Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy pomocy. O co chodzi mojej Zosi?!
Od ponad tygodnia Zośka się budzi i nie umie zasnąć. Chodzimy, bujam, przysypia. Odkładam do. Łóżeczka płacz. Możemy tak 3 godz walczyć. Jak już zmęczona jest to dopiero usnie. Biorę ja do łóżka ale też dopiero po 2 godz jak zaśnie na rękach. Masakra jakaś. Jedna noc ost była lepsza a dziś znowu masakra. Nie wiem, nie mam pomysłu. Trochę place, marudzi, buczy. Zabkuje, dostaje syrop ale guzik lepiej.
Mam dosyć już, padam na twarz.
Zabkowanie oboje ciężko przechodzą.
Macie pomysł, co i jak?
Zmagacie się z podobnym problemem?
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Hej dziewczyny trochę nas nie bylo, ale dopadlo mnie choroba:( walcze na antybiotyku z zapaleniem krtani..
Odpukac dzieci jak narazie zdrowe:)
Ansien trzymam kciuki
Evee Ty juz 3 trymestr? Ale leci
Didi kochana niestety nie pomoge ..
Gabi polecam Ci tą stronke maja fajne zaproszenia na kazda okazje http://www.dzieci.decorisus.pl/c/0/7/Zaproszenia.htmlgabi 7, Evaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie mam kiedy poczulyscie pierwsze ruchy bliźniaków?
Leżałam wczoraj z ręką na podbrzuszu i nagle poczułam takie dziwne uczucie - jakby rybka przeplynela tuż pod skórą. A to w sumie dopiero 14tc. I nie wiem czy to któreś z moich maleństw czy tylko wyobraźnia i jelita -
Cześć dziewczyny dawno nie pisałam
Dla chętnych fejsbukowych podaję linka do mojej strony.
Zapraszam rodziców bliźniaków do nowej grupy sprzedażowej:
BAZAREK DLA BLIŹNIAKÓW
Grupa się rozkręca, zapraszajcie znajomych
Co u Was? Jak wasze dzieciaczki? Moje panienki już są duże
Piszę też bo mam problem. Pamiętacie, że rodziłam sn+cc.. dopiero niedawno i to na moją prośbę stanowczą dostaliśmy skierowanie na prześwietlenie Emilki - tej którą była cc. Wydawało mi się że ma krzywe łopatki. Okazało się że została szarpnięta przy cc i złamano jej obojczyk teraz na RTG wyszło że jest krzywo zrośnięty.. to jeszcze nic bo okazało się że była tak mocno szarpnięta że drugi obojczyk jest "niedorozwiniety" nerwowo (rozciągniete nerwy splotu barkowego). Emilka nie ma pełnej ruchomości stawu (nie podniesie wysoko lewej rączki), stąd też ten krzywy uśmiech, który pediatra uważał za jej urodę.. jeżdzimy aż do Szczecina ze Słupska na rehabilitację bo w Słupsku stwierdzili że jest za mała i trzeba czekać aż urośnie i będzie chciała współpracować z rehabilitantem.. porażka w Szczecinie z kolei wyśmiali takie podejście i powiedzieli że im szybciej tym lepiej.. bądź tu człowieku mądry.. czy któraś z Was miała problemy z obojczykiem u swoich dzieci? Każde rady mile widziane..
A to moje królewny 17 miesięcy prawie ♡
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c429532e8e5f.jpgEvaa, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam lansinoh na dwie piersi i byłam mega zadowolona. W szpitalu korzystałam z modeli na oddziale i dymałam na nim pół godziny,cyce bolały. Ja nie byłam zadowolona,choć wiem ,że niektórym sluzy. A domu na moim 8-10 minut i miałam załatwione. To duża wygoda zwłaszcza w nocy;)
-
Cześć Meg:-) Twoje dziewczynki śliczne i takie już duze:-)straszne,co się przytrafiło Emilce.a podczas rutynowych badań nikt tego nie wypatrzyl?całe szczęście,że wystaralas się o to przeswietlenie.matka to ma jednak oko i wie najlepiej czy coś jest nie tak.a Powiedz,czy to wszystko da się "naprawić" przez rehabilitację?
-
dziewczyny podpowiedzcie, czy to jest prawda, ze przy blixnietach lepiej sie opłąca wziąc macierzyński 100%/60% niż cały okres 80%?
Gdzieś mi sie to obiło o oczy, ale nie rozumiem dlaczego tak jest lepiej
EDIT.: juz doczytałam i wiem wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:55
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Ustaliłam, ze w ciaży pojedyńcze nie ma róznicy w ogólnej kwocie. Czy się wybierze opcję pól roku płatne 100% a pół roku 60%, czy przez cały okres macierzyńskiego 80%, to łączna kwota wychodzi taka sama.
W przypadku bliźniąt cały okres macierzyńskiego jest dłuższy i trwa 15 mies. Z tego 9 mies jest płatne 100%, a 6 mies. jest płatne 60%. No chyba, ze ktoś wybierze opcję 80% przez cały okres trwania, ale wtedy to się mniej opłaca.
np jeśli ktos pobiera mies. zasiłku 2000 zł - to jest 100% to
100% = 2000 zł
60% = 1200 zł
(9 mies.*2000 zł) + (6 mies.*1200 zł) = 25200 zł to łączna otrzymana kwota
A jeśli wybierze się druga opcję
80% = 1600
15 mies.*1600 zł = 24000 zł to łączna kwota za cały macierzyńki
Przy tych 2000 zł wychodzi, ze jeden miesiac mozna dostac gratis . Wiadomo, ze im większa jest ta kwota 100%, tym większa jest róznica między obiema opcjamiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 13:24
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Niecierpliwia może się opłaca po zsumowaniu. Ale wierz mi nie wyrobisz z maluchami za 60%.. wydatki są podwójne. Ja wzięłam 80% plus męża pensja i przy 3dzieci (nie wspominając o kredytach, opłatach, zaj3ciach dodatkowych czy prywatnych wizytach lekarskich).. czasami dopiero chwilowo dupę ratuje 500 plus.. Przemyśl to bo różnica jest minimalna na taki okres czasu A miesięcznie jednak jest spora.
Gabi - mamy rehabilitację metodą Vojty. Mała drze się w niebogłosy.. wygląda strasznie ale już widać ciut poprawy. Najgorzej że to tak daleko.. Ale zrobiliśmy szybki kurs pod okiem specjalisty i sami robimy.
-
jasne Meg85 że to jest minimalna róznica biorąc pod uwagę cały okres, a zyc trzeba co miesiąc. Tak jak pisze Nadinka, trzeba sobie policzyc pod siebie i zdecydować. Ja w ogóle byłam zdziwiona, ze jest taka różnica. Do tej pory miałam "pojedyńcze" dzieciaki, więc było mi wszystko edno i nawet by mi do głowy nie przyszło, że rzeczywiście est akas róznica i że warto się zastanowic i policzyc sobie co będzie korzystniejsze. NOrmalnie pisałabym w ciemno o 80%, ale teraz się zastanawiam. Musze sobie wszystko na spokojnie przekalkulowaćWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Meg85 cudne te twoje ksiezniczki. Fajnie ze nspisalas. Ja tez tu rzadko bywam ale raz na jakis czas zagladam zobaczyc co u was.
Przykro mi z powodu obojczyka u twojej coreczki mam nadzieję ze jej pomoga i wszystko bedzie dobrze.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity