przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Anette....starsznie smutny byl Twoj email. Ale Dziewczyny dobrze Ci doradzily..trzymaj sie, nie poddawaj! ja tez czytalam w wielu artykulch, ze po CC pokarm rusza 4-5 dni po operacji, takze jescze odrobina cierpliwosci i wszystko ruszy. Maly tez sie nauczy ssac jak porzadnie zglodnieje! Sciskam mocno i caluje w glowke
-
agga84aa wrote:Dziewczyny, wczoraj urodziła moja znajoma w 31 tygodniu ciązy syna (cesarkę miała). Lekarze zadecydowali o tak wczesnym rozwiązaniu ciąży, bo miała strasznie dużo wód płodowych i zagrażało to jej życiu i życiu maluszka. mały samodzielnie nie oddycha, nie ma odruchu połykania, waży 1480 g i urodził się z tzw. stópkami końsko - szpotawymi co wcześniej nie wyszło na USG, nawet na prenatalnych badaniach!!! Nie mogę w to uwierzyć, że takiej wady nie widać na usg............ Teraz mały jest badany pod kątem innych wad genetycznych....
Agga jeździłam troszkę po gentykach itp i ta wada w 96 % niestety jest gentyczna Ale kurcze żeby gin nie dojrzał tego!!! Współczuje bardzo Twojej znajomej gdyż to jest bardzo ciężka wada dla dziecka. A operacje w Pl nie możliwe... -
nick nieaktualny
-
Monia, Antoś chce zrobić wielkie wejście i pewnie w trakcie śniadania wielkanocnego postanowi zebrać się do wyjścia.
My dzisiaj byliśmy na badaniu połówkowym. Lekarz potwierdził płeć, że będzie dziewczynka. Powiedział do nas żartem "jakoś tak dziewczyńsko wygląda" ; Wszystko jest w porządku ale oczywiście maleństwo nie chce pozować Lekarz powiedział, że jemu to wszystko jedno bo to co on potrzebuje to zbada a głównie chodziło o zdjęcia dla rodziców:)
Mam zalecenie dużo odpoczynku i dużo pić, nie mogę za wiele łazić bo dość nisko mam łożysko (i nie chodzi o łożysko przodujące) i przy większym wysiłku mogę krwawić. Powiedział, że to taka moja natura. Jednak w rozwoju dziecka to nie przeszkadza.
Najgorsze, że myślałam, że limit na przeziębienia wyczerpałam już a tu znowu coś mnie łapie -
Hej- byliśmu dziś na USG kontrolnym- dobra widomość torbiele( i te w nerkach ,i tak w główce) nie powiększają się
Mam nadzieję, że za trzy tygodnie na następnym USG będą choć trochę mniejsze. Nadal nie wiemy na 100% w jakim stanie będzie mała gdy się urodzi.
Przybrała na wadze 200 g- było 340 g a po dwóch tyodniach jest 542:)
Wszyscy wierzymy,że będzie dobrze- ja od kilku dni daję Natce słychać przez brzuch Mozarta i biorę dodatkową dawkę kwasów DHA dla ciężarnych. Staram się myśleć pozytywnie, uzupełniam wyprawkę- dziś kupiłam kocyk pasujący do pościeli sprezentowanej przez przyszłych dziadków, poluję na promocje( w przyszłym tyg w Netto będą pileuch tetrowe, a w Polo chusteczki Huggies Pure w opakowniu po 6sz za 24 zł
Musi być dobrze:) Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Wasze maleństwaIzabela, mauysia lubią tę wiadomość
-
Troche mnie nie bylo przez te cala przeprowadzke. Wczoraj bylismy na polowkowym. Dzidzia jest zdrowa i ma sie dobrze Troche mi wstyd, bo liczylam na chlopca i jak sie okazalo, ze bedzie dziewczynka to w ogole przestalam sie konzentrowac na USG i tym co tam widac. Dopiero po chwilce sie ocknelam i patrzylam uwaznie dalej. Musze sie powoli przyzwyczaic do mysli, ze bedzie coreczka i poszukac pozytywow. Najwazniejsze, ze jest zdrowa!
-
Martek zobaczysz ze bedzie dobrze,skoro torbiele sie nie powiekszaja to teraz musza zaczac sie wchlaniac ja wierze ze wasza Natalka jest silna kruszynka i przyjdzie zdrowa na swiat :*!!
DzejKej ja dzisiaj wlasnie pisalam na forum i zastanawialam sie gdzie sie podzialas
Ale pewnie przeprowadzka pozera wam czas
Gratuluje KSIEZNICZKI :* wiem ze czulas inaczej ale najwazniejsze ze jest zdrowa!!Przy drugim sie uda i bedzie chlopczyk -
Monia, nie wiedziałam, że tych operacji nie robi się w Polsce..... strasznie smutne to wszystko:(
Umieram z ciekawości, kiedy Antoś postanowi przywitać ten świat:))
DzejKej - miałam to samo, byłam nastawiona na chłopaka, a jak się okazało, że jest córka to byłam trochę w szoku:))) najważniejsze, że zdrowa:)
Adka - dużo odpoczywaj, słuchaj lekarza. Pozwól sobie na błoooogie lenistwo teraz:)
Martek - wspaniała wiadomość, oby te torbielki się wchłonęły szybciutko!!!
Dziewczyny a co do tych kwasów DHA to ostatnio gdzieś mi mignął nagłówek jakiegoś artykułu na ten temat. To jest w witaminach czy jakoś dodatkowo się bierze? Polecał wam to lekarz czy raczej na własną rękę bierzecie? -
Martek nie musi być a będzie dobrze Cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Silna ta Twoja księżniczka i dzielnych ma rodziców
Monia to chyba faktycznie Antoś planuje wielkie wejście
DzejKej nic się nie martw jak to mówią następny będzie syn My jakoś nie nastawialiśmy się ani na chłopca ani na dziewczynkę. A moje przeczucia się nie sprawdziły.
agga84aa odpoczywam, odpoczywam
Ja od 13 tygodnia biorę femibion Natal 2 i tam są kapsułki z DHA. To wystarczy?!