X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dbaj o siebie kochana:)

Anette lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was próbowała depilacji woskiem okolic bikini, ale po raz pierwszy w ciąży? Jedna kosmetyczka mi mówiła, że ona by się nie podjęła tego u kobiety w ciąży, która pierwszy raz depiluje sobie bikini w ten sposób, żeby nie wywołać skurczy (pewnie chodzi o ból związany z depilacją woskiem).

No a co do pomalowanych paznokci do porodu, to moja przyjaciółka w szpitalu w którym rodziła, nie mogła mieć pomalowanych, ze względu na to, ze lekarz powiedział, ze jak coś się dzieje niedobrego to często pierwszą oznaką są zasiniałe paznokcie właśnie. I jak rodząca miałaby na pazurkach kolorowy lakier, to można nie zauważyć tego sinienia. Nie wiem czy to akurat opinia tego jedynego lekarza, czy faktycznie tak jest.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko wam powiem, że wczoraj w nocy i dzisiaj do południa miałam (falami) taki ból od dołu pleców, poprzez biodro, pośladek, aż do kolana, że myślałam, że będę po ścianach chodzić. w jakiej pozycji bym nie leżała, stała, siedziała - bolało.....

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga mnie tez zaczyna lapac taki bol szczegolnie po lewej stronie plecy,biodro,posladek.leze czy stoje to jak mam atak to uuuu az sie boje co bedzie pozniej:-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:30

• anilorak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:30

Anette, BellaRosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, że w sumie wyszło prawidłowo.. Ja to nieraz chciałabym mieć troszkę wyższe, przez całą ciążę mam w granicach 100/50, 90/60 itd..

• Anette Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f....ja mialam podobnie, dopiero pod koniec cisnienie mi poszlo w gore. Ostatnio nawet bylo za wysoko, dzis na szczescie na badaniu spadlo wiec jest ok.
    Lekarka mi mowila, ze za niskie cisnienie w ciazy jest duzo lepsze niz za wysokie :-)

BellaRosa, anilorak, m_f lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam w stanie wczoraj juz nic pisac ;( polozylam sie spac z zimnym zelem na glowie,lyklam dwa paracetamole (dowiedzialam sie ze mozna jesc 8 tabletek na dobe,dwie na raz sa ok i co 6 godzin moga byc podawane-moze wam tez sie ta info przyda ;) )

Masowanie odpada calkowicie bo jak tylko mam jakis mocnieszy ucisk to zaczyna znowu w glowie walic ;( Przy kazdym ruchu,przewracaniu sie strasznie tetnilo mi w glowie a w trakcie jazdy samochodem myslalam ze padne jak wysiadlam.Jak by mnie pociag przejechal :O

Moje podejrzenie padlo jednak chyba na bole migrenowe,ale najlepsze jest to ze NIGDY nie mialam migreny :O trzymalo mnie dwa cale dni a dzisiaj jak by reka odjal ;) huraaaaa;)
    Anette nie wiem wlasnie jak tam sie wczoraj z cisnieniem mialo,bo nie mam mozliwosci sprawdzenia.Ale to chyba dobry pomysl na zakup nowego sprzetu do domu ;)
    Nawet dla tego ze ciaza jeszcze przedemna ;)

Anette trzymaj nogi do gory i odpoczywaj.
    Wkoncu dla nas kobitek wizyta u fryzjera to wazna sprawa ;)Takze rozmawiaj z Majkusiem zeby byl grzeczny I nie wychodzil za wczesnie ;)

Madziula dziekuje ci bardzo za rade ale jadnak to u mnie chyba nie zatoki tylko migrenka ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, czytała, że w ciązy takie bóle migrenowe sa bardzo częste i po prostu musimy je jakoś przetrwać, Oby już Ci się to nie powtórzyło.

Anilorak - no to witaj w klubie "efektu białego fartucha":))

vivien lubi tę wiadomość

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos boli migrenowych to mnie, teraz w ciazy, pojawiaja sie przy dluzszej jezdzie samochodem. W ostatni weekend bylam w Polsce i na trasie Warszawa-Lodz-Warszawa mialam tak starszna migrene, ze az trzy razy zwracalam..i to tak od serca. takze chyba ciaza nsila migreny

0ylvqca.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania wrote:
    A propos boli migrenowych to mnie, teraz w ciazy, pojawiaja sie przy dluzszej jezdzie samochodem. W ostatni weekend bylam w Polsce i na trasie Warszawa-Lodz-Warszawa mialam tak starszna migrene, ze az trzy razy zwracalam..i to tak od serca. takze chyba ciaza nsila migreny

Brzmi znajomo ;( wczoraj tez mnie po obiedzie tak wzielo na wymioty ;(
    a po jezdzie samochodem to tak jak piszesz katastrofa
    To musze sobie w takim razie z Polski wiecej zimnych komoresow nabyc ;)
    fajnie ochladzaja czolo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:19

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, no właśnie napisałam o paznokciach to co ty:)

A co do Twojej utraty przytomności to ja zawsze się tego boje podczas badań na czczo. Nienawidzę chodzić głodna i słaba na badania. Ale u ciężarnych to częste, więc nic się nie martw, jestem pewna, że to nie ma nic wspólnego z wynikami. Byłaś głodna, facet cię zestresował, była wielka kolejka - to wszystko tłumaczy:)))

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie czy macie też problem z krwawieniem z nosa ? Męczy mnie to bo co wstanę rano to krew mi leci i jeszcze nos mi się zatkał :(
    Byłam wczoraj na ponownym usg ale moje maleństwo takie uparte, że nie chce pokazać płci :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też co rano leci krew z nosa, także chyba to jeden z uroków ciąży. Nie jest to jakieś silne krwawienie, męczące. Rano też przeważnie budzę się z zatkanym nosem.

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska, ja mam ciągły problem z krwistym katarem, z krwią jest właśnie szczególnie rano. Czytałam, że to efekt podwyższonych hormonów, szczególnie chyba progesteronu. Ot, jeden z wielu "uroków" ciąży :) Choć z drugiej strony, lepszy ten ciągły ale lekki katar (bez zatykania nosa) niż mdłości i zwracanie...tego akurat doświadczylam ale dosyć łagodnie.
    Pozdrawiam i życzę jak najmniej dolegliwości!

Patuska1992 lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:31

• vivien Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    A czy któraś z was próbowała depilacji woskiem okolic bikini, ale po raz pierwszy w ciąży? Jedna kosmetyczka mi mówiła, że ona by się nie podjęła tego u kobiety w ciąży, która pierwszy raz depiluje sobie bikini w ten sposób, żeby nie wywołać skurczy (pewnie chodzi o ból związany z depilacją woskiem).

No a co do pomalowanych paznokci do porodu, to moja przyjaciółka w szpitalu w którym rodziła, nie mogła mieć pomalowanych, ze względu na to, ze lekarz powiedział, ze jak coś się dzieje niedobrego to często pierwszą oznaką są zasiniałe paznokcie właśnie. I jak rodząca miałaby na pazurkach kolorowy lakier, to można nie zauważyć tego sinienia. Nie wiem czy to akurat opinia tego jedynego lekarza, czy faktycznie tak jest.

Agga ja bym nie ryzykowala depilacji woskiem w ciazy...
    Bala bym sie.. Bo bol napewno jest spory.. ;)

• monia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie czy macie też problem z krwawieniem z nosa ? Męczy mnie to bo co wstanę rano to krew mi leci i jeszcze nos mi się zatkał :(
    Byłam wczoraj na ponownym usg ale moje maleństwo takie uparte, że nie chce pokazać płci :)

Łykaj rutinoscorbin po 3 tabletki dziennie. Zahamuje krwawienie. Tylko rób to tak że łykasz 2 tyg to 2 tyg przerwy żeby nie przedawkować.

m_f lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ