przebieg ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, w piątek wieczorem telefonicznie, a wczoraj juz na papierze otrzymalam wyniki biopsji kosmówki-wynik kariotypu prawidłowy, chłopczyk:)
Są to wstępne wyniki, pełny będzie za tydzien, ale jest wiarygodny.
Dziś byłam na kolejny usg u mojego lekarza dr Makowskiego, któremu bardzo ufam. Doktor sprawdził dokładnie serduszko, wszystkie przepływy, kość nosową i wszystko jest wzorowe, oprócz tej przezierności. Nadal wynosi ona 5,6-6 mm, ale nie powiekszyła się od zeszłego tygodnia,pomimo że dzidzius urósł. W poniedziałek mam wizyte na echo płodu u dr Dange-podobno jakas specjalistka od serduszek.
Doktor Makowski mowił ze miał juz takie przypadki z wysoką lub jeszcze wyższą przeziernoscią i wszystko było ok-zdrowe całkowicie dzieci.
Powiedział ze mogło to byc spowodowane jakąś infekcją, albo poprostu ten typ tak ma:) Oczywiście musimy jeszcze kontrolować serduszko.
Dał mi olbrzymia nadzieję.
Rika, she, martek, aila, anilorak, Paulina1986, vivien, Adka, kaja1991 lubią tę wiadomość
-
Tak was troske dziewczynki podczytalam ( nawiasem mowiac teskni minsie za wami bardzo, za pisaniem i zagladaniem tutaj ) i mocno za Was Martek i Anka-skakanka trzymam kciuki! Sama wiem po sobie ze jesli cos jest nie tak to baaaaaardzo duzo zalezy od lekarza na ktorego trafimy. Pamietajcie, ze jesli macie zle odczucie do lakarza to szukajcie innegia, a jesli macie dobre to trzymajcie sie go jak rzep
Ja wierze ze bedzie w Was wszystko dobrze i ze bedziecie tak samo jak ja teraz w pelni cieszyly sie Waszymi zdrowymi maluszkami ))))
U nas bylo duzo nie tak, w kolko cos, ( anka-skakanka byly tez problemy przy badaniu przeziernosci i tescie pappa i co.....i jest wszystko super!)
Trzymajcie sie kobietki! Sciskam Was wszystkie mooooocno!!!pasia27, Rika, BellaRosa lubią tę wiadomość
Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
nick nieaktualny
-
Anka-Skakanka-jak milo czytac takie pozytywne wiadomosci!!!!Martek,caly czas trzymam kciuki bys i Ty uslyszala mile dla Twego ucha slowa!!!Anette,jak radzisz sobie z malenstwem?
Anette lubi tę wiadomość
-
Anka-Skakanka no to wszystko idzie w dobrym kierunku,tak jak powinno byc!!SUPER!!!
Martek my tez od ciebie na dniach dobre wiesci uslyszymy!Napewno
Anette super ze czasami jeszcze do nas zagladasz Pozdrow Majkusia od ciotek z forumAnette lubi tę wiadomość
-
M_f...jajku, Ty juz jestes prawie 34 tc, jejku jak ten czas leci Jeszcze troche bedziesz sama tulila Jasia, a pamietam jak niedawno sie tu poznalysmy
Vievien.....zagladam, zagladam...chociaz chcialabym czesciej ale niestety same zobaczycie - nie ma juz tyle czasu ani sily zeby spokojnie zatopic sie tutaj we wpisy
Ah...dziekuje kochana za pozdrowienia, przekaze
Aila.....z Majkusiem radze sobie calkiem calkiem Jest bardzo spokojnym dzieckiem, duzo spi i je
Mam znowu problemy z pokarmem. Juz prawie wogole go nie mam i to mi robi duzo stresu. Przez to maly dostaje coraz wiecej pokarmu sztucznego, za tym idzie jego trawienie ( problemy z kupka) a mi to robi duzo stresu
Filip wrocil do pracy, ja w kolko niewyspana i tu tez mamy zgrzyty... Ja jestem o wszystko nerwowa, on nie ma mozliwosci mi pomoc przy malym i to sie odbija na nas obojgu. Dochodza problemy z jego matka itd.
Tak w skrocie wszystko wyglada.
Dziewczynki....moja rada- wyspijcie sie tyle ile mozecie, bo pozniej naprawde bedzie ciezko
Kolejna rzecz- nastawcie sie, ze faceci beda mieli duzy problem ze zrozumieniem pewnych rzeczy ( naszego zlego samopoczucia, duzej troski o dziecko, psychicznych dolkow, problemow z zaakceptowaniem ciala po ciazy). Ja to przerabiam wlasnie i nie jest latwo ale damy rade!
Buziaczki dla Was i trzymam kciuki za was wszystkie!!!!vivien, anilorak, pasia27, aila, m_f lubią tę wiadomość
Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
Anette napewno przyjda na nas niewyspane noce i jeszcze gorsze zmiany nastrojow niz juz teraz sa ale i tak ciekawosc na nasze skarby wygrywa przed obawami: Czy sobie poradze??
Napewno i tak bys za chiny pana nie zamienila tych momentow z Majkusiem na wczesniejsze zycie bez niego
Mimo tego ze jest ciezko,milosc do tego malego szkraba wygrywa
Trzymaj sie kochana i nie przejmuj sie Tesciowka -
nick nieaktualny
-
Rika to musze powiedziec ze ksieciu ten twoj Krzysiu.Lubi spokoj
Ale dalej nie moge wyjsc z podziwu ze tak szybko odczuwasz takie mocne ruchy
Daj znac po badaniu jak tam Krzysiu sie miewa
Ja musze sie polozyc,uspokoic i wtedy moze laskawie raz czy dwa dzidzia sie poruszy
A mezu chodzi na fochany ze on nic nie czuje niecierpliwy ten moj facet
Patuska bo dziewczynki sa wstydliwe a chlopaki rozrabaja w brzuchu (Rika jest przykladem )Patuska1992 lubi tę wiadomość
-
anette jak milo ze znajdujesz dla nas chociaz chwilke zeby skrobnac jakas radke albo jakies info:-) co do tego spania to korzystam w miare mozliwosci bo kilka kolezanek mamusiek mi to juz mowilo.hehe.ale niestety mysli sie klebia i czasem spac nie moge
-
Anette i mi Ciebie bardzo brakuje tutaj No ale wiadomo, ze jak się wchodzi w inny świat to się wszystko zmienia )) Jak tam Majkuś w ogóle? Daje pospać mamusi?
Anka-Skakanka bardzo się cieszę, że wyniki tak pięknie wyszły Zobaczysz- wszystko będzie dobrze. Znam jedną osobę, której też wyszła gigantyczna wręcz przyzierność karku u maluszka. Też to chłopczyk był (znaczy jest). Jest w pełni zdrowy a okazało się, ze to z powodu jakiejś tam choroby u mamy, którą ta przechodziła na samym początku ciąży. Takze głowa do góry kochanieńka