X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • monia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołanie po Niedzieli jak sie nie popraawi z ciśnieniem to cc.....

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • she Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zostajesz cały czas w szpitalu?

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:20

BellaRosa lubi tę wiadomość

• asiek Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w jakich dawkach i ile razy dziennie bierzecie magnez? Mnie na skurcze gin dał cyclogest raz dziennie przez 10 dni i w razie potrzeby mam brać no spe. Gdy zapytałam się o magnez to powiedział, że to nie na skurcze macicy :/ , a widzę że wy wszystkie bierzecie.

Wczoraj byłam w szpitalu na usg połówkowym (w Irlandii badanie to wykonuje szpital) i jestem bardzo zawiedziona. Sprawdzili przepływy w sercu, zmierzyli główkę, brzuszek, kość udową, sprawdzili czy są nerki i żołądek. Nie podali mi żadnych informacji, a na moje pytanie czy wszystko ok usłyszałam, że nigdy nie da się stwierdzić czy wszystko z dzieckiem jest ok :/. We wtorek wracam do Polski, będę wtedy w 22 tyg i 1 dniu, czy to już za późno na usg połówkowe? Szukałam w necie i znalazłam, że wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tygodniem, tylko czy ten 22 tydzień to liczą jako 21t+6d czy 22t+6dni? Do tego babka wykonująca usg tak bardzo wbijała mi głowicę w brzuch, że jeszcze do dzisiaj mnie boli, a poinformowałam ją, że mam skurcze i nadwrażliwą macicę. Teraz mam czarne myśli, czy jak tak mocno naciskała to nie zrobiła krzywdy maluszkowi. Mój mąż był przerażony, że ona tak mocno to wbija. Utwierdziło mnie to tylko w tym, że podjęłam dobrą decyzje wracając do PL.

Monia trzymam kciuki za szybkie i rozwiązanie.

nzjdvfxmugydadu3.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie już spoko ;) już się martwie, nic się nie powtórzyło :) Dzięki za wsparcie :)
    Asiek wątpię żeby lekarka dziecku zrobiła krzywdę uciskaniem :D Mnie lekarz uciskał chwilami jak szalony żeby dziecko wkurzyć, bo księżniczka miała w nosie współprace i pokazywanie tego co trzeba ;P
    A co do USG połówkowego to myślę, że w 22tc da sie jeszcze zrobić. Głównie tam chodzi o zbadanie m.in. serca, komór itd. a to wiem, ze jeszcze da się zobaczyć- moja mała właśnie nie chciała współpracowac i serduszko lekarz musiał oglądać innego dnia. Też miałam jakoś późno robione

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa dziękuję, uspokoiłaś mnie trochę :). Martwiłam się, bo przez ostatnie 3 dni mały szalał w brzuchu, a od wczoraj mało się rusza. No i ten ból brzucha, ale na szczęście jest już lepiej. Dziękuję :).

BellaRosa lubi tę wiadomość

nzjdvfxmugydadu3.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wypuszcza już mnie :(

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek no wlasnie nie wiem jak to jest z tym magnezem bo mi lekarz mowil zeby nic nie brac.na wizycie w srode badal i brzuch miekki macica tez szyjka wysoko ale jak na zlosc w czwartek po spacerku to dziwnie mialam..jakby ciaglo no dziwnie.troszke sie obczytalam u was i to moze jakies delikatne skurze czy cus..chyba kupie sobie magnez musujacy tak zapobiegawczo??no raczej nie zaszkodzi.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Moniu, trzymamy Wszystkie za Was kciuki i na pewno wszystko dobrze się skończy :* I lada dzień będziesz trzymała Antosia na rękach :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wow.teraz to na pewno twoje cisnienie sie nie poprawi skoro siedzisz jak na szpilkach eh..trzymamy kciuki :-) cc to tez nie tragedia nagroda jest najlepsza,synus w koncu na swiecie

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymaj się tam kochana w tym szpitalu :( Może pocieszy Cię fakt, że i tak i tak Antoś nie ma wyjścia i prędzej czy później MUSI pojawić się na swiecie ;) Ściskam was mocno :*

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek wrote:
    Dziewczyny, a w jakich dawkach i ile razy dziennie bierzecie magnez? Mnie na skurcze gin dał cyclogest raz dziennie przez 10 dni i w razie potrzeby mam brać no spe. Gdy zapytałam się o magnez to powiedział, że to nie na skurcze macicy :/ , a widzę że wy wszystkie bierzecie.

Wczoraj byłam w szpitalu na usg połówkowym (w Irlandii badanie to wykonuje szpital) i jestem bardzo zawiedziona. Sprawdzili przepływy w sercu, zmierzyli główkę, brzuszek, kość udową, sprawdzili czy są nerki i żołądek. Nie podali mi żadnych informacji, a na moje pytanie czy wszystko ok usłyszałam, że nigdy nie da się stwierdzić czy wszystko z dzieckiem jest ok :/. We wtorek wracam do Polski, będę wtedy w 22 tyg i 1 dniu, czy to już za późno na usg połówkowe? Szukałam w necie i znalazłam, że wykonuje się je pomiędzy 18 a 22 tygodniem, tylko czy ten 22 tydzień to liczą jako 21t+6d czy 22t+6dni? Do tego babka wykonująca usg tak bardzo wbijała mi głowicę w brzuch, że jeszcze do dzisiaj mnie boli, a poinformowałam ją, że mam skurcze i nadwrażliwą macicę. Teraz mam czarne myśli, czy jak tak mocno naciskała to nie zrobiła krzywdy maluszkowi. Mój mąż był przerażony, że ona tak mocno to wbija. Utwierdziło mnie to tylko w tym, że podjęłam dobrą decyzje wracając do PL.

Monia trzymam kciuki za szybkie i rozwiązanie.

Asiek,

ja mam na skierowaniu na usg połowkowe zapis, żeby wykonać je między 20 a 24 tyg. Zapisałam się na 22.04 (czyli dokładnie 22tydz i 2 dni). Zresztą jak byłam na wczesniejszym usg rozszerzonym, to lekarz zapisał na wyniku, że zaleca kolejne usg własnie w 22 tyg. Wiec myslę, że spokojnie zdążysz:)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• asiek Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mała mi :)

nzjdvfxmugydadu3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, ja biorę Magnezin 500 dwa razy dziennie - neurolog przepisał na moje okropne zawroty głowy i podkreślił że koniecznie magnez BEZ witaminy B6, bo mam ją już w witaminach dla ciężarnych.

USG połówkowe w Polsce wykonują między 21-24 tygodniem ciąży, więc bez problemu się załapiesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2013, 15:16

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś na badaniu połówkowym. Mała była uparta i jak zawsze do południa fikała koziołki, tak dzisiaj smacznie spała. Lekarka chwile pobadała, jednak potem stwierdziła, że nie bardzo da się wszystko zobaczyć skoro ona śpi i kazała iśc się przejść i wypić gorąca czekoladę. Szczerze powiem, ze niewiele to pomogło, bo nawet potem nasz mały uparciuch niebardzo chciał współpracować. Koniec końców udało się wszystko zbadać, ale nie pooglądaliśmy naszej kruszynki z mężem zabardzo :(
    Co do tych moich dziwnych skurczów, to kazała brać magnez, dużo odpoczywać, unikać seksu - dopóki nie będzie lepiej. Powiedziała, że prawdopodobnie nie sa to typowe skurcze tylko ja tak odczuwam niektóre przesunięcia małej ze względu na to, ze jestem chuda.
    Mała ma wymiary ok, wazy 443 g:)

pasia27, Adka, Rika lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia wrote:
    Wywołanie po Niedzieli jak sie nie popraawi z ciśnieniem to cc.....

Moniu, zaciskam kciuki i życzę żeby szybko i bezproblemowo poszło bez względu na sposób rozwiązania :)

• anilorak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:58

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie cytologi w ciąży w którym tyg trzeba ją zrobić?

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie cytologi w ciąży w którym tyg trzeba ją zrobić?

ja miałam robioną na początku ciąży. Jak poszłam do lekarza, żeby potwierdzić ciąże. Właściwie to nie wiem czy jeszcze raz będę miała robioną.
    Monia trzymamy kciuki i myślami jesteśmy z Wami.
    agga84aa to jak nasza księżniczka, ale lekarz powiedział, że to co ona chce to i tak zbada, tylko, że zdjęć dla rodziców nie da się ładnych zrobić :)

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka martwię się bo ja w ogóle nie miałam robionej ;/

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ