przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
pasia a wiec nie jestem sama w takim razie to uroki ciazy
powiedz a mialas mdlosci na poczatku ciazy,nie mowie o wymiotowaniu "tylko"mdlosci?
Juz stoosuje nawet kosmetyki dla dzieci z nagietkiem bez zadnych dodatkow,kupe szmalu kosztuja i tez nie zawiele pomagaja
Pasia trzeba mezow wykozystywac wkoncu juz pisalam na forum:My musimy ciaze wynosic a mezowie musza nas znosic hihihi
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Tak dokładnie! Na pewno dzisiaj mąż będzie musiał poświęcić czas na masowanie mnie. Lekarz powiedział, ze te bóle to właśnie wynik rosnącego brzucha, rozciągania macicy, przesuwania wewnętrznych narządów, obciążenia kręgosłupa itp.
A co do swędzenia bez żadnych bąbli, wysypek, itp. to faktycznie słyszałam, ze wiele kobiet doświadcza tego nieprzyjemnego i denerwującego stanu. Smarujcie się dużo, to podobno pomaga.... -
Agga to staraj sie troche kregoslup wzmocnic lekkimi cwiczeniami przeznyczonymi dla ciezyrnych na wzmocnienie dolnej czesci kregoslupa.
Co do smarowania to duzo tez nie wolno sie smarowac bo pory sie zatykaja i skora nie ma jak oddychac.Tak mi powiedziala polozna ze oszczednie klasc oliwke na skore bo moze byc gorzej ze swedzeniem...
I teraz badz tu madrym skora swedzi i smaruj sie malo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 15:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
m_f wrote:Ja już po wizycie, lekarka powiedziała, że szyjka jest skrócona, ale nic się nie leje.. Kazała zwiększyć magnez, luteinę i leżeć. No i przyjść za 2 tygodnie.
M_f odpoczywaj i uwazaj na siebie i na Jasia!!Masz juz cala wyprake?
Kurcze widze ze chlopy sie pchaja szybciej na swiat niz kobitki
No nie wszytskie chlopczyki,Antos jest wyjatkiem
-
nick nieaktualnyUbranka na sam początek już mam, wprawdzie ostatnio uznałam, że mało ich trochę i że muszę dokupić.. mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować tych w rozmiarze 50.. Kosmetyków jeszcze nie mam no i wózka.
Kurcze, szybciej to jeszcze by było ok, ale nie tak szybko ale podobno skrócona szyjka czasem się zdarza jeszcze sporo przed porodem. No nic, będę leżeć i zobaczymy. -
M_f, wiele jest przypadków gdzie dzięki leżeniu szyjka się zatrzymała i dalej nie skracała. Wiesz ile mm ma szyjka? Także dużo leż, wypoczywaj i przede wszystkim postaraj się nie stresować.
Co do ćwiczeń, to jeden dzień trochę poćwiczyłam i potem przez 3 kolejne miałam takie zakwasy (a wcale się nie forsowałam), że jakoś teraz ciężko znowu zmusić mi się do ćwiczeń. na basen bym poszła ale jakoś w zimę nienawidzę tego robić -
vivien wrote:pasia a wiec nie jestem sama w takim razie to uroki ciazy
powiedz a mialas mdlosci na poczatku ciazy,nie mowie o wymiotowaniu "tylko"mdlosci?
Juz stoosuje nawet kosmetyki dla dzieci z nagietkiem bez zadnych dodatkow,kupe szmalu kosztuja i tez nie zawiele pomagaja
Pasia trzeba mezow wykozystywac wkoncu juz pisalam na forum:My musimy ciaze wynosic a mezowie musza nas znosic hihihi
Mialam mdlosci z tego co pamietam.zero apetytu wmuszalam w siebie chlebek ze wzgledu ze bralam dupka3xdziennie i zupki delikatne.wszystko bylo fuuuj.szklanka miety dziennie czasem pomagala no i pepsi:-) wieczorami mnie lapalo najgorzej ale obylo sie bez wymiotow no z wyjatkiem po myciu zebow szarpalo mnie strasznie heh.ale minelo -
M_f no to wrazie wypadku jestes przyszykowana na przyjscie Jasia,
trzeba byc na wszytsko gotowym,przykladem tutaj jest Kancialupka..
Monia a ja juz myslalam ze Antos jest juz kolo mamusi
alz ten Antos uparty.. stanowczy mezczyzna bedzie
Agga postaraj sie chos troszku dolna czes plecow wzmocnic bo z przybywajacym brzuszkiem bedzie pewnie nie lepiej ;9
Zaczyna sie robic cipelo a wiec i motywacji do plywania bedzie wiecej
Pasia masz racje dobrze ze to juz ci minelo:)
To w twoim wypadku calo dniowe mdlosci na chlopczyka sie sprawdzily
Poranne sa niby na dziewczynkeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 17:11
-
nick nieaktualny
-
Rika, ja do połowy drugiego trymestru też byłam taka ospała ciągle, myślałam, że jak pierwszy trymestr się skończy to będę pełna energii, a tu żadnej zmiany nie było. Dopiero od jakiegoś tygodnia potrafię film obejrzeć do godziny 22.00 a nie jak to wcześniej bywało, ok 20 już padałam;)))