X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako trzymam kciuki za wizytę.:)

Ja wolę jednak ja maleństwa fikaja na usg. Jestem spokojniejsza wtedy. Ostatnio dwa sobie tak brykaly a jeden spał. Trochę tylko na sam koniec rączka pomachal.

A tak w ogóle na innym forum ostatnio odezwała się mamusia, która też spodziewa się trojaczkow i jest dokładnie na tym samym etapie co ja i też na cyklu naturalnym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:52

f5b59272af.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, zjedz wcześniej batonika może się rozbrykają i ujawnią co trzeba ;-)
    ja już się nie mogę doczekać aż poznamy płeć i oby to było w środę :) ! chociaż ja czuję że to Janek i Franek :P mój mąż z kolei jest przekonany, że to Zosia i Tosia :P

Pat u mnie na prenatalnych z kolei strasznie brykały i lekarzowi też było ciężko złapać takie łobuzy i musiał szybko wszystkich pomiarów dokonać co mnie z kolei stresowało, bo cała wizyta trwała 15 min ;)

wczoraj dostałam od koleżanki pierwszego pajaca na rozmiar 44 (któraś babcia zakupiła za mały dla jej bobo) i jestem przerażona że to takie małe się może urodzić :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka,o matko rozmiar 44,szczerze to nawet nie wiedzialam,że takie są ☺

Monako daj znać jak na wizycie ☺

Co do brzucha,to ja też "czuję go" od dwóch dni ale myślę,że jestem na etapie rozkurczania się wszystkiego i dodatkowo jestem prawie 100%pewna że to też od układu trawiennego,coś w rodzaju zaparcia.Ale to nie zmienia faktu,że też o tym ciągle myślę i się stresuje :-(
    U mnie wizyta przed świętami a ja już myślę i się stresuje.chyba przez tą ciążę to osiwieje.

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje za kciuki, ciąża na dzień dzisiejszy rozwija się książkowe i mam się nią teraz cieszyć i nie muszę leżeć. Prawdopodobnie dziewczynki!!!!!!

Kimmy, Pat85, joaska1985, _tika, gabi 7, Bella93 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czekalam na wiadomisc od Ciebie:) dobrze ze wszystko ok! A czemu prawdopodobnie? Jeszcze za wczesnie by mowic ze to na bank dziewczynki? Wiem ze na 100% to wiadomo po urodzeniu ;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako to świetnie :) moje gratulacje! Wstydnisie z nich, że tyle czasu się ukrywały ;)

a5707df13e.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ale super!!! :) gratulacje !!! :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, mój lekarz to chyba zawsze taki zapobiegawczy więc i w kwestii płci tak jest :) Nie sądzę żeby antenka sie pojawiła a wiem co widziałam :) Szkoda tylko że nie zrobiliśmy zdjęcia z tych emocji.
    Mąż chyba w lekkim szoku bo on jest taki troskliwy i kochany dla mnie a co dopiero jak będą córy- będzie musiał troszczyć się o nas potrójnie :)

Tak więc leżeć nie muszę i mam teraz najlepszy czas ciąży więc mam z tego korzystać i mogę szaleć juz na zakupach :)
    Co do macicy to przy bliźniakach rozwija sie ona inaczej stąd może byc nieco twardsza. W dodatku mam 17t2d a macica jak w 20tc.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra:)

Kimmy daj znac jak u Ciebie !

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Nie do końca jest wszystko dobrze.
    U bliźniaków jest pępowina dwunaczyniowa (powinna być trojnaczyniowa) co jak tłumaczył ginekolog może prowadzić do wad serduszek albo nerek. :( także czeka mnie przeszukanie wzdłuż i wszerz internetu i wszystkiego na ten temat.
    Maleństwa maja
    46,5mm
    47mm
    52mm.
    NT i wszystko inne w normie. U jednego serduszko wolniej biło 125 ale może akurat wcześniej spało...

Gin niby uspokajal ale po jego minie widziałam, że też mu się to nie podoba. Mam mieć w II trymestrze echo serduszek i będą to kontrolować ale i tak się strasznie przejmuje :( :(

f5b59272af.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy no właśnie, nie trzymaj nas tak długo w niewiedzy co u Ciebie!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy ważne, że NT i inne parametry w normie! lepiej właśnie nie czytaj za dużo, bo zawsze znajdziesz coś nieciekawego. Oby te pępowiny jednak nie dawały żadnych skutków ubocznych! pewnie będziesz musiała cześciej i dokładniej badać maluchy przez to. Ale za to jak ładnie rosną wszystkie maluchy :)

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy jestes z Wawy?

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Kimmy jestes z Wawy?
    Nie a co?

f5b59272af.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak pomyslalam ze dobrze by bylo, jak bys to echo zrobila u wybitnego specjalisty. W wawie przyjmuje
    Prof. dr hab. n. med. JOANNA SZYMKIEWICZ - DANGEL
    Wiem ze w szpitalu na Karowej ale tez prywatnie jak wpiszesz w google "usg agatowa". Mi o niej mowil dr ktory robil mi prenatalne. Poznuej przez przypadek widziakam ja w tv, artykuly w necie itp. Podobno to jest wielka specjalistka od serduszek i na konsultacje do niej przyjeżdżają nie tylko ludzie z calej Pl ale i Europy. Wydaje mi sie, ze jak by twu twu cos wyszlo w tym echu ktore bys robila w II trymestrze, to warto wtedy u dr skonsultowac. No chyba ze od razu. Nie wiem..poczytaj..jak cos daje cynk na goru od serduszek;)

triss, Kimmy lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wiadomo, że takie informacje zasze wywołuja niepokój ale tak jak pisze Pat- nie czytaj za dużo!! Naprawde tyle głupot można wyczytać w necie a co najgorsze- w niczym Ci to nie pomoże.
    Na pewno będziesz pod wiekszą kontrolą i dr bedzie miał rękę na pulsie.
    Będzie dobrze!!!

Kimmy lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy będziemy cały czas trzymać kciuki!!

Bizona, do nas właśnie przyjeżdża jakiś lekarz z tego usg agatowa i do niego mam iść na echo, więc może warto poczekać dłużej niż robić u pierwszego lepszego w szpitalu.

Kimmy lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 o reszcie lekarzy to Ci nie powiem, choc domyślam sie, ze jesli maja takiego specjaliste w tej samej klinice, to sie od niej ucza, konsultuja itp.
    Dobrze ze w Polsce mamy takich wybitnych specjalistow. Oby jak naj mniej powodow by ich odwiedzac;) a jak juz, to tykko po to, by wykluczyc zagrozenie..co czesto ma miejsce jak czytalam w necie.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to właśnie liczę, że lekarz będzie dobry, bo na co dzień praktykuje u najlepszych i wykluczy jakiekolwiek wady serduszek :)

a5707df13e.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy ja ostatnio lezalam na sali z dziewczyna, u której też byla prpowina dwunaczyniowa. Była przed porodem pod ciagla kontrola, ale urodzila zdrowego synka. Wiec spokojnie,będzie dobrze !

Kimmy lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ