Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Choruje na hashimoto i przy tym często towarzyszy pcos lub ogólnie brak Owulacji. Będąc na wizycie gdzie byłam już w około 19 dniu cyklu stwierdził że owulacje u mnie nie zachodzą i ze daje mi pół roku. Mówię że robię testy i są negatywne to powiedział abym testy odpuscila bo na co to komu. Gdybym odpuscila to za 36 dni bym nie spotkała się z moim synem. Owulacja przyszła tylko ze w 32 dniu cyklu. A to co mi naopowiadal i jak mnie nastraszyl i ile dni przeplakalam to moje.
-
Bruśka wow, to rzeczywiście... Ja byłam też u tego pana tylko raz, jak rok się starałam z mężem i nie mogłam zajść w ciążę. Stwierdził, że skoro od 2012 roku byłam w 3 ciążach to tak dobry wynik, że na pewno muszę starać się po prostu dalej. Jasne
Poszłam do innego dał skierowanie na HSG i jak się okazało jajowód ( mam jeden) był nie drożny. I zaszłam od razu w cyklu z Hsg.
-
Bruśka no u mnie podobnie było ehh
A nie wiedziałam że Jaś u Ciebie też
Asia no właśnie ma dobre opinie, dla tego zapisałam się do niego z wielką nadzieją...A ten nic nie pomógłAle na szczęście trafiłam do takiego, co wiedział co robić
-
Czesc
a co tu taka cisza? Ja jestem po wizytach wszelkiej masci. U ginekologa wszystko ok Julia zostala Julia. Ma 10,19cm CRL chyba jest z tych mniejszych. Mam zdjecie 3D ale jeszcze nie opanowalam wrzucania tu fotek. Jestem tez po wizycie u genetyka mam opracowane to USG z 13 yygodnia i wszystko w normie, testy Papp-a tez dobrze. Za 4 tygodnie bede miala podwojne polowkowe raz u mojego gina raz u Hoppe dzien po dniu wiec znowu czekanko
-
Właśnie też się dziwię Asiu, że dziwnym trafem w Olsztynie taka cisza;)
O, to świetnie, Julia jest JuliąMoże to będzie słodka kruszynka;)
Jeśli chodzi o wrzucanie fotek, to jest taka stronka pokazywarka.pl
Reszty nie znam;)
A powiedz, jak to możliwe, że będziesz miała podwójne połowkowe?
Sama chcesz u Hoppe, czy Twoj lekarz Cię wysyła? -
No ja miałam polowkowe też dwa razy. Bo mój lekarz prowadzący też dokładnie bada tylko testu paap nie robi.
A cisza może dlatego że mi już ciężko. I coraz bardziej obawiam się rozwiązania mały chce mi zebra wyjąć zgaga jak była tak jest. Zmęczona już jestem. -
Jakos moze jutro postaram sie wstawic bo fajnie wyszlo zdjecie
A no akurat za 4 tygodnie mi wypada moja wizyta u mojego kontrolna wiec on i tak po swojemu te polowkowe zrobi a na fundusz juz jestem umowiona do Hoppe. No i jestem bardzo zadowolona z tej pani genetyk bardzo mila osoba i wszystko dokladnie wytlumaczyla.
Bruska masz te okropne palace bole zeber? wspolczujew kazdej ciazy mnie to lapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:43
-
Jakoś tak się ulozyl że jak tylko się polizylam to od razu siku. Do tego zgaga mimo że zdążyłam wziąć rennie i potem czkawka. Ma tak micne czkawki i długie że po wszystkuch narządach się rozchodzą. A jak się tak co 5 min wstaje to się wybudzasz. Dziś trochę porobilam jeszcze na spacer się wybiorę więc może jakoś pospie. Takiego lenia miałam dziś ze wstałam niby jyz o 6;40 śniadanie robić ale z łóżka całkiem się o 13 wykulalam.
-
Hej dziewczyny! Moze cos nie zrozumiałam. To wy mialyscie te polowkowe prenatalne u hoppe i tutaj znow byl test pappa robiony??bo w 13tyg tez przecież byl. Ja ide do lekarza 10 lutego będzie polowkoe i do hoppe na polowkowe 15 lutego
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
A nie polowkowe to bada serce przepływy w tetnicach narządy patrzy na żołądek pęcherz itp. Jak robisz u hoppe to na płycie całe badanie dostaniesz ale doktor gowielewicz też Ci zrobi. Tylko że bez płyty. I wiadomo jak będzie coś mu się nie podobać a wizytę będziesz miała przed hoppe to Cie odeślę do niego. Ja tak miałam bo przeplyw w tętnicy mu się nie podobal i na konsultacje szłam.
izulala lubi tę wiadomość
-
Nie izulala test PAPPA jest robiony raz ale 2 tygodnie czeka sie na wyniki i wtedy z wynikami USG z 13 tygodnia i wynikiem PAPPa lecisz do genetyk na konsultacje a w 20 tygodniu badane jest echo serca plodu i ocena wszystkich narzadow.
izulala lubi tę wiadomość
-
Bruśka wrote:A nie polowkowe to bada serce przepływy w tetnicach narządy patrzy na żołądek pęcherz itp. Jak robisz u hoppe to na płycie całe badanie dostaniesz ale doktor gowielewicz też Ci zrobi. Tylko że bez płyty. I wiadomo jak będzie coś mu się nie podobać a wizytę będziesz miała przed hoppe to Cie odeślę do niego. Ja tak miałam bo przeplyw w tętnicy mu się nie podobal i na konsultacje szłam.
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Bruśka a ty juz niedługo rodzonko;) masz stresa przed porodem?-bo ja na sama mysl to ciarki mi przechodzą. Mnie mlody od ok tyg zaczal lekko kopać- takie stukanie ... ale przed chwila maz polozyl reke jak mu zafasolił 2razy haha! Super uczucie!!! Mowie ze dostał wlasnie chyba z półobrotu;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 21:02
Oj, tak Bruśka niebawem zobaczy swoje maleństwo;)
Też już mam małego stresika.
Ale kazda z nas musi przez to przejść
Kurczę, muszę naprawdę przejść się do Hoppe. Musi być faktycznie dobrym specjalistą
Tylko zastanawiam się czy iść na 4d w formie Sepii dopiero w 30 tygodniu?
Jak proponujecie?
A powiedzcie proszę, jak to jest w przypadku ostatniego usg między 28 a 32 tygodniem bodajże.
Płaci się za to?