przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak ja wam ZAZDROSZCZE tych ruchow dzidzi i kopania
I juz znacie plec dzidzi
A ja dalej musze czekac ;( juz bym tez chciala czuc mojego robaczka
Bella ty sie oszczedzaj z ta noga,szkoda twojego zdrowkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 14:41
BellaRosa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvivien wrote:Dziewczyny jak ja wam ZAZDROSZCZE tych ruchow dzidzi i kopania
Vivien, ja też tak mówiłam, a teraz powiem Ci, że mam już tak żebra skopane i co chwilę obrywam po pęcherzu, że nieraz już bym wolała odstąpić komuś te ruchyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 17:48
vivien lubi tę wiadomość
-
Patuska1992 wrote:vivien myślę, że kwestia 2 tyg i już będziesz czuła maluszka to jest super uczucie A jak tam u was dziewczynki z kilogramami bo ja się trochę wystraszyłam jak zobaczyłam, że już 6 kg na plusie.
Patuska ja+7Patuska1992 lubi tę wiadomość
-
Anilorak,Patuska macie napewno racje ale ten czas sie tak dluzy bo jesten BARDZO ciekawa jakie to uczucie
Napewno sie porycze jak piczuje perwsze ruchy
M_f umowa stoi jak chcesz to przeslij mi kopniaki biore je z checia na klate
Ja jestem na poczatku takze po 20tygodniu napewno bedzie o wiele wiecej na wadze na dzien dzisiejszy 1,5kgm_f, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Mi sie ostatnio wiecej przytylo, ale tez brzuch zaczal mocniej odstawac. Na szczescie tylko brzuch urosl. No i cycki Poki co 5kg na plusie. Troche mnie martwi, ze jak w takim tepie bede tyc jak teraz (2kg miesiecznie) to za te 4 miesiace bedzie 13 na plusie o ile nie wiecej. Mialam nadzieje, ze na koniec bedzie tak 12kg na plusie - tyle conajmniej powinny przytyc osoby z niedowaga zdaniem ksiazki, ktora czytalam. Kolezanka pociesza mnie, ze ona w 8 miesiacu przestala calkowicie przybierac na wadze.
Vivien, ja tak samo sie doczekac nie moglam, a teraz mam wrazenie, ze jakies hiperaktywne dziecko nosze w brzuchu... Kilka razy dziennie takie gimnastiki tam odchodza, ze szok. No i kopniaki w pecherz i jajnik coraz mocniejsze sa... -
witajcie dziewczyny, byłam dzis na swoim pierwyszm usg w 12 tyg ciązy. Niestety jestem załamana bo wyszła bardzo zła przyziernosc karkowa.
Norma jest do 2,5 mm, a ja mam 6 mm.
Lekarz skierował mnie na badania genetyczne, które robi sie w 15 tyg ciązy a na wynik czeka 3 tyg- na moje stwierdzenie ze to strasznie długo wspomniał o możliwosci wykonania biopsji kosmówki z wynikiem po 3 dniach. Tak szybki wynik bo badanie w prywatnej klinicei bardzo drogie- 1900 zł.
Zdecydowalismy się natychmiast i prosto z usg pojechalismy na biopsje. W piatek mam wyniki, ale lekarka robiac podczas biopsji usg nie daje nam szans na zdrowe dziecko. U niej przyziernosc wyszła az 8mm.
Mam juz dziecko, zdrowego cudownego 6 letniego synka, w rodzinie nie ma zadnych wad....nie wiem dlaczego nas to spotkało.
Moze słyszałyscie o jakis przypadkach takiej przyziernosci gdzy dziecko okazywało sie byc zdrowe? -
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciaży ruchy poczułam koło 16 tc, ale miała młozysko na tylnej scianie, teraz kosmowka tworzy się na przedniej i to może sprawić, że dziecko poczuję później. Więc te co maja łożysko z przodu moga nieco dłużej czekać...
Co do wagi - ja już przytyłam 4 kg... ale przed ciążą strasznei schudłam, normalnie ważę koło 60, a wtedy ważyłam 57 równe. Wiec jakby nadrobiłam...
Anka-Skakanka - nie wiem co powiedzieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 21:34
-
Cześć dziewczyny, bardzo nieśmiało się do was dopisuję. Jestem na samym początku 4-5 tydzień jeszcze bez USG i jeszcze nie wiem czy już mogę uwierzyć swojemu szczęściu? Jakos objawów tak niewiele a beta tez nie jest mega wysoka.
pasia27, Suzy Lee, BellaRosa lubią tę wiadomość
-
Anka-Skakanka, moja znajoma w drugiej ciąży miała przypadek "złej" przezierności karkowej, natomiast z tego co wiem jakieś dodatkowe badania wyszły potem "na pograniczu normy". Natomiast maluch ma teraz prawie 3 latka jest dużym i zdrowym chłopcem. Było tu na forum już tyle przeróżnych smutnych historii, które jednak kończyły się dobrze..... Trzymam kciuki mimo wszystko!!!
Dziewczynki u mnie na plusie 3,5 kg. Ruchy czułam wcześnie bo już w 15 tygodniu ciąży, jako takie pukanie od środka, natomiast trochę czasu minęło zanim zorientowałam się, że to to. tak jak powiedział mi lekarz - z ruchami nie jest tak, jak pokazują w amerykańskich filmach, że żona gotuje mężowi obiad nagle od środka powala ją pierwszy kopniak dziecka i jest wielkie święto, bo maleństwo pierwszy raz kopnęło;) generalnie trochę czasu mija zanim zorientujemy się, ze to maluch się rusza. Ja natomiast bardzo dobrze zapamiętałam chwilę jak po raz pierwszy mąż poczuł ruchy i jak po raz pierwszy zobaczyliśmy te ruchy:))Rika, pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka-Skakanka trudno coś napisać. Ale tak jak piszę agga84aa "Było tu na forum już tyle przeróżnych smutnych historii, które jednak kończyły się dobrze....." więc nie poddawaj się i spokojnie poczekajcie na wyniki.
Rika nie martw się u nas też w pierwszych miesiącach atmosfera była napięta. Ja ciągle zmęczona, bywało, że M. przychodził z pracy i musiał coś do jedzenia zrobić. Później tato przynosił obiady ja jadłam i szłam spać. Nie miałam siły sprzątać, rozmawiać, płakałam bez powodu. Teraz jest już dużo lepiejRika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rika rozumiem Cię doskonale. Masz rację, dla nich burza naszych hormonów to jakieś dziwactwo Inaczej jest jak lekarz powie, że trzeba się oszczędzać bo np. tak jak ja mam nisko usadowione łożysko. Czasami sama mam wyrzuty sumienia bo nie za wiele mogę w domu zrobić sama. Jestem na zwolnieniu już od miesiąca. Ale nie mogę dźwigać, schylać się, sięgać wysoko. Nawet wyciąganie czy wkładanie naczyń do zmywarki nie zawsze jest łatwe i mój M. nie pozwala mi tego robić. Generalnie prawie wszystkie obowiązki spadły na niego. Ale powiem Ci, że teraz dużo spokojniej do tego podchodzi
-
DzejKej mimo tego ze napewno nie raz dostane kopniaka po zebrach,pecherzu czy zoladku i tak sie juz nie moge doczejac
Anka-Skakanka moim zdaniem podjeliscie sluszna decyzje zbadaniami mi tez by byla kasa w tej chwili obojetna choc nie bylo by napewno latwo od tak o 2 kola wydac.Ale bedziecie mieli mniej nerwow i czekania.Jak by nie patrzec w piatek juz sie sytuacja troche wyjasni.
Glowa do gory,dziewczyny chyba dwie jak sie nie myle mialy wykryte torbile u dzidzi i tez sie babl a po porodzie okazalo sie ze dziecuatka sa zdrowe i torbiele sie wchlonely.U ciebie tez musi byc dobrze!!
Suzy Lee,Patuska wczesnie wyczulyscie ruchy dzidzi,ja to ciemna masa pewnie pomyke to z praca zoladka
Michaela GRATULACJE!!!
Rika ja nadal walcze z sennoscia i zmeczeniem no i z wahaniami humorow tezMimo tego szkoda mi mojego meza ze tyle musi mnie znoscic mam nadzieje ze niedlugo bedzie lepiej