X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • _tika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako odpoczywaj! I gratuluje dwoch dziewczynek, to tak jak u mnie :)

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, mi nic doktor nigdy nie mówił o pępowinie :/

tika, dziękuję i bardzo się cieszę że już wiem. Można szykować powoli wyprawkę.
    A Ty jak sie czujesz? Niedługo rodzinka się powiększy i zastanawiam sie czy to bardziej stresuje czu jednak są takie emocje że doczekać sie nie możesz??

Dziewczyny co do wybitnych specjalistów to dla mnie żadne kilometry nie byłyby przeszkodą gdyby trzeba było gdzieś jechać. A świadomość że jest sie w naprawdę dobrych rekach bardzo pomaga przetrwać trudny czas. Medycyna rozwija sie bardzo szybko wiec Kimmy trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako,super wiadomość.gratuluję dwóch dziewuszek☺wreszcie wiesz i możesz poczynić już jakieś zakupy.

Kimmy trzymam kciuki,zeby wszystko bylo ok.i na pewno tak bedzie☺

Kimmy lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam taki wieczór rozmyślań, chociaż planowałam,że nie będę wybiegac w przyszłość.ciekawa jestem jak moja osmioletnia córka zareaguje na wiadomość o rodzenstwie.trochę się niepokoje.ona już od małego była anty rodzeństwo a tu jeszcze się dowie ,ze dwójka w brzuchu☺czekają nas z nią długie ciężkie rozmowy i to niebawem.

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to faktycznie trudne rozmowy przed Tobą. A może właśnie ta dwójka będzie argumentem łagodzącym sytuację - nie każdy może być starszą siostrą bliźniaków :)

Monako jak doktor nic nie mówił to na pewno pępowiny są takie jak trzeba :) mój mówił, że trójnaczyniowe, ale w zasadzie mi to nic nie mówiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 11:08

a5707df13e.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam te Wasze wpisy to uswiadamiam sobie,że wszystko dopiero przede mną. Jestem tu chyba jedną z tych,co są na samym początku i wiem ile jeszcze stresu mnie czeka ale Wy dajecie mi nadzieję ☺

Pat Ty w takiej samej ciąży jak ja?dobrze pamiętam? Jednokosmowkowa dwuowodniowa?czy coś pokrecilam?

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Gabi u mnie taki sam zestaw :) i nie tylko ja :) sporo nas jest. Dotrwałam do 6 miesiąca to i Ty dasz radę :)

A teraz biegnę (ha ha pełznę raczej) do kosmetyczki, bo i w ciąży jakoś wyglądać trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 12:11

gabi 7 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz nic o pepowinacj nie mowil, dopiero po miesiacu sprawdzilam na opisie usg ze sa trojnaczyniowe.

Ja sie momentami stresuje, momentami nie umiem doczekać, a momentami mam już dosyć tej ciąży i tego, że nic nie umiem zrobić i wszystko mnie boli a synek jeszcze skacze wkolo.
    A jescze do tego ciągle sie martwie, czy wszystko będzie ok:) Takze hustawka na calego:D

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi, to normalne że się martwisz...ale nie jesteś tu sama. Ja tez mam ciążę jednokosmówkową, dwuowodniową :) Więc jest nas więcej.
    Ja na początku bałam się myśleć o ciuszkach i wyprawkach i o wszystkim związanym z ciążą- żeby nie zapeszyć. Żyłam też tym co było kiedyś, w głowie bardzo siedziały wspomnienia o ciążach biochemicznych ale w drugim trymestrze to zaczęło się zmieniać. Ty zaraz wskoczysz w drugi trymestr i na pewno wpłynie to na Ciebie lepiej :)

Ja teraz myślę tylko pozytywnie, nie czytam juz głupot i to chyba najbardziej mi pomaga :)

Pat85- zrób się na bóstwo :) Ja też muszę się wybrać w przyszłym tygodniu. Póżniej może nie byc czasu na takie przyjemności.

tika, na pewno nie jest łatwej byc w takiej ciąży mając jeszcze jedno dziecko w domu. Ale jesteś juz tak blisko i moze na poczatku bedzie bardzo ciężko ale fajnie że różnica między Twioimi dziećmi będzie taka niewielka!

gabi 7 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z super położną i na początku maja będziemy z mężem chodzić do szkoły rodzenia :) Juz nie mogę się doczekać!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takie ciążę jak nasze to kończą się z reguły przez cc?czy są wyjątki?

Monako z tym czytaniem to masz 100% racji.do niczego dobrego to nie prowadzi.co innego wymiana doświadczeń z Wami☺

Tika rozumiem Twoje obawy.masz małe dziecko w domu a za chwilę pojawi się jeszcze dwójka.moja córka ma już 8 lat a ja i tak przeżywam i myślę,jak to będzie a co dopiero Ty.

Pat ja wczoraj też odwiedziłam swoją kosmetyczkę. Jak zrobię paznokcie to zawsze czuję się taką wartościową odnowiona kobietą ☺humor mi sie zaraz poprawia☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Jestem. Nie do końca jest wszystko dobrze.
    U bliźniaków jest pępowina dwunaczyniowa (powinna być trojnaczyniowa) co jak tłumaczył ginekolog może prowadzić do wad serduszek albo nerek. :( także czeka mnie przeszukanie wzdłuż i wszerz internetu i wszystkiego na ten temat.
    Maleństwa maja
    46,5mm
    47mm
    52mm.
    NT i wszystko inne w normie. U jednego serduszko wolniej biło 125 ale może akurat wcześniej spało...

Gin niby uspokajal ale po jego minie widziałam, że też mu się to nie podoba. Mam mieć w II trymestrze echo serduszek i będą to kontrolować ale i tak się strasznie przejmuje :( :(

Kimmy u mnie ten sam problem z dziewczynka
    ale już poszperałam poszukałam i to bardzo częsty ubytek
    Mój doktor w 1 tygodniu miał aż 3 takie przypadki
    Kazał się nie przejmować bo to co piszesz może się zdarzyć ale nie musi - wiele mam do mnie pisało, że miało taki sam przypadek a dziecko urodziło się całe zdrowe bez żadnych wad, także nie nakręcaj się proszę Cię - choć na początku zareagowałam tak jak Ty
    a tak btw ciekawe czemu to się tak często zdarza ??
    3 przypadki - mój 4 w ciągu 1 tygodnia u mojego gina

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi mnie doktor na pierwszej wizycie uświadomił że tylko cesrskie cięcie więc żyje juz z tą świadomośćią. Zdarza się że bliźniaki ułożone główkowo można rodzic naturalnie ale nie wiem czy to w przypadku wszystkich bliźniąt czy np tylko dwujajowych.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi mi dwóch lekarzy od razu powiedziało, że tylko cc wchodzi w grę. Ze swoim obecnie prowadzącym w sumie o porodzie jeszcze nie rozmawiałam, bo jakoś tak mnie to póki co przeraża, że wolę nie myśleć. Jedyne co mi powiedział to, że pewnie będzie wcześniej i byle po 32 tygodniu. Chyba będzie trzeba oswajać sie z myślę, że czeka mnie jeszcze poród. W sumie to zawsze myślałam, że wolałabym cc, a teraz to już sama nie wiem. Zrobię tak jak lekarze będą uważać za najlepsze. Na pewno jednoowodniowe nawet ułożone główkowo rodzi się przez cc. Podejrzewam, że w naszym przypadku też raczej tak będzie zalecane.

a5707df13e.png
  • Kredowa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako gratuluje dziewczynek !!!! cudowna wiadomość !
    Fajnie, że już nie musisz leżeć i możesz w pełni korzystać z uroków ciąży
    podsyłaj nam tutaj różne bajery i gadżety co znajdziesz - bo ja dalej uziemiona niestety

Tika - kochana trzymaj się to już niedługo i choć zapewne przeżywasz skrajne emocje zaraz czeka na Ciebie ta najpiękniejsza :))))

Gabi od tego się tu mamy :)))) przejdziemy przez to wszystko razem :)))

Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zapalenie ucha ? nie chce by skończyło się na antybiotyku ale coraz bardziej to ucho mi się rozkręca - a pulsowanie i zatykanie ucha doprowadza mnie do szału

od wczoraj zaczęłam sesję z muzyka poważną - dziś na tapecie Mozart :) ależ mnie to uspokaja - oczywiście dzieciaczki słuchają ze mną

Monako - nagrywałaś już na angelsounds bicie serduszek ???
    Ja już mam swoje pierwsze nagranie :)
    cóż za cudowny dźwięk - teściowa się wzruszyła

15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
    11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
    f2w39n73qzeihut4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredowa jeszcze nie nagrywałam ale muszę to zrobić :) Mój mąż jest taki przewrażliwiony że słuchamy po 5 sekund i każe mi wyłączyć :/ ale jak go nie ma to słucham troszkę dłużej :)
    Na mailu którego dostałam od angel sound było napisane żeby nagrać bicie swojego serca i w razie gdyby mluszki były niespokojne i płakały to można im puścić bo to dźwięk który znają najlepiej i dobrze im sie kojarzy- bicie serca matki :)
    Ja na pewno tak zrobię :)

Co do Mozarta też muszę zacząć :) Dziś stałam też przy regale z półkami bo chciałam kupic jakieś książki do czytania dla dzieci i czytać maluszkom. I oczywiście zaangażować w czytanie też tatusia :) Ale co do książki nie mogłam się zdecydować więc kupię na pewno następnym razem.

Kredowa a Ty musisz leżeć? Przez macicę? Czy tylko się oszczędzać??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam emocje, właśnie targuję cudny wózek :) trzymajcie kciuki żeby mi się udało bo to mój ukochanu bugaboo :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A oto moje cudo
    http://pokazywarka.pl/s5jeep/
    http://pokazywarka.pl/s5jeep/
    I utargowałam 500 zł :)

natty85, Kimmy lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Monako ja tez chyba sie zdecyduje na bugaboo. Jeśli nie uda mi się kupić używanego w dobry stanie i atrakcyjnej cenie to pewnie zdecydujemy się na nowy.
    A ten Twój bardzo ładny - fajne kolory i dużo dodatków. Super :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 19:28

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss ja widziałam ten wózek w sklepie nowy i mogłam go wypróbować więc wiem, że jest warty swojej ceny. Od razu się zakochałam!
    W dodatku mozna go dobrze sprzedać więc to nie są wyrzucone pieniądze. Po prostu na poczatku trzeba trochę więcej wyłożyć. W czwratek wózek bedzie u mnie to dam znać jakie będą moje wrażenia. Ale jeździłam po sklepie i wiem że się nie zawiodę :)
    W ddatku na wymiar w szerokości to 74 cm a większość drzwi to 80 więc wierzę że będę sie mieścić w sklepach i innych miejscach publicznych :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ