Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie oglądałam ten Twój i też jest super. Chciałabym go w jakimś sklepie zobaczyć i na pewno przyjrzę mu się bliźej
Ja pewnie bym męża namówiła ale mi samej szkoda dać aż tyle za wózek...Wiadomo, można go później sprzedać ale najpierw trzeba pieniądze wyłożyć a przy bliźniakach nasze wyprawki i tak są bardziej kosztowne niż przy jednym maluchu... -
Mi też było szkoda dac nie wiem ile za wozek, a może na 4-5 miesięcy starczy. Potem dzieci chcą siadac i trzeba przejść na spacerówke:)
Kosz Mojżesza, super rzecz ja już nie mam miejsca na te szpargaly.
Mnie strasznie zgaga meczy ostatnio.
W piatek idę do szpitala i zostaje tam już do cc. Może tydzień, a może miesiąc...
-
Moim faworytem jest nieustannie TFK Twinner Twist Duo.
Kurcze tak cholernie zgaga mnie meczy (przed ciaza tez meczyla )..normalnie budze sie w nocy jak mi sie ulewa:/ Podobno będzie coraz gorzej..ekstra;)
Dopiero zobaczykam ze Tika tez piszesz o zgadze;) lacze sie w bolu ssac Reni;) ilez to mozna swoje wlasne belty polykac takue mam cofki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 14:46
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Cześć dziewczyny
wózek to chyba będzie największy dylemat.
MoNaKo my właśnie też odkryliśmy bugaboo donkey i ja jestem zachwycona ale ta cena zatrważająca niestety ...
drugi nasz typ to bebetto jeden za drugim, kompaktowy i cenowo bardzo przyjemny. Na jakimś forum mamy bliźniaków czytałam, że po kolejnych zakupach wózków, ostatecznie najlepszy okazał się baby jogger city.
My nastawiamy się tradycyjnie na łóżeczka a opcja do przenoszenia to leżaczki bujaczki tiny love żeby można było w salonie się rozłożyć albo w łazience.
Dla trojaczkowych mam - dziś na spacerze spotkaliśmy Pana z trojaczkami z wózkiem jeden za drugim i powiedział nam, że ma jeszcze opcje jeden z przodu, dwa z tyłu ale zdecydowanie lepszą dla nich jest opcja jeden za drugim bo ma lepszy środek ciężkości i lepiej się go prowadzi. Ach i jeszcze powiedział, że trojaczki to wyzwanie ale da się wszystko ogarnąć
Tika trzymam kciuki żebyś wytrzymała jak najdłużej a Twoja lista wyprawkowa przeraziła mojego męża hahah był zdziwiony że to wszystko już trzeba mieć dla noworodka jeszcze dużo nauki przed nami
j. -
Mnie też ta lista zdziwila, jak zobaczyłam ile tego wszystkiego się nazbierało sama byłam w szoku.
Ja dostałam wózek uzywany, a spacerówke kupię sobie jakąś fajną drozsza. Te używane wyglądają praktyczie jak nowe, bo dzieci długo z nich nie korzystają, nawet jesli codziennie bym chodziła na spacery. Do synka też miałam uzywany, a dopiero spacerówke miałam nowa. Takie moje skromne zdanie, choć niektóre z tych wozkow gondolkowych sa przepiękne i fajnie by bylo wyjsc z takim cudem:)
-
Monako Zosia i Zuzia to też moje typy
Zuzia już jest jedna / aniołek, pożegnalam się z nią w pierwszej ciąży
Zosia jest zaraz po Basi - ale wiadomo juz Basi nie zmienię także to już jest postanowione z Remikiem się jeszcze zobaczy
Pat w którym tc robiłaś to echo serduszek ? My chyba Basieńce też będziemy musieli zrobić
Ładne macie te imiona dziewczyny na pewno każda z nas nazwie swoje dzieci tak jak czuje
Bizona mnie się Jan strasznie podoba ale podobnie jak u Pat brat męża nas ubiegł Hihi ale imię super
Joaska cześć witamy kolejn mamusie na naszym forum ale nas już dużo
Tika dziękujemy za listę na pewno się przyda )))
Monako !!!
Ten kosz Mojżesza to jakieś cudo - nie dość ze ładne to zajmuje chyba nie dużo miejsca
Ja muszę o tym koniecznie poczytać bo my przez 5 miesięcy - do odbioru nowego domku - będziemy mieszkać z dwójka dzieci w 48 m2 i z 2kotow sypialnie mamy nie za duża i tak myśle ze ten kosz byłby chyba super rozwiązaniem muszę to przemyśleć i poczytać o tym
Bizonku mnie dłonie wprawdzie nie bolą ale za to wszystko inne wiec wiesz
Co do zgagi znam twój ból - ja cierpiałam długo na refluks i właśnie co do tabletek na zgagę i ulewanie to spróbuj kiedyś zamiast Reni - Gaviscon - on właśnie działa mocniej refleksowo u mnie się sprawdził super
Ja wozek już wybrałam i zdania nie zmienię - byłam testować na targach i w terenie od jednej mamy bliźniaczej i jestem zdecydowana - ja stawiam na spacerówkę Baby Jogger Double City GTC z doczepianymi gondolami na adapter
Wozek terenówka - wszystkie opinie i testy w necie na duży plus - i choc obok siebie to niewielki zwinny i zamyka się jednym u chwytem cena jak dla mnie odpowiednia ok 3600 z gondolami. Do wózka pasują różne nosidełka foteliki m in takie które dostaliśmy Maxi Cosi wiec gites - chociaż niektóre decyzje już za nami
Widzę ze nie tylko ja mecze się z ciążowym dolegliwościami - i chociaż już jestem w 2 trym / 16 tc to wcale nie czuje się dużo lepiej. 4 ostatnie dni miałam bardzo ciężkie. Dopadło mnie zapalenie ucha - na razie na etapie pulsowania - masakra mega wkurzające - i szumów w uchu. Do wyboru mam jedynie sól morska do płukania ekstra No chyba ze się rozwinie to steryd lub antybiotyk
Twarda macica i brzuch nie odpuszcza - mimo nospy
To napięcie podbrzusza i brzucha objawia mi sie tez w tzw ciągnięciu - mam wrażenie ze mnie ciągnie ku dolowi -l
Monako kiedy u Ciebie puściło ?
U mnie doszły bóle brzucha, zupełnie różne w różnych miejscach co mnie bardzo martwi - dzwonie jutro do gina
Nie ciagle ale od dwóch dni co jakis czas coś zakuje zaboli czasem jakis skurcz - dziewczyny czy Wy czujecie swój brzuch ?
Martwię się tym strasznie
Na szczęście mam swój detektor i codziennie sprawdzam czy serduszka biją
Ech jakoś tak nie mogę za bardzo się tą ciąża cieszyć bo jak nie urok to sraczka
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Kredowa u mnie z macicą nie przeszło tak zupełnie, tylko w ciągu dnia juz mi tak nie twardnieje. Ale rano zawsze jest napięta. Brałam na to 3*2 Aspargin, nospę i duphaston. I jak sobie myślę ile ja tej nospy w ciąży zjadłam to zaczyna mnie to przerażać. Wierzę jednak że dr wie co robi... Bólów brzucha przy tym nie miałam ale wczoraj coś mnie złapało w podbrzuszu z lewej strony i tak dziwnie promieniuje mi aż na placy Dobrze że mam dziś wizyte to pogadam o tym z doktorem bo ten ból pleców jest nieprzyjemny i dokucza mi od kiedy wstałam.
A Tobie co dr zalecił na twardnienie? Bo mi ciągle powtarza że mam pić mnóstwo wody!
Odnośnie objawów to kochana nie zazdroszczę U mnie z takich najbardziej dokuczliwych to krwawiące i opuchnięte dziąsła, zadyszka i częsty ból pleców. Na nic innego nie mogę sie skarżyć.
Co do kosza mojżesza to widziałam go ostatnio w sklepie i jestem pewna że kupuję na początek. Spokojnie na 5 a może i 6 miesięcy będzie mi służył a póżniej sprzedam a dzieci do łóżeczka. Jeszcze wczoraj czytałam wiele na jego temat i coraz bardziej utwierdza mnie fakt że to dobre rozwiązanie. Tylko koniecznie kupuję tej firmy shnuggle bo nie chcę wiklinowych- one są głośne podczas przenoszenia. A ten shnuggle jest naprawdę leciutki i po prostu boski. Do tego można dokupić stojak z płozami i jest kołyska która zawze mie się marzyła dla maleństwa. Myślę że jeśli Wy macie na początek ograniczone miejsce to równiez dla Wa moze to byc genialne rozwiązanie
A co do wózka to mam straszny mętik. Najgorsze jest to że w tych dużych sklepach są same pojedyńcze i ciężko pomacać i wypróbować podwójny, No nic, chyba zacznę sie rozglądać na ulicy i będę zaczepiać ludzi w celu rozeznania czy są zadowoleni
Zastanawiam sie też jak długo taki wózek 2w1 mi posłuży???
Bizona, kochana nie zazdroszczę zgagi- ja przyznam że nawet nie wiem jakie to nieprzyjemne bo nigdy mnie nie spotkało. Ale na innym wątku dziewczyny pisały że pomaga im zimne mleko z lodówki ale pewnie o tym juz wiesz
A co do leżaczkw to sama nie wiem czy kupować, o tym też muszę poczytać
tika, myślę o Tobie i trzymam za Was kciuki. Ciekawa jestem jak długo podczas pobytu w szpitalu maluszki jeszcze u Ciebie posiedzą
A tak po za tym to kto wizytuje w tym tygodniu?? Ja idę dziś i już sie nie mogę doczekać aby zobaczyć te moje skarby najdroższe -
Witajcie dziewczyny w kolejnym tygodniu!
U mnie to jednocześnie już 22 tc
Kredowa jeszcze nie robiłam echa. Dostałam skierowanie na NFZ i termin na 28.04. W czwartek zapytam swojego lekarza czy to nie za późno i w razie czego będę się zapisywać szybciej prywatnie.
Mnie też męczą różne dolegliwośći. Czasem brzuch ciągnie nie do wytrzymania np. wczoraj w spożywczym poszłam siedzieć na ławce, a mąż pod moim nadzorem telefonicznym robił zakupy Czasami zabolą plecy, a w nocy biodro (ale to wina tego, że siedzę za dużo, bo miałam tak jak miałam wcześniej siedząćą pracę) i na dodatek nadał potrafi mi się zrobić słabo. Zgagi chociaż nie mam. Przynajmniej typowej z pieczeniem, bo jak więcej zjem (a dużo na prawdę się nie mieśći) to też czuję, że mam pod korek i wolę zostać w pozycji siedzącej. -
Pat85 nie musisz iść prywatnie wcześniej. Weszła w życie nowa ustawa że kobiety w ciąży od momentu rejestracji mają byc przyjmowane najpóżniej w ciągu 7 dni do specjalisty. Podczas rejestracji musiałabyś powiedzieć że jesteś w ciąży i okazać dokument- zaświadczenie lub chyba nawet karte ciąży tylko.
http://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/w-ciazy-bez-kolejki-do-lekarza-nowe-prawo-dla-kobiet-w-ciazy,537_9582.html
bizona lubi tę wiadomość
-
O to dobrze wiedzieć
A czy jak sie umawiam na echo serca płodu to nie jest oczywiste, że raczej jestem w ciąży nawet pani mnie pytałą o tydzień ciąży. W czwartek będę w klinice to wszystko wyjaśnię.
I trzymam kciuki żebyś poznała płeć swoich maluchów moi to tacy wiercący się, że za każdym razem chociaż przez chwilę widać co mają między nogami. -
Monako
Nakazał 3 razy dziennie Nospa Forte i 2 razy dziennie duphaston
Zobaczymy czy to pomoże na razie biorę od czwartku.
Monako ja miałam szczęście bo trafiłam na targi Będę Mamą - w Gdańsku gdzie można było wszystko dotknąć, pomacać, wypożyczyć
Sprawa wózka jakby nie patrzeć również bardzo indywidualna - każda z nas ma różne oczekiwania i potrzeby. Ja się o tyle ciesze, że ten wybór mam już za sobą ...
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Pat85 echo serca wykonuje sie nie tylko w ciąży Ale ponieważ Ty w ciąży jesteś to masz przywilej aby dostać się na wizytę szybciej. Tylko teraz nie wiem czy nie namieszałam Ci z tym terminem że robi się do dwudziestego któregoś tygodnia ciąży. Pewnie to nie do końca tak jest... Ale dopytaj lekarza dla pewności- chociaż wierzę że na pewno zapisałaś się w dobrym terminie
A w razie konieczności wizyty u jakiegoś innego specjalisty pamiętaj że nie musisz długo czekać.
Kredowa ja też biorę nospe 3*1 tylko tą słabszą.
Co do targów to zazdroszczę Właśnie sprawdziłam i w Poznaniu będą takie targi wrzesień- październik
Ale znalazłam dziś dwa sklepy gdzie sądzę że będę mogła obejrzeć kilka wózków bliźniaczych tak więc może i u mnie niedługo zapadnie decyzja -
Bardzo bardzo proszę o trzymanie kciukow. O 19 mam prenatalne i cała się już trzeci. Mam nadzieję, że będę mogła odetchnąć i cieszyć się ciąża. Bo na razie jestem igłę w stresie pomimo tylu usg najważniejsze będą te prenatalne
Kredowa lubi tę wiadomość
-
Ja myślę z mężem o tym żeby do sypialni dać właśnie kosze Mojżesza na początek (nawiasem mówiąc mamy już mieszkanie i od kwietnia się przeprowadzamy) chyba, że jedno łóżeczko dla bliźniaków to może na początek się zmieszczą .[img]https://3.bp.blogspot.com/-ZhnYAIMn06k/Vorl4mo7c1I/AAAAAAAAJQw/E0iEaCxcXIg/s1600/łóżko.png[/img] wymiary to 120x120
Widziałam takie podwójne. I w nocy będą spac z nami w sypialni a w dzień w swoim pokoju. Chociaż plany planami... Tylko się zastanawiam co zajmie mniej miejsca. Takie podwójne łóżeczko czy 3 kosze Mojżesza
Co do wózka to na razie wymiekam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 11:11
-
A jak rozpoznajecie to twardnienie macicy? ja bardzo często mam cały twardy brzuch ale nie odczuwam przy tym żadnych dolegliwości. jedynie wczoraj aż musiałam się położyć bo miałam bardzo bolesne kłucia w okolicach pępka.
u mnie wizyta w środę zobaczymy jak tam maluchy, może podejrzymy płeć, a jutro zaczynamy 16 tc
wczoraj wieczorem jak leżałam przed snem w łóżku to miałam takie uczucie burczenia w brzuchu mimo, że nie byłam głodna i zastanawiałam się czy to kwestia zjedzonych czipsów (które jak nigdy mogłabym zjadać paczkami) czy to może już maluchy??
Kimmy trzymam kciuki!!j. -
Kredowa dzieki za cynk z lekiem na zgage!
Monako na ktora masz wizyte? Trxymam kciuki za poznanie plci:)
A wlasnie...jak zapisywalam sie na polowkowe w szpitalu, to babeczka powiedziala mi, zebym byla po śniadaniu, zeby maluchy nie spaly..
tzn ze przed kazdym usg lepiej byc po posilku, nawet slodkim zeby maluchy sie wiercily? A nie jest tak czasem ze woerca sie zabardzi i trudno je zmierzyc? Choc wydaje mi sie ze ciezej jest, jak sobie spia w jakiejs zlej do zbadania pozycji i trudno je dobudzic, czy zmusic do fikołków. Jak myslicie?
Ja m wizyte w czw rano kolo 10. Juz nie moge sie doczekac...jak tylko dowiemy sie plci lecimy obok do centrum handlowego kupic symbolicznie cokolwiek z ubrania;)
Kimmy mocne kciuki za prenatalne !
Tika kciuki! Zdawaj relacje w wolnej chwili jak tam u Was:)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Pat85 no tak Zamista mózgu mam kalafior w ciąży. Ostatnio do cukierniczki wsypałam byłkę tartą bo myślałam że to brązowy cukier
Bizona wizyta na 16:45 ale u mnie może byc poślizg. Na pewno dam znać od razu po wizycie. Liczę na to że u maluszków wszystko dobrze i że w końcu się ujawnią
Kimmy kciuki za Twoja wizytę. My tu mamy rozkminy przy dwójce a tak naprawdę dla trójeczki urządzić wszystko to dopiero sztuka.
Pewnie maluzki będą mniejsze niż w pojedyńczej ciąży więc takie podwójne łóżeczko jest dobrym rozwiązaniam. Chociaż prawda jest taka że nie wiemy jakie będą nasze dzieci i co im podpasuje. Bo mogą się krzywić i na kosz mojżesza i na łóżeczko a najlepiej może im się spać w gondolach
jolka, co do twardniejącej macicy to ja po prostu któregoś dnia rano się obudziłam i stwierdziłam że jest inna niż była do tej pory- taka napięta. I nie towarzyszył temu ból ale później w ciągu dnia też zaczęła się napinać. Teraz napina sie rano a póżniej to raczej spokój. Ale sprawdzam na leżąco.
Dr mnie zbadał i potwierdził że trochę się stawia stąd magnez i nospa. Jak będziesz na wizycie, poproś lekarza żeby sprawdził czy twoja jest twarda czy jednak jest ok. Na pewno będziesz spokojniejza
Kimmy lubi tę wiadomość
-
Bizona to my prawie w tym samym czasie wizyty mamy ja też czwartek 10.40.
Moi raz spali na prenatalnych i powiem szczerze, że chyba nie było łatwo wszystko zobaczyć, no i do tego mój stres, że nic się nie rusza i lekarz nic nie mówi... lepiej jak fikają. Lekarz nie narzekał, tylko zdjęcia 3d ciężko dobre zrobić, ale to chyba najmniej tak na prawdę ważne.
Monako to zdrowsza wersja cukruWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:41
MoNaKo lubi tę wiadomość