X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne przebieg ciąży
Odpowiedz

przebieg ciąży

Oceń ten wątek:
  • Anka-Skakanka Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w piątek wieczorem telefonicznie, a wczoraj juz na papierze otrzymalam wyniki biopsji kosmówki-wynik kariotypu prawidłowy, chłopczyk:)
    Są to wstępne wyniki, pełny będzie za tydzien, ale jest wiarygodny.

Dziś byłam na kolejny usg u mojego lekarza dr Makowskiego, któremu bardzo ufam. Doktor sprawdził dokładnie serduszko, wszystkie przepływy, kość nosową i wszystko jest wzorowe, oprócz tej przezierności. Nadal wynosi ona 5,6-6 mm, ale nie powiekszyła się od zeszłego tygodnia,pomimo że dzidzius urósł. W poniedziałek mam wizyte na echo płodu u dr Dange-podobno jakas specjalistka od serduszek.

Doktor Makowski mowił ze miał juz takie przypadki z wysoką lub jeszcze wyższą przeziernoscią i wszystko było ok-zdrowe całkowicie dzieci.
    Powiedział ze mogło to byc spowodowane jakąś infekcją, albo poprostu ten typ tak ma:) Oczywiście musimy jeszcze kontrolować serduszko.
    Dał mi olbrzymia nadzieję.

Rika, she, martek, aila, anilorak, Paulina1986, vivien, Adka, kaja1991 lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, te bóle od pępka w boki to właśnie ponoć więzadła. nic się nie martw, ale do lekarza idź sprawdzić te plamienia i daj znać jak wrócisz.

Anka-Skakanka superowe wieści:) Trzymam kciuki mocno dalej:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka-Skakanka ja też trzymam kciuki! Ale wiadomości dobre :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • martek Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, Anko - skakanko , jak ja marzę żeby usłyszeć,od leakarza w poniedziałek na usg ,że mała urosła a torbiele nie....i że taka jej uroda... fajnie , że u Was się sprawa prostuje:)

• Anette Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was troske dziewczynki podczytalam ( nawiasem mowiac teskni minsie za wami bardzo, za pisaniem i zagladaniem tutaj :-( ) i mocno za Was Martek i Anka-skakanka trzymam kciuki! Sama wiem po sobie ze jesli cos jest nie tak to baaaaaardzo duzo zalezy od lekarza na ktorego trafimy. Pamietajcie, ze jesli macie zle odczucie do lakarza to szukajcie innegia, a jesli macie dobre to trzymajcie sie go jak rzep ;-)
    Ja wierze ze bedzie w Was wszystko dobrze i ze bedziecie tak samo jak ja teraz w pelni cieszyly sie Waszymi zdrowymi maluszkami :-)))))
    U nas bylo duzo nie tak, w kolko cos, ( anka-skakanka byly tez problemy przy badaniu przeziernosci i tescie pappa i co.....i jest wszystko super!)
    Trzymajcie sie kobietki! Sciskam Was wszystkie mooooocno!!!

pasia27, Rika, BellaRosa lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette, nam (przynajmniej mi!) też się tęskni za Tobą i za takimi rozmowami, jakie się tu kiedyś toczyły :P forumowiczki się zmieniają to i forum się zmienia :)

Anette, BellaRosa lubią tę wiadomość

• aila Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka-Skakanka-jak milo czytac takie pozytywne wiadomosci!!!!Martek,caly czas trzymam kciuki bys i Ty uslyszala mile dla Twego ucha slowa!!!Anette,jak radzisz sobie z malenstwem?

Anette lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:47

• vivien Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka-Skakanka no to wszystko idzie w dobrym kierunku,tak jak powinno byc!!SUPER!!!

Martek my tez od ciebie na dniach dobre wiesci uslyszymy!Napewno <3

Anette super ze czasami jeszcze do nas zagladasz ;) Pozdrow Majkusia od ciotek z forum ;) <3 <3

Anette lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f...jajku, Ty juz jestes prawie 34 tc, jejku jak ten czas leci :-/ Jeszcze troche bedziesz sama tulila Jasia, a pamietam jak niedawno sie tu poznalysmy :-)

Vievien.....zagladam, zagladam...chociaz chcialabym czesciej ale niestety same zobaczycie - nie ma juz tyle czasu ani sily zeby spokojnie zatopic sie tutaj we wpisy ;-)
    Ah...dziekuje kochana za pozdrowienia, przekaze :-)

Aila.....z Majkusiem radze sobie calkiem calkiem :-) Jest bardzo spokojnym dzieckiem, duzo spi i je :-)
    Mam znowu problemy z pokarmem. Juz prawie wogole go nie mam i to mi robi duzo stresu. Przez to maly dostaje coraz wiecej pokarmu sztucznego, za tym idzie jego trawienie ( problemy z kupka) a mi to robi duzo stresu :-(
    Filip wrocil do pracy, ja w kolko niewyspana i tu tez mamy zgrzyty... Ja jestem o wszystko nerwowa, on nie ma mozliwosci mi pomoc przy malym i to sie odbija na nas obojgu. Dochodza problemy z jego matka itd.
    Tak w skrocie wszystko wyglada.

Dziewczynki....moja rada- wyspijcie sie tyle ile mozecie, bo pozniej naprawde bedzie ciezko :-/
    Kolejna rzecz- nastawcie sie, ze faceci beda mieli duzy problem ze zrozumieniem pewnych rzeczy ( naszego zlego samopoczucia, duzej troski o dziecko, psychicznych dolkow, problemow z zaakceptowaniem ciala po ciazy). Ja to przerabiam wlasnie i nie jest latwo ;-) ale damy rade!
    Buziaczki dla Was i trzymam kciuki za was wszystkie!!!!

vivien, anilorak, pasia27, aila, m_f lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anette, i tak Ci zazdroszczę, że masz maluszka ze sobą:) razem z mężem dacie radę. najgorsze minie, a potem to już same chwile szczęścia:)

• vivien Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette napewno przyjda na nas niewyspane noce i jeszcze gorsze zmiany nastrojow niz juz teraz sa ale i tak ciekawosc na nasze skarby wygrywa przed obawami: Czy sobie poradze??

Napewno i tak bys za chiny pana nie zamienila tych momentow z Majkusiem na wczesniejsze zycie bez niego ;) <3 <3 <3
    Mimo tego ze jest ciezko,milosc do tego malego szkraba wygrywa ;)

Trzymaj sie kochana i nie przejmuj sie Tesciowka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:23

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika to trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :)Moja Córcia wczoraj tak kopała żeby w końcu gdy przyłożyłam rękę do brzucha to poczułam niesamowite uczucie :) Ale jak mój M dotyka to jest spokój wstydliwa :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika to musze powiedziec ze ksieciu ten twoj Krzysiu.Lubi spokoj ;)
    Ale dalej nie moge wyjsc z podziwu ze tak szybko odczuwasz takie mocne ruchy :O
    Daj znac po badaniu jak tam Krzysiu sie miewa ;)

Ja musze sie polozyc,uspokoic i wtedy moze laskawie raz czy dwa dzidzia sie poruszy :(
    A mezu chodzi na fochany ze on nic nie czuje :P :D niecierpliwy ten moj facet ;)

Patuska bo dziewczynki sa wstydliwe ;) a chlopaki rozrabaja w brzuchu (Rika jest przykladem ) ;)

Patuska1992 lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 13:47

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika ,anilorak koniecznie dajcie znac jak po wizytach.ja jeszcze tydzien musze poczekac zeby podejtzec Kacperka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anette jak milo ze znajdujesz dla nas chociaz chwilke zeby skrobnac jakas radke albo jakies info:-) co do tego spania to korzystam w miare mozliwosci bo kilka kolezanek mamusiek mi to juz mowilo.hehe.ale niestety mysli sie klebia i czasem spac nie moge :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette i mi Ciebie bardzo brakuje tutaj :) No ale wiadomo, ze jak się wchodzi w inny świat to się wszystko zmienia :))) Jak tam Majkuś w ogóle? :) Daje pospać mamusi?
    Anka-Skakanka bardzo się cieszę, że wyniki tak pięknie wyszły :) Zobaczysz- wszystko będzie dobrze. Znam jedną osobę, której też wyszła gigantyczna wręcz przyzierność karku u maluszka. Też to chłopczyk był (znaczy jest). Jest w pełni zdrowy a okazało się, ze to z powodu jakiejś tam choroby u mamy, którą ta przechodziła na samym początku ciąży. Takze głowa do góry kochanieńka ;)

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka strasznie się ciesze z dobrych wieści :* Dzidziuś na pewno rośnie zdrowy i silny:* trzymam kciuki za kolejne badania ;*

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ