przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków:).Ja już po:) Zosienka jest zdrowa, ruchliwa, bardzo proporcjonalna- waga 520 g. Jak to Pan doktor powiedział mała jest idealna- ani za duża, ani za mała:)Serduszko, nerki, żołądek- wszystko na swoim miejscu. Mózg zbudowany wzorcowo. Jestem taka szczęśliwa i spokojniejsza:) Mamy płyte z nagreniem z tego usg w 4d, niestety Zosinka nie była chętna do współpracy i skutecznie zasłaniała się rączką, ale i tak pamiątka piękna. Widac na nagraniu usteczka, oczka, nosek- dopatrzyliśmy się już podobieństwa do mojego męża:) Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i mała dobrze się rozwija!!! Patuśka jak u Ciebie?? Dowiedziałaś się kto tam u Ciebie w brzuszku meiszka?
anilorak, Suzy Lee, Rika, Anette lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny! Ja też się ciesze tymbardziej, że miałam ostatnio problem ze skurczami i strasznie się martwiłam żeby wszystko było dobrze. NA ktg wyszło, że mam delikatne skurcze, które ja odczuwałam jako twardnienie brzucha. Na szczęście szyjka zamknięta i długa. Biore magnez i aspargin i chyba to pomogło.
-
nick nieaktualnySuper dziewczyny! Gratulacje za córę!
A co do dopplera... jak ktoś nei ma 300 zł na dopplera, a tak bardzo się martwi, może kupic stetoskop, to nawet bezpieczeniejsze dla dziecka niż doppler, którego mozna uzywac około 2 razy w tyg do 10 min z tego co wiem.
-
vivien wrote:Adka co do dopplera i mylenua tentna ze swoim to przy elektronicznych to nie grozi.Bo widzisz na monitorku ile uderzen na minute jest Dorosly czlowiek na okolo 60-80 a dziecko w brzuszku 120-150 nie ma szans sie pomylic
no to wszystko ok a jak masz być spokojniejsza to faktycznie warto kupić.vivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny nieśmiało zapytam kiedy zaczyna ujawniać się brzuch ciążowy?
Widziałam wczoraj dziewczynę w 16tc która miała mega prawdziwy ciążowy brzuch, jestem tylko 5 tygodni od niej do tyłu, a ja w ogóle nie mam żadnego brzucha. Czy to możliwe, że z płaskiego podbrzusza zrobi się w 5 tygodni duży ciążowy brzuch?? Byłam w szoku jak się dowiedziałam , że to 16tc.... ja bym jej dała większy wiek ciąży. -
Patuska: ciesze sie razem z Toba z corecki!!!
Asia: gratuluje wzorowych wynikow i oczywiscie tez ciesze!!!!
Wiecie, mi w nocy przydarzylo sie cos okropnego. jakos tak niefortunnie sie przekrecilam, ze cos sobie w brzuchu ponaciagalam. Bol klujacy-straszny, po kilku minutach bezruchu przechodzil, ale jak tylko sie ruszylam to wracal. ok 7 rano w 70% przeszedl, ale nadal mnie kluje po bokach..ledwo sie dowloklam do pracy. Miala ktoras z Was cos takiego? -
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny nieśmiało zapytam kiedy zaczyna ujawniać się brzuch ciążowy?
Widziałam wczoraj dziewczynę w 16tc która miała mega prawdziwy ciążowy brzuch, jestem tylko 5 tygodni od niej do tyłu, a ja w ogóle nie mam żadnego brzucha. Czy to możliwe, że z płaskiego podbrzusza zrobi się w 5 tygodni duży ciążowy brzuch?? Byłam w szoku jak się dowiedziałam , że to 16tc.... ja bym jej dała większy wiek ciąży.
nie ma co porównywać i się przejmować. Ja wczoraj spotkałam koleżankę, która jest w ciąży dwa tygodnie dłużej niż ja a stwierdziłyśmy, że ja mam większy brzuch.
AniaBania ja też miałam takie kłucie kilka razy w nocy jak się źle przekręciłam ale do rana mi przeszło. Jak ból się utrzymuję to może warto podjechać do lekarza. -
Agga: po bokach, od pepka. Mam nadzieje, ze to tylko wiezadla naciagnelam... Za godzine mam oddzwonic do mojego lekarza, moz uda mu sie mnie przyjac dzisiaj... bo niestety doloczylo sie do tego delikatniuskie plamienia (nie zywa krwia, raczej takie brazowe..i bardzo malutkie)
Synek sie rusza, wiec tragedii nie ma natomiast niepokoi mnie to klucie. Lepiej zapobiegac, niz potem plakac...
Adka: Ja, w 28 tygodniu mam brzuch tak jak wiele z Was w 5-6 miesiacu. Niektorzy wogole nie zauwazyli, ze jesem w ciazy..no ale zalezy to glownie od figury. Ja jestem duza (b. wysoka i troche z cialkiem) wiec moj brzuch "ginie" w calosci. A zaczal mi rosnac od 7 miesiaca, do tej pory nosilam moje normalne ubrania -
nick nieaktualny