X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka-Skakanka wrote:
    AniaBania wrote:
    Kochane ciezarowki!
    Pasia27: tez jestem ciekawa o te wycieki, ja w 27 tc ich nie mam, natomiast brodawki zaczely mi ciemniec, no i urosly mi do rozamiaru F (cale piersi, a nie tylko brodawki oczywiscie)

Moja waga nie wzrosla drastycznie..teraz jestem jakies 3...max 4kg na plusie, no ale ja do najdrobniejszych nie naleze. jestem raczej "duza" (i wysoka) dziewczynka. Mysle, ze te drobniejsze i nizsze przybieraja stosunkowo wiecej..ale podobno najwiecej przybiera sie na koncu, wiec wszystko sie moze u mnie zdarzyc..

Anka-skakanka: Ja tez mialam punkcje kosmowki (ze wzgledu na wiek) i na wyniki musislam czekac nieco ponad2 tygodnie...Co ta za technologie stosuja u Was, ze wyniki so po trzech dniach? z tego co wiem to w laboratorium musza te komorki hodowac przez kilkanascie dni zanim je zbadaja...

Aniu, jakbym robiła w szpitalu na nfz musiałabym czekac 2-3 tyg na wynik. Zdecydowałam sie zrobic prywatnie (koszt 1900 zł) i wynik jest po 3 dniach. W amniopunkcji sie hoduje -dlatego dłuzej trwa, w biopsji trofoblastu nie. Nawet teraz sprawdzałam w necie.

Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko wyszło dobrze. Głowa do góry i myśl pozytywnie.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos atmosfery w domu... u nas obserwuję, że przy drugiej ciąży relacje sa duzo spokojniejsze niz przy pierwszej, gdzie tak jak piszecie kłócilismy się bo moje hormony itp. itd. Teraz mam może cierpliwość krótszą i czasem wybuchnę, ale wszystko jest gaszone w mgnieniu oka. może to staż, kwestia wprawy, większa dojrzałość do tematu nas obojga, że umiemy jakoś to opanowac? Nie wiem czy inne wieloródki tez mają taką obserwację jak ja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:21

pasia27 lubi tę wiadomość

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika: u mnie tak samo: wieczorem dyskoteka i jak zmieniam pozycje, to maly tez.

Suzy Lee: ja mysle, ze po prostu lepiej sie kontrolujesz ze wzgledu na starsze dziecko..no i oczywiscie, tak jak wspomnialas, wiekszy staz :)

Rika lubi tę wiadomość

0ylvqca.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tez z wieczorka tance w brzuszku :-) i teraz tez jak leze sobie na lewym boku to maly juz bulgota.he.pewnie sniadanka sie chce a mnie tak sie nie chce jeszcze wstac..

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu rano uslyszalam co ja w nocy robilam ze na pizamce wyciek.haha.pewnie gniotlam sie i polecialo z cycorka haha :-)

Rika lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika ale masz fajnie ze juz czujesz <3
    To twoja pierwsza ciaza? Ja nie wiem nawet czego mam wyczekiwac :(

Jutro kolejna wizyta u lekarza,nie wiem czemu ale strasznie sie boje...maluje sobie czarny scenariusz... weszlam wlasnie w 16 tydzien.... i czarne mysli z przeszlosci mnie ogarniaja :(

Rika lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:01

vivien lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien - u Ciebie to już 17 tc :) bądź dobrej myśli :)

vivien lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,Anilorak jestescie kochane :*
    Dziekuje wam za wsparcie :D staram sie myslec pozytywne ale sa dni co troche gorzej mi to wychodzi :( dzis pogoda tez nie dopisuje bo leje caly czas takze pogoda pod koldre.

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien,bedzie dobrze!!!Odganiaj zle mysli,jak natretne muchy;)i czekamy na pozytywne relacje z badania:)

vivien lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez się ruchów nie mogłam doczekać :) i poczułam pierwsze równo na początku 20 tygodnia;) wieczorem czy w nocy jak na siusiu wstaje ;) to mały wierci się :) dziś w nocy chyba czkawki dostał :) bo poczułam regularne pukanie jak by czkawka;) nie wiem tylko kiedy się skończyło bo zasnęłam ;p
    a co do piersi czy wasze też są takie wrażliwe? fakt zmieniły kolor ''otoczki'' na ciemniejszy ale są mega wrażliwe - za bardzo nie lubie miedy M mi ich dotyka itd bo na nerwy mi to działa ;p

Rika, pasia27, vivien lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:21

vivien lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie vivien nie stresuj sie i ciesz sie tym ze znowu zobaczysz swojego maluszka pod sercem :-)
    ja jeszcze musze poczekac 2tyg ale i tak czas ostatnio szybko leci..jak pisalam kiedys od wizyty do wizyty..hehe
    a co do piersi to tez masakra chociaz rano nie sa takie bolace jak na koniec dnia.dostalam od sasiadki masc MaltaN(do pielegnacji brodawek sutkowych w okresie ciazy i karmienia piersia)ale jeszcze nie stosowalam i nic nie moge o niej powiedziec..

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze wam powiedzieć, że moja mała już konkretnie kopie, aż czasami zaboli:) ale to przyjemny ból;) najbardziej wieczorem i rano jak się obudzę. W nocy jak się przebudzę to Zosia też daje znać, że nie śpi:) co do wycieków z piersi to ja na razie nic takiego nie mam.
    Vivien ja też zawsze stresuje się przed każdą wizytą, ale na szczęscie wszystko jest dobrze i u Ciebie na pewno też tak będzie!!!

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na warsztatach dostałam kartę laboratorium ALAB. Karta ważna jest do końca roku i ma 10% rabatu. Ja nie będę z niej korzystać z tego względu, że muszę spory kawałek dojechać do nich. Jak któraś z Was by chciała kartę to chętnie oddam :)

• martek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko- Skakanko, soliradyzuję sie z Tobą w napieciu w oczekiwaniu na wyniki, wiem jak to jest strasznie gdy na usg wychodzi coś nie tak i jak ciężko jest na wet o tym mówić. Ściskam Cię więc kochana i czekam na wieści o wynikiach- lekarze też się mylą i w tym tkwi nasza nadzieja.
    Co do wycieków z piersi- to ja dzis zaczęłam 26 tydzień i ani razu mi się nic takiego nie zdarzyło...swędzą mnie brodawki, czubki mam takie chropowate jakby lekko popękane ale nic nie leci.. a biust generalnie podrósło jeden rozmiar z 75E do 80 F.... ja mam na wadze 6 kg na plus ale jakoś się tym nie przejmuję, zgubię perzy małej. Ale powiem wam, że dziś miałam pierwszy sen dotyczący porodu i karmienia dziecka. Sniło mi się że zaczęłam rodzic w trakcie swojego ślubu i zrobili mi cesarkę, a potem przystawiłam mała do lewej piersi i gdy zaczęła ssać, to sutek " otworzył się " jak mała ośmiorniczka albo ukwiał i złapał małą za policzki i ona tak jadła. Z drugiej strony ten mechanizm otwierajcy sutek nie zadziałał i strasznie się męczyłysmy żeby coś pociekło...Masakra takie sny dziwne...

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, dokładnie jak dziewczyny piszą, to już 17 tydzień ciąży i absolutnie nie przyjmuj do wiadomości, że coś pójdzie nie tak. Tamta sytuacja była okropnie przykra, ale to już przeszłość i teraz będzie wszystko w porządku:)

Co do pępka to też mam w środku jakieś brązowe kawałki i niestety "dziura pępkowa" jest coraz płytsza, więc pewnie niebawem wyjdzie mi pępek na zewnątrz:(

Co do piersi to na początku ciąży bolały mnie bardzo mocno, potem wcale, a teraz znowu bolą.

Heheh Martek, śmieszny sen:) Ale to prawda co piszą - w ciąży sny są naprawdę dziwne i bardzo wyraziste, przynajmniej ja mam tak, że zazwyczaj sny dokładnie ze szczegółami mogę opowiedzieć po przebudzeniu.

vivien lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek: to nie sen to KOSZMAR!!! Ale musze Ci powiedziec, ze cos chyba bylow powietrzu, bo ja tez cala noc snilam takie nieziemskie sny

Vivien: niestety tak to juz jest w ciazy, ze czlowiek sie caly czas stresuje i zamartwia..i zyje od badania do badania. Na szczescie w 99% konczy sie na nerwach i wszystko jest w porzadku. Takze spokojnie! U twojej dzidzi wszystko jest OK

vivien lubi tę wiadomość

0ylvqca.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia__u wrote:
    Dziewczyny musze wam powiedzieć, że moja mała już konkretnie kopie, aż czasami zaboli:) ale to przyjemny ból;) najbardziej wieczorem i rano jak się obudzę. W nocy jak się przebudzę to Zosia też daje znać, że nie śpi:) co do wycieków z piersi to ja na razie nic takiego nie mam.
    Vivien ja też zawsze stresuje się przed każdą wizytą, ale na szczęscie wszystko jest dobrze i u Ciebie na pewno też tak będzie!!!

ASIU TO swietnie.no moj synek wlasnie tez wieczorami i wczenie rano daje sie najbardziej we znaki.w dzien zalezy jaki ma humor..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ