X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako trzymam kciuki za wizytę.:)

Ja wolę jednak ja maleństwa fikaja na usg. Jestem spokojniejsza wtedy. Ostatnio dwa sobie tak brykaly a jeden spał. Trochę tylko na sam koniec rączka pomachal.

A tak w ogóle na innym forum ostatnio odezwała się mamusia, która też spodziewa się trojaczkow i jest dokładnie na tym samym etapie co ja i też na cyklu naturalnym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:52

f5b59272af.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, zjedz wcześniej batonika może się rozbrykają i ujawnią co trzeba ;-)
    ja już się nie mogę doczekać aż poznamy płeć i oby to było w środę :) ! chociaż ja czuję że to Janek i Franek :P mój mąż z kolei jest przekonany, że to Zosia i Tosia :P

Pat u mnie na prenatalnych z kolei strasznie brykały i lekarzowi też było ciężko złapać takie łobuzy i musiał szybko wszystkich pomiarów dokonać co mnie z kolei stresowało, bo cała wizyta trwała 15 min ;)

wczoraj dostałam od koleżanki pierwszego pajaca na rozmiar 44 (któraś babcia zakupiła za mały dla jej bobo) i jestem przerażona że to takie małe się może urodzić :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka,o matko rozmiar 44,szczerze to nawet nie wiedzialam,że takie są ☺

Monako daj znać jak na wizycie ☺

Co do brzucha,to ja też "czuję go" od dwóch dni ale myślę,że jestem na etapie rozkurczania się wszystkiego i dodatkowo jestem prawie 100%pewna że to też od układu trawiennego,coś w rodzaju zaparcia.Ale to nie zmienia faktu,że też o tym ciągle myślę i się stresuje :-(
    U mnie wizyta przed świętami a ja już myślę i się stresuje.chyba przez tą ciążę to osiwieje.

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje za kciuki, ciąża na dzień dzisiejszy rozwija się książkowe i mam się nią teraz cieszyć i nie muszę leżeć. Prawdopodobnie dziewczynki!!!!!!

Kimmy, Pat85, joaska1985, _tika, gabi 7, Bella93 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czekalam na wiadomisc od Ciebie:) dobrze ze wszystko ok! A czemu prawdopodobnie? Jeszcze za wczesnie by mowic ze to na bank dziewczynki? Wiem ze na 100% to wiadomo po urodzeniu ;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako to świetnie :) moje gratulacje! Wstydnisie z nich, że tyle czasu się ukrywały ;)

a5707df13e.png
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ale super!!! :) gratulacje !!! :)

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, mój lekarz to chyba zawsze taki zapobiegawczy więc i w kwestii płci tak jest :) Nie sądzę żeby antenka sie pojawiła a wiem co widziałam :) Szkoda tylko że nie zrobiliśmy zdjęcia z tych emocji.
    Mąż chyba w lekkim szoku bo on jest taki troskliwy i kochany dla mnie a co dopiero jak będą córy- będzie musiał troszczyć się o nas potrójnie :)

Tak więc leżeć nie muszę i mam teraz najlepszy czas ciąży więc mam z tego korzystać i mogę szaleć juz na zakupach :)
    Co do macicy to przy bliźniakach rozwija sie ona inaczej stąd może byc nieco twardsza. W dodatku mam 17t2d a macica jak w 20tc.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra:)

Kimmy daj znac jak u Ciebie !

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Nie do końca jest wszystko dobrze.
    U bliźniaków jest pępowina dwunaczyniowa (powinna być trojnaczyniowa) co jak tłumaczył ginekolog może prowadzić do wad serduszek albo nerek. :( także czeka mnie przeszukanie wzdłuż i wszerz internetu i wszystkiego na ten temat.
    Maleństwa maja
    46,5mm
    47mm
    52mm.
    NT i wszystko inne w normie. U jednego serduszko wolniej biło 125 ale może akurat wcześniej spało...

Gin niby uspokajal ale po jego minie widziałam, że też mu się to nie podoba. Mam mieć w II trymestrze echo serduszek i będą to kontrolować ale i tak się strasznie przejmuje :( :(

f5b59272af.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy no właśnie, nie trzymaj nas tak długo w niewiedzy co u Ciebie!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy ważne, że NT i inne parametry w normie! lepiej właśnie nie czytaj za dużo, bo zawsze znajdziesz coś nieciekawego. Oby te pępowiny jednak nie dawały żadnych skutków ubocznych! pewnie będziesz musiała cześciej i dokładniej badać maluchy przez to. Ale za to jak ładnie rosną wszystkie maluchy :)

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy jestes z Wawy?

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Kimmy jestes z Wawy?
    Nie a co?

f5b59272af.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak pomyslalam ze dobrze by bylo, jak bys to echo zrobila u wybitnego specjalisty. W wawie przyjmuje
    Prof. dr hab. n. med. JOANNA SZYMKIEWICZ - DANGEL
    Wiem ze w szpitalu na Karowej ale tez prywatnie jak wpiszesz w google "usg agatowa". Mi o niej mowil dr ktory robil mi prenatalne. Poznuej przez przypadek widziakam ja w tv, artykuly w necie itp. Podobno to jest wielka specjalistka od serduszek i na konsultacje do niej przyjeżdżają nie tylko ludzie z calej Pl ale i Europy. Wydaje mi sie, ze jak by twu twu cos wyszlo w tym echu ktore bys robila w II trymestrze, to warto wtedy u dr skonsultowac. No chyba ze od razu. Nie wiem..poczytaj..jak cos daje cynk na goru od serduszek;)

triss, Kimmy lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wiadomo, że takie informacje zasze wywołuja niepokój ale tak jak pisze Pat- nie czytaj za dużo!! Naprawde tyle głupot można wyczytać w necie a co najgorsze- w niczym Ci to nie pomoże.
    Na pewno będziesz pod wiekszą kontrolą i dr bedzie miał rękę na pulsie.
    Będzie dobrze!!!

Kimmy lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy będziemy cały czas trzymać kciuki!!

Bizona, do nas właśnie przyjeżdża jakiś lekarz z tego usg agatowa i do niego mam iść na echo, więc może warto poczekać dłużej niż robić u pierwszego lepszego w szpitalu.

Kimmy lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 o reszcie lekarzy to Ci nie powiem, choc domyślam sie, ze jesli maja takiego specjaliste w tej samej klinice, to sie od niej ucza, konsultuja itp.
    Dobrze ze w Polsce mamy takich wybitnych specjalistow. Oby jak naj mniej powodow by ich odwiedzac;) a jak juz, to tykko po to, by wykluczyc zagrozenie..co czesto ma miejsce jak czytalam w necie.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to właśnie liczę, że lekarz będzie dobry, bo na co dzień praktykuje u najlepszych i wykluczy jakiekolwiek wady serduszek :)

a5707df13e.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy ja ostatnio lezalam na sali z dziewczyna, u której też byla prpowina dwunaczyniowa. Była przed porodem pod ciagla kontrola, ale urodzila zdrowego synka. Wiec spokojnie,będzie dobrze !

Kimmy lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ