X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    A ja jestem jeszcze ciekawa co u Bella Rosy, tak dawno się tu nie odzywała....

właśnie też wczoraj wieczorem o tym pomyślałam. A więc Bella - wzywamy Cię, odezwij się kochana :)

201306215365.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette....starsznie smutny byl Twoj email. Ale Dziewczyny dobrze Ci doradzily..trzymaj sie, nie poddawaj! ja tez czytalam w wielu artykulch, ze po CC pokarm rusza 4-5 dni po operacji, takze jescze odrobina cierpliwosci i wszystko ruszy. Maly tez sie nauczy ssac jak porzadnie zglodnieje! Sciskam mocno i caluje w glowke

0ylvqca.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:56

• monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Dziewczyny, wczoraj urodziła moja znajoma w 31 tygodniu ciązy syna (cesarkę miała). Lekarze zadecydowali o tak wczesnym rozwiązaniu ciąży, bo miała strasznie dużo wód płodowych i zagrażało to jej życiu i życiu maluszka. mały samodzielnie nie oddycha, nie ma odruchu połykania, waży 1480 g i urodził się z tzw. stópkami końsko - szpotawymi co wcześniej nie wyszło na USG, nawet na prenatalnych badaniach!!! Nie mogę w to uwierzyć, że takiej wady nie widać na usg............ Teraz mały jest badany pod kątem innych wad genetycznych....

Agga jeździłam troszkę po gentykach itp i ta wada w 96 % niestety jest gentyczna :( Ale kurcze żeby gin nie dojrzał tego!!! Współczuje bardzo Twojej znajomej gdyż to jest bardzo ciężka wada dla dziecka. A operacje w Pl nie możliwe...

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam mega bóle krzyżowe biodrowe dolne jest masakra mam nadzieje że to już To :) A jak nie to dalej czekamy :)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, skoro Antoś do tej pory nie wyszedł, to może pozwoli Ci chociaż zjeść z rodzinką śniadanko wielkanocne? :P

• Adka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Antoś chce zrobić wielkie wejście i pewnie w trakcie śniadania wielkanocnego postanowi zebrać się do wyjścia.
    My dzisiaj byliśmy na badaniu połówkowym. Lekarz potwierdził płeć, że będzie dziewczynka. Powiedział do nas żartem "jakoś tak dziewczyńsko wygląda" ; Wszystko jest w porządku ale oczywiście maleństwo nie chce pozować ;) Lekarz powiedział, że jemu to wszystko jedno bo to co on potrzebuje to zbada a głównie chodziło o zdjęcia dla rodziców:)
    Mam zalecenie dużo odpoczynku i dużo pić, nie mogę za wiele łazić bo dość nisko mam łożysko (i nie chodzi o łożysko przodujące) i przy większym wysiłku mogę krwawić. Powiedział, że to taka moja natura. Jednak w rozwoju dziecka to nie przeszkadza.
    Najgorsze, że myślałam, że limit na przeziębienia wyczerpałam już a tu znowu coś mnie łapie :(

• monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka gratuluje Córeczki :) Antoś może zrobić kino akcji i wyjść na chrzcinach braciszka w niedziele :P

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - to Ty masz już jednego synka? Ja sobie jakoś ubzdurałam, że Antoś będzie Waszym pierwszym dzieckiem :)
    Ja ciągle obstawiam, że pojawi się na świecie 1 kwietnia :)

201306215365.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to Pierwsze Nasze Dziecko :) Chrzciny braciszka ciotecznego :)

she lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka ciesze sie ze z coreczka wszystko ok ;)
    Uwazaj na siebie i stosuj sie do zalecen lekarza :*
    Niech maz sie toba dobrze opiekuje ;) hetbatka z cytrynka troche czosnku i wygrzewaj sie ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymaj sie dzielnie!!!Antos chce miec OGROMNE wejscie ;)

• martek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej- byliśmu dziś na USG kontrolnym- dobra widomość torbiele( i te w nerkach ,i tak w główce) nie powiększają się:)
    Mam nadzieję, że za trzy tygodnie na następnym USG będą choć trochę mniejsze. Nadal nie wiemy na 100% w jakim stanie będzie mała gdy się urodzi.
    Przybrała na wadze 200 g- było 340 g a po dwóch tyodniach jest 542:)
    Wszyscy wierzymy,że będzie dobrze- ja od kilku dni daję Natce słychać przez brzuch Mozarta i biorę dodatkową dawkę kwasów DHA dla ciężarnych. Staram się myśleć pozytywnie, uzupełniam wyprawkę- dziś kupiłam kocyk pasujący do pościeli sprezentowanej przez przyszłych dziadków, poluję na promocje( w przyszłym tyg w Netto będą pileuch tetrowe, a w Polo chusteczki Huggies Pure w opakowniu po 6sz za 24 zł:)
    Musi być dobrze:) Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Wasze maleństwa

Izabela, mauysia lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek - bardzo się cieszę, że torbiele się nie powiększają. Natalka jest silna i zobaczysz, wszystko będzie dobrze! :) też w tym tygodniu zaczęłam przyjmować DHA - biorę dawkę 500.
    Ściskam już świątecznie! :)

201306215365.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo przez te cala przeprowadzke. Wczoraj bylismy na polowkowym. Dzidzia jest zdrowa i ma sie dobrze :) Troche mi wstyd, bo liczylam na chlopca i jak sie okazalo, ze bedzie dziewczynka to w ogole przestalam sie konzentrowac na USG i tym co tam widac. Dopiero po chwilce sie ocknelam i patrzylam uwaznie dalej. Musze sie powoli przyzwyczaic do mysli, ze bedzie coreczka i poszukac pozytywow. Najwazniejsze, ze jest zdrowa! :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzejkej w kazdym razie super ze z dzidziulem jest wszystko w porzadku bo najwazniejsze ze zdrowa.bedzie ksiezniczka tatusia a moze jeszcze zrobi psikusa i pokaze pisiaka :)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek zobaczysz ze bedzie dobrze,skoro torbiele sie nie powiekszaja to teraz musza zaczac sie wchlaniac ;) ja wierze ze wasza Natalka jest silna kruszynka i przyjdzie zdrowa na swiat :*!!

DzejKej ja dzisiaj wlasnie pisalam na forum i zastanawialam sie gdzie sie podzialas ;)
    Ale pewnie przeprowadzka pozera wam czas ;)
    Gratuluje KSIEZNICZKI :* wiem ze czulas inaczej ale najwazniejsze ze jest zdrowa!!Przy drugim sie uda i bedzie chlopczyk ;)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nie wiedziałam, że tych operacji nie robi się w Polsce..... strasznie smutne to wszystko:(

Umieram z ciekawości, kiedy Antoś postanowi przywitać ten świat:))

DzejKej - miałam to samo, byłam nastawiona na chłopaka, a jak się okazało, że jest córka to byłam trochę w szoku:))) najważniejsze, że zdrowa:)

Adka - dużo odpoczywaj, słuchaj lekarza. Pozwól sobie na błoooogie lenistwo teraz:)

Martek - wspaniała wiadomość, oby te torbielki się wchłonęły szybciutko!!!

Dziewczyny a co do tych kwasów DHA to ostatnio gdzieś mi mignął nagłówek jakiegoś artykułu na ten temat. To jest w witaminach czy jakoś dodatkowo się bierze? Polecał wam to lekarz czy raczej na własną rękę bierzecie?

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek super że jest lepiej :)
    Dzej Gratuluje Córeczki :)
    No niestety Pl w kwestiach wad kończyn jest sto lat za murzynami :(

1usa3e5ekxdyq5kw.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek nie musi być a będzie dobrze :) Cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Silna ta Twoja księżniczka i dzielnych ma rodziców :)
    Monia to chyba faktycznie Antoś planuje wielkie wejście :)
    DzejKej nic się nie martw jak to mówią następny będzie syn :) My jakoś nie nastawialiśmy się ani na chłopca ani na dziewczynkę. A moje przeczucia się nie sprawdziły.
    agga84aa odpoczywam, odpoczywam :)
    Ja od 13 tygodnia biorę femibion Natal 2 i tam są kapsułki z DHA. To wystarczy?!

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ