Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Potwierdzone na 100% ciąża 1K1O
Lekarz zapytał " lepszej ciąży nie mogła sobie Pani wybrać?", po czym przeszedł do konkretów.
Na ten moment dzieciaczki rozwijają się prawidłowo i równomiernie.
Lekarz oczywiście powiedział o wszystkich możliwych scenariuszach, co podsumował na koniec, że na to "piguły" nie ma.
Następną wizytę mam za miesiąc, potem już co dwa tygodnie.
Poród 32-34 tydzień.
Teraz muszę przejść w tryb lenia, bo im więcej ja się ruszam, tym więcej ruszają się dzieci i wtedy też pępowiny.
Pępowinami zakręcą się na pewno i to nie jest groźne. Groźne jest, gdy pępowiny zacisną się tak, że nie będzie przepływu. Jak to lekarz określił, gdy zacisną się " na amen".
Podczas każdej kontroli będą obserwowane wszystkie przepływy.
W razie jak coś się będzie działo, to od razu na oddział.
Jeśli coś zacznie się dziać w ciągu najbliższego miesiąca, medycyna rozkłada ręce.
Pozostaje się modlić i wierzyć w cud.
Będę żyć od usg do usg.
Trzymajcie kciuki!
ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa
-
Ansien jasne,że trzymamy za Was kciuki:-)
Meg super,że się odezwałaś:-)u mnie z ząbkowaniem to tak,że Marysi wychodzą szybko.nie wiadomo kiedy A Łucja na pierwsze z3by na dole gorączkowala 3 dni.teraz jest spokój.a jak Twoje panny?pewnie już duże dziewczyny:) wstaw jakaś Fotkę
Evaa kciuki za wizyte:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 12:18
Meg85 lubi tę wiadomość
-
Ansien ja miałam też diagnozę 1k1o przez pierwszych 5 miesięcy! Dopiero zmiana lekarza i wizyta w klinice w Gdańsku zmieniła na 1k2o.. może u innego lekarza na lepszym sprzęcie będzie lepiej widać? Bo na swoim przykładzie wiem że sprzęt robi różnicę. Przy 1k1o lekarza odwiedziłam co tydzień i co 2 tyg. Jak się okazało że to 1k2o to co 2 tyg, końcówka co tydzień. Też miałam lęki w nocy żeby obrócić się z boku na bok.. trzymam mocno kciuki za Ciebie i twoje maluszki! :*
-
Ansien będzie dobrze, mocno w to wierzę
Eva super, że u Was wszystko w porządku. W maju straciliście chłopczyka? My straciliśmy dziewczynkę i tak jak Wy, zamiast tej jednej dostaniemy dwieWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
jakoś widxziałam tam maj 2018 tak swoja drogą, to jakbym policzyła odpowiednio, to by mi wyszło, że nie mogłaś stracić synka w maju i już być w 13 tc nie ważne
Zatem córeczka będzie miała niezłą obstawę
W Waszym przypadku parka byłaby idealna, ale oczywiście najważniejsze, że wszystko w porządku i dzieciaczki są zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 14:33
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Heh hej dziewczyny,co tu tak cicho na forum??? Dziewczyny w ciąży jak się czujecie? A mamusie jak dajecie radę ze swoimi pociechami?ja obecnie zostałam z 3 dziewczynami sama w domu przez 2 tyg.meksyk.działam na najwyższych obrotach.dzieci,dom,podwórko I pies do ogarnięcia.powiem Wam że wieczorami jestem padnieta na maxa:-(dobrze,że starsza córka jest to mi trochę przy małych posiedzi A ja coś ogarnę w domu.
Evelle jak Twoje maluszki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 08:10