X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    A ja jestem jeszcze ciekawa co u Bella Rosy, tak dawno się tu nie odzywała....

właśnie też wczoraj wieczorem o tym pomyślałam. A więc Bella - wzywamy Cię, odezwij się kochana :)

201306215365.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette....starsznie smutny byl Twoj email. Ale Dziewczyny dobrze Ci doradzily..trzymaj sie, nie poddawaj! ja tez czytalam w wielu artykulch, ze po CC pokarm rusza 4-5 dni po operacji, takze jescze odrobina cierpliwosci i wszystko ruszy. Maly tez sie nauczy ssac jak porzadnie zglodnieje! Sciskam mocno i caluje w glowke

0ylvqca.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:56

• monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Dziewczyny, wczoraj urodziła moja znajoma w 31 tygodniu ciązy syna (cesarkę miała). Lekarze zadecydowali o tak wczesnym rozwiązaniu ciąży, bo miała strasznie dużo wód płodowych i zagrażało to jej życiu i życiu maluszka. mały samodzielnie nie oddycha, nie ma odruchu połykania, waży 1480 g i urodził się z tzw. stópkami końsko - szpotawymi co wcześniej nie wyszło na USG, nawet na prenatalnych badaniach!!! Nie mogę w to uwierzyć, że takiej wady nie widać na usg............ Teraz mały jest badany pod kątem innych wad genetycznych....

Agga jeździłam troszkę po gentykach itp i ta wada w 96 % niestety jest gentyczna :( Ale kurcze żeby gin nie dojrzał tego!!! Współczuje bardzo Twojej znajomej gdyż to jest bardzo ciężka wada dla dziecka. A operacje w Pl nie możliwe...

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam mega bóle krzyżowe biodrowe dolne jest masakra mam nadzieje że to już To :) A jak nie to dalej czekamy :)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, skoro Antoś do tej pory nie wyszedł, to może pozwoli Ci chociaż zjeść z rodzinką śniadanko wielkanocne? :P

• Adka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Antoś chce zrobić wielkie wejście i pewnie w trakcie śniadania wielkanocnego postanowi zebrać się do wyjścia.
    My dzisiaj byliśmy na badaniu połówkowym. Lekarz potwierdził płeć, że będzie dziewczynka. Powiedział do nas żartem "jakoś tak dziewczyńsko wygląda" ; Wszystko jest w porządku ale oczywiście maleństwo nie chce pozować ;) Lekarz powiedział, że jemu to wszystko jedno bo to co on potrzebuje to zbada a głównie chodziło o zdjęcia dla rodziców:)
    Mam zalecenie dużo odpoczynku i dużo pić, nie mogę za wiele łazić bo dość nisko mam łożysko (i nie chodzi o łożysko przodujące) i przy większym wysiłku mogę krwawić. Powiedział, że to taka moja natura. Jednak w rozwoju dziecka to nie przeszkadza.
    Najgorsze, że myślałam, że limit na przeziębienia wyczerpałam już a tu znowu coś mnie łapie :(

• monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka gratuluje Córeczki :) Antoś może zrobić kino akcji i wyjść na chrzcinach braciszka w niedziele :P

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - to Ty masz już jednego synka? Ja sobie jakoś ubzdurałam, że Antoś będzie Waszym pierwszym dzieckiem :)
    Ja ciągle obstawiam, że pojawi się na świecie 1 kwietnia :)

201306215365.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to Pierwsze Nasze Dziecko :) Chrzciny braciszka ciotecznego :)

she lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka ciesze sie ze z coreczka wszystko ok ;)
    Uwazaj na siebie i stosuj sie do zalecen lekarza :*
    Niech maz sie toba dobrze opiekuje ;) hetbatka z cytrynka troche czosnku i wygrzewaj sie ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymaj sie dzielnie!!!Antos chce miec OGROMNE wejscie ;)

• martek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej- byliśmu dziś na USG kontrolnym- dobra widomość torbiele( i te w nerkach ,i tak w główce) nie powiększają się:)
    Mam nadzieję, że za trzy tygodnie na następnym USG będą choć trochę mniejsze. Nadal nie wiemy na 100% w jakim stanie będzie mała gdy się urodzi.
    Przybrała na wadze 200 g- było 340 g a po dwóch tyodniach jest 542:)
    Wszyscy wierzymy,że będzie dobrze- ja od kilku dni daję Natce słychać przez brzuch Mozarta i biorę dodatkową dawkę kwasów DHA dla ciężarnych. Staram się myśleć pozytywnie, uzupełniam wyprawkę- dziś kupiłam kocyk pasujący do pościeli sprezentowanej przez przyszłych dziadków, poluję na promocje( w przyszłym tyg w Netto będą pileuch tetrowe, a w Polo chusteczki Huggies Pure w opakowniu po 6sz za 24 zł:)
    Musi być dobrze:) Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Wasze maleństwa

Izabela, mauysia lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek - bardzo się cieszę, że torbiele się nie powiększają. Natalka jest silna i zobaczysz, wszystko będzie dobrze! :) też w tym tygodniu zaczęłam przyjmować DHA - biorę dawkę 500.
    Ściskam już świątecznie! :)

201306215365.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo przez te cala przeprowadzke. Wczoraj bylismy na polowkowym. Dzidzia jest zdrowa i ma sie dobrze :) Troche mi wstyd, bo liczylam na chlopca i jak sie okazalo, ze bedzie dziewczynka to w ogole przestalam sie konzentrowac na USG i tym co tam widac. Dopiero po chwilce sie ocknelam i patrzylam uwaznie dalej. Musze sie powoli przyzwyczaic do mysli, ze bedzie coreczka i poszukac pozytywow. Najwazniejsze, ze jest zdrowa! :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzejkej w kazdym razie super ze z dzidziulem jest wszystko w porzadku bo najwazniejsze ze zdrowa.bedzie ksiezniczka tatusia a moze jeszcze zrobi psikusa i pokaze pisiaka :)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek zobaczysz ze bedzie dobrze,skoro torbiele sie nie powiekszaja to teraz musza zaczac sie wchlaniac ;) ja wierze ze wasza Natalka jest silna kruszynka i przyjdzie zdrowa na swiat :*!!

DzejKej ja dzisiaj wlasnie pisalam na forum i zastanawialam sie gdzie sie podzialas ;)
    Ale pewnie przeprowadzka pozera wam czas ;)
    Gratuluje KSIEZNICZKI :* wiem ze czulas inaczej ale najwazniejsze ze jest zdrowa!!Przy drugim sie uda i bedzie chlopczyk ;)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nie wiedziałam, że tych operacji nie robi się w Polsce..... strasznie smutne to wszystko:(

Umieram z ciekawości, kiedy Antoś postanowi przywitać ten świat:))

DzejKej - miałam to samo, byłam nastawiona na chłopaka, a jak się okazało, że jest córka to byłam trochę w szoku:))) najważniejsze, że zdrowa:)

Adka - dużo odpoczywaj, słuchaj lekarza. Pozwól sobie na błoooogie lenistwo teraz:)

Martek - wspaniała wiadomość, oby te torbielki się wchłonęły szybciutko!!!

Dziewczyny a co do tych kwasów DHA to ostatnio gdzieś mi mignął nagłówek jakiegoś artykułu na ten temat. To jest w witaminach czy jakoś dodatkowo się bierze? Polecał wam to lekarz czy raczej na własną rękę bierzecie?

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek super że jest lepiej :)
    Dzej Gratuluje Córeczki :)
    No niestety Pl w kwestiach wad kończyn jest sto lat za murzynami :(

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek nie musi być a będzie dobrze :) Cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Silna ta Twoja księżniczka i dzielnych ma rodziców :)
    Monia to chyba faktycznie Antoś planuje wielkie wejście :)
    DzejKej nic się nie martw jak to mówią następny będzie syn :) My jakoś nie nastawialiśmy się ani na chłopca ani na dziewczynkę. A moje przeczucia się nie sprawdziły.
    agga84aa odpoczywam, odpoczywam :)
    Ja od 13 tygodnia biorę femibion Natal 2 i tam są kapsułki z DHA. To wystarczy?!

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ