przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
martek ja ostatnio dostalam butelki w prezencie od kuzynki i doslownie caaaaaaaaaaala noc mi sie snilo ze karmilam malego i jeszcze inne dzieci.hehe.wszedzie bylo mleko z piersi po szawkach w lodowce.no szok.ale pamietam ze sie obudzilam i bylam bardzo szczesliwa po tej nocy hehehe
-
Dziekuje wam jeszcze raz za wsparcie!!! :* Kochane jestescie!!
Staram sie nie myslec o zlym ale czasami nachodza mnie takie glupie mysli..
A co do snow to kurcze chyba cos w powietrzu wisi...
Ja dwa dni temu snilam ze bylam u lakarza i co najlepsze nie u mojego tylko bylo jakies zastepstwo.Kobieta stwierdzila ze jest za malo wod polodowych i trzeba dotrzyknac... i widzialam jak wbijala mi strzykawe z jakims plynem w brzuch i na USG bylo widac igle kolo dzidziusia
A na koniec snu jak dotarlismy po badaniu do domu bylam zla na siebie ze nawet o plec dziecka sie nie zapytalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2013, 15:57
-
hmmmm,vivien - ja taką sytuację z igłami w brzuchy gmerającymi wokół mojego dziecka przeżyłam realnie- raz na sekundę w trakcie amniopounkcji otworzyłam oczy i spojrzałam na ekran telewizora, który wisiał na ścianie i gorzko tego pożałowałam....
coż ja właśnie zastanawiam się jaki laktator sobie kupić( co by sytuacja z mojego snu o karmieniu się nie sprawdziła:) co polecają mamy z doświadczeniem???
-
Dziewczyny jestem TAKA zla na siebie ze szkoda gadac!!
Przygotowywalam dzis wieczorem na jutro ksiazeczke ciazowa i patrze a tu termin na 11.04 a nie na 12.04 ;( ;( ;( ;( ;( ;( kurcze az mi sie cisnienie podnioslo!!
Kurcze dzis moglam wiedziec czy z dzidzia wszystko ok
Najlepsze jest to ze pamietalam ze na 12:00 godzine mialam ale czemu sobie wbilam do gliwy ze dwunastego??
A teraz kicha bo jak sie nie myle doktorek wybywa na urlop na 3 tyg ;( porazka
Ale spotkala mnie chyba nagroda....zebym sie nie martwila....
Lezalam na prawym boku i mialam z przyzwyczajenia reke polozona na golym brzuchu na lewym boku... i kilka razy coscik sie poruszylo... tak mi sie wydawalo
Zaraz meza zawolalam ze chyba dzidzie czuje i mowie do niego ze czuje tu ruchy i pokazuje mu palcem,zaraz wzielismy sprzecior do mierzenia bicia serduszka i dzidzia byla dokladnie tam gdzie ja czulamaila, Rika lubią tę wiadomość
-
vivien- super że wyczułaś małą:)ja wyczuwam swoją gwiazdkę już prawie od 8 tygodni i wcale mi się nie nudzi jej pukanie od środka. A teraz zaczyna reagować na stukanie i smyranie po skórze brzucha więc czasami bawimy się- ale to też musi mieć dobry i aktywny dzień
-
Vivien-gratuluje ruchow i az Ci zazdroszcze:)Ja czekam,jeszcze czekam z niecierpliwoscia...Co do lekarza,zadzwon jutro z rana,moze jednak uda sie cosik zrobic.Bynajmniej trzymam kciuki.
-
nick nieaktualny
-
Vivien i ja gratuluję poczucia ruchów:) To przepiękne uczucie!!!! Vivien ja też bym poszła na tą jedną "zapomnianą" wizyte do innego lekarza.
Co do snów, to moim najgorszym dotychczas był taki, ze urodziłam małą (jak nawet nie znałam faktycznie jeszcze płci - jak widać sen się sprawdził co do płci) już w 6 miesiącu ciąży.... A tak ogólnie to często mam sny.... erotyczne, na serio:) -
Cześć mam do was pytanie, czy któraś z was miała ciąze bezobjawową? Ja na poczatku miałam boleące i powiększone piersi. To się skończyło i teraz nic. Trochę sie martwie że to może być pusty pecherzyk, bo 2 tyg temu jeszcze nic na usg nie było widać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki
Smutasku ja całą pierwszą ciążę miałam bezobjawową ;P Pierwszy trymestr- jedyny objaw trochę piersi bolały, ale jak przed okresem. I tyle! Zero mdłości, zachcianek, wrażliwości na zapachy NIC! Jakbym w ciąży nie była O Jezusicku jak ja za tym tęsknię!!! Teraz to masakra... przez dwa trymestry rzygałam jak kot Normalnie oscara powinni mi dać za tak profesjonalne odgrywanie roli Króla Lwa każdego dnia nad kibelkiem Także nei martw się!
Co do ruchów... wczoraj byłam z córą na konkursie recytatorskim (się od razu pochwalę moją zdolniachą ;P Wyróżnienie dostała ;P) i w przerwie dzieciarnia tak głośno była, ze hej Luśka dostała normalnie jakiegoś szaleju ;P Aż sąsiadce oczy z orbit wyszły i mówi: Boże co Ty masz w tym brzuchu? Jestem gruba, więc u mnie ruchy widac mniej niż u szczupłej mamy, ale kurcze pieczone wczoraj mała przeszła samą siebie a brzuch wyglkądal jakby miał z niego się wykluć obcy Do wieczora się uspokoić nie mogla Ale fajne to było ;P
pasia27, Rika, anilorak, martek lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:Dziewczyny jestem TAKA zla na siebie ze szkoda gadac!!
Przygotowywalam dzis wieczorem na jutro ksiazeczke ciazowa i patrze a tu termin na 11.04 a nie na 12.04 ;( ;( ;( ;( ;( ;( kurcze az mi sie cisnienie podnioslo!!
Kurcze dzis moglam wiedziec czy z dzidzia wszystko ok
Najlepsze jest to ze pamietalam ze na 12:00 godzine mialam ale czemu sobie wbilam do gliwy ze dwunastego??
A teraz kicha bo jak sie nie myle doktorek wybywa na urlop na 3 tyg ;( porazka
Ale spotkala mnie chyba nagroda....zebym sie nie martwila....
Lezalam na prawym boku i mialam z przyzwyczajenia reke polozona na golym brzuchu na lewym boku... i kilka razy coscik sie poruszylo... tak mi sie wydawalo
Zaraz meza zawolalam ze chyba dzidzie czuje i mowie do niego ze czuje tu ruchy i pokazuje mu palcem,zaraz wzielismy sprzecior do mierzenia bicia serduszka i dzidzia byla dokladnie tam gdzie ja czulam
vivien ale pech..tez tak ostatnio mialam ze zadzwonilam w dzien wizyty zapytac sie na ktora mam godz bo zgubilam karteczke a pani w rejestracji ze sie nie zapisywalam...eh dziwne bo zapisywalam sie na kolposkopie i na wizyte a tu buuum.nie wiem jak to sie staloo ale na szczescie udalo jej sie mnnie wcisnac bo jednak lepiej isc co te 3-4tyg z wynikami i ogladnac maluszka