X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolegi żona tez miała ten problem i to chyba dość wcześnie i z komplikacjami - miała założony szew i kojarzę, że co chwilę lądowała w szpitalu.
    Dziś trochę poczytałam na necie, niektóre artykuły są dość pesymistyczne. Pozostaje mi spokojnie poczekać do wtorkowego badania i leniuchować.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• aila Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien...a wiec mialysmy racje,ze wszystko bedzie ok i jest ok:):):):) No i tak ma byc i tego sie trzymajmy;)

vivien lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Vivien...a wiec mialysmy racje,ze wszystko bedzie ok i jest ok:):):):) No i tak ma byc i tego sie trzymajmy;)

aila ciesze sie ze mialyscie racje <3
    Czasami chce sie myslec pozytywnie ale jakos strach czasem wygrywa ;)

Jestem pewna juz ze to dzidzia daje znac o sobie dzis znowu o tej samej godzinie jak leze i ogladam film sie przewraca <3 a moz jesz zly ze jeszcze nie moze nic poczuc :P

aila lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien najczescie na lewym boku jak leze to maly sie ujawnia.wtedy jest dobry przeplyw krwi,lepsze krazenie i lepiej docieraja skladniki odzywcze.(w ogole dobrze jest tak spac z podkurczonymi nozkami na lewy boku i poduszka miedzy nogami :-) )

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi trzymaj nozki w gorze najlepiej na jakiejs pufie pod katem prostym lezac na prostych plecach.Lekarz tak wlasnie kazal lezec tej mojej kolezance i mnie na poczatku przy zagrozeniu.
    a przedewszystkim noe obczytuj sie za duzo!!!!lez,odpoczywaj do wizyty i na pewno lekarka wszystko ci wyjasni i pomoze :-)

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia u mnie wlasnie jest odwrotnie wyczuwam dzidzie jak leze na prawym boku trzymajac reke na lewym boku ;)

A o tym ze najlepiej spac na lewym to akurat pasuje do mnie bo meza mam po lewej ;) i zawsze noge na niego zarzucam takze to jest ta
    zastepcza poduszka :P
    Ale dziekuje za rade :*

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zastepcza poduszka.doooobre :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    aila wrote:

aila ciesze sie ze mialyscie racje <3
    Czasami chce sie myslec pozytywnie ale jakos strach czasem wygrywa ;)

Jestem pewna juz ze to dzidzia daje znac o sobie dzis znowu o tej samej godzinie jak leze i ogladam film sie przewraca <3 a moz jesz zly ze jeszcze nie moze nic poczuc :P

Vivien,znam to gdy strach i nerwy czasami wygrywaja.Nie bez przyczyny napisalam Tobie,ze masz odtracac zle mysli jak natretne muchy,to jedyna mozliwa walka,bo nie idzie przeciez tych mysli wyeliminowac.Najwazniejsze,ze juz ok:):):):)

vivien lubi tę wiadomość

tb733e5ezrvezdb0.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam wczoraj pierwszą cytologię i już przy pobraniu polała się krew, dosyć dużo, dzisiaj mam brązowy śluz. Czy któraś z was też tak miała? Lekarz twierdził, że dzisiaj nie będzie już plamienia.

Miałam też usg połówkowe. Mały waży 611g i jest większy o tydzień niż wynika z OM :). Tydzień temu ważył 476g.

Jeżeli chodzi o wagę to ja mam +3kg. A pierwsze kopniaki, takie pukanie od środka, poczułam w 15t6d.

nzjdvfxmugydadu3.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek,nie mialam co prawda nigdy krwawienia w 20...+ tygodniu,ale swego czasu mialam brazowe uplawy i sporo sie w danym momencie na ten temat naczytalam i nasluchalam od lekarzy.Z tego co mi wiadomo,to po cytologii moga byc jakies uplawy,bo pochwa jest bardzo w ciazy ukrwiona.Dzisiejszy brazowy sluz,to juz ''stara krew'',w srodku sie oczyszcza.Prawdopodobnie pozostalosci po Twoim wczorajszym krwawieniu.Jesli jednak pojawi sie teraz nowa,zywa krew badz tez Twoje brazowe uplawy nie mina do poniedzialku,to musisz udac sie do lekarza badz do szpitala.Calos,tak jak powiedzial lekarz powinna ustac.Obserwuj sie,ale nie panikuj.Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2013, 23:02

tb733e5ezrvezdb0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek dokladnie tak jak napisala aila.za z wlasnego doswiadczenia wiem ze kiedys mi tak lekarka w przychodni pobrala cytologie ze tez mnie poranila w srodku i tez mialam brazowe resztki po tym badaniu na wkladce..teraz w ciazy lekarz tez uprzedzil i pokazal ten sprzet do pobierania ze to taka szczoteczka (juz nie patyczek) i ze moze sie cos takiego zdarzyc.zeby sie nie denerwowac bo kobieta w ciazy jest bardzo przewrazliwiona :-) a nic zupelnie sie nie dzieje :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole to mam od wczoraj duuuzo wydzieliny ale to normalne tak dlugo jak jest bezbarwna i nie smierdzi..mokro mi ciagle i smialam sie do mojegoo ze zaoszczedze na podpaskach przez te 9miesiecy a tu wkladki ciagle musze kupowac heheh

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:04

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, żebym już czuła delikatne babęlki pod pępkiem? Ja rozumiem, że w drugiej ciąży wcześniej się to czuje, ale aż tak?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkiem mozliwe ze te twoje babelki to dzidzia.duzo czytalam ze wlasnie w drugiej ciazy ruchy sa wyczuwalne szybciej niz w pierwszej ciazy ale to tez nie regula :-) ja wlasnie wyczulam pod pepkiem.z lewej strony maluszka i teraz to jest jego ulubione miejsce i najczesciej sie wlasnie tu ujawnia:-)

aila lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to mam drugi dzien taaaka wieczorna zgage ze masakra....mleko troche pomoglo wczoraj a teraz wlasnie zaczyna sie powtorka z rozrywki :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu może spróbuj bananów ? Mi pomogły

w57v9n73toqtjvh3.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia,juz gdzies pisalam o zgadze,ze ja w pierwszej ciazy poraz pierwszy w zyciu odculam zgage.Szukalam wszedzie,probowalam wszytskiego,jedyne co mi pooglo,a jak sie pozniej okzazalo nie tylko mi,to migdaly.Suzy Lee,moliwe,ze czujesz juz dzidzie.Przy drugiej ciazy czasami wczesniej kobieta potrafi wczesniej okreslic ruchy malenstwa,choc to nie jest regula.Ja np.w pierwszej odczulam w 17 tyg.,teraz jestem w drugiej i odczuwam w tym czyli w 16 tyg.Pozdrowienia kobitki:)

tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w tamtej tez jakoś w 16 czułam... bo ja w ogóle szczupła osoba jestem, więc dlatego, ale nie liczyłam na ruchy szybciej, zwłaszcza nei w 13 tc, mając tworzące się łożysko na przedniej ścianie. Jendo wiem na pewno, nie poznałabym tych ruchów, tzn nie zwrócilabym na nie uwagi, gdybym nie była już raz w ciąży i nie wiedziała jak to jest.

A macie może problemy z dziąsłami?

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee jeżeli masz na myśli krwawienie z dziąseł, to ja podczas mycia zębów za każdym razem miałam krwawienie pomogła mi zmiana szczoteczki na taką z miękkim włosiem :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ