przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości.
A co do prawka to my z M. mamy oboje i każde z nas ma swoje autko. Chociaż ja to najczęściej po mieście śmigam. Ogólnie nie znoszę być kierowcą . Dużo lepiej czuję się jako pasażer. Od kiedy jestem w ciąży to sporadycznie jeżdżę autkiem, Raczej jestem wożona i mi to odpowiada. -
dziewczyny- ostatnio toczyła się na tym watku rozmowa o konieczności suplementacji kwasami DHA w ciąży- znalazłam klarowny artykuł, więc wklejam link:
http://www.malgorzataturowska.lek-med.pl/artykuly,wiecej,83,rekomendacje-zespolu-ekspertow-polskiego-towarzystwa-ginekol.html
-
nick nieaktualnyKurcze, dziewczyny, ja dziś od rana mam takie skurcze, co 15 min średnio i trwające kilka sekund. Do tego przy każdym skurczu mam wrażenie, że coś mi się tam "leje".. okropne uczucie, dziś idę akurat do lekarki, mam nadzieję, że coś da się na to poradzić..
-
Monia,duzo sily i wytrwania!!Juz niedlugo dostaniesz nagrode za to czekanie!!
Napewno tak jak pisza dziewczyny po kilku dniach zapomnisz o bolu i bedziesz widziala tylko przeslodkiego Antosia
M_f mam nadzieje ze skurcze ustsana,wkoncu Jasiu musi jeszcze troche na wadze przybrac i na dworzu jeszcze zimno niech siedzi u mamusi w cieplym brzuszku
Daj znac po wizycie!Mi sie wydaje ze zalecenie bedzie lezec w lozku
Agga a nie byly to moze te slynne skorcze ktore wystepuja po 20tyg przygotowujace nasz organizm do porodu??
-
Ja bylam we wtorek u poloznej i okazalo sie ze moje ciagle zmeczenie,kluci w sercu,nerwy to skutek niedoboru zelaza
Teraz musze jakies tabletki lykac po ktorych mam rewolucje w zoladku
Do tego ciagle przychodza te wstretne migreny ale znslaxlam patent na ten bol
Moze slyszeliscie o tym i sama potwierdzam na wlasnym przykladzie
Kawa czarna z cytryna,pol godziny i po bolu!
No i kolejna sprawaz jaka sie mecze to strasznie upierdliwe swedzenie skory
Nerwicy mozna dostac... mialyscie cos takiego??Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 13:20
-
Vivien to nie te skurcze, to był tępy ból z boku brzucha promieniujący do pleców i pośladka. Skurcze takie chwilowe też odczuwam, ale nie są bolesne, tylko to takie twardnienie brzucha.
Vivien, w swędzeniu skóry jestem już specjalistką, bo męczy mnie to dwa miesiące, Tylko, ze u mnie pojawiają się bąble. A Ty masz jakieś "znaki" na skórze? Wysypka, itp.? -
Agga z tymi twoimi bolami to moze byc ze juz kregoslup daje siwe znaki..
I to odwzorowuje sie w bolu promieniujacym do posladkow,moze maz moglby cie oliwka roznasowac delikatnie:posladki i dolna czes kregoskupa.Ja juz mojego wykorzustuje,klade sie na boku i masuje mnie
Co do skory i swedzenia,mam tylko bardzo suche placki na gornej czesci rak,wyglada to tak jak bym sie z miesisc nie kremowala... a ja co wieczor cale cialko zawsze oliwka smarowalam.
Do tego strasznie swedza mnie plecy i nogi ale tam nic nie widac;zadnej wysypki,plsm,po prodtu nic.A swedzi piorunsko -
nick nieaktualnyMonia, daj znać jak sytuacja!
Współczuje swedzenia, miałam to przez większość ostatniego trymestru, zrobiłam wszystkie badania na zatrucie ciazowe i cholestazę, smarowalam sie regularnie i nic nie pomagało, za to zaraz po porodzie minęło jak ręką odjął...