X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka co do dopplera i mylenua tentna ze swoim to przy elektronicznych to nie grozi.Bo widzisz na monitorku ile uderzen na minute jest Dorosly czlowiek na okolo 60-80 a dziecko w brzuszku 120-150 nie ma szans sie pomylic ;)

Adka lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków:).Ja już po:) Zosienka jest zdrowa, ruchliwa, bardzo proporcjonalna- waga 520 g. Jak to Pan doktor powiedział mała jest idealna- ani za duża, ani za mała:)Serduszko, nerki, żołądek- wszystko na swoim miejscu. Mózg zbudowany wzorcowo. Jestem taka szczęśliwa i spokojniejsza:) Mamy płyte z nagreniem z tego usg w 4d, niestety Zosinka nie była chętna do współpracy i skutecznie zasłaniała się rączką, ale i tak pamiątka piękna. Widac na nagraniu usteczka, oczka, nosek- dopatrzyliśmy się już podobieństwa do mojego męża:):) Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i mała dobrze się rozwija!!! Patuśka jak u Ciebie?? Dowiedziałaś się kto tam u Ciebie w brzuszku meiszka?

anilorak, Suzy Lee, Rika, Anette lubią tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu to swietna wiadomosc.o to Zosia sobie wazy :-)super

Anette lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu BARDZO sie ciesze ze Zosia wzorcowo rosnie i wzorcowo sie rozwija.Takich wiadomosci polowkowych zyczy sobie kazda mamusia <3

Anette lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:05

• asia__u Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny! Ja też się ciesze tymbardziej, że miałam ostatnio problem ze skurczami i strasznie się martwiłam żeby wszystko było dobrze. NA ktg wyszło, że mam delikatne skurcze, które ja odczuwałam jako twardnienie brzucha. Na szczęście szyjka zamknięta i długa. Biore magnez i aspargin i chyba to pomogło.

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) I co będzie DZIEWCZYNKA :D Ale się cieszę a tak poza tym wszystko w porządku :) dziękuję za trzymanie kciuków :)

anilorak, aila, vivien, Suzy Lee, Rika, pasia27, Anette lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:06

Patuska1992 lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska, gratuluje Dziewczynki ;)
    asia_u, ciesze sie, ze wszystko ok :)

Anette lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • vivien Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska gratuluje dziewczynki!!!
    Super ze juz znasz plec!I dobrze ze wszytstko ok z corcia ;)

Suzy Lee, Patuska1992 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! Gratulacje za córę! :)

A co do dopplera... jak ktoś nei ma 300 zł na dopplera, a tak bardzo się martwi, może kupic stetoskop, to nawet bezpieczeniejsze dla dziecka niż doppler, którego mozna uzywac około 2 razy w tyg do 10 min z tego co wiem.

• Adka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Adka co do dopplera i mylenua tentna ze swoim to przy elektronicznych to nie grozi.Bo widzisz na monitorku ile uderzen na minute jest Dorosly czlowiek na okolo 60-80 a dziecko w brzuszku 120-150 nie ma szans sie pomylic ;)

no to wszystko ok :) a jak masz być spokojniejsza to faktycznie warto kupić.

vivien lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:22

MADZIULA13, anilorak, Adka, Patuska1992, pasia27, Anette lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:06

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nieśmiało zapytam kiedy zaczyna ujawniać się brzuch ciążowy?
    Widziałam wczoraj dziewczynę w 16tc która miała mega prawdziwy ciążowy brzuch, jestem tylko 5 tygodni od niej do tyłu, a ja w ogóle nie mam żadnego brzucha. Czy to możliwe, że z płaskiego podbrzusza zrobi się w 5 tygodni duży ciążowy brzuch?? Byłam w szoku jak się dowiedziałam , że to 16tc.... ja bym jej dała większy wiek ciąży.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska: ciesze sie razem z Toba z corecki!!!
    Asia: gratuluje wzorowych wynikow i oczywiscie tez ciesze!!!!

Wiecie, mi w nocy przydarzylo sie cos okropnego. jakos tak niefortunnie sie przekrecilam, ze cos sobie w brzuchu ponaciagalam. Bol klujacy-straszny, po kilku minutach bezruchu przechodzil, ale jak tylko sie ruszylam to wracal. ok 7 rano w 70% przeszedl, ale nadal mnie kluje po bokach..ledwo sie dowloklam do pracy. Miala ktoras z Was cos takiego?

0ylvqca.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska, Patuska, świetne wieści:) Ciesze się bardzo!!! Oby dziewczyny rosły duże i zdrowe dalej!!!

Ania, a ten ból to w dole brzucha czy raczej po bokach od pępka (bliżej żeber)?

Patuska1992 lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny nieśmiało zapytam kiedy zaczyna ujawniać się brzuch ciążowy?
    Widziałam wczoraj dziewczynę w 16tc która miała mega prawdziwy ciążowy brzuch, jestem tylko 5 tygodni od niej do tyłu, a ja w ogóle nie mam żadnego brzucha. Czy to możliwe, że z płaskiego podbrzusza zrobi się w 5 tygodni duży ciążowy brzuch?? Byłam w szoku jak się dowiedziałam , że to 16tc.... ja bym jej dała większy wiek ciąży.

nie ma co porównywać i się przejmować. Ja wczoraj spotkałam koleżankę, która jest w ciąży dwa tygodnie dłużej niż ja a stwierdziłyśmy, że ja mam większy brzuch.
    AniaBania ja też miałam takie kłucie kilka razy w nocy jak się źle przekręciłam ale do rana mi przeszło. Jak ból się utrzymuję to może warto podjechać do lekarza.

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga: po bokach, od pepka. Mam nadzieje, ze to tylko wiezadla naciagnelam... Za godzine mam oddzwonic do mojego lekarza, moz uda mu sie mnie przyjac dzisiaj... bo niestety doloczylo sie do tego delikatniuskie plamienia (nie zywa krwia, raczej takie brazowe..i bardzo malutkie)
    Synek sie rusza, wiec tragedii nie ma natomiast niepokoi mnie to klucie. Lepiej zapobiegac, niz potem plakac...

Adka: Ja, w 28 tygodniu mam brzuch tak jak wiele z Was w 5-6 miesiacu. Niektorzy wogole nie zauwazyli, ze jesem w ciazy..no ale zalezy to glownie od figury. Ja jestem duza (b. wysoka i troche z cialkiem) wiec moj brzuch "ginie" w calosci. A zaczal mi rosnac od 7 miesiaca, do tej pory nosilam moje normalne ubrania

0ylvqca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J<edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:22

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ