X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia a wiec nie jestem sama ;) w takim razie to uroki ciazy
    powiedz a mialas mdlosci na poczatku ciazy,nie mowie o wymiotowaniu "tylko"mdlosci?

Juz stoosuje nawet kosmetyki dla dzieci z nagietkiem bez zadnych dodatkow,kupe szmalu kosztuja i tez nie zawiele pomagaja :(

Pasia trzeba mezow wykozystywac wkoncu juz pisalam na forum:My musimy ciaze wynosic a mezowie musza nas znosic ;) hihihi

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie! Na pewno dzisiaj mąż będzie musiał poświęcić czas na masowanie mnie. Lekarz powiedział, ze te bóle to właśnie wynik rosnącego brzucha, rozciągania macicy, przesuwania wewnętrznych narządów, obciążenia kręgosłupa itp.

A co do swędzenia bez żadnych bąbli, wysypek, itp. to faktycznie słyszałam, ze wiele kobiet doświadcza tego nieprzyjemnego i denerwującego stanu. Smarujcie się dużo, to podobno pomaga....

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga to staraj sie troche kregoslup wzmocnic lekkimi cwiczeniami przeznyczonymi dla ciezyrnych na wzmocnienie dolnej czesci kregoslupa.

Co do smarowania to duzo tez nie wolno sie smarowac bo pory sie zatykaja i skora nie ma jak oddychac.Tak mi powiedziala polozna ze oszczednie klasc oliwke na skore bo moze byc gorzej ze swedzeniem... :(
    I teraz badz tu madrym skora swedzi i smaruj sie malo... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 15:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierajcie kosmetyki bez parafiny, pory nie będą się zatykać, ale nie ma co się łudzić, jeśli ze skórą nic się nie dzieje, nie jest wysuszona to swędzenie jest na tle hormonalnym a na to nie ma kremów niestety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, lekarka powiedziała, że szyjka jest skrócona, ale nic się nie leje.. Kazała zwiększyć magnez, luteinę i leżeć. No i przyjść za 2 tygodnie.

• vivien Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Ja już po wizycie, lekarka powiedziała, że szyjka jest skrócona, ale nic się nie leje.. Kazała zwiększyć magnez, luteinę i leżeć. No i przyjść za 2 tygodnie.

M_f odpoczywaj i uwazaj na siebie i na Jasia!!Masz juz cala wyprake?

Kurcze widze ze chlopy sie pchaja szybciej na swiat niz kobitki ;)
    No nie wszytskie chlopczyki,Antos jest wyjatkiem :D

• she Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f - odpoczywaj, leż, wcinaj magnez i wszystko będzie dobrze :)

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka na sam początek już mam, wprawdzie ostatnio uznałam, że mało ich trochę i że muszę dokupić.. mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować tych w rozmiarze 50.. Kosmetyków jeszcze nie mam no i wózka.

Kurcze, szybciej to jeszcze by było ok, ale nie tak szybko ;) ale podobno skrócona szyjka czasem się zdarza jeszcze sporo przed porodem. No nic, będę leżeć i zobaczymy.

• monia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aptek nadal w brzuszku :( bez zmian od wczoraj . Nawet skurcze spokojniejsze . Ale silniejszy bol w brzuchu tak nisko i zauważyłam kreskę na wkladce i gin mówił ze to pewnie czop odchodzi.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f, wiele jest przypadków gdzie dzięki leżeniu szyjka się zatrzymała i dalej nie skracała. Wiesz ile mm ma szyjka? Także dużo leż, wypoczywaj i przede wszystkim postaraj się nie stresować.

Co do ćwiczeń, to jeden dzień trochę poćwiczyłam i potem przez 3 kolejne miałam takie zakwasy (a wcale się nie forsowałam), że jakoś teraz ciężko znowu zmusić mi się do ćwiczeń. na basen bym poszła ale jakoś w zimę nienawidzę tego robić:)

• she Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - to może jutro Antoś pojawi się na świecie :)

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    pasia a wiec nie jestem sama ;) w takim razie to uroki ciazy
    powiedz a mialas mdlosci na poczatku ciazy,nie mowie o wymiotowaniu "tylko"mdlosci?

Juz stoosuje nawet kosmetyki dla dzieci z nagietkiem bez zadnych dodatkow,kupe szmalu kosztuja i tez nie zawiele pomagaja :(

Pasia trzeba mezow wykozystywac wkoncu juz pisalam na forum:My musimy ciaze wynosic a mezowie musza nas znosic ;) hihihi

Mialam mdlosci z tego co pamietam.zero apetytu wmuszalam w siebie chlebek ze wzgledu ze bralam dupka3xdziennie i zupki delikatne.wszystko bylo fuuuj.szklanka miety dziennie czasem pomagala no i pepsi:-) wieczorami mnie lapalo najgorzej ale obylo sie bez wymiotow no z wyjatkiem po myciu zebow szarpalo mnie strasznie heh.ale minelo

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f no to wrazie wypadku jestes przyszykowana na przyjscie Jasia,
    trzeba byc na wszytsko gotowym,przykladem tutaj jest Kancialupka..

Monia a ja juz myslalam ze Antos jest juz kolo mamusi :P
    alz ten Antos uparty.. stanowczy mezczyzna bedzie :P

Agga postaraj sie chos troszku dolna czes plecow wzmocnic bo z przybywajacym brzuszkiem bedzie pewnie nie lepiej ;9
    Zaczyna sie robic cipelo a wiec i motywacji do plywania bedzie wiecej ;)

Pasia masz racje dobrze ze to juz ci minelo:)
    To w twoim wypadku calo dniowe mdlosci na chlopczyka sie sprawdzily :P
    Poranne sa niby na dziewczynke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 17:11

• anilorak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:57

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wlasnie wiecej bola plecy jak poruszam sie wiecej he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasiadke szarpalo do 5tego miesiaca od rana i urodzila sie sliczna Nikolka:-)ale czy to prawda?czy przypadek?hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Baranek nadal w brzuszku matce aż ciśnienie podniosl tak ze latające krowy w pokoju widziała .....

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, niesamowite:)) A skurcze ciągle masz regularne, jak rozwarcie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:20

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, ja do połowy drugiego trymestru też byłam taka ospała ciągle, myślałam, że jak pierwszy trymestr się skończy to będę pełna energii, a tu żadnej zmiany nie było. Dopiero od jakiegoś tygodnia potrafię film obejrzeć do godziny 22.00 a nie jak to wcześniej bywało, ok 20 już padałam;)))

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ