Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula moglas sie na wieczor najesc kiszonej kapusty bys miala lepszy wynik jeszcze drugi sposob to zjedzenie chlebka zytniego z maslem i serem kolo 23-24 Ja juz jestem weteranka w bojach o dobre wyniki Noooo chce dziewczynke jak bedzie chlopczyk tez plakac nie bede ale jakbym miala wybierac to dziewczynke Izulala trzymam kciuki i daj znac co ci tam powiedzial gin
-
Asia_30 ale po co mam oszukiwać wyniki... Jak jest problem będę musiała z nim walczyć, ale szczerze to nie widzą mi się jakieś diety i pilnowanie cukrów No zobaczymy, może diabetolog stwierdzi , że nie ma żadnego problemu Zobaczymy...
Już wiedzę jak muszę gotować 2 obiady w domu i zakupy dla siebie robić Istna masakra.
Mąż mówi aby się nie przejmować i najpierw iść zobaczyć co powiedzą, hmm
Izulala dawaj znać po wizycie -
Hmm cukry trzeba oszukiwac Nawet diabetolog ci to powie. Zanim zrobisz pomiar na czczo moja diabetolog mi kazala wyjsc z psem poprostu zeby wynik byl lepszy. A przed badaniem cukru powinno sie byc 1-3 dni na diecie o niskim indeksie glikemicznym
-
Dziewczyny, mam pytanie;)
Kiedy szłyście wykonać usg 3/4d? Oczywiście mówię o wcześniejszej ciąży.
Jeśli się zdecydowałyście, to do kogo? Do Hoppe?
Izulala, czekamy na sprawozdanie z wizyty;)
Te cukry to mnie wkurzają.. Badam tylko na czczo i mam to gdzieś Jest wszystko dobrze, a diabetolodzy wmawiają nam cukrzycę, do jasnej ciasnej;) -
Wesolek ja niby tez teraz luzniej podchodze, ale w poprzedniej ciazy mialam w zwiazku z tym mega wielki stres Teraz mam zamiar ciaze przejsc w dobrym nastroju i na luzie. Ja robie co miesiac USG 3D/4D poprostu prosze Dr Przybylowicza zeby mi zmienil podglad i dal chwile popatrzec
-
HEj Dziewczyny!!!
jak dobrze slyszec, ze u was jest wszystko w porządku
Wczoraj byłam u ginekologa. Jestem w 16tc. Mialam 5 lat temu konizację ujścia szyjki macicy ze względu na wykrycie CIN 3(stan przedrakowy) - dlatego lekarz od razu wczoraj powiedział, że musi zacząć kontrolować szyjkę bo już dziecko szybko zaczyna rosnąć. NO i. zbadał. wyszło 26mm i powiedział, że to za mało w porównaniu do innych kobiet podłamałam się - na kontrolę idę znów 10 lutego - powiedział, żebym na razie brała luteinę 1x50mg dwa razy dziennie - bo to profilaktcznie. ma nadzieję, że nie będzie się skracać . no i się podłamałam, chodzę jeszcze do pracy bo ją lubię. nic nie mowil na razie zeby zrezygnowac z pracy (biurowa praca) wiec może nie ma tragedii.. dziewczyny czy możliwe, ze w ciągu mca szyjka skroci sie nie wiem np o 1,5cm?? panikara ze mnie ale chodzi mi o zdrowie dzidzi.....
Jeszcze mam problem, bo obejrzał łożysko i powiedział, że powstał twór.... nie mam łożyska idealnie okrągłego tylko tak jakby taka bulwa jeszcze wchodząca do środka - oczywiscie powiedzial, zeby tym absolutnie sie nie martwic, bo tak bywa i ze to po prostu urodzę z dzieckiem..ale fakt przejmuje się tym "tworem- potworem " ..... juz oczywiscie naczytałam się roznych "fajnych " rzeczy w necie i spac nie moglam...... slyszalyscie o takich przypadkach?
a generalnie synalek zdrowy, urósł, odpoczywał sobie ssał palca serduszko, itp wszystko ok. waży 170r - czy nie za dużo jak na 16tc?? w necie napisace 80g ale lekarz nic nie powiedział ze olbrzym ... tylko podal wage i ze okWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:58
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Izulala dobrze, że lekarz tak dokładnie sprawdza czy wszystko ok A co do wagi, mój w
17 tyg skończonym ważył 187 g, wydaje mi się ,że zawsze są jakieś ,,widełki '' i jeśli lekarz uważa , że jest ok to nie ma czym się martwić
Co do szyjki, staraj się nic nie dźwigać, jak najmniej jeździć autem, odpoczywać i będzie dobrze
A jeśli masz takie obawy ( o skróceniu szyjki ) to może lepiej przerwać pracę Wiesz, bardziej byś się wysypiała, na spokojnie... Hmm sama nie wiem co doradzić
Ja lecę zaraz do poradni, zobaczymy co mi powiedzą -
Izulala, przy problemach z szyjką, słyszałam, że trzeba dużo odpoczywać, leżeć..
Może warto już spasować z pracą, którą lubisz i po prostu już leżeć placuszkiem?
Ważne, że synuś rośnie jak na drożdżach.
Nic tak nie cieszy matkę jak pomyślny rozwój maleństwa;)
Asiu, a czy 3/4d dr Przybyłowicz ma takiego koloru pomarańczowego/żółtego?
Paula, trzymamy kciukasy..
P.s mam sentyment do Szpitala Miejskiego.
-
Izulala wierz lekarzowi on napewno dobrze wie ja 20 sprawdze ile ma moja fasolka w 16+2 to tez ci napisze. Jesli lekarz nie dal zwolnienia to chyba wszystko ok. No i tak jak Paula mowi najwazniejsze to nie dzwigac i jeszcze nie stresowac sie. Gdyby bylo zle to pewnie by ci zalozyli szew. Tak Wesolek, on ma w takiej jakby sepii. Ja jakos do Wojewodzkiego Juz tam rodzilam (12 lat temu :o ) plus moj lekarz stamtad wiec chyba juz pojade tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:33
-
No właśnie, chodziło mi o formę Sepii;)
Ciekawe ile milionów bierze "od nie jego" pacjentki za to usg?
Miałam raz badanie hsg w Wojewódzkim.
Są tam miłe położne i pielęgniarki
U mnie w 17 tygodniu psiocha ważyła 160 gram, potem w około 19 226, a teraz 20,3 340 gram.
Lekarka wspomniała, ze albo będzie drobniutka,albo urodzi się młodsza, bo to młodsza ciąża o 5 dni. -
No i po wizycie. Powiem Wam, że jestem BARDZO MIŁO ZASKOCZONA. Pani dietetyk, hmm czułam się jak u koleżanki na pogaduszkach Super miła, na każde pytanie odpowiadała.
Pan Diabetolog miły, ma każde pytanie odpowiadał bez żadnego ale
No ale niestety stwierdził cukrzycę, zlecił kilka badań w labolatorium, dostałam glukometr i od dziś dietka. Nie wiem jak dam radę nie jeść tego co lubię i kiedy chcę Ale dla maleństwa wszystko, nie chcę urodzić dziecka 5 kg I sama też przybieram, także się przyda. Ehh -
Że my nie wybrałyśmy się do Poradni, co Paula. Masz Ci los;)
Paula, ale tam spokojnie z tym jedzeniem;) Sama stwierdzisz, na co możesz sobie pozwolić
Pofolguj czasem
Cukrzycę stwierdzili Ci na podstawie nieprawidłowej glikemii na czczo, czy nietolerancji glukozy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:39
-
Wesołek chodzi o glukozę na czczo i niby za mocny wyrzut insuliny po godzinie i po moich objawach na głodnego ( kołatanie serca, spłycony dech, zawroty głowy ) . Dziś głodna byłam tak serce mi waliło, akurat badanie miałam ehh ale tak mam ostatnio myślałam że to normalne
Noo na spokojnie postaram się, będę kontrolować i patrzeć jak reaguję na jakie posiłki -
dziewczyny z tym cukrem jest tak ze ja naczczo nigdy nie przekraczam a ostatnio po sniadaniu trzech kromkach chleba orkiszowego z masłem i jedna z nutella i dwie z dżemem plus piątus bananowy i słodka herbata dało mi 96. wiec jak to powiedział pan lekarz w poradni wojewódzkiej jedne sa chude i nic nie mogą a jedne mimo zesa chude moga wszystko.
A mam pytanie dla tych co codza do doktora P. nie jest on mrukowaty? sama do niego chodziłam ale po tym jak mnie nastraszył - niesłusznie zreszta i odwiedziłam innych lekarzy to powiem ze to co on robi za cene wizyty i jak sie zachowuje to nie jest tego warte. -
Bruśka cały czas się cieszę, że poszłam jednak do miejskiego...
Mi mówił że zasada póki co jest taka : na czczo nie więcej jak 90, godzinę po posiłku nie więcej jak 120. Więc wynik 96 u Ciebie po takiej wyżerce to chyba bardzo dobrze
Ja dziś po obiedzie miałam skok na 128, bolała mnie głowa i się strasznie czułam, a jadłam gotowaną pierś + brązowy ryż + kapusta kwaszona i brokuły na parze. Hmm sama nie wiem, wszystko zapisuje w czwartek go podpytam