X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, przejmowałybyście się jedną jedyną czerwieńszą kreseczką (jakos teraz) na papierze toaletowym, kiedy rano cieszylismy sie soba z mezem po jego tygodniowej nieobecnosci?

• Anette Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy....pekla Ci pewnie jakas zyleczka, szyjka jest bardzo ukrwiona. Ja mialam tego wiecej, takie brazowe dzien po.
    Pisalysmy juz o tym tutaj kiedys. Mysle ze nie masz sie czym stresowac. Obseruj sie poprostu.
    Gdyby bylo tego wiecej to jedz do lekarza.
    Trzymaj sie!

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • aila Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychylam sie do wypowiedzi Anette.Gdyby krwawienie badz uplawy sie zwiekszyly i trwaly,to wted pojedz do lekarza,a tak na razie to nie ma wiekszych powodow do niepokoju.Pozdrowionka!!!

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak w koncu pomyslalam... poobserwuje się jeszcze jutro, ale w sumie luteinę juz biorę, więc co jakiś lekarz mógłby mi na tym etapie więcej zalecić prócz leżenia. Dlatego stwierdziłam, że nie ma co zawracac mu głowy.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, nasza córcia już coraz mocniejsze kopniaczki zadaje:) Jakie to cudowne, chciałabym aby cały czas kopała. Oczywiście ruchy jeszcze są nieregularne, ale zauważyłam, że rusza sie po posiłku. Ty pewnie też już czujesz ruchy co??
    I nie mów, że mieścisz sie jeszcze w stare jeansy?? W brzuchu ciągle potrafisz się dopiąć???? Nie uwierzę:))) ja to juz mam naprawdę pokaźny brzuch, każdy już widzi, że jestem w ciązy i z dumą zreszta podkreślam brzucholek:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee, tak jak piszą dziewczyny, to pewnie po stosunku, jakies naczynko pękło.

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie Dziewczynki w pierwszym trymestrze często wymiotowałam więc mało przytyłam , ale teraz od 2 tygodni od kiedy mdłości ustały jem non stop i przytyłam już 2,5 kg czy to aby nie za dużo?

w57v9n73toqtjvh3.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuska ja nie mam mdlości od ok 3 tyg i odpukac nic nie przybralo mi na wadze ale Ty pewnie szczuplutk jestes wiec jest to ok:)

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:16

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, ja bym poszła do lekarza rodzinnego od razu, bo też czytałam o tych opryszczkach. natomiast znam przypadki, że opryszczka w żaden sposób nie wpłynęła na płód. Idź do lekarza najlepiej. I nie martw się na zapas !

• monia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już przerabiałyśmy temat opryszczki :)
    Jeżeli nie zainfekujesz się w drogach rodnych ryzyko dla ciąży wynosi maksymalnie 1% ale to wtedy gdy towarzyszy jej silna gorączka przeziębienie lub choroba.
    Ja rozmawiałam na ten temat z genetykiem bo to było brane pod uwagę przy wadzie mojego Synka.
    Spokojnie zachowujcie higienę. I bierz sobie coś żebyś się nie rozchorowała.

Rika lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • monia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta kreska po stosunku. Wszystko mamy tam bardziej ukrwione i to przez to :)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nie wiedziałam, że niebezpieczna jest tylko opryszczka narządów płciowych, myślałam, ze każda niesie ze sobą jakieś ewentualne zagrożenie. Ale dobrze wiedzieć:) Człowiek ciągle się czegoś uczy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:16

• monia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam opryszczkę raz. Za to mój m co go głowa zaboli zaraz mu paskudztwo wyskakuje a warunki w pracy ma takie jak za oknem...

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• Anette Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    No i stało się. Tłumaczyłam jak dziecku małemu ale oczywiście nikt mnie nie słuchał bo po co. Mąż mnie zaraził opryszczką wargową. I nie wiem co mam robić teraz. Ani smarować ani nie smarować bo na ulotce maści piszą dziwne rzeczy... A ja się naczytałam, że opryszczka może być bardzo niebezpieczna dla dziecka a nawet powodować obumarcie płodu. Od rana chodzę i panikuję i już o całe zło świata męża posądziłam i się pokłóciliśmy:/

Rika.....ja jak dostalam to dzwonilam panicznie do lekarki. Przepisala mi masc z melisy ale w Polsce jej nie dostaniesz. Dodatkowo kazala mi brac podwojne dawki witamin, bo organizm jest oslabiony i trzeba go " szybko postawic na nogi". Stosowalam tez masc cynkowa...
    Moze zadzwon do lekarza i zapytaj co on radzi.

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ja w ciąży przechodziłam opryszczkę 3 razy - pierwszy jak jeszcze nie wiedziałam, ze jestem w ciąży potem drugi raz pod koniec I trymestru, a trzeci 2 tygodnie temu i nie miało to żadnego wpływu na ciąże i dziecko, co do leczenia, na mnie osobiście nie działają żadne specyfiki typu zovirax etc. tylko spirytus salicylowy i ta maść: http://www.doz.pl/apteka/p561-Zdrowa_skora_krem_do_warg_na_zajady_i_opryszczke_15_ml tania wydajna i co najważniejsze bardzo skuteczna
    także nie panikuj, większość rzeczy którymi są straszone kobiety w ciąży są wyssane z palca...

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, ja mam opryszczkę "od zawsze", w ciąży też miałam kilka razy. Nie trzymaj się domowych sposobów, tylko smaruj to, to jest tak mała powierzchnia że raczej wątpliwe by coś się stało.. A jak Ci się rozrośnie, zacznie ropieć albo krwawić, dopiero będzie problem. Opryszczkę najlepiej "zdusić" jak tylko się poczuje że coś się dzieje, zanim ona jeszcze się pojawi. Także jakiś Antivir, Hascovir czy Zovirax i kilka razy dziennie smaruj!

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) Co do farbowania włosów to ja zdania nie mam. Na pewno nie wierzę w tą dziwaczną teorię jakoby dziecko miało się rude urodzić :D Zaś jeśli idzie o szkodliwość to wydaje mi się, że raz na jakiś czas takie farbowanie na bank jest mniej szkodliwe niż spacer po mieście wśród samochodów... Jednak nie jestem chemikiem ani lekarzem by mówic to ze stanowczą odpowiedzialnością- po prostu tak mi podpowiada "chłopski rozum" :D W końcu fryzjerki niekonieczne lecą na L4 zaraz po zrobieniu testu ciążowego...a to one były by najbardziej narażone.
    A u ans cały weekend stresów. Córa załapała jakiegoś cholernego wirusa i od piątku gorączkuje po 40st. Mąż śpi u niej na podłodze i mierzy jej w nocy temperaturę non stop, ja mam zakaz zbliżania się do własnego biednego chorego dziecka :( Już dzisiaj jest luzik, bo gorączka skacze do 38,5 tylko... mam nadzieję, że gdybym miała się zarazić to by do tego czasu już wylazło

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa, u nas to było tydzień temu. 2 dni gorączki 38-39 st i lekki katar a potem 3 dni biegunka. Dzisiaj poszła do przedszkola, mam nadzieje, ze nie wróci znowu z jakimś syfem bo ja juz nie daje rady przy niej w domu biegać...
    U nas powyżej 38 st daje sie nurofen na noc zeby dzieciak przespał noc i na szczescie działa, do rana gorączka zazwyczaj nie wraca. Coś mi sprzedała bo tez miałam bole brzucha i w weekend 37 st i gardło bolało ale przespalam prawie cała niedziele i minęło.
    Niech juz bedzie wiosna bo dziecko od grudnia wiecej jest w domu niż w przedszkolu :/

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ