SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, ja robię co roku. Teraz sprawdziłam że akurat miałam zrobioną w 6 tc.
    Patuska1992 jak będziesz u lekarza na następnej wizycie to poproś, żeby Ci zrobił. To chyba nie ma znaczenia, że jesteś w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży powinno się zrobić cytologię dwa razy, na początku i pod koniec.

• anilorak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 08:58

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moje maleństwo protestuje i nie chce kopać mamy tak jak zawsze. Poruszy sie sporadycznie

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zamartwiam

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjedz batonika i zobacz czy dalej nic, ale nie martwiłabym się, może mało bodźców dziś ma? Może dużo leżysz..

• Izabela Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja, nie zamartwiaj sie, moje dzieciatko tez jest czasem mniej aktywne

lprkcwa1k6b8086c.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja dzieci czasem tak mają ;) Moja też sobie czasem robi przerwy (choć ostatnio rusza się całymi dniami) jednodniowe, ze tylko sporadycznie coś tam poczuję. Na Twoim etapie ciąży z resztą nie czuje się wszystkich ruchów, tylko te mocne, więc spokojnie ;)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest podobnie. też się zamartwiałam ale przeczytałam dokładnie to co napisała BellaRosa.
    A co do dolegliwości ciążowych nadal męczy mnie zgaga, w nocy nie mogę zasnąć :( Za to w ciągu dnia tylko myślę co by tu jeszcze posprzątać, ogarnąć w miarę możliwości oczywiście :)

• Izabela Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, ja tez jestem w jednym sprzataniu, nie wiem czy to juz ten etap? :)

lprkcwa1k6b8086c.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastroj do d...Facet pojechal,zostalam sama z synkiem,czuje sie jakos samotnie,przede mna rozprawa rozwodowa(w koncu po ponad 2 latach!!!),przede mna wstapienie w nowy zwiazek-z balonem wybrac sukienkiem to tragedia i nielada wyzwanie,mase spotkan w urzedach i zalatwiania duzych i malych spraw.Cholera nie wiem jak wytrzymam jeszcze te 3 miesiace do przeprowadzki,nie wiem tez kiedy zobacze moja druga polowke,bo musi pracowac no i przygotowac nowe mieszkanko dla nas.Ciezki okres przede mna.Boje sie tego wszytskiego,stwienia czola sama problemom.Wiem,dam rade-jak zawsze,ale poprostu jestem czlowiekiem i dzis mam dosc.Sory dziewczyny za zale,musialam gdzies pomarudzic:/

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila nie ma w życiu sytuacji, których nie da się przejść. Ja sama tą ciążę mam przekichaną od samego początku... nieszczęście za nieszczęściem, problem za problemem. I... rozumiem Cię, ze czujesz się samotnie :( Mój mąż też wyjechał... co prawda wraca w sobote, ale ja czuję się chwilami wręcz bezradnie :o tu musze leżeć z tą skręconą nogą, przez to córka znów nie chodzi do przedszkola (w domu musimy nadrabiać zaległości w książkach, bo ona w zerówce), jeszcze w srodę jakoś się będę musiała doczołgać do przedszkola, bo konkurs recytatorski ma :/ i czuję się strasznie samotnie bez męża :( Akurat kiedy go potrzebuję to go nie ma :( Jeszcze ma mieć poligon od 10.05-10.06 masakra jakaś :/ Istnieje szansa, ze uda mu się wymigać, ale jak nie? Szlag by to!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka dni, a tu tyle napisane, ze nawet nie mam kiedy tego wszystkiego przeczytac. Przeprowadzilismy sie i bardzo sie ciesze, bo ani jednego dnia wiecej pakowania kartonow i sprzatania starego mieszkania bym nie zniosla.
    Moja polozna mowi, ze jesli sie kobieta przesadnie nie oszczedza w ciazy to potem latwiej jej bedzie urodzic. W mysl tej zasady ja powinnam urodzic za jednym kichnieciem (jak w filmie "jak urodzic i nie zwariowac")...
    Brzuch rosnie, corcia tez. Przyzwyczailam sie do mysli, ze bedzie coreczka i wstyd mi, ze wczesniej plec miala jakiekolwiek znaczenie - najwazniejsze, ze coreczka jest zdrowa. Zreszta z tego co czatalam na forach wielu lekarzy sie myli i gada ze na 100% bedzie corka czy syn a rodzi sie cos innego. Plec nie wazna. Wazne, ze mała jest zdrowa i jej tata juz sobie wyobraza jak beda ogladac bajki o ksiezniczkach i bedzie siedziala przed nim na dywanie i przezywala akcje bajki :)
    Myslalam, ze to moj maz bedzie zawiedziony, a on jest najszczesliwszy na siwecie, bo jedyne czego sie bał to chorob.
    U nas troszke cieplej, ale na wiosne nadal to nie waglada. Juz powoli nie mam w co sie ubierac. Jutro jade po nowe getry, bo w te co mam juz sie nie mieszcze... Zostaly mi jedne spodnie... No i jeszcze jedne, ktore sie zgubily podczas przeprowadzki i nie moge ich znalesc...

• aila Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa w pelni Cie rozumiem,ja tez sama w domu z 4 letnim synkiem.Jutro smiga do przedszkola,a moj facet nawet nie wiem kiedy przyjedzie moze za 2 tygodnie,a moze dopiero za 2 miesiace...-makabra.I ja tu,ze wszystkim sama,to naprawde chwilami dobija.Wiem,ze to wszystko minie,ze to wszystko jest do przeskoczenia.Nie jestem pesymistka,ale dzis poprostu gula w gardle i kamien na sercu...

tb733e5ezrvezdb0.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 miesiące???? oj to współczuje :( Myslałam, ze na krócej wyjechał ;(
    Czas minie... i wszystko ogarniesz, ale najgorsze jest to TERAZ i naprawdę Cię rozumiem

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama widzisz...skad moje zalamanie,skoro sama nie wiem kiedy go zobacze i zdana sama na siebie...,a moja cala rodzina w Polsce...Tak dlugo nie przyjedzie,bo bedzie sie przeprowadzal do naszego nowego mieszkania,no i musi je tez wyremontowac troszke,a oprocz tego praca.To wszystko kosztuje czas i pieniadze.No poprostu oszaleje,pocieszam sie tylko,ze to ostatnie nasze rozlaki.Od lipca w koncu razem,bo na koniec czerwca ja sie przeprowadzam.Bogu tylko dziekuje,ze z ciaza wszystko ok,bo jakbym teraz miala jeszcze z tym jakies problemy to nie wiem kto by sie zajal moim synkiem,bo moj Ex ma to w d.. i jest ojcem tak jak jemu sie podoba.Zycie bywa skomplikowane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2013, 21:11

tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:20

• martek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki:) wracam po weekendowej przerwie- a tu tyyyyyyleeee napisane ,że nadrabiając zaległości śniadaie zdążyłam zjeść:)

Miałam nadzieję,że Monia już rozpakowana... trzymam kciuki za Was, co do tego swędzenia skóry to mnie też ostatnio dopadło- szczególnie swędzą mnie piersi ( konkretnie bordawki) i czasmi brzuszek po bokach.Sumennie smaruję się moim ulubionym Palmersem i pomaga:)

Bello- ja od połwy pierwszego trymestru mam tak zwiększoną ilość wydzieliny z pochwy, że jak rano wstaję ( nawet bez seksu) do łazienki to musze brać od razu beliznę do założenia , bo jak nie to własnie taka biaława ciecz cieknie mi po udach- pytałam lekarza i powiedział że to wynik działania hormonów.

Co do tych rozstań z facetami to faktycznie niefajna sprawa jak się w ciąży jest- pamiętam jak na początku stycznia mój M. wyjechał na turniej i oczywiście wtedy musiały zacząć dziać się różne awaryjne sytacje- od zepsutego kranu w kuchni zaczynając na moim potknięciu pod prysznicem skończywszy....

Moja córcia też ma ostatnie dwa dni takie leniwe- tu smyrnie, tam kopnie, czasami bokie gówkę wystawi, ale żeby do współpracy z matką doszło to za dużo:) wczoraj jak tylko położłam się na lewym boku to od razu biegłam na siku- gdzieś mi Natka po pęcherzu buszowała w tej pozycji.

Co do mojego nastawienia do wyników badań to jest już duuużo lepiej- maksymalnie pozytywnie się programuję, nadal uzupełniam wyprawkę- w piątek upolowałam w komisie z ubrankami dwa dwa śpiworki do spania dla małej ( jedne 0-9 msc, drugi 12-18 msc). Zrobiłam sobie listę co już mamy a co jeszcze będzie potrzebne i powolutku działam:)

Jeśli chodzi o ubytki w garderobie, to zauważyłam, że brzuszek już moooocno mi wystaje i zimowa kutrka zaczyna być obcisła, więc liczę na rychłe przyjście wiosennej aury bo już czeka śliczny wiosenny płaszczyk ciążowy... w spodnie " z golfem" kupione na początku ciąży nadal się elegancko mieszczę, ale legginsy musiałam już wymienić na większe . Dostałam też kilka bluzek od kuzynki, więc nie jest źle:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 06:20

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aila w jednym podobne jesteśmy- daleko od rodziny :/ kilometrowo masz co prawda znacznie dalej- ja tylko 120km, ale powiem Ci, że sama odległość znaczenia nie ma, bo nawet ta moja często pokonywana nie jest :/ I też się czuję bez rodziny źle :( Tym bardziej, ze my wszyscy bardzo zżyci jesteśmy. Jeszcze teraz po śmierci mamy rodziny mi brakuje 100 razy bardziej, bo mam wrażenie, że znów w święta widziałam kogoś ostatni raz... oj do dupy to wszystko!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle dziś o 11 przychodzi do mnie położna środowiskowa -.- Jeszcze tego mi brakowało...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ