X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • martek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie. Powoli się ogarniam i na nowo uczę cieszyć z mojego stanu.
    Moniu- jak leżałam w szpitalu to miałam koleżankę, która przez pięć dni pomimo podawania oksytocyny i zakładania jakiegoś cewnika na szyjkę nie mogła urodzić, ledwo leżała, siedzieć nie mogła bo syn miał już główkę w kanele rodnym i w końcu na poprzedni wtorek na 8 rano zaplanowali jej cesarkę. We wtorek nad ranem o 5.45 odeszły jej wody, o 6.30 dostała skurczy a o 8.55 trzymała swego Jasia w ramionach- urodziła naturalnie. lekarze swój plan mieli On swój plan realizował:) więc wyluzuj, jak Antek będzie gotów , to wyjdzie:)

Co do ruchów- to tak ok 19 tygodnia wyczuwałam smyranko, a teraz to mała szaleje że ho.ho. Zwłaszcza wieczorami ( w tej chwili też) i rano. Odkąd wróciłyśmy ze szpitala to kopniakami w plecy albo biodro budzi swego tatusia, a wczoraj gdy wieczorem czytałam książkę, to mi ją skopała, co trochę widać na powierzchni brzuszka wybrzuszenia to tu, to tam:)

My w tym tygodniu jedziemy w czwartek na kolejne usg i modlę się, żeby te torbiele nie powiększały się , a marzeniem jest żeby się kurczyły. Nie wiem dziewczyny, czy torbiele na splotach naczyniowych i torbiel tylnego dołu czaszki to podobna ranga wad, ale jak mawiają - nadzieja umiera ostatnia i tego będę się trzymała. Nie oddam naszej Natalii, Katarzyny bez walki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 20:39

mała mi, Anette, she, m_f, anilorak, Adka, Stokrotka84, monia, Izabela lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek - tak bardzo się cieszę z tego co napisałaś! Piękne imię wybraliście :)
    Bądź kochana dobrej mysli - pamiętam o Was w modlitwach. Modlę się o moją Majeczkę i jej płucko i o Twoją Natalkę :) Żeby u naszych dziewczynek wszystko było dobrze - jeszcze tyle ciąży przed nami, więc wiele może się zmienić. I to tylko w dobrym kierunku! :) nie ma innej opcji!

martek, monia lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek.....ciesze sie ze lepiej sie czujesz. Zawsze czlowiek musi wpasci w dolek zeby poznierac sily do walki. A jest tutaj o co walczyc i wierze w to ze wszystkomdobrze sie skonczy. Bede trzymac kciuki zeby te torbiele same sie wchlonely.
    Z drugiej strony tak sobie mysle, ze Natalka jest silna i z pewnoscia ZDROWA skoro tak wam daje popalic kopniakami :-)
    Zobaczysz.....wszystko bedzie dobrze :*
    Trzymaj sie kochana!

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, ja tez jestem tego zdania co Anette - jesli Maleńka kopie tak mocno to na pewno sily ma duzo :-) trzymam kciuki aby wszystko sie ulozylo i czekamy na dalsze wiesci jak bedziesz cos wiedziec.

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:31

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, She, trzymam kciuki za Wasze księżniczki:))

Martek, jestem pewna, że Natalka będzie silną i rozbrykaną dziewczynką (skoro już w brzuszku to pokazuje), bo z doświadczenia wiem, że Natalki to niezłe łobuziary:))))))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek dobre nastawienie!!!!
    Trzymaj sie cieplutko i informuj nas co tam u was ;)

Ach i mam jeszcze do ciebie pytanie bo jestes z okoloc szczecina.Gdzie polecalabys robic badanie polowkowe??Zbytnio sie nie znam a nie chcislabym trafic do byle kogo?Bede ci wdzieczna :*

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek jesteśmy z Tobą. Wszystko będzie dobrze.
    Vivien ja miałam badania w 12 tygodniu, później test potrójny a teraz badanie połówkowe w piątek u dr Węgrzynowskiego. Pracuje on w klinice w Szczecinie. Może nie jest to najtańsza klinika ale lekarz godny polecenia.
    My na pierwsze badania (w 12tc) jeździliśmy 3 razy bo dziecko nie chciało się dobrze ułożyć. Podobało mi się to, że sumiennie podchodzi do swojej pracy. Polecił mi go mój lekarz prowadzący i jestem zadowolona.

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka dzieki wielkie!!Niewiedzialam ze ty tez z okolic szczecina ;)
    ja troszku niedoswiadczona po co jest ten test potrojny??
    Moglabys podac mi w jakiej klinice ten Dr.pracuje i jak by dalo rade to namiary na niego.Jak nie chcesz pisac tutaj to przeslij mi na priva ;)
    Ma dobry sprzet na ktorym wszystko widac?Ile placi sie u niego za polowkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 09:36

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wie ktoś jak tam Monia ?:)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien- my robiliśmy połówkowe w Darmedzie -to jest w Szczecinie przy ul. Bogurodzicy1/10, wejście od św. Wojciecha, ja konkretnie wybrałam z urzędujących tam lekarzy dr Sebastiana Kwiatkowskiego , jestem zadowlowlona bo to świetny fachowiec. od razu połapał się co jest nie tak i dzięki niemu następnego dnia byłam już przyjęta na oddział. Teraz jest moim lekarzem prowadzącym, wyjątkowo ciepły facet, delikatny i cierpliwy. USG zwykłe kosztuje 100zł, a takie 3d lub 4d na jakim byliśmy w ramach połówkoego to koszt 200 zł a przy bliźniętach 300zł. Mają tam dobry sprzęt- dla rodziców na ścianie wisi 52 calowa plazma:) Kwiatkowski to lekarz z powołania, ma zrobioną specjalizację z patologii, więc szybko wyłapuje odchylenia od normy, odpowiada na pytania i nawet jeśli nie może w danej chwili odebrać telefonu do oddzwania do pacjentek.

vivien lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Adka dzieki wielkie!!Niewiedzialam ze ty tez z okolic szczecina ;)
    ja troszku niedoswiadczona po co jest ten test potrojny??
    Moglabys podac mi w jakiej klinice ten Dr.pracuje i jak by dalo rade to namiary na niego.Jak nie chcesz pisac tutaj to przeslij mi na priva ;)
    Ma dobry sprzet na ktorym wszystko widac?Ile placi sie u niego za polowkowe?

vivien też jestem z okolic Szczecina. To jest strona tej kliniki http://vitrolive.pl/
    Test potrójny (z krwi) dotyczy badań prenatalnych.
    Sprzęt ma dobry, wszystko było widać. Tak jak pisałam wcześniej lekarz bardzo dokładny. Możesz wpisać w google jego nazwisko i poczytać opinie.
    Gość jest dość specyficzną osobą, patrzy, ogląda, niewiele mówi podczas badania. Dopiero na koniec.

vivien lubi tę wiadomość

• monia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek She trzymam za Wasze Niunie kciuki :)
    Ja byłam u położnej. Skurcze co 12/13 min rozwarcie 0,5 cm. Mam nie kłaść dupki na kanapie tylko ruszać się :) Dziś byłam na 30 min spacerze pochodziłam w domu po schodach zobaczymy czy to coś zadziała. Bo sex kąpiele nie działają....

vivien, Anette lubią tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sex kapiele.hehe dobre

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    Martek She trzymam za Wasze Niunie kciuki :)
    Ja byłam u położnej. Skurcze co 12/13 min rozwarcie 0,5 cm. Mam nie kłaść dupki na kanapie tylko ruszać się :) Dziś byłam na 30 min spacerze pochodziłam w domu po schodach zobaczymy czy to coś zadziała. Bo sex kąpiele nie działają....

Martek ;) Trzymam kciuki dalej!!! Niech Antos tak sie zimna nie boi ;)

monia, martek lubią tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, no to sie kochana napracujesz przed tym porodem ;-)
    Trzymam kciuki zebys sie juz taaaaak nie meczyla i zebys do swiat mogla juz Antosia tulic :-)

monia lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • she Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - no to się nachodzisz! :D Lada dzień Antoś będzie już z Wami - super! :)

201306215365.png
  • jatoja25 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze maleństwa!

Anette, monia lubią tę wiadomość

x5bt1gt.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w domu :(
    I dopadła mnie biegunka :/ Ale podobno to zwiastun porodu więc może dobrze....
    Kurcze Antka zacałuje jak już wyjdzie :) Tyle na niego czekam :)

pasia27, m_f lubią tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • Adka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale was trzyma w napięciu :)
    Czekamy na wiadomości :)

monia lubi tę wiadomość

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ