przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
W czwartek mialam badania prenatalne i...wszystko ok.Ogladalam maluszka chyba z 15 min. na ekranie,bo lekarz probowal przy okazji z glownym szefem Praxis jakis nowoczesny sprzet.Zatem na chwile obecna bobas jest na 80% zdrowy,jak dojda wyniki krwi da to obraz ponad 90%,bo 100% pewnosci niestety nigdy nie ma.No coz,ciesze sie jak wariatka juz nie mowiac o tym,ze od ponad dwoch tygodni nie mam zadnych uplawow.Dzis w koncu przyjezdza moj facet.O Matko,chyba sie rzuce na niego-libido siega zenitu.U Was tez tak skocze wzwyz?:)Pozdrawiam kobitki
-
Nasz synek jest troszke zlosliwy do tatusia. Jak tatus dotyka brzuszka to on sie chowa i przestaje ruszac. Teraz pod koniec czuje juz jego ruchy intensywnie ale dluuuuugo wyczekiwal. Ja czulam takie lekkie winracje od 19-20 tc.Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
Aila.....ciesze sie strasznie A nie mowilam ze bedzie dobrze ? suuuuuper !
Zycze Ci dalej duzo zdrowka i maluszkowi tez!
Z tym libido to normalka, tylko pamietaj - nie szalej za mocnoaila lubi tę wiadomość
Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
agga,Izabela ale macie juz fajnie!!!Napewno to wspaniale uczucie jak czuje sie maluszka
Mala mi to teraz bedzie coraz mocniejsze kopanko,Super!!!!
Aila bardzo sie ciesze ze z dzidziusiem wszystko ok.Uwazaj na siebie!!!
z tygodnia na tydzien bedzie coraz lepiej -
Ja myślałam że jak przychodzą skórcze to już mija kilka godzin i maleństwo wychodzi:) chyba jeszcze zdyt mało wiem ;P
aa moje maleństwo nie chce się ruszać ;p ale wiem ze ma czas na to jeszcze;) jedynie co czuje to nacisk w inne miejsca w brzuchu i wypchniętą kulke w różnych częściach podbrzusza;) -
Kaja...pod koniec ciazy skorcze sa czeste- macica trenuje przed porodem- brzuch twardnieje ale to jest jeszcze niebolesne. Od 9 miesiaca zaczynaja sie powoli bole pachwin i podnrzusza- takie rwanie jak na @, + skorcze, juz troche bolesne i czeste. No i to znak ze dzidzia szykuje sie do wyjscia. Jak skorcze sa regularne ( co 10-15 min) lub odchodza wody, lub sluz jest rozowy......to znak ze trzeba do szpitala.
Tak to mniej wiecej wygladaTrzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Monia kochana jaka ty spokojna jesteś może wponiedziałek dołączysz do naszych mam rozpakowanych
Ptuska ja pierwsze ruchy poczułam koło 18-19 tc ale były one takie bardzo delikatne, m poczuł je dużo dużo później ale jak przykładał na brzuszka stetoskop to słyszał jak dzidziuś się rusza.
ailacieszę się, żę usg wyszło ok i macie się dobrze i zdrowo, co do libido to moje też teraz wysoko, do tego mój m odkąd wróciłam ze szpitala chodzi za mną jak pies za suką w ciąży, mówi, że strasznie moje hormony na niego działają, a tu jeszcze prawie 4 tygodnie połogu ;/
kaja u mnie skurcze pojawiły się już ok 7 tc przez to łykałam luteinę i duphaston, które odstawiłam po 25 tc i wtedy z każdym tygodniem skurcze nasilały się aż po 30 tc rozszalały się na całego ale na szczęście nie urodziłam od razu.
Co do ruchów w brzuszku moje maleństwo nie tolerowało na brzuszku długo innej ręki niż mojej czy m jak ktoś inny przykładał rękę od razu zastygał w bezruchu i przestawał się ruszać ;p -
nick nieaktualnyJa ruchy poczułam koło 17tygodnia, teraz z drugim zobaczymy kiedy...
A powiedzcie mi, czy jak sie robi USG 3D, to ryzyko pomyłki lekarza co do płci dziecka jest minimalne lub zerowe, czy tez moga się tak samo mylić jak w zwykłym? Mi się wydaje, że skoro wszystk jest w 3D i można zobaczyc usta i dziurki od nosa, to i narządy płciowe sa do rozpoznania bezłędnie.
-
Zaden lekarz nie powie, ze w 100% plec jest taka albo taka. Moja lekarka mowi, ze zawsze istnieje pewien procent pomylki.
Ja mysle ze w wiekszosci przypadkow po 3D nie ma raczej pomylek.Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego...