X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulgotanie juz czulam dawno z 3tyg temu sie zaczelo ale takie powazniejsze kopniaki poczulam dopiero 3razy tak w reke jak przylozylam do brzucha.synus sie ujawnil wtedy.hehe.wieczorkiem jak sie poloze na lewym boczku to sie zaczynaja treningi synka:-)tak w 20Tyg to na pewno wyczuwasz ruchy nie wzdecia.hi

justa24, monia lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, ja już dawno czuje to co Ty, więc to na bank ruchy:) Ciesz się tym bo będziesz chciała coraz więcej i więcej, a maleństwo nie zawsze (niestety) jest aktywne akurat wtedy kiedy byśmy tego chciały:)))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia27, a kiedy poczułaś ruchy przez brzuszek? Ja już ruchy mam tylko nie czuć jeszcze przez brzuszek :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszego kopniaka poczulam 14marca czyli 2tyg temu az zapisalam to bo kuzynka powiedziala ze w ten dzien maly sie urodzi.hehe.ciekawe dzieczyny bo termin mam na 16stego sierpnia.ciekawe czy to bedzie 14.pewnie lada dzien poczujesz swojego bobaska pod reka.moj synus atakuje nagle.hehe.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    dziewczyny- jeśli w maju będę " na chodzie" to ja tez jestem za spotkaniem:) co do robienia usg co wizytę- fajna sprawa pod warunkiem,że lekarz serio zna się na tym .Bo jeśli tak nie jest, to tylko utzymuje w pacjentkach przekonanie że wszystko jest dobrze, a tym czasem może dziać się coś nieprawidłowego. Ja też miałam robione usg co wizytę i niestety dla mojej byłej pani dr cały czas wszystko było OK, myślę że ważne jest aby te trzy podsatwowe usg ( czyli 11-14 tydz, po 20 i po 31) robić u speca od USG.
    Wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat mojej byłje lekarki prowadzącej i okazało się, że w jej przypadku pani dr nie była w stanie potwierdzić ciąży w 11 tyg, a potem stwierdziła ,że dziewczyna ma nowotwór hormnozalezny lub mięśniaka - tak wytłumaczyła wyniki hormonalne.....szkoda słów.

martek masz rację. Dlatego mój lekarz te trzy podstawowe usg zalecił mi właśnie wykonanie u dr Węgrzynowskiego. On ma lepszy sprzęt, jest specjalistą w tej dziedzinie.

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Pierwszego kopniaka poczulam 14marca czyli 2tyg temu az zapisalam to bo kuzynka powiedziala ze w ten dzien maly sie urodzi.hehe.ciekawe dzieczyny bo termin mam na 16stego sierpnia.ciekawe czy to bedzie 14.pewnie lada dzien poczujesz swojego bobaska pod reka.moj synus atakuje nagle.hehe.

Widziałam, że na sierpień sporo Nas :) a jak z płcią w którym tyg się dowiedziałaś bo moje maleństwo to łobuziak, że nie chce pokazać :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 marca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    dziewczyny- jeśli w maju będę " na chodzie" to ja tez jestem za spotkaniem:) co do robienia usg co wizytę- fajna sprawa pod warunkiem,że lekarz serio zna się na tym .Bo jeśli tak nie jest, to tylko utzymuje w pacjentkach przekonanie że wszystko jest dobrze, a tym czasem może dziać się coś nieprawidłowego. Ja też miałam robione usg co wizytę i niestety dla mojej byłej pani dr cały czas wszystko było OK, myślę że ważne jest aby te trzy podsatwowe usg ( czyli 11-14 tydz, po 20 i po 31) robić u speca od USG.
    Wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat mojej byłje lekarki prowadzącej i okazało się, że w jej przypadku pani dr nie była w stanie potwierdzić ciąży w 11 tyg, a potem stwierdziła ,że dziewczyna ma nowotwór hormnozalezny lub mięśniaka - tak wytłumaczyła wyniki hormonalne.....szkoda słów.

Martek bylo by fajnie jak by sie nam udalo w 4 spotkac ;)
    Jak bedzie blizej to sie mozemy dokladnie umowic kiedy i gdzie ;)
    Ty w polowie maja bedziesz juz po 30tyg :O

Co do badan to masz racje w 100% dlatego pytalam sie was o zdanie
    zeby nie trafic do byle kogo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2013, 20:13

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwsze ruchy, ktorych bylam pewna, poczulam kolo 20 tygodnia. Wczesniej czulam jakis smyranie ale nie bylam pewna czy to moja wyobraznia czy maly. teraz to juz ewidentnie maly sie "przewala", zwlaszcza po posilkach, albo jak sie poloze.

Co do USG, to oczywiscie mialam sobno robione USG w 14, 16 i 18 tygodniu, poza tym przy kazdej wizycie u nowego gina (bo zmienilam lekarza w 4 miesiacu). Dzisiaj tez ide na kontrole, a poniewaz u mnie to juz 25. tydzien, to pewnie dostane skierowanie na badanie krzywej cukru...Podobno okropne badanie..

0ylvqca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, AniaBania, nie zazdroszczę :P ja tylko Bogu dziękowałam, że wyniki były dobre i nie musiałam powtarzać :P Da się to przeżyć, ale przyjemne nie jest..

• she Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zbadać glukozę przed wizytą, którą mam 22/04. Lekarka powiedziała mi, żeby mnie ktoś odebrał bo babeczki różnie reagują. Mam absolutnie sama nie wracać do domu :) A więc mąż bierze sobie któregoś dnia wolne i mnie będzie eskortować :)
    m_f - a jak Ty się czułaś po tym badaniu?

yoku lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Ja mam zbadać glukozę przed wizytą, którą mam 22/04. Lekarka powiedziała mi, żeby mnie ktoś odebrał bo babeczki różnie reagują. Mam absolutnie sama nie wracać do domu :) A więc mąż bierze sobie któregoś dnia wolne i mnie będzie eskortować :)
    m_f - a jak Ty się czułaś po tym badaniu?

Cóż za środki ostrożności :)
    Ja sama byłam na teście glukozy, sama wysiedzialam i sama wróciłam. Pisałam juz o tym, ze warto zabrać ze sobą umytą i przekrojoną cytrynę, wpuścić całą do kubka z glukozą i wypić, mniej mdli. Wziąć książkę i po badaniu spokojnie siedzieć, nigdzie nie łazić i nie myśleć czy mi jest dobrze czy niedobrze :)

she lubi tę wiadomość

• monia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi glukoza smakowała :)

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w którym tyg te badanie na glukozę?

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie naleze do tych obrzydliwych ale za slodkim nigdy nie przepadalam i tak mi pozostalo ale za to kielbaska.heheh.wezme sobie zamiast cytrynki na przegryzke na koniec .hehe.zarcik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 10:56

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam sama. No nie mogę powiedzieć, że to było smaczne ;) ja odjechałam totalnie i spędziłam sporo czasu z tych 2 godzin na kozetce u położnej. Ale jak wracałam do domu, to już było ok, oni mówią, żeby nie wychodzić od razu, tylko jeszcze chwilkę posiedzieć, napić się czystej wody i tyle, nie ma chyba potrzeby eskortowania - przynajmniej ja takiej nie widziałam. Ta glukoza bardzo szybko działa i rzeczywiście czuć ją dosłownie po kilku minutach, ale równie szybko znika z organizmu, takie mam wrażenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 11:09

• she Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady - tez zabiorę cytrynkę ze sobą :)
    Rzeczywiście m_f - chyba coś pisałaś o tej kozetce... Skorzystam z okazji i niech mąż weźmie wolne - spędzimy sobie później wspólnie fajny dzień :) pewnie zaciągnę go na jakieś zakupy 'maluszkowe' :D

201306215365.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie..moja olozna tez mi doradzila ta cytryne, zeby wycisnac do glukozy. I tez zabiore ze soba kielbaske na zagryche na koncu :)

No i ja planuje powrot do biura po badaniu, bo nie chce spcjalnie brac urlopu na ten dzien...ale jakby byly jakies odloty, to mam nadzieje, ze przyjemne :)

0ylvqca.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mojego opisu.
    Jestesmy jeszcze w szpitalu. Jutro rano sa badania Majkusia i trzymajcie kciuki zebysmy wyszli do domciu.
    We wtorek mielismy wizyte kontrolna rano- takie tam usg czy maly przybral. Okazalo sie ze w pepowinie jest krwiak, lekarz wyslal nas do szpitala, no i decyzja- cc natychmiast. Bylam w szoku, ryczalam jadac winda na porodowke, tak sie balam o malego. Cc...hmm....nie przezylam naturalnego porodu ale- poglad na ta " latwa operacje" mi sie zmienil. Sama operacja szybka ale nieprzyjemna. Najgorsze po- masakryczny bol, zawroty, wymioty.... Rok nie moge biegac!!!! Ale to opisze kiedy indziej. Mleka do tej pory nie mam, wczoraj ryczalam nad malym w nocy, bo on glodny a ja....ani kropli. Czuje sie z tym fatalnie psychicznie :-((( Maly jest dokarmiany sztucznym bo traci na wadze.....jest nerwowy, jak przystawiam piers to "drze sie" w nieboglosy.....a ja rycze. Trenuje laktatorem, masuje, biore tabletki laktacyjne....no i rycze ze nie moge mu dac jesc. To tak po krotce co u mnie.
    Moze jutro wyjdziemy, zalezy czy Majkus przybral choc troche po tym sztucznym mleku. Trzymajcie kciuki kochane!!!

MADZIULA13, aila, monia, Lilka, kaja1991 lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Adka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, nie stresuj się. Wiem, że każda z nas chciałaby karmić piersią ale jak nie można to nie ma co się załamywać. Najważniejsze, że mały przybiera na wadzę. A Twój stres pewnie i on odbiera i oboje jesteście rozdrażnieni. Trzymamy kciuki, żebyście oboje jak najszybciej wrócili do domku :)

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anette,wszystko bedzie dobrze. na święta już pewnie bedziecie w domku.

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ