X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Monia trzymaj się! jeszcze troszkę i przytulisz synka! Cały czas trzymam kciuki!

U mnie też swędzenie skóry się jakiś czas temu pojawiło - póki co tylko na brzuchu i bez żadnych wyprysków - na szczęście nie jest jeszcze aż tak uciążliwe - nawilżam i tyle - bo co tu robić, pewnie skóra się rozciąga.

Kurcze vivien to ja chyba za 1,5 tygodnia zapytam moją gin o to żelazo - bo ja jestem normalnie nie do życia - drugi trymestr trwa a ja normalnie nieprzytomna i zmęczona jak jasna cholera. Potrafię o 19 odlecieć i spać na męża kolanach przy filmie, a potem jestem zdziwiona że o 22 telewizor wyłącza, bo przecież ja oglądam:p Heh ale tak na serio to jest mega denerwujące - praktycznie codziennie od godziny 16 jestem nie do życia, czasem cały dzień... Może też mi brakuje żelaza...

Dziewczyny, jeszcze troszkę i wreszcie zrobi się ładna pogoda a wtedy i plecy przestaną tak mocno pobolewać - zaczną się częstsze spacerki, wyjścia - i zaraz mięśnie się wzmocnią!

Rika mam to samo godzina 20 a ja śpię, mąż się śmieje bo zawsze mówię, że będę coś oglądać a tu chwila i śpię :)a o 7 już spać rano nie mogę jak na złość. Oby ta wiosna dodała nam sił :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:20

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ja właśnie w pierwszym trymestrze miałam tak, że mogłam do 11 spać a teraz o 7 już jestem na nogach, a jak wstanę to od razu muszę coś zjeść :) Ale na szczęście jestem na l4 to wypoczywam :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga jak było u lekarza;)? jak Mulatka się miewa?

oo kurcze dawno mnie nie było i Myślałam że Antoś już na świecie :) a on jeszcze w brzuszku u mamy-wie gdzie mu najlepiej;)

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)
    Monia mocno trzymam kciuki za Ciebie i Antosia :*
    Wczoraj byłam na wizycie. lekarz na samolocie mnie nie badał, bo mu szkoda mnie było z tą nogą na tron sadzać- i to mnie nie pokoi ale o tym zaraz... Dziecko: waży ok kilograma Jest główką w dół (choć pozycje może sobie jeszcze zmieniać), główka ma obwód o ile dobrze zapamiętałam 27cm Więc już konkretna babeczka z niej Niunia kopie jak szalona Lubi zabawy z ręką (gdzie się przykłada rękę tam kopie). No i nad pępkiem tyłeczek do bicia wystawia i się robi taki kosmiczny trójkąt Mąż jak to zobaczył to się przestraszył, bo nie wiedział co się dzieje (zapomniał już chyba, co pierwsza córa wyprawiała... ;P). A teraz czemu martwi mnie wczorajszy brak badania... Dzisiaj mąż pojechał na poligon (właściwie w nocy) no i trzeba było się sobą nacieszyć, więc było na wieczór hmmm... gorąco no i tu się radość kończy dzisiaj jak wstałam to "coś" pociekło mi centralnie po nodze Nie było tego tak naprawdę dużo- łyżka? Myślę, że nie więcej. Nie był to mocz na 100%. Taka jakby woda o mlecznym zabarwieniu. Skurczy nie mam, dziecko się rusza. Wczoraj ilość wód na USG wyszła w normie i lekarz nic niepokojącego nie widział. Zastanawiam się czy to mogły być wody czy może jakiś niespodziewany efekt wczorajszych igraszek? Nie powiem- zaniepokoiłam się... póki co nic więcej nie ciekło, więc mam nadzieję, ze to nic poważnego, tym bardziej, że nic węcej się nie dzieje.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a może to po prostu wydzielina z pochwy?? Skoro nic niepokojącego lekarz wczoraj nie zauważył, nic cię nie boli itd., to pewnie upławy lub nasienie męża (jeśli tam coś zostało:) )

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczorajsza wizyta nawet spoko minęła. Lekarz zrobił mi usg dopochwowe bo skarżyłam się na ból lewej strony brzucha brzucha i pleców, ale wszystko jest ok, szyjka 40 mm, zamknięta, nic się złego nie dzieje. Mała rozwija się prawidłowo, adekwatnie do swojego tygodnia ciąży:) Jak lekarz dotknął potem mój brzuch tą głowicą do usg to mała się bardzo przestraszyła, bo latała po całym brzuchu, ale potem już się ułożyła, otwarła buzię i drapała się po głowie:) Słodko to wyglądało:)

Czuję ciągle (dzisiaj już kilkakrotnie) te głupie skurcze, momentami taką twardość w brzuchu. lekarz powiedział, ze dopóki takie skurcze nie są regularne i długie to jest ok. A ja sama nie wiem czy są regularne czy nie, muszę pomierzyć czas. To takie uczucie, jakby mała się naprężyła, a potem znowu wróciła do "luźnej" pozycji.

No a jutro drugie badanie prenatalne, połówkowe. Czekam z niecierpliwością !!

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga nasienie to nie było na bank... wczoraj, ze to tak delikatnie powiem było hmmm... mniej tradycyjnie na koniec :D Mam nadzieję, ze to nie wody. Od tamtej pory nic się nie dzieje, dzidzia się rusza, skurczy nie ma (choć na wszelki wypadek wzięłam no-spę i magnez). Jestem dobrej myśli.
    Co do skurczy to ja miałam nie wiem czy regularne, ale wręcz ciągłe :/ jak skurcz złapał to nie puszczał i tak przez dobę ponad było. Lekarz wtedy mi zmierzył szyjkę, wszystko ok i zapisał mi właśnie wtedy magnez. Przeszło. teraz twardnieje, ale rzadko- czyli tak jak powinien nie częściej niż 10 razy na dobę.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja koleżanka miała identyczną sytuacje w podobnym okresie ciązy. Pojechała do szpitala a okazało się że to sperma :) Szyjka jest teraz inna itp więc możliwe że może później wypłynąć :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie była sperma :D już wytłumaczyłam ;P no i... to była normalna woda o lekko mlecznym zabarwieniu miejscami. była tego na oko łyżka do zupy- nie więcej.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nie wiem, może jakaś wydzielina? Wody raczej nie bo za mało. Chyba że się trochę wysączyło. Nie mam pojęcia. Może zadzwoń do swojego ginekologa?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Mi wczorajsza wizyta nawet spoko minęła. Lekarz zrobił mi usg dopochwowe bo skarżyłam się na ból lewej strony brzucha brzucha i pleców, ale wszystko jest ok, szyjka 40 mm, zamknięta, nic się złego nie dzieje. Mała rozwija się prawidłowo, adekwatnie do swojego tygodnia ciąży:) Jak lekarz dotknął potem mój brzuch tą głowicą do usg to mała się bardzo przestraszyła, bo latała po całym brzuchu, ale potem już się ułożyła, otwarła buzię i drapała się po głowie:) Słodko to wyglądało:)

Czuję ciągle (dzisiaj już kilkakrotnie) te głupie skurcze, momentami taką twardość w brzuchu. lekarz powiedział, ze dopóki takie skurcze nie są regularne i długie to jest ok. A ja sama nie wiem czy są regularne czy nie, muszę pomierzyć czas. To takie uczucie, jakby mała się naprężyła, a potem znowu wróciła do "luźnej" pozycji.

No a jutro drugie badanie prenatalne, połówkowe. Czekam z niecierpliwością !!

agga ja ostatnio tez zglosilam sie do lekarza z tym spinaniem i twardnieniem brzucha. Sama tez nie wiem czy to bylo regularnie czy nie. Dostalam magnez i aspargin. Nadal zdarza sie ze brzuch twardnieje ale rzadziej. Polozna powiedziala ze jezeli to sie zdarza rzadziej niz 10 razy na dobe to ok. Najwazniejsze zeby te skurcze nie skrocily szyjki.

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • she Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, z tego co pamiętam to masz super lekarza. Może zadzwoń do niego, żeby się uspokoić? Albo pojedź do szpitala?

Mniej tradycyjnie mówisz? :) :P mój to też lubi :)

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a bierzesz może luteinę dopochwową? Ja mam 2 tabletki zawsze wieczorem zakładać i zawsze rano, jak wstanę z łóżka, coś takiego mi się leje, taka właśnie biała woda. Lekarka powiedziała, że to właśnie ta luteina, która nie do końca się wchłonęła, to wypływa.

• monia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wpieprzyl mi się stan przedrzucawkowy najprawdopodobniej wszystko wiadomo będzie jak odbiorą wyniki moje. Normalnie wykanczam się"......

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu współczuje, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło ;*

w57v9n73toqtjvh3.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_F luteiny nie biorę :/
    Do gina to aż boje się dzwonić, bo jak każe mi do szpitala jechać, to się na zarkętach nie wyrobie... mąż na poligonie, rodzina 120km od nas, a przecież nie przyjmą mnie na oddział z 7letnim dzieckiem. Uzgodniłam z mężem przez telefon, ze jak się powtórzy, to dzwonię do gina bez żadnego ale. Od rana NIC się nie dzieje- dziecinka się wierci, skurczy nadal brak, akcja z tym "czymś" mokrym się nie powtórzyła, więc sama sobie tak myślę, ze może spanikowałam za bardzo? Tym bardziej, ze wczoraj co prawda badał mnie samym USG, ale wszystko było wzorowe i ilość wód i wszytko... Także poczekam spokojnie, może to była zwiększona ilość śluzu przez nadmierną "aktywność" ;) OBY!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa,nie martw sie.Potwierdze Tobie,ze w 100% nic Tobie nie jest.Pamietaj,ze wydzielina z pochwy moze byc wieksza u kobiet w ciazy,a po mocniejszym podnieceniu(a my ciezarowki jestesmy teraz jeszcze bardziej wrazliwe) po kilku godzinach nawet moze cos wyciec-wiem z doswiadczenia i naukowo tez potwierdzone.Spokojnie;)

BellaRosa, Suzy Lee lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja bym nadal stawiała (skoro to nie sperma) na wydzielinę Twoją z pochwy po prostu. Myślę, ze wszystko jest ok!!!:)

Monia, niech oni już Ci zrobią cesarkę bo biedactwo z Ciebie:( Czekasz i czekasz, męczysz się i jeszcze coś po drodze wychodzi:( Trzymam naprawdę mocno kciuki:* Co oni maja zamiar czekać dalej, czy będą wywoływać poród? Mówili cokolwiek?

Dziewczyny, a co do tych skurczy i twardnienia brzucha to czujecie to w całym brzuchu? W sensie cały brzuch robi się twardy i kamieniowaty czy tylko jego części?

• Adka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia będzie dobrze. Trzymamy kciuki za Was.

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ