X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no tak, masz rację co innego rozmowa z położną przy cesarce a co innego przy porodzie naturalnym - no i jeszcze z Twoją biedną nogą:(

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja wam ZAZDROSZCZE tych ruchow dzidzi i kopania <3
    I juz znacie plec dzidzi :P

A ja dalej musze czekac ;( juz bym tez chciala czuc mojego robaczka :P

Bella ty sie oszczedzaj z ta noga,szkoda twojego zdrowka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 14:41

BellaRosa lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien juz niedlugo powinnas zaczac cos czuc chodziaz to roznie..ja w 17tyg czulam tylko przelewki ale juz wiedzialam ze to synus plywa <3 teraz sie super rozkreca ale ma humorki i leniuszka czasem to po mamusi :-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie czesto w brzuchu bulgocze i sie jedzenie przewala takze pewnie na poczatek pomyle te ruchy z "praca"zloadka ;) :D

No ale mam nadzieje ze za miesiac beda juz bardziej wyczuwalne ;) <3

• anilorak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:00

vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien myślę, że kwestia 2 tyg i już będziesz czuła maluszka :) to jest super uczucie :) A jak tam u was dziewczynki z kilogramami bo ja się trochę wystraszyłam jak zobaczyłam, że już 6 kg na plusie.

vivien lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny jak ja wam ZAZDROSZCZE tych ruchow dzidzi i kopania <3

Vivien, ja też tak mówiłam, a teraz powiem Ci, że mam już tak żebra skopane i co chwilę obrywam po pęcherzu, że nieraz już bym wolała odstąpić komuś te ruchy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 17:48

vivien lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    vivien myślę, że kwestia 2 tyg i już będziesz czuła maluszka :) to jest super uczucie :) A jak tam u was dziewczynki z kilogramami bo ja się trochę wystraszyłam jak zobaczyłam, że już 6 kg na plusie.

Patuska ja+7 :-)

Patuska1992 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak,Patuska macie napewno racje ale ten czas sie tak dluzy bo jesten BARDZO ciekawa jakie to uczucie :D
    Napewno sie porycze jak piczuje perwsze ruchy ;)

M_f umowa stoi jak chcesz to przeslij mi kopniaki biore je z checia na klate ;) :D

Ja jestem na poczatku takze po 20tygodniu napewno bedzie o wiele wiecej na wadze ;) na dzien dzisiejszy 1,5kg

m_f, pasia27 lubią tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ostatnio wiecej przytylo, ale tez brzuch zaczal mocniej odstawac. Na szczescie tylko brzuch urosl. No i cycki ;) Poki co 5kg na plusie. Troche mnie martwi, ze jak w takim tepie bede tyc jak teraz (2kg miesiecznie) to za te 4 miesiace bedzie 13 na plusie o ile nie wiecej. Mialam nadzieje, ze na koniec bedzie tak 12kg na plusie - tyle conajmniej powinny przytyc osoby z niedowaga zdaniem ksiazki, ktora czytalam. Kolezanka pociesza mnie, ze ona w 8 miesiacu przestala calkowicie przybierac na wadze.

Vivien, ja tak samo sie doczekac nie moglam, a teraz mam wrazenie, ze jakies hiperaktywne dziecko nosze w brzuchu... Kilka razy dziennie takie gimnastiki tam odchodza, ze szok. No i kopniaki w pecherz i jajnik coraz mocniejsze sa...

• Anka-Skakanka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny, byłam dzis na swoim pierwyszm usg w 12 tyg ciązy. Niestety jestem załamana bo wyszła bardzo zła przyziernosc karkowa.
    Norma jest do 2,5 mm, a ja mam 6 mm.

Lekarz skierował mnie na badania genetyczne, które robi sie w 15 tyg ciązy a na wynik czeka 3 tyg- na moje stwierdzenie ze to strasznie długo wspomniał o możliwosci wykonania biopsji kosmówki z wynikiem po 3 dniach. Tak szybki wynik bo badanie w prywatnej klinicei bardzo drogie- 1900 zł.

Zdecydowalismy się natychmiast i prosto z usg pojechalismy na biopsje. W piatek mam wyniki, ale lekarka robiac podczas biopsji usg nie daje nam szans na zdrowe dziecko. U niej przyziernosc wyszła az 8mm.

Mam juz dziecko, zdrowego cudownego 6 letniego synka, w rodzinie nie ma zadnych wad....nie wiem dlaczego nas to spotkało.

Moze słyszałyscie o jakis przypadkach takiej przyziernosci gdzy dziecko okazywało sie byc zdrowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciaży ruchy poczułam koło 16 tc, ale miała młozysko na tylnej scianie, teraz kosmowka tworzy się na przedniej i to może sprawić, że dziecko poczuję później. Więc te co maja łożysko z przodu moga nieco dłużej czekać...
    Co do wagi - ja już przytyłam 4 kg... ale przed ciążą strasznei schudłam, normalnie ważę koło 60, a wtedy ważyłam 57 równe. Wiec jakby nadrobiłam...

Anka-Skakanka - nie wiem co powiedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 21:34

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ja pierwsze ruchy czułam tak choćby ktoś piórkiem od środka mnie łaskotał ale z dnia na dzień mocniej to czuje, najczęściej gdy zjem coś słodkiego. Szkoda, że jak idę na usg i zjem coś słodkiego to nie chce się ruszać uparciuch :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, bardzo nieśmiało się do was dopisuję. Jestem na samym początku 4-5 tydzień jeszcze bez USG i jeszcze nie wiem czy już mogę uwierzyć swojemu szczęściu? Jakos objawów tak niewiele a beta tez nie jest mega wysoka.

pasia27, Suzy Lee, BellaRosa lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka-Skakanka, moja znajoma w drugiej ciąży miała przypadek "złej" przezierności karkowej, natomiast z tego co wiem jakieś dodatkowe badania wyszły potem "na pograniczu normy". Natomiast maluch ma teraz prawie 3 latka jest dużym i zdrowym chłopcem. Było tu na forum już tyle przeróżnych smutnych historii, które jednak kończyły się dobrze..... Trzymam kciuki mimo wszystko!!!

Dziewczynki u mnie na plusie 3,5 kg. Ruchy czułam wcześnie bo już w 15 tygodniu ciąży, jako takie pukanie od środka, natomiast trochę czasu minęło zanim zorientowałam się, że to to. tak jak powiedział mi lekarz - z ruchami nie jest tak, jak pokazują w amerykańskich filmach, że żona gotuje mężowi obiad nagle od środka powala ją pierwszy kopniak dziecka i jest wielkie święto, bo maleństwo pierwszy raz kopnęło;) generalnie trochę czasu mija zanim zorientujemy się, ze to maluch się rusza. Ja natomiast bardzo dobrze zapamiętałam chwilę jak po raz pierwszy mąż poczuł ruchy i jak po raz pierwszy zobaczyliśmy te ruchy:))

Rika, pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:20

• Adka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka-Skakanka trudno coś napisać. Ale tak jak piszę agga84aa "Było tu na forum już tyle przeróżnych smutnych historii, które jednak kończyły się dobrze....." więc nie poddawaj się i spokojnie poczekajcie na wyniki.
    Rika nie martw się u nas też w pierwszych miesiącach atmosfera była napięta. Ja ciągle zmęczona, bywało, że M. przychodził z pracy i musiał coś do jedzenia zrobić. Później tato przynosił obiady ja jadłam i szłam spać. Nie miałam siły sprzątać, rozmawiać, płakałam bez powodu. Teraz jest już dużo lepiej :)

Rika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:21

• Adka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika rozumiem Cię doskonale. Masz rację, dla nich burza naszych hormonów to jakieś dziwactwo ;) Inaczej jest jak lekarz powie, że trzeba się oszczędzać bo np. tak jak ja mam nisko usadowione łożysko. Czasami sama mam wyrzuty sumienia bo nie za wiele mogę w domu zrobić sama. Jestem na zwolnieniu już od miesiąca. Ale nie mogę dźwigać, schylać się, sięgać wysoko. Nawet wyciąganie czy wkładanie naczyń do zmywarki nie zawsze jest łatwe i mój M. nie pozwala mi tego robić. Generalnie prawie wszystkie obowiązki spadły na niego. Ale powiem Ci, że teraz dużo spokojniej do tego podchodzi :)

• vivien Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej mimo tego ze napewno nie raz dostane kopniaka po zebrach,pecherzu czy zoladku i tak sie juz nie moge doczejac ;)

Anka-Skakanka moim zdaniem podjeliscie sluszna decyzje zbadaniami mi tez by byla kasa w tej chwili obojetna choc nie bylo by napewno latwo od tak o 2 kola wydac.Ale bedziecie mieli mniej nerwow i czekania.Jak by nie patrzec w piatek juz sie sytuacja troche wyjasni.
    Glowa do gory,dziewczyny chyba dwie jak sie nie myle mialy wykryte torbile u dzidzi i tez sie babl a po porodzie okazalo sie ze dziecuatka sa zdrowe i torbiele sie wchlonely.U ciebie tez musi byc dobrze!!

Suzy Lee,Patuska wczesnie wyczulyscie ruchy dzidzi,ja to ciemna masa pewnie pomyke to z praca zoladka :D

Michaela GRATULACJE!!!

Rika ja nadal walcze z sennoscia i zmeczeniem no i z wahaniami humorow tezMimo tego szkoda mi mojego meza ze tyle musi mnie znoscic :( mam nadzieje ze niedlugo bedzie lepiej ;)

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ