X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Kochane jestescie że mnie pocieszacie, ja to chyba nigdy nie przestane wymyslać i analizować. Zamiast sie cieszyć. Mam nadzieje że za tydzień zobacze już zarodka :)

smutas ja w 8tyg to juz widzialam 2cm szkraba takze spokojnie poczekaj bez stresow tydzien bo na pewno wszystko jest w porzadku.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Vivien i ja gratuluję poczucia ruchów:) To przepiękne uczucie!!!! Vivien ja też bym poszła na tą jedną "zapomnianą" wizyte do innego lekarza.

Co do snów, to moim najgorszym dotychczas był taki, ze urodziłam małą (jak nawet nie znałam faktycznie jeszcze płci - jak widać sen się sprawdził co do płci) już w 6 miesiącu ciąży.... A tak ogólnie to często mam sny.... erotyczne, na serio:)

aga usmiechnetal sie jak przeczytalam koncowke twojego posta bo dzisiaj mialam taaaaaaaaaaaaaki sen erotyczny ze bez ciazy takich nie miewam.hehe.a w ciazy zdarzylo mi sie pierwszy raz :-) chyba mi sie zapowie w koncu jakis mily weekend ??haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wróciłam od lekarza. Trochę przybita jestem - pani dr podejrzewa, że szyjka macicy się skraca. We wtorek mam usg, żeby dokładnie sprawdzić. Nie wiem czy to coś poważnego,ale ponoć zaleca się leżenie i odpoczynek. Dziś raczej na fitness sie nie wybiorę.
    Miała któraś z Was problem ze skracającą się szyjką?

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi a masz jakieś objawy typu bóle i skurcze brzucha? lekarz ostatnio u mnie podejrzewał skracającą się szyjkę właśnie ze względu na bóle brzucha, ale szyjka ma 40 mm więc chyba jest ok. A Tobie podała jaką szyjka ma długość? Wiem, że jak szyjka się skraca to powinno się leżeć.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odczuwam nic niepokojącego, jedynie delikatne ukłucia na zmianę po obu stronach podbrzusza, ale dr stwierdziła, że to powiększająca się macica. Nie podała mi żadnej długości szyjki - stwierdziła jedynie, że podejrzewa, bo nie jest w stanie podczas standardowego badania oszacować długośc, dlatego tez wysłała mnie na dodatkowe usg ( we wtorek mam).
    Być moze to chwilowa przypadłośc - wczoraj na zajęciach aktywne 9 miesięcy było zastepstwo prowadzącej i dziewczyna poprowadziła dość intensywny trening jak dla ciężarnych. Dlatego na razie odpuszczam ten temat.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj bylam na badaniu krzywej cukrowej (?) Ledwo sie tam dowloklam. Nie wiem co sie ze mna dzieje, ale ostatnio od chodzenia dostaje strasznych skurczy brzucha. Musze chyba zaoda sobie konska dawke magnsu...najgorzej jest z wchodzeniem na schody, wchodze jak staruszka...

Co do snow.... to ja dzisiaj mialam makabre..snilo mi sie, ze obok mojego synka wsadzili mi do brzucha dziecko martwej kobiety, zebym je donosila....straszne przezycie to bylo..nawet jako sen...

0ylvqca.png
  • Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do snów widzę, że to standard...mnie się śni coś codziennie, mega dziwne rzeczy, raz o dzieciach, raz o seksie, a ostatnio śniło mi się że...zabiłam moją babcię z premedytacją szklanym wazonem :| WTF???? żeby nie było, do babci nic nie mam :)

Co te hormony z nami robią...

• mała mi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania, z koszmarami sennymi nie jesteś jedyna:)
    U mnie póki co spokój od miesiąca, ale tez miałam masakrę - śniło mi się, że bałam się porodu i pojawiła się moja była szefowa - niestety śp ( zmarła w styczniu na raka w wieku 36lat:( ) i zaproponowała, że mi pomoże i urodzi moje dziecko.
    Rano byłam przerażona i kilka dni nie mogłam dojść do siebie.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na rozstępy ? Zauważyłam dziś u siebie na pupie paski czerwone ;/

w57v9n73toqtjvh3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi oszczedzaj sie i idz na kolejne badanie zebys zyskala pewnosc ze wszytsko jest ok ;)

Dalam rade zalatwic sobie na dzis termin u lekarza ale bylo tylko zatsepstwo mojego juz nie bylo :(
    Trudno najwazniejsze dla mnie bylo zeby zobacyzc czy z dzidzia wszystko ok jest.
    Odrazu zrobili mi badania i zelzo dalej mi na dol spada :( kurcze a juz biore ekstra tabletki i staram sie jesc to co ma duzo zelaza.
    I jak sie okazalo kilogram schudlam :( :( mimo tego ze jem normalnie

Z dzidziom wszytsko jest ok,serduszko bilo i wymiary tez byly normie a nawet lekko ponad norme bo jest troche wieksza dzidzia jak na ten tydzien ;)
    Co do plci lekarka stwierdzila ze nie moze nic zobaczyc ale tendencja jest raczej na dziewczynke :D ale potwierdzenie doatne dopiero
    w polowie maja :( na polowkowym

Jestem ciekawa na dzis wieczor czy dzidzia sie znowu ujawni <3 fajnie by bylo ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanko jak to jest z polowkowym???
    Robicie tez podczas tego badania badanie krwi??Bo ostatnio jak sie rejestrowalam to powiedzieli ze samo badanie USG kosztuje 200zl a z badaniem krwi 450 :O
    jak wy to robiliscie?

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam tylko usg. Nie uważam za konieczne (jeżeli nie masz obciążenia genetycznego) robienia dodatkowo badań krwi.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:03

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie ciesze ze sie udalo przynajmniej troszku spokojniejsza jestem ;)

Anilorak to pewnie sie cieszysz w nastepnym tyg zobaczysz synka ;)
    Z badaniem chyba wlasnie tak zrobie ze pierw zrobie USG i jak by byly jakies watpliwosci wtedy powiem zeby zrobili krew.

anilorak lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:04

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak znam ten niepokuj przed badaniem...
    ale nie masz sie co martwic musi byc wszystko dobrze,
    a synus napewno rosnie zdrowo!! <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2013, 13:57

anilorak lubi tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanko jak to jest z polowkowym???
    Robicie tez podczas tego badania badanie krwi??Bo ostatnio jak sie rejestrowalam to powiedzieli ze samo badanie USG kosztuje 200zl a z badaniem krwi 450 :O
    jak wy to robiliscie?

To badanie krwi to tzw test pappa. Jest to badanie przesiewowe głównie w kierunku zespołu Downa, zespołu Edwardsa i zespołu Patau u płodu. Badanie wskazane głownie dla kobiet po 35 r życia oraz z obciążeniami genetycznymi.
    Ja osobiście nie wykonywałam, bo test nie daje 100% pewności, więc wolałam się nie stresować dodatkowo.
    Istnieje możliwość, że test wyjdzie nienajlepiej, a w ostateczności dziecko może urodzić się zdrowe, no i oczywiście odwrotnie.

vivien lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:04

vivien lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Dziewczyny co polecacie na rozstępy ? Zauważyłam dziś u siebie na pupie paski czerwone ;/

patuska jest caly watek zalozony o kosmetykach i jak dbamy o siebie.przestudiuj sobie :-) tam jest sporo opisane

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do skracania szyjki to moja kuzynka to miala ale w 7mym miesiacu.maly jej sie juz pchal na swiat ale niestety bylo jeszcze za wczenie ... brala zaszczyki i prawie ciagle lezala z nogami do gory..na szczescie wszystko jest w porzadku

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ