Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam mieć dzisiaj prenatalne ale maluszki są za małe. Przesunęla mi na przyszły czwartek. Mają 4,3cm i 4,6cm.
Ale dobra wiadomość jest taka, że ginekolog był zadowolony z tego jak już wygląda kosmowka. Powiedział już nawet ze nie musze leżeć płaskie cały dzień ale jak najwięcej się oszczędzaćUdało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Ja niestety dobrze czułam że ta macica i brzuch twardnieje
Doktor potwierdził że jest twardy i muszę trochę poleżeć
Nospa 3 razy dzienne i 2 razy duphaston
Z dzieciakami wszystko ok tylko wyszło kilka takich rzeczy jak u dziewczynki jakieś ognisko hiperechogeniczne,
Brak jednej tętnicy pepowinowej czy np kość krótsza mniejsza niż ramieniowa (
Doktor mówi żeby na razie się tym wszystkim nie martwić ale wiecie jak jest ... jak tu się nie martwić
Kobietki cieszę się z Waszych wizyt - fajnie ze maluchy rosną i piękne wyniki )15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Kredowa mam nadzieje ze te roznice u malej nie sa jakos bardzo znaczace. Tez bym sie martwila, znam siebie..ale jesli dr jakos nie reaguje nagle na to, to moze faktycznie nie ma poki co czym sie martwic. Trzymam kciuki ze wszystko bedzie dobrze.
A powiedzcie mi please..jak oni wam sprawdzaja ze macica i brzuch trwadnieje? Ja tez czuje czasem ze brzuch jest twardy..zwlaszcza wieczorem czy po jakims posilku, nigdy na to uwagi nie zwracalam..pewnue to nie to, ale jak mozecie dajcie znac jak oni to spr.
P.S. bylam dzis w Pepco..wiem ze chuj..a jakosc ubranek..ale jakie ladne mam nadzieje ze w czw to bedzoe 16tc i 6dc poznamy juz plec!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Kredowa, chyba każda z nas zmartwiłaby sie po takiej wiadomości ale jeśli lekarza to nie zaniepokoiło to może znaczyć że nie jest to powód do wielkich zmartwień. Choć sama też bym się martwiła... Na pewno lekarz będzie Cię bacznie obserwował. A my będziemy trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.
Kurczę, nie dość że tak długo walczyłyśmy o nasze szczęścia to prawda jest taka że oddech weźmiemy dopiero po porodzie, choć wtedy pojawią sie inne zmartwienia...
Bizona co do twardniejącej macicy to ja mam zawsze rano- jestem w stanie dokładnie wyczuć jej kształt- że np jest w okolicy pępka i gdzie dokładnie po bokach.
To po prostu czuć, że jest napięta w pozycji siedzącej czy leżącej.
Ale śmiem twierdzić że skoro do tej pory nic dziwnego nie wyczułaś to nie masz z tym problemu.
Ja po prostu któregoś dnia sie obudziłam i stwierdziłam że jest inaczej niż było a dr to tylko potwierdził.
Teraz biorę aspargin, no-spę i duphaston. Chyba czuję różnicę
Kimmy, super że z maleństwami wszystko dobrze
Kesja, pamietaj każde dzieci rosną w swoim tempie. Jeśli lekarz mówi że jest dobrze to nie masz wyjścia jak tylko mu w to uwierzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 20:17
-
Hahahha bizona twoje teksty mnie rozweselają
A jakość nie wszystkich jest chuj... a - niektóre to jednak dobrej jakości bawełna 100%
Trzeba unika tych z mocnymi akcentami nadruku - Wiesz np napracowanka na pół śpiochów
Moje dzieci ( mowa o chrześniakach ) dostawały ode mnie sporo ubranek z pepco i powiem Ci że dają radę. A nowe wzory są na prawdę piękne ) co do wzorów i trendów to przepiękną kolekcje ma Kappahl - oryginalne kolory -mięta camel - wiesz takie inne niż standardowe róż i błękit a jakość miód malina - norweskie ubranka kappahl i Cubus rządzą - kiedyś tam pracowałam wiec się nasłuchałam pochwał
Co do macicy i brzucha u mnie twardnienie zazwyczaj wieczorem
Jak leżę i sobie dotykam brzucha podbrzusza w stronę macicy to ta część po prostu jest zdecydowanie twardsza poza tym przez to że jest twarda to tez napięta i czuje że mnie ciągnie
Dziękuje dziewczyny za kciuki trzymajcie dalej za moją Basieńke15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
W temacie ciuszków z pepco to mój mąż stwierdził że nie będziemy tam kupować bo materiały nie są przyjemne w dotyku i on sam nie chciałby w takich chodzić...a tym bardziej nie kupi tego dla dzieci...
I jakoś nie mogłam sie przekonać i nie kupiłam nic.
Zresztą bez poznaia płci nie zamierzam robic zakupów, w poniedziałek wizyta i może teraz maluchy sie ujawnią- wystarczy jeden
W Kappahl ciuszków nie wiedziałam ale to będzie jeden z pierwszych sklepów jakie odwiedzę w zakupowym szleństwie
Kredowa za Basieńkę trzymamy mocno kciuki!! A imię dla synka juz masz?
No i reszta dzieczyn- macie juz imione wybrane? -
Monako
Basieńka to wiadomo, po babci świętej pamięci która zakończyła swe życie kiedy moje dzieci swoje rozpoczęły może pamiętasz te moja historie
A chłopczyk wstępnie Remik - Remigiusz - propozycja mojego męża ale mi jakoś nie do końca to podchodzi muszę jeszcze przemyśleć
Piszcie swoje typy może coś mnie zainspiruje ))
U nas na razie jest dalej parka - na jednym zdjęciu widać antenkę Remika
Pat85, Kesjaa lubią tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
-
Kesja super, że jest lepiej:)
Kredowa, u moich obu lekarz znalazł te ogniska w serduszkach - u pierwszego jedno, u drugiego dwa. Ale obejrzał dokładnie serduszka i też mówił żeby sie nie przejmować, bo występują tam gdzie są wady, ale on żadnych wad tych serduszek nie widzi jak również w wielu ciążach bez wad. Jednak dał mi skierowanie na echo serduszek chłopaków, bo to jest wskazaniem (swoją drogą już sama ciąża jednokosmówkowa nim jest). Więc tak czy siak to echo będę miała zrobione na nfz, mimo że w prywatnej klinice. Więć tzrymam kciuki też za Basię
Aż się zastanawiam czy to moje napięcie brzucha to też nie jest pzypadkiem twardniejąca macica. Za tydzień wizyta to zapytam czy tak ma być.
Co do imion to mój ciągle mówi, że to Barnaba i Barabasz a z poważnych to jakoś słabo nam idzie wybieranie. Może Krzyś, albo po dziadku męża Kazik. Jkaoś do żadnego nie jestem przekoknana.
Kesjaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny.
Kredowa tak jak dziewczyny już pisały, jeśli lekarz każe się tym nie przejmować to postaraj się go słuchac. Chociaż wiem jak trudno.
My już imiona mamy wybrane. Alicja i Kornelia albo Patryk i Dawid ale to będą okruszki małe. Remigiusz bardzo mi się podoba ale mąż się nie da przekonać
Co do ubranek to chciałam się was zapytać czy już coś macie? W jakim rozmiarze?
Ja sama kupuje w tych sieciowkach jak Kappahl (nawiasem mówiąc to szwedzka firma ), hm więc i dla dzieciaczkow pewnie duża część z tamtąd będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 22:16
Udało się w 10cs!
Pat85 wrote:Kesjaa ładne imiona fajnie, że już macie wybrane. Mój niestety upiera się, że mają być dwa podobne, a mi sie to nie podoba za bardzo. Gdzieś znalazł Leo i Teo (Leonard i Teodor) i uważa, że to fajne.Udało się w 10cs!
Kesjaa mialam na mysli cubus, pomyliłam kolejność - gdzie pracowałam dawno temu na studiach
To norweska marka firmy Varner Group
A ciuszki ogólnie skandynawskie są fajne i mają ciekawe wzory
Czasami w Kappahl i Cubus były identyczne ubrania15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
-
Witam Was kochane w bardzo piękny dzień
Co do pepco to mi te ciuszki też się podobają. Wybiorę się sama i nie powiem gdzie kupiłam
Kredowa piękne zdjęcia i jest antenka Co do imienia- Basia, bardzo mi sie podoba ale mojemu niestety nie. Tak samo Remik, dla mnie super tym bardziej że znałam tylko jednego ale mój kręci naosem...
U nas na pewno będzie Zosia a druga córcia na początku miała być Zuzia ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł aby imiona miały na tę samą literę. Można je będzie łatwo pomylić bo ta sama data, wygląd ten sam i w dodatku inicjały więc myślimy na Gabrysią albo Mają.
Co do chłopców- będzie ciężko. Mi bardzo podoba się Kacper a mężowi Konrad ale żadne z nas nie akceptuje tego drugiego wyboru więc na razie opcji jest kilka: Michał, Bartuś, Hubert, Maksymilian i Nikodem. Nic więcej nie wymyślimy i będziemy z tych wybierać.
Pat85 to ciekawe co piszesz, zapytam mojego dr czy da mi skierowanie na echo serduszek. Prowadzę ciążę prywatnie ale mój dr ma podpisany kontrakt z funduszem i nawet nie wiem co nam przysługuję w ramach NFZ...
Kesjaa ja z ubranek nie mam jeszcze zupełnie nic, jak tylko poznam płeć to będę powoli kompletować wyprawkę. Po majówce przyjeżdża mój tato porobic nam drobne remonty i wtedy będę przygotowywać sypialnię pod kątem dziecięcego pokoju bo tam wstawimy łóżeczka a później sie wyniesiemy.
Sama nie wiem ile i czego potrzebuję. Myślę że tika mogłaby nam coś podpowiedzieć np- ile kupić bodziaków, ile pajacy...tak mniej więcej.
Tika jak będziesz miała wolną chwilę to napisz w co Ty się obkupiłaś i skąd czerpałaś wiedzę ile czego bo wszędzie są listy wyprawkowe ale dla pojedyńczych maluchów. Co do Twojego wyboru imion, bardzo mi sie podoba bo własnie w zdrobnieniu brzmia zupełnie inaczej U nas Haneczek już dużo dookoła więc zrezygnowaliśmy.
Bizona, kiedy masz wizytę? Zapisałaś się gdzieś wcześniej?
-
Ładne te Wasze imiona i zazdroszczę tym z Was, które już mają wybrane u nas to trudna sprawa. Dla dziewczynek chyba byłoby mi łatwiej, bo mam sporo pomysłów, ale to może jeszcze kiedyś jeśli chłopaki nie dadzą mi za mocno popalić już po drugiej stronie
MoNaKo i wszystkie dziewczyny jednokosmówkowe - taka ciąża jest wskazaniem do zrobienia echo serca maluchów i przysługuje na nfz. Tak mi powiedział mój lekarz, mimo że też chodzę do niego prywatnie. Kazał przyjść do poradni w szpitalu i tam wypisał mi od ręki skierowanie, które wykorzystam w prywatnej klinice podobno jakiś specjalista z Warszawy przyjeżdża te badania robić. Ale to wszystko dowiedziałam się na połówkowych, więc pewnie i Wasi lekarze w tym czasie będą o tym mówić.
Tika ja też przyłączam się do prośby o listę wyprawkową
Inne dziewczyny, które już mają dzieci też koniecznie piszcie co wato mieć, a czego nie -
Hej hej
usg mam w czwartek i jesli dowiemy sie wtedy plci kupie sumbolicznie po parze spiochow czy body ( nie w Pepco;) ) Ogolnie to my bardzo duzo ubranek mamy dostac od znajomych. Czesc do zwrotu..w sensie jak ktos zaciazy przekazuje dalej. Bez odkupywania jak cos povrudze bo podobno ich pelno. A druga czesc od innych znajomych to ubranka z ktorymi moge robic co chce;) troche chcialam unikan tej pierwszej obcji, ale stwierdzilam ze nie bede wydziwiac. Jakos to funkcjonuje normalnie wiec i ja dam rade. Sfotografuje poprostu te co moge zatrzymac " na zache" wiecie to beda takie ciuszki na codzien, po domu...zoastanie nam kupowanie tylko wyjsciowych ciuszkow;)
Co do imion..cos czuje ze dka chlopaka bedzie Jan, pomimo ze strasznie oklepane..ja mam bardzo duzy problem z imieniem dla chlopca.
Dla dziewczynki Laura. Jak beda dwie to Laura i Hania. Ja mam prawie 100% przeczucie na parke..stad nie razkminiam nad dwoma meskimi imionami..a dwoch chlopakow mi sie marzylo;)
Wiecie co..wydaje mi sie ze wczoeaj moglam poczuc jednego bombla. Rzadne kopnuaki, bombelki, motylki itp..tylko takie delikatne cos;) kurcze nie umiem tego nazwac..tak od wewnatrz. Nawet jesli to moje omamy, to i rak zajebiscie je mieć, bo jestem spokojniejsza;) takze poprosze o wiecej;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Bizona to na pewno maluch jak nie wiesz co to też teraz jak już jak czuję wyrażnie harce w brzuchu to tak myślę, że takie pierwsze delikatne ruchy były już wcześniej, tylko nie byłam pewna.
A Jan to super imię, mimo że bardzo teraz popularne. U nas jeden też na pewno byłby Jaśkiem, ale brat męża nas ubiegł i jeden mały Janek w rodzinie wystarczy. I też dostanę sporo ciuszków po dwóch chłopakach braci męża, ale myślę, że coś malutkiego trzeba będzie dokupić, bo moi to raczej kruszynki będą (u nich jeden ponad 3 kg a drugi ponad 5!).