przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolegi żona tez miała ten problem i to chyba dość wcześnie i z komplikacjami - miała założony szew i kojarzę, że co chwilę lądowała w szpitalu.
Dziś trochę poczytałam na necie, niektóre artykuły są dość pesymistyczne. Pozostaje mi spokojnie poczekać do wtorkowego badania i leniuchować. -
aila wrote:Vivien...a wiec mialysmy racje,ze wszystko bedzie ok i jest ok:)
No i tak ma byc i tego sie trzymajmy;)
aila ciesze sie ze mialyscie racje
Czasami chce sie myslec pozytywnie ale jakos strach czasem wygrywa
Jestem pewna juz ze to dzidzia daje znac o sobie dzis znowu o tej samej godzinie jak leze i ogladam film sie przewracaa moz jesz zly ze jeszcze nie moze nic poczuc
aila lubi tę wiadomość
-
vivien najczescie na lewym boku jak leze to maly sie ujawnia.wtedy jest dobry przeplyw krwi,lepsze krazenie i lepiej docieraja skladniki odzywcze.(w ogole dobrze jest tak spac z podkurczonymi nozkami na lewy boku i poduszka miedzy nogami
)
vivien lubi tę wiadomość
-
mala mi trzymaj nozki w gorze najlepiej na jakiejs pufie pod katem prostym lezac na prostych plecach.Lekarz tak wlasnie kazal lezec tej mojej kolezance i mnie na poczatku przy zagrozeniu.
a przedewszystkim noe obczytuj sie za duzo!!!!lez,odpoczywaj do wizyty i na pewno lekarka wszystko ci wyjasni i pomozemała mi lubi tę wiadomość
-
Pasia u mnie wlasnie jest odwrotnie wyczuwam dzidzie jak leze na prawym boku trzymajac reke na lewym boku
A o tym ze najlepiej spac na lewym to akurat pasuje do mnie bo meza mam po leweji zawsze noge na niego zarzucam takze to jest ta
zastepcza poduszka
Ale dziekuje za rade :*pasia27 lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:aila wrote:Vivien...a wiec mialysmy racje,ze wszystko bedzie ok i jest ok:)
No i tak ma byc i tego sie trzymajmy;)
aila ciesze sie ze mialyscie racje
Czasami chce sie myslec pozytywnie ale jakos strach czasem wygrywa
Jestem pewna juz ze to dzidzia daje znac o sobie dzis znowu o tej samej godzinie jak leze i ogladam film sie przewracaa moz jesz zly ze jeszcze nie moze nic poczuc
Vivien,znam to gdy strach i nerwy czasami wygrywaja.Nie bez przyczyny napisalam Tobie,ze masz odtracac zle mysli jak natretne muchy,to jedyna mozliwa walka,bo nie idzie przeciez tych mysli wyeliminowac.Najwazniejsze,ze juz ok:)vivien lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny miałam wczoraj pierwszą cytologię i już przy pobraniu polała się krew, dosyć dużo, dzisiaj mam brązowy śluz. Czy któraś z was też tak miała? Lekarz twierdził, że dzisiaj nie będzie już plamienia.
Miałam też usg połówkowe. Mały waży 611g i jest większy o tydzień niż wynika z OM. Tydzień temu ważył 476g.
Jeżeli chodzi o wagę to ja mam +3kg. A pierwsze kopniaki, takie pukanie od środka, poczułam w 15t6d. -
Asiek,nie mialam co prawda nigdy krwawienia w 20...+ tygodniu,ale swego czasu mialam brazowe uplawy i sporo sie w danym momencie na ten temat naczytalam i nasluchalam od lekarzy.Z tego co mi wiadomo,to po cytologii moga byc jakies uplawy,bo pochwa jest bardzo w ciazy ukrwiona.Dzisiejszy brazowy sluz,to juz ''stara krew'',w srodku sie oczyszcza.Prawdopodobnie pozostalosci po Twoim wczorajszym krwawieniu.Jesli jednak pojawi sie teraz nowa,zywa krew badz tez Twoje brazowe uplawy nie mina do poniedzialku,to musisz udac sie do lekarza badz do szpitala.Calos,tak jak powiedzial lekarz powinna ustac.Obserwuj sie,ale nie panikuj.Pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2013, 23:02
-
asiek dokladnie tak jak napisala aila.za z wlasnego doswiadczenia wiem ze kiedys mi tak lekarka w przychodni pobrala cytologie ze tez mnie poranila w srodku i tez mialam brazowe resztki po tym badaniu na wkladce..teraz w ciazy lekarz tez uprzedzil i pokazal ten sprzet do pobierania ze to taka szczoteczka (juz nie patyczek) i ze moze sie cos takiego zdarzyc.zeby sie nie denerwowac bo kobieta w ciazy jest bardzo przewrazliwiona
a nic zupelnie sie nie dzieje
-
a tak w ogole to mam od wczoraj duuuzo wydzieliny ale to normalne tak dlugo jak jest bezbarwna i nie smierdzi..mokro mi ciagle i smialam sie do mojegoo ze zaoszczedze na podpaskach przez te 9miesiecy a tu wkladki ciagle musze kupowac heheh
anilorak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Calkiem mozliwe ze te twoje babelki to dzidzia.duzo czytalam ze wlasnie w drugiej ciazy ruchy sa wyczuwalne szybciej niz w pierwszej ciazy ale to tez nie regula
ja wlasnie wyczulam pod pepkiem.z lewej strony maluszka i teraz to jest jego ulubione miejsce i najczesciej sie wlasnie tu ujawnia:-)
aila lubi tę wiadomość
-
Pasia,juz gdzies pisalam o zgadze,ze ja w pierwszej ciazy poraz pierwszy w zyciu odculam zgage.Szukalam wszedzie,probowalam wszytskiego,jedyne co mi pooglo,a jak sie pozniej okzazalo nie tylko mi,to migdaly.Suzy Lee,moliwe,ze czujesz juz dzidzie.Przy drugiej ciazy czasami wczesniej kobieta potrafi wczesniej okreslic ruchy malenstwa,choc to nie jest regula.Ja np.w pierwszej odczulam w 17 tyg.,teraz jestem w drugiej i odczuwam w tym czyli w 16 tyg.Pozdrowienia kobitki:)
-
nick nieaktualnyno w tamtej tez jakoś w 16 czułam... bo ja w ogóle szczupła osoba jestem, więc dlatego, ale nie liczyłam na ruchy szybciej, zwłaszcza nei w 13 tc, mając tworzące się łożysko na przedniej ścianie. Jendo wiem na pewno, nie poznałabym tych ruchów, tzn nie zwrócilabym na nie uwagi, gdybym nie była już raz w ciąży i nie wiedziała jak to jest.
A macie może problemy z dziąsłami?