X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • martek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jeszcze raz dziękuję wszystkim za wsparcie. Powoli się ogarniam i na nowo uczę cieszyć z mojego stanu.
    Moniu- jak leżałam w szpitalu to miałam koleżankę, która przez pięć dni pomimo podawania oksytocyny i zakładania jakiegoś cewnika na szyjkę nie mogła urodzić, ledwo leżała, siedzieć nie mogła bo syn miał już główkę w kanele rodnym i w końcu na poprzedni wtorek na 8 rano zaplanowali jej cesarkę. We wtorek nad ranem o 5.45 odeszły jej wody, o 6.30 dostała skurczy a o 8.55 trzymała swego Jasia w ramionach- urodziła naturalnie. lekarze swój plan mieli On swój plan realizował:) więc wyluzuj, jak Antek będzie gotów , to wyjdzie:)

Co do ruchów- to tak ok 19 tygodnia wyczuwałam smyranko, a teraz to mała szaleje że ho.ho. Zwłaszcza wieczorami ( w tej chwili też) i rano. Odkąd wróciłyśmy ze szpitala to kopniakami w plecy albo biodro budzi swego tatusia, a wczoraj gdy wieczorem czytałam książkę, to mi ją skopała, co trochę widać na powierzchni brzuszka wybrzuszenia to tu, to tam:)

My w tym tygodniu jedziemy w czwartek na kolejne usg i modlę się, żeby te torbiele nie powiększały się , a marzeniem jest żeby się kurczyły. Nie wiem dziewczyny, czy torbiele na splotach naczyniowych i torbiel tylnego dołu czaszki to podobna ranga wad, ale jak mawiają - nadzieja umiera ostatnia i tego będę się trzymała. Nie oddam naszej Natalii, Katarzyny bez walki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2013, 20:39

mała mi, Anette, she, m_f, anilorak, Adka, Stokrotka84, monia, Izabela lubią tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek - tak bardzo się cieszę z tego co napisałaś! Piękne imię wybraliście :)
    Bądź kochana dobrej mysli - pamiętam o Was w modlitwach. Modlę się o moją Majeczkę i jej płucko i o Twoją Natalkę :) Żeby u naszych dziewczynek wszystko było dobrze - jeszcze tyle ciąży przed nami, więc wiele może się zmienić. I to tylko w dobrym kierunku! :) nie ma innej opcji!

martek, monia lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 24 marca 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek.....ciesze sie ze lepiej sie czujesz. Zawsze czlowiek musi wpasci w dolek zeby poznierac sily do walki. A jest tutaj o co walczyc i wierze w to ze wszystkomdobrze sie skonczy. Bede trzymac kciuki zeby te torbiele same sie wchlonely.
    Z drugiej strony tak sobie mysle, ze Natalka jest silna i z pewnoscia ZDROWA skoro tak wam daje popalic kopniakami :-)
    Zobaczysz.....wszystko bedzie dobrze :*
    Trzymaj sie kochana!

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, ja tez jestem tego zdania co Anette - jesli Maleńka kopie tak mocno to na pewno sily ma duzo :-) trzymam kciuki aby wszystko sie ulozylo i czekamy na dalsze wiesci jak bedziesz cos wiedziec.

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 07:31

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, She, trzymam kciuki za Wasze księżniczki:))

Martek, jestem pewna, że Natalka będzie silną i rozbrykaną dziewczynką (skoro już w brzuszku to pokazuje), bo z doświadczenia wiem, że Natalki to niezłe łobuziary:))))))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek dobre nastawienie!!!!
    Trzymaj sie cieplutko i informuj nas co tam u was ;)

Ach i mam jeszcze do ciebie pytanie bo jestes z okoloc szczecina.Gdzie polecalabys robic badanie polowkowe??Zbytnio sie nie znam a nie chcislabym trafic do byle kogo?Bede ci wdzieczna :*

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek jesteśmy z Tobą. Wszystko będzie dobrze.
    Vivien ja miałam badania w 12 tygodniu, później test potrójny a teraz badanie połówkowe w piątek u dr Węgrzynowskiego. Pracuje on w klinice w Szczecinie. Może nie jest to najtańsza klinika ale lekarz godny polecenia.
    My na pierwsze badania (w 12tc) jeździliśmy 3 razy bo dziecko nie chciało się dobrze ułożyć. Podobało mi się to, że sumiennie podchodzi do swojej pracy. Polecił mi go mój lekarz prowadzący i jestem zadowolona.

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka dzieki wielkie!!Niewiedzialam ze ty tez z okolic szczecina ;)
    ja troszku niedoswiadczona po co jest ten test potrojny??
    Moglabys podac mi w jakiej klinice ten Dr.pracuje i jak by dalo rade to namiary na niego.Jak nie chcesz pisac tutaj to przeslij mi na priva ;)
    Ma dobry sprzet na ktorym wszystko widac?Ile placi sie u niego za polowkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 09:36

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wie ktoś jak tam Monia ?:)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien- my robiliśmy połówkowe w Darmedzie -to jest w Szczecinie przy ul. Bogurodzicy1/10, wejście od św. Wojciecha, ja konkretnie wybrałam z urzędujących tam lekarzy dr Sebastiana Kwiatkowskiego , jestem zadowlowlona bo to świetny fachowiec. od razu połapał się co jest nie tak i dzięki niemu następnego dnia byłam już przyjęta na oddział. Teraz jest moim lekarzem prowadzącym, wyjątkowo ciepły facet, delikatny i cierpliwy. USG zwykłe kosztuje 100zł, a takie 3d lub 4d na jakim byliśmy w ramach połówkoego to koszt 200 zł a przy bliźniętach 300zł. Mają tam dobry sprzęt- dla rodziców na ścianie wisi 52 calowa plazma:) Kwiatkowski to lekarz z powołania, ma zrobioną specjalizację z patologii, więc szybko wyłapuje odchylenia od normy, odpowiada na pytania i nawet jeśli nie może w danej chwili odebrać telefonu do oddzwania do pacjentek.

vivien lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Adka dzieki wielkie!!Niewiedzialam ze ty tez z okolic szczecina ;)
    ja troszku niedoswiadczona po co jest ten test potrojny??
    Moglabys podac mi w jakiej klinice ten Dr.pracuje i jak by dalo rade to namiary na niego.Jak nie chcesz pisac tutaj to przeslij mi na priva ;)
    Ma dobry sprzet na ktorym wszystko widac?Ile placi sie u niego za polowkowe?

vivien też jestem z okolic Szczecina. To jest strona tej kliniki http://vitrolive.pl/
    Test potrójny (z krwi) dotyczy badań prenatalnych.
    Sprzęt ma dobry, wszystko było widać. Tak jak pisałam wcześniej lekarz bardzo dokładny. Możesz wpisać w google jego nazwisko i poczytać opinie.
    Gość jest dość specyficzną osobą, patrzy, ogląda, niewiele mówi podczas badania. Dopiero na koniec.

vivien lubi tę wiadomość

• monia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek She trzymam za Wasze Niunie kciuki :)
    Ja byłam u położnej. Skurcze co 12/13 min rozwarcie 0,5 cm. Mam nie kłaść dupki na kanapie tylko ruszać się :) Dziś byłam na 30 min spacerze pochodziłam w domu po schodach zobaczymy czy to coś zadziała. Bo sex kąpiele nie działają....

vivien, Anette lubią tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sex kapiele.hehe dobre

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    Martek She trzymam za Wasze Niunie kciuki :)
    Ja byłam u położnej. Skurcze co 12/13 min rozwarcie 0,5 cm. Mam nie kłaść dupki na kanapie tylko ruszać się :) Dziś byłam na 30 min spacerze pochodziłam w domu po schodach zobaczymy czy to coś zadziała. Bo sex kąpiele nie działają....

Martek ;) Trzymam kciuki dalej!!! Niech Antos tak sie zimna nie boi ;)

monia, martek lubią tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, no to sie kochana napracujesz przed tym porodem ;-)
    Trzymam kciuki zebys sie juz taaaaak nie meczyla i zebys do swiat mogla juz Antosia tulic :-)

monia lubi tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • she Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - no to się nachodzisz! :D Lada dzień Antoś będzie już z Wami - super! :)

201306215365.png
  • jatoja25 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze maleństwa!

Anette, monia lubią tę wiadomość

x5bt1gt.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w domu :(
    I dopadła mnie biegunka :/ Ale podobno to zwiastun porodu więc może dobrze....
    Kurcze Antka zacałuje jak już wyjdzie :) Tyle na niego czekam :)

pasia27, m_f lubią tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • Adka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale was trzyma w napięciu :)
    Czekamy na wiadomości :)

monia lubi tę wiadomość

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ