucha i czasem coś w krzyżu poczuję dlatego zaraz zobaczę co u moich bąbli słychać :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem obecnie w 28tc trojaczej ;-) Miło Was poznać

Pat85, _tika, Blondik, Kimmy, Kredowa lubią tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karolina ☺witaj w naszym gronie.

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć karolina! Ależ super, jeszcze jedna multimama i to na dodatek potrójna :)

Gabi mi sie od początku wydawało, że ciasno mi w zwykłych spodniach. Tak wcześnie to chyba była bardziej zatrzymana woda i efekt zaparć. Ale fakt, że ponizej pępka już się mala górka zaczynała robić. Licz się z tym ,że może Cię nagle i porządnie wybrzuszyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 19:33

a5707df13e.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ