Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monako trzymam kciuki za wizytę.
Ja wolę jednak ja maleństwa fikaja na usg. Jestem spokojniejsza wtedy. Ostatnio dwa sobie tak brykaly a jeden spał. Trochę tylko na sam koniec rączka pomachal.
A tak w ogóle na innym forum ostatnio odezwała się mamusia, która też spodziewa się trojaczkow i jest dokładnie na tym samym etapie co ja i też na cyklu naturalnymWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:52
-
Monako to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, zjedz wcześniej batonika może się rozbrykają i ujawnią co trzeba
ja już się nie mogę doczekać aż poznamy płeć i oby to było w środę ! chociaż ja czuję że to Janek i Franek mój mąż z kolei jest przekonany, że to Zosia i Tosia
Pat u mnie na prenatalnych z kolei strasznie brykały i lekarzowi też było ciężko złapać takie łobuzy i musiał szybko wszystkich pomiarów dokonać co mnie z kolei stresowało, bo cała wizyta trwała 15 min
wczoraj dostałam od koleżanki pierwszego pajaca na rozmiar 44 (któraś babcia zakupiła za mały dla jej bobo) i jestem przerażona że to takie małe się może urodzićj. -
Jolka,o matko rozmiar 44,szczerze to nawet nie wiedzialam,że takie są ☺
Monako daj znać jak na wizycie ☺
Co do brzucha,to ja też "czuję go" od dwóch dni ale myślę,że jestem na etapie rozkurczania się wszystkiego i dodatkowo jestem prawie 100%pewna że to też od układu trawiennego,coś w rodzaju zaparcia.Ale to nie zmienia faktu,że też o tym ciągle myślę i się stresuje
U mnie wizyta przed świętami a ja już myślę i się stresuje.chyba przez tą ciążę to osiwieje.
-
Bizona, mój lekarz to chyba zawsze taki zapobiegawczy więc i w kwestii płci tak jest Nie sądzę żeby antenka sie pojawiła a wiem co widziałam Szkoda tylko że nie zrobiliśmy zdjęcia z tych emocji.
Mąż chyba w lekkim szoku bo on jest taki troskliwy i kochany dla mnie a co dopiero jak będą córy- będzie musiał troszczyć się o nas potrójnie
Tak więc leżeć nie muszę i mam teraz najlepszy czas ciąży więc mam z tego korzystać i mogę szaleć juz na zakupach
Co do macicy to przy bliźniakach rozwija sie ona inaczej stąd może byc nieco twardsza. W dodatku mam 17t2d a macica jak w 20tc.
-
Jestem. Nie do końca jest wszystko dobrze.
U bliźniaków jest pępowina dwunaczyniowa (powinna być trojnaczyniowa) co jak tłumaczył ginekolog może prowadzić do wad serduszek albo nerek. także czeka mnie przeszukanie wzdłuż i wszerz internetu i wszystkiego na ten temat.
Maleństwa maja
46,5mm
47mm
52mm.
NT i wszystko inne w normie. U jednego serduszko wolniej biło 125 ale może akurat wcześniej spało...
Gin niby uspokajal ale po jego minie widziałam, że też mu się to nie podoba. Mam mieć w II trymestrze echo serduszek i będą to kontrolować ale i tak się strasznie przejmuje
-
Kimmy ważne, że NT i inne parametry w normie! lepiej właśnie nie czytaj za dużo, bo zawsze znajdziesz coś nieciekawego. Oby te pępowiny jednak nie dawały żadnych skutków ubocznych! pewnie będziesz musiała cześciej i dokładniej badać maluchy przez to. Ale za to jak ładnie rosną wszystkie maluchy
-
Bo tak pomyslalam ze dobrze by bylo, jak bys to echo zrobila u wybitnego specjalisty. W wawie przyjmuje
Prof. dr hab. n. med. JOANNA SZYMKIEWICZ - DANGEL
Wiem ze w szpitalu na Karowej ale tez prywatnie jak wpiszesz w google "usg agatowa". Mi o niej mowil dr ktory robil mi prenatalne. Poznuej przez przypadek widziakam ja w tv, artykuly w necie itp. Podobno to jest wielka specjalistka od serduszek i na konsultacje do niej przyjeżdżają nie tylko ludzie z calej Pl ale i Europy. Wydaje mi sie, ze jak by twu twu cos wyszlo w tym echu ktore bys robila w II trymestrze, to warto wtedy u dr skonsultowac. No chyba ze od razu. Nie wiem..poczytaj..jak cos daje cynk na goru od serduszek;)triss, Kimmy lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Kimmy wiadomo, że takie informacje zasze wywołuja niepokój ale tak jak pisze Pat- nie czytaj za dużo!! Naprawde tyle głupot można wyczytać w necie a co najgorsze- w niczym Ci to nie pomoże.
Na pewno będziesz pod wiekszą kontrolą i dr bedzie miał rękę na pulsie.
Będzie dobrze!!!Kimmy lubi tę wiadomość
-
Pat85 o reszcie lekarzy to Ci nie powiem, choc domyślam sie, ze jesli maja takiego specjaliste w tej samej klinice, to sie od niej ucza, konsultuja itp.
Dobrze ze w Polsce mamy takich wybitnych specjalistow. Oby jak naj mniej powodow by ich odwiedzac;) a jak juz, to tykko po to, by wykluczyc zagrozenie..co czesto ma miejsce jak czytalam w necie.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec