X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek ja ostatnio dostalam butelki w prezencie od kuzynki i doslownie caaaaaaaaaaala noc mi sie snilo ze karmilam malego i jeszcze inne dzieci.hehe.wszedzie bylo mleko z piersi po szawkach w lodowce.no szok.ale pamietam ze sie obudzilam i bylam bardzo szczesliwa po tej nocy hehehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam jeszcze raz za wsparcie!!! :* Kochane jestescie!!
    Staram sie nie myslec o zlym ale czasami nachodza mnie takie glupie mysli..

A co do snow to kurcze chyba cos w powietrzu wisi...
    Ja dwa dni temu snilam ze bylam u lakarza i co najlepsze nie u mojego tylko bylo jakies zastepstwo.Kobieta stwierdzila ze jest za malo wod polodowych i trzeba dotrzyknac... :O i widzialam jak wbijala mi strzykawe z jakims plynem w brzuch i na USG bylo widac igle kolo dzidziusia :O
    A na koniec snu jak dotarlismy po badaniu do domu bylam zla na siebie ze nawet o plec dziecka sie nie zapytalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2013, 15:57

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien masz rację z tymi snami ja zauważyłam, że w ciąży często miewam koszmary i często się budzę czy wszystko jest w porządku. Ale musimy być dobrej myśli i nasze maluchy mają się dobrze u nas w brzuszkach :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:01

• martek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm,vivien - ja taką sytuację z igłami w brzuchy gmerającymi wokół mojego dziecka przeżyłam realnie- raz na sekundę w trakcie amniopounkcji otworzyłam oczy i spojrzałam na ekran telewizora, który wisiał na ścianie i gorzko tego pożałowałam....

coż ja właśnie zastanawiam się jaki laktator sobie kupić( co by sytuacja z mojego snu o karmieniu się nie sprawdziła:) co polecają mamy z doświadczeniem???

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem TAKA zla na siebie ze szkoda gadac!!
    Przygotowywalam dzis wieczorem na jutro ksiazeczke ciazowa i patrze a tu termin na 11.04 a nie na 12.04 ;( ;( ;( ;( ;( ;( kurcze az mi sie cisnienie podnioslo!!
    Kurcze dzis moglam wiedziec czy z dzidzia wszystko ok :(
    Najlepsze jest to ze pamietalam ze na 12:00 godzine mialam ale czemu sobie wbilam do gliwy ze dwunastego??
    A teraz kicha bo jak sie nie myle doktorek wybywa na urlop na 3 tyg ;( porazka

Ale spotkala mnie chyba nagroda....zebym sie nie martwila....
    Lezalam na prawym boku i mialam z przyzwyczajenia reke polozona na golym brzuchu na lewym boku... i kilka razy coscik sie poruszylo... tak mi sie wydawalo :D
    Zaraz meza zawolalam ze chyba dzidzie czuje i mowie do niego ze czuje tu ruchy i pokazuje mu palcem,zaraz wzielismy sprzecior do mierzenia bicia serduszka i dzidzia byla dokladnie tam gdzie ja czulam :O

aila, Rika lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien- super że wyczułaś małą:)ja wyczuwam swoją gwiazdkę już prawie od 8 tygodni i wcale mi się nie nudzi jej pukanie od środka. A teraz zaczyna reagować na stukanie i smyranie po skórze brzucha więc czasami bawimy się- ale to też musi mieć dobry i aktywny dzień:)

• anilorak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:02

• aila Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien-gratuluje ruchow i az Ci zazdroszcze:)Ja czekam,jeszcze czekam z niecierpliwoscia...Co do lekarza,zadzwon jutro z rana,moze jednak uda sie cosik zrobic.Bynajmniej trzymam kciuki.

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:21

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien i ja gratuluję poczucia ruchów:) To przepiękne uczucie!!!! Vivien ja też bym poszła na tą jedną "zapomnianą" wizyte do innego lekarza.

Co do snów, to moim najgorszym dotychczas był taki, ze urodziłam małą (jak nawet nie znałam faktycznie jeszcze płci - jak widać sen się sprawdził co do płci) już w 6 miesiącu ciąży.... A tak ogólnie to często mam sny.... erotyczne, na serio:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam do was pytanie, czy któraś z was miała ciąze bezobjawową? Ja na poczatku miałam boleące i powiększone piersi. To się skończyło i teraz nic. Trochę sie martwie że to może być pusty pecherzyk, bo 2 tyg temu jeszcze nic na usg nie było widać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

• Smutas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pocieszenie, ale ja wogóle nie czuje tej ciazy, za tydzień się dowiem jak pójde do lekazra. Mam nadzieje ze mam już lokatora

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:02

• Smutas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie że mnie pocieszacie, ja to chyba nigdy nie przestane wymyslać i analizować. Zamiast sie cieszyć. Mam nadzieje że za tydzień zobacze już zarodka :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

• Smutas Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, co ma być to będzie ja na to wpływu nie mam. Więc musze wyluzować i sie cieszyć. Wydaje mi sie że jak zobacze maleństwo to mi ulzy. Dzięki :)

anilorak, Rika lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)
    Smutasku ja całą pierwszą ciążę miałam bezobjawową ;P Pierwszy trymestr- jedyny objaw trochę piersi bolały, ale jak przed okresem. I tyle! Zero mdłości, zachcianek, wrażliwości na zapachy NIC! Jakbym w ciąży nie była :D O Jezusicku jak ja za tym tęsknię!!! Teraz to masakra... przez dwa trymestry rzygałam jak kot o.O Normalnie oscara powinni mi dać za tak profesjonalne odgrywanie roli Króla Lwa każdego dnia nad kibelkiem :D Także nei martw się!
    Co do ruchów... wczoraj byłam z córą na konkursie recytatorskim (się od razu pochwalę moją zdolniachą ;P Wyróżnienie dostała ;P) i w przerwie dzieciarnia tak głośno była, ze hej :D Luśka dostała normalnie jakiegoś szaleju ;P Aż sąsiadce oczy z orbit wyszły i mówi: Boże co Ty masz w tym brzuchu? :D Jestem gruba, więc u mnie ruchy widac mniej niż u szczupłej mamy, ale kurcze pieczone wczoraj mała przeszła samą siebie a brzuch wyglkądal jakby miał z niego się wykluć obcy :D Do wieczora się uspokoić nie mogla :D Ale fajne to było ;P

pasia27, Rika, anilorak, martek lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny jestem TAKA zla na siebie ze szkoda gadac!!
    Przygotowywalam dzis wieczorem na jutro ksiazeczke ciazowa i patrze a tu termin na 11.04 a nie na 12.04 ;( ;( ;( ;( ;( ;( kurcze az mi sie cisnienie podnioslo!!
    Kurcze dzis moglam wiedziec czy z dzidzia wszystko ok :(
    Najlepsze jest to ze pamietalam ze na 12:00 godzine mialam ale czemu sobie wbilam do gliwy ze dwunastego??
    A teraz kicha bo jak sie nie myle doktorek wybywa na urlop na 3 tyg ;( porazka

Ale spotkala mnie chyba nagroda....zebym sie nie martwila....
    Lezalam na prawym boku i mialam z przyzwyczajenia reke polozona na golym brzuchu na lewym boku... i kilka razy coscik sie poruszylo... tak mi sie wydawalo :D
    Zaraz meza zawolalam ze chyba dzidzie czuje i mowie do niego ze czuje tu ruchy i pokazuje mu palcem,zaraz wzielismy sprzecior do mierzenia bicia serduszka i dzidzia byla dokladnie tam gdzie ja czulam :O

vivien ale pech..tez tak ostatnio mialam ze zadzwonilam w dzien wizyty zapytac sie na ktora mam godz bo zgubilam karteczke a pani w rejestracji ze sie nie zapisywalam...eh dziwne bo zapisywalam sie na kolposkopie i na wizyte a tu buuum.nie wiem jak to sie staloo ale na szczescie udalo jej sie mnnie wcisnac bo jednak lepiej isc co te 3-4tyg z wynikami i ogladnac maluszka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ