X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta nie łam się tak tym karmieniem. Popieram karmienie piersią ale nie za wszelką cenę!! Jak Ty masz się męczyć i synek to bez sensu. Spróbuj bardzo dużo pić, mi to najbardziej pomagało a jak się nie uda to żadna tragedia!! Najważniejsze żeby maluszek się najadał!

aila lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • aila Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette przede wszystkim ciesze sie,ze z Toba i malutkim ok.Po drugie prosze Cie z calego serca,choc Ci sie serce kraje rozdwaja na pol musisz zebrac wszystkie sily zeby sie uspokoic,bo stres najbardziej przeszkadza w laktacji.Uwierz masaze,laktator Ci pomoze.To wszytsko nie jest proste,wiem.Jestem z Toba i trzymam kciuki,i choc to malo mozliwe i cholerrrrrrnie trudne prosze Kochana uzbroj sie w cierpliwosc.Daj swoim piersiom czas.Nie przejmuj sie,ze maly teraz pije sztuczne.Prosze,zycie nie jest niestety idealne i niestety rozni sie od naszych wyobrazen,bo sobie przyjelysmy,ze tak a tak ma byc.Ja mialam tez problemy po urodzeniu mojego synka.Nie jeadl 3 dni....,nic nawet sztucznego nie chcial jesc...Mial juz znalezs sie w klinice.Nagle zaczal,ale jak.O matko.Mialam szczykawke,na koncu rurka gumowa,maly palec w kacik ustek malego-wywolywanie odruchu ssania(ktorego wogole nie mial)i wstrzykiwanie mu mleka.Po kilku dniach dopiero zaczal cos z piersi.Nigdy do konca sie nie najadal.Jedna piers 45 min/albo 1 h,pozniej druga,pozniej sciaganie mleka nastepna godzina.Bylam wykonczona.Wszystkie matki w szpitalu,kore mialy problemy z karmieniem odpuscily przechodzily od razu na sztuszne,a ja sie nie poddalam.Bylo mi cholernie ciezko,ale nie odpuszczalam.Podziwiali mnie,ze sie mecze.W psychice przyjelam,ze tak ma byc i naczej nie dalabym rady.Gdy siedzialam obok kobiet,ktore bez problemu kamily bylo mi przykro,ale pozniej tak jakbym zarzucila zaslone na te matki.Liczyl sie synek,ze jest zdrowy(mial tydzien zoltaczke i naswietlanie,wyszlismy dopiero po tygodniu.Poza tym urodzil sie 3 tygodnie za wczesnie,a porod mialam makabryczny trwal 12 h z ciaglym parciem i bolami).Prosze trzymaj sie,dasz rade ja wierze,wiec i Ty uwierz.Pozdrawiam cieplo!!!!!I odzywaj sie jak dajesz rade,o ile tylko bedziesz mogla.

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...tak tak tak-Kleopatra ma racje!!!!:)

tb733e5ezrvezdb0.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, po pierwsze gratuluję maluszka :)
    Po drugie, jako ostatniej deski ratunku w rozbujaniu karmienia możesz też użyć urządzenia SNS Medeli, to jest taka buteleczka, którą się wiesza na szyi (w środku mleko naturalne albo MM), z tej buteleczki odchodzą takie dwie cieniutkie silikonowe rureczki, które się przykleja taśmą do piersi, tak żeby wylot rurki był tam, gdzie sutek. No i dziecko ciągnie z butli (z tym że musi ssać jak z piersi - samo nie poleci), a jednocześnie masuje sutki, co pobudza laktację. To powinno pomóc.
    W zestawie są trzy zestawy rureczek różnej grubości, takiemu małemu szkrabkowi oczywiście "montuje się" te najcieńsze.

Może brzmi śmiesznie, ale sama uzywałam SNS-a i bardzo mi pomógł :)

aila lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS) nie jestem przedstawicielem handlowym Medeli :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam ostatnio to urządzenie w sklepie, wygląda sensownie..

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    widziałam ostatnio to urządzenie w sklepie, wygląda sensownie..

Na pewno 100 razy lepsze to niż podanie butelki (tzn. w sytuacji, gdy mama jest zdesperowana, żeby "walczyć" o laktację :) ), bo butelka rozleniwia dzieciaczka i z każdym dniem zmniejsza szanse na utrzymanie laktacji. Ja akurat chciałam "dociągnąć" karmienie piersią do operacji synka (jak miał roczek), no i udało się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 13:55

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki..... Tutaj chodzi o to ze Majkus wazy malo 2300 a teraz leci z wagi strasznie i przez to podali mleko sztuczne. Ja od dzis zaczynam cos tam miec, zbieram to strzykawka i podaje mu do buzki, no ale butelka dla niego jest nr 1, a na moja piers ma uczulenie...

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • monia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette będzie dobrze :) Kochana nic na siłe. A waga nie taka zła...... Nasz Oskar tyle ważył jak wychodził a teraz kawal chłopa z niego.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze zeby nie dokarmiać butelka tylko strzykawka po palcu albo sonda. Mieszanka ok jak nie ma innej opcji ale guma czy to smoczek czy butelka zaburza odruch naturalnego ssania bardzo szybko i to jest najczęściej koniec KP.
    Czy oni tam znają takie rzeczy, czy od razu pakują butlę?
    Tym płaczem sie nie przejmuj, nie jest łatwo na początku nikomu, ale im wiecej będziesz przystawiała tym większe szanse na utrzymanie laktacji i wzbudzenie zainteresowania dziecka piersią.

aila lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette co tu napisać - nie poddawaj się, to najważniejsze.

Monia, a Ty kochana spokojnie czekaj na TEN dzień:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia my wszystkie czekamy i kibicujemy ci zebys jak najszybciej przywitala sie z synkiem :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette Wielkie Gratulacje :))) Jestes Wielka !!!! Zycze Wszystkiego Najlepszego :)))

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • aila Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette Yoku ma racje.Nie poddawaj sie i staraj jak najczesciej przystawiac malego do piersi.Popatrz zaczynasz miec mleko,powolutku,powolutku i do przodu.Maly powoli zacznie przybierac na wadze,zobaczysz.Bedzie ok!!!!!!!No mamuska glowa do gory,wszytsko bedzie ok,juz jest maluch jest zdrowy i to najwazniejsze a Ty dasz rade,bo my silne baby jestesmy:D:D:D:);)

tb733e5ezrvezdb0.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj urodziła moja znajoma w 31 tygodniu ciązy syna (cesarkę miała). Lekarze zadecydowali o tak wczesnym rozwiązaniu ciąży, bo miała strasznie dużo wód płodowych i zagrażało to jej życiu i życiu maluszka. mały samodzielnie nie oddycha, nie ma odruchu połykania, waży 1480 g i urodził się z tzw. stópkami końsko - szpotawymi co wcześniej nie wyszło na USG, nawet na prenatalnych badaniach!!! Nie mogę w to uwierzyć, że takiej wady nie widać na usg............ Teraz mały jest badany pod kątem innych wad genetycznych....

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U to straszne aga jestem w szoku..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:56

• vivien Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette trzymam kciuki zeby udalo sie z karmieniem Majkusia!!

Agga szok ze takie rzeczy moga umknac lekarzowi na USG polowkowym...

Ciekawa jestem jaktam DzejKej po wczorajszym badaniu polowkowm,napewno wie juz plec dzidzi ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jeszcze ciekawa co u Bella Rosy, tak dawno się tu nie odzywała....

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Kaja, ja już dawno czuje to co Ty, więc to na bank ruchy:) Ciesz się tym bo będziesz chciała coraz więcej i więcej, a maleństwo nie zawsze (niestety) jest aktywne akurat wtedy kiedy byśmy tego chciały:)))

;) oj tak tak wczoraj cały dzień nie chciał dawać znaków o sobie a wieczorem mu się zebrało podczas gry wstępnej i co;p zamiast zająć się sobą podziwialiśmy i wyczekiwaliśmy z Tomkiem jego ruchy :D

pasia27 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ