X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prenatalnych mam tylko płytę. Wańczyk mi daje zdjęcie prawie za każdym razem (ostatnio nie dał).

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie jestem ciekawa opinii na temat oddziału Malarkiewicza... moj gin poleca... ale ja nie jestem przekonana bo nie bywam w Olsztynie od 4 lat i nie jestem na bieżąco, wiadomo...
    Kurcze moze jednak Miejski? byłam zadowolona... tylko czy mnie przyjmą jako "przyjezdną"?
    U Malarkiewicza warunki sa super, bez porównania myślę a jak z kadrą i poziomem usług to pojęcia bladego nie mam... tam mialam po drodze, przed Olsztynem skręcam i jestem, nie musze przez miasto lecieć... nie wiem, jestem trochę poddenerwowana samym porodem bo daleko mam do porodówki, ot co :/ Poród 2go dziecka zajął mi... godzinę... :/ a teraz mam godzinę drogi samochodem... plus formalnosci na IP, jakies korki...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj godzine? To moze byc podobnie :D jest ryzyko :) Przyjac to musza wyjscia nie ma. Nie jestem pewna ale moja ciotka piata woda po kisielu jest szefowa poloznych w Lidzbarku ale moze byc ze to w Dzialdowie hmm dopytam sie jej. Wiem ze tam kiedys dzialala jakas super szkola dla poloznych wiec moze tam jest dobra opieka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:00

klz9df9hph2l42tn.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Lidzbarku Warmińskim nie ma porodówki ani ginekologa w szpitalu :/ o poloznych nie slyszałam :) moze to ten drugi Lidzbark? :)

Myslisz ze musza mnie przyjąc w Miejskim? byloby super

Godzinę :) bylam przed terminem 2 tygodnie, cos mnie ćmiło wiec podjechalismy na izbę
    :) o 8 popijałam herbatkę, zadnych konkretnych bóli, lekkie ćmienie troszkę jak przed @, bylam pewna ze do domu zaraz jadę ;) o 9 zaczęło boleć... o 10 córka byla juz na świecie :) SN :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:11

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa zazdroszcze!!!! Ja bym dojechala z moim porodem do krakowa i spowrotem :/ Mysle ze musza przyjac ale warto dopytac. Bede niedlugo gadac ze znajomym ginem stamtad i wypytam o te porody tam jak to jest. Mnie kusi ich jednoosobowa sala ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:19

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która tu najdalej w ciąży? Przetestuje Malarkiwicza dla reszty :D

Asia_30 lubi tę wiadomość

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasciwie to Bruśka gdzie rodzila? Nie pochwalila sie? Nastepny w kolejce chyba Wesolek :D

klz9df9hph2l42tn.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, niebawem Pan W. przestanie dawać zdjęcia. Zresztą,będzie dawał tylko te, które posiadają rozpiskę np. wymiarów brzuszka, główki, itd..

Kurczę, chciałabym zdjęcie, abym mogła powiesić. Ale płytka to też świetna sprawa.
    Oj, chyba ja jestem następna w kolejce..brrr..
    Nawet nie chcę myśleć.
    Wybieram Wojewódzki, zwłaszcza ze względu na to, że prawdopodobnie będę miała cc. Ale Pan W. coś kręci głową;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:19

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, czyżbym była per Pan:):) hahaha;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe sorry jakos tak mi sie napisalo bardziej gramatycznie mniej plciowo :D Wesolek poprostu popros Hoppego o fote i napewno ci nie odmowi w kazdym USG a w tym jego super hiper wypasionym jest opcja wydruku takze luzik ;) Ech ja juz mialam plan ustalony przynajmniej w glowie ze naturalnie a teraz mysle nad ta nieszczesna cesarka no ale jeszcze mam dlugi czas na przemyslenia :) Widzialam te babki po cesarce co chodzily z nosem przy podlodze zgiete ale ja tez chodzilam na czworakach po porodowce z bolu no nic zobaczymy ;) Malarkiewicza zupelnie nie biore pod uwage jakos nie jestem przekonana zreszta to moj czwarty porod i z doswiadczenia powiem wam ze rodzic to jest w ogole hujowo nie wazne gdzie hehehe wazne zeby bezpiecznie bylo

klz9df9hph2l42tn.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, przecież śmieję się z tego;):) Płciowo pasuje do nazewnictwa:)
    Ale miałabyś predyspozycje do cesarki?

Wiecie, ja też jakoś nie chcę iść do Malarkiewicza. Nawet nie brałam go pod uwagę.
    Miejski jest względny i jakoś taki przyjazny..

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiechnę się pod wąsem do Hoppego, to może mi rzuci na twarz kawałek zdjęcia;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też jestem z Olsztyna więc się przywitam. Jestem aktualnie w 14 tyg. Też rozważam miedzy Malarkiewiczem a Miejskim. 3 moje koleżanki rodziły u Malarkiewicza i chwalą (2 naturalnie, jedna cc). Miejski natomiast jest w pierwszej 10 szpitali w Polsce, ma pewnie więcej sprzętu w razie powikłań i mam tam bliższy dojazd.

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mi doktor powiedzial szkoda by bylo po 3 porodach naturalnych robic cesarke ale jak sie zdecyduje to bic sie z nami nie bedzie ;) . Czesc Penelope30 ale nas tu sie duzo zrobilo!

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Witam, też jestem z Olsztyna więc się przywitam. Jestem aktualnie w 14 tyg. Też rozważam miedzy Malarkiewiczem a Miejskim. 3 moje koleżanki rodziły u Malarkiewicza i chwalą (2 naturalnie, jedna cc). Miejski natomiast jest w pierwszej 10 szpitali w Polsce, ma pewnie więcej sprzętu w razie powikłań i mam tam bliższy dojazd.

Miejski? A nie Wojewódzki?

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ja rodziłam dwukrotnie w Miejskim i jestem zadowolona :) Malarkiewicz kusi nowością... i chyba tylko tym :/

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Miejski? A nie Wojewódzki?
    No właśnie chyba Miejski, on zwykle dobrze wypadał w rankingach, lata temu ;)
    Ostatni raz bylam tam 10 lat temu ale warunki byly swietne, pojedyncza tzn 1osobowa sala porodowa, z wanną... calkiem przyzwoicie, wszystko ładne, czyste....
    Wojewódzki jakos mnie nie zachęca... ale nie byłam, po prostu jakos tak, na dzien dobry ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    O jaaaa zazdroszcze!!!! Ja bym dojechala z moim porodem do krakowa i spowrotem :/ Mysle ze musza przyjac ale warto dopytac. Bede niedlugo gadac ze znajomym ginem stamtad i wypytam o te porody tam jak to jest. Mnie kusi ich jednoosobowa sala ;)))
    Będę wdzięczna :) ja obie ciąże prowadziłam u dr. Gimeły, świetny lekarz i z Miejskiego wlasnie ;) fajnie by bylo gdyby mnie przyjęli...

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie Miejski w pierwszej dziesiątce ale nie pamiętam z którego roku ranking chyba 2014. Taka galeria była. I na jakimś forum czytałam dużo negatywów na Wojewódzki, szczególnie Panie które rodziły parę lat wstecz. Na stronie rodzić po ludzku też Miejski wypada lepiej. Może jakbym tam miała lekarza to co innego, ale mój nigdzie nie ma praktyki więc tym się nie mogę sugerować.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna koleżanka radzi mi znaleźć położną i opłacić, mówi że warto. Tylko ona rodziła w Warszawie a tu wszystkie koleżanki nie brały tylko która akurat miała dyżur i się zastanawiam. Może ktoś zna jakąś godną polecenia od Malarkiewicza lub z Miejskiego? Niby jeszcze trochę mam czasu ale już nie wiem gdzie się zapisać na szkołę rodzenia. Bo dobrze by było już tam chodzić gdzie chcę rodzić i poznać te położne. W Miejskim kusi o tyle że za darmo. U Malarkiewicza 300zł.

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ