Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kochane czy ktoras może zerknąć na. Moje beta hcg
Pierwsze 34 dc-7201
Drugie 36dc-15406
Przestraszyly mnie tak wysokie bety i poszłam wczoraj do. Gin. Pecherzyk (jak to powiedział na razie jeden) 9mm-5tydz (ciąża nie Jest starsza)
W pechezrzyku nie było nic widać jeszcze
Będzie co ma być. Wiem. Wizyta za 3 tyg ale może któraś miala tak wysokie bety i było ok. Moga już być nawet bliźniaki ;p
Jest wczesna ciąża a ja juz schudłam 1,5 kg. Mam. Bardzo duże mdłości wieczorami. Ręce mi dretwieja. Nie miałam w poprzednich ciazach takich objawów! (dwóch chłopaków 13,11 lat)
Wiecie jak to jest.. Staram się być spokojna a Panika. Sama się wkrada.
Ps.kazdwj gratuluję tego ogromnego szczęścia :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 15:13
-
Niecierpliwa jakie duże bobasy urodzilas i to SN , szacun
Co do cc , ja np jestem z tych , które sobie chwalą hehe , ale wiadomo co kobieta to inaczej &) tylko że ja od początku mialam ustalone, że będzie cc dla bezpieczeństwa maluchów: )
Szpital lepiej z 3 St.ref w razie wu maja lepszy oiom dla dzieciaczkow
Podpytaj swojego gin co o tym mysli
Mama, gratulacje ja mialam normlane bety ale oczywiscie trzymam kciuki , aby pokazał się drugi pecherzyk
Musisz cierpliwie czekać na rozwój wydarzeń buziaki ! -
Niecierpliwa ja rodzilam w szpitalu z II stopniem ref.no ale u mnie był to 38tc A w szpitalach z II stopniem przyjmują od 33tc.tak przynajmniej jest w tym,w którym rodzilam.tam też pracuje moja Pani gin.moje dziewczyny urodziły się z wagą 2860 i 2630:-)
Witaj Mama;-) ja nie pomogę,bo netu nie robiłam.tylko test.a o bliźniakach wiedziałam już od 6tc:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 19:10
-
A więc po kolei
Zbadała mi szyjke, bo podobno w ciążąch blixniaczych bardzo lubi sie skracać, ale wszystko jest super.
Kazała brać witaminy prenatalne, bo chociaż na razie wszystko w morfologii jest ok, to w ciąży bliźniaczej bardzo szybko morfologia może mi polecieć na łeb na szyje i mogę łatwo wpaśc w anemię.
Jeśli chodzi o tarczycę, to ginka powiedziała, że nie wyglądam jakbym miała tak niski pozim TSH. Że z takim poziomem powinnam mieć kołatania serca, tętno bliskie 200 i ogólnie cała powinnam się telepać. Jej zdaniej jest to wina wysokiego poziomu betaHCG. A ft3 i ft jej zdaniem normy nei są przekroczone az tak dużo, żeby już wprowadzać leczenie. Kazała mi powtórzyć TSh za 2 tyg. Jęsli wynik nadal będzie niski, wtedy od razu iść do endokrynologa, ajesli jej teoria est słuszna, to do 18tc hormon betaHCG spadnei na tyle, że TSh w labolatorium będzie łatwiej wychwytywane i w wynikach powinien być w normie. Tym bardziej, ze mam niskie (czyt.prawidłowe ciśnienie) co też nie bardzo idzie w parze z nadczynnością tarczycy
Co do ciąży jednokosmówkowej. Opowiedziała nam o zagrożeniach, o sendomie podkradania, a wielowodzie, małowodzie i ryzyku śmiertelności dla obojga zieciaczków, ale kazała starac się o tym nie mysleć. Powiedziała, że to się zdarza w takich ciążach, ale w ok 10% przypadków, więc żebysmy nie pozwolili, zeby strach nami rządził, bo to jest szkodliwe dla dzieciaczków i mamy większe szanse procentowo zaszkodzic dzieciom stresem niż komplikacjami jednokosmówkowości. Powiedziała, że na USG będzie kontrolować wielkość dzieci i ilość płynu owodniowego, przepływy itd. Jej zdaniem wystarczy USG za miesiąc, jeśli podczas USG coś ja zaniepokoi, np jedno dzieciątko będzie dużo mniejsze, to wtedy umówimy sie na kolejne USG za np 1,5-2 tyg, żeby sprawdzic, czy róznica między nimi jest naturalna, bo dzieciaczki nigdy nie rodza się z identyczą wagą i wielkością, czy też dysproporcja sie powiększa, a to oznacza, że mamy problem. Jesli się okaże że mamy problem, to w przeprowadza się zabieg laserowego zamknięcia naczyć między dzieciaczkami. Po tym zabiegu powinno już być wszystko dobrze, ale w praktyce wygląda to tak, ze po zabiegu 80% przezywa jedno z dzieci, 10% przezywaja oboje i 10% oboje umiera. Ale tym będziemy sie martwić kiedy będziemy musieli. Na dzień dzisiejszy dzieciaczki sa niemal identyczne, przepływy sa w porządku, łożysko jest duże i grube, a gdyby miała być sszczera to jej sie wydaje, ze widać tam delikatna linię, która mogłaby byc granicą rozdzielającą łożyska, ale tego nie jest pewna, więc trzymajmy się tego, że jest jednokosmówkowa. I powiedziała jeszcze, że byle wytrzymać do 29 tc bo po tym czasie gdyby cos się wydarzyło, to spokojnie można zakończyć ciążę. Blixnięta rozwijaja się szybciej i te urodzone w 29 tc są już całkiem fajnymi dzieciaczkami, które sobie radzą poza brzuszkiem, a gdyby rzeczywiście coś się działo, to w tym przypadku poza brzuszkiem są bezpieczniejsze.
Jedyne co ja niepokoi, to moja żywotnośc i energia. Nawiedzam kobietke regularnie od 6 lat, więc troszkę mnie poznała i wie, że nie należę do tych, co siedzą bezczynnie, a teraz powinnam pamiętać, że mimo że nie dzieje się nic niepokojącego, to jednak to nie jest normalna ciąża i że powinnam się rozpieszczać i bardzo dużo odpoczywać
Próbowała im zrobić zdj 3d, ale tak się wierciły, tak machały skrzydełkami, że nic fajnego nie udało się wyłuskać
A co do płci, to powiedziała, że ona na razie woli sie nie wypowiadać, bo nie ma 100% pewności (nie mówiłam jej co powiedział nam lekarz na prenatalnych)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca9a47582030.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:43
Evaa lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Niecierpliwa , super wieści. Dobrze, że wszystko dobrze
Co do tegp rodzaju ciąży, to na prenatalnych jak mialas gin dostrzegl tez jakaś linie dzielaca lozysko? Bo im dzieci wieksze, tym ciezej dostrzec ..
Ale najważniejsze, że dzieciaczki zdrowo rosną: )
Ansien , a jak u Ciebie? Mam nadzieję , że wszystko dobrze... -
Niecierpliwa super wiesci:-)A o tym,że bliźniaki rozwijają się szybciej to moja gin też mi mówiła:-)to tak jakby wiedziały,że mogą urodzić się wcześniej i próbują być do przodu ze wszystkim:-)
Ansien odezwij sieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 11:29
-
Hej , hej !
Nie poszłam do mojej ginekolog.
W poniedziałek jadę do lekarza, ktory zajmouje się właśnie takimi ciążami i u tego lekarza bede prowadzic całą ciàźę.
To była decyzjanie tylko moja, ale ldkarza, który do teraz prowadził moją ciążę.
Napiszę Wam w poniedziałek, co powiedział lekarz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 14:16
ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa