X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Lucynka Nowa

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :-) Może orientujecie się w jakich godzinach przyjmuje Hoppe w poniedziałek? Dzwonił do mnie wczoraj w celu potwierdzenia godziny - wyrwał mnie z drzemki i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co do mnie powiedział ;-)

p19uk0s35f0u0c3v.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę prywatnie, poczekam jeszcze ze dwa tyg.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja jeśli chodzi o prenatalne to polecam Ewę Szwałkiewicz Warowicką, ona robi USG prenatalne razem z Hoppe w wojewódzkim tylko różni się od niego tym że jest miłą babką ;) a poza tym specjalizuje się w echo serduszka płodu.
    Tak, to prawda;)
    Byłam u Pani Ewy 2 razy;) Faktycznie przesympatyczna kobietka;)

Lucynka, nie mam pojęcia od której pracuje Hoppe, ale napisz mu smsa. Mi kazał ostatnio napisać smsa;) I do mnie oddzwonił. Nieważne, że około 22, ale dobra;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja jeśli chodzi o prenatalne to polecam Ewę Szwałkiewicz Warowicką, ona robi USG prenatalne razem z Hoppe w wojewódzkim tylko różni się od niego tym że jest miłą babką ;) a poza tym specjalizuje się w echo serduszka płodu.
    Tez się do niej wybieram :) umawiałam się do Hoppe a okazało się że w godzinach w ktorych mi pasuje przyjmuje wlasnie dr Szwałkiewicz :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Lucynka Nowa

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wesołek, sobota i nie chciałam mu głowy zawracać ale zrobię jak piszesz :-)

p19uk0s35f0u0c3v.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, sms jest najmniej "natrętny i bezpieczny";)

Z Panią Ewą można pogadać, popytać.. Zawsze powie coś miłego i uspokajającego;)

A Hoppe, mam rozumieć, jest mało przyjemny?
    Pierwszy raz będę miała z nim do czynienia..

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tylko z pania Ewa jest teraz (przynajmniej u mnie byla) doktorantka nooo kariery w tym zawodzie przynajmniej prywatnie to ja jej nie wroze :/ Jest z niej juz poltora profesora :D Pani Ewa dopiero przychodzi na koniec badania i sprawdza czy wszystko ok. Wesolek Hoppe jest bardzo przyjemny tylko ma jedna wade hehehe belkocze pod nosem trzeba sie naprawde skupic zeby go zrozumiec ;)

klz9df9hph2l42tn.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to niedobrze..
    Bo jednak jak P.Ewa bada, to lepiej od początku do końca.

Może doktorantka jest na stażu/praktyce?:)
    Zobaczymy jak to będzie z Hoppe.
    Jak odpowiedziałam w telefonie " słucham", to doktorek nie wiedział co odpowiedzieć;) Chwila konsternacji;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Hoppe miałam raz do czynienia ;)Wrażenia średnie, ale fakt sprzęt ma super :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    Kurcze tylko z pania Ewa jest teraz (przynajmniej u mnie byla) doktorantka nooo kariery w tym zawodzie przynajmniej prywatnie to ja jej nie wroze :/ Jest z niej juz poltora profesora :D Pani Ewa dopiero przychodzi na koniec badania i sprawdza czy wszystko ok. Wesolek Hoppe jest bardzo przyjemny tylko ma jedna wade hehehe belkocze pod nosem trzeba sie naprawde skupic zeby go zrozumiec ;)
    Taka czarna? Jak byłam tam 2 lata temu to też ona robiła mi USG a później doszła Ewka. Moim zdaniem każdy musi się uczyć, a ja jakoś nie miałam do niej zastrzeżeń. Ja tam byłam co tydzień przez kilka tygodni na echo i był akurat Hoppe na plotach, co ja się nasłuchałam że ile to kasy, że jak oni wytlumacza w NFZ że ja byłam tyle razy i że mam iść sobie do poradni patologii ciąży ble ble ble. A Ewka i tak postawiła na swoim i delikatnie dała mu do zrozumienia że mam przychodzić i tyle :) Jednym słowem bufon i dupek a chciałam u niego ciążę prowadzić i dzięki Bogu wybilam sobie ten pomysł z głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek wrote:
    Kurczę, to niedobrze..
    Bo jednak jak P.Ewa bada, to lepiej od początku do końca.

Może doktorantka jest na stażu/praktyce?:)
    Zobaczymy jak to będzie z Hoppe.
    Jak odpowiedziałam w telefonie " słucham", to doktorek nie wiedział co odpowiedzieć;) Chwila konsternacji;)
    Wesołek spokojnie przecież pani dr wszystko sprawdza, nie ma mowy żeby coś schrzanila ta doktorantka ;)

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) mogę się do was przyłączyć? :) jestem na początku ciąży -6 tydz. Orientujecie się może, czy jest jakiś dobry ginekolog na NFZ na jarotach lub w okolicach? Nagórki, pieczewo?

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka taka mloda chyba nie czarna taka bardziej rudawa? W kazdym razie w ciazy jest teraz na oko 30 tydzien ;) Wiem ze ma na imie Karolina. Witaj Bajka91! nie pomoge ci nie jestem z Olsztyna :) Jezdze do Olsztyna ale prywatnie.

klz9df9hph2l42tn.png
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie mogłam znaleźć nikogo na NFZ i już zapisałam się prywatnie i jeśli będę zadowolona z pierwszej wizyty, to pewnie już nie będę zmieniać lekarza.

Asiu, powiedz mi, jakiego lekarza wybrałaś? Domyślam się, że za wszystkie badania zlecane przez lekarza trzeba płacić. Ile kosztowały Cię badania pierwszego trymestru?

I jeszcze jedno. Miałaś już badanie obciązenia glukozą, czy to badanie dopiero przed Tobą?

Przepraszam za te wszystkie pytania :P Byłam już w ciąży, ale wtedy chodziłam na NFZ, dlatego nie znam cen różnych badań :)

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie jakby sie mocno scisnac to wszystko jest za darmo :) Jest norweski program ktory refunduje badania krwi potrzebne w ciazy (wypelniasz ankiete dostepna w laboratorium szpitala miejskiego) A USG pierwszego trymestru tez mialam na Fundusz poprostu moj lekarz dal mi skierowanie cos tez slyszalam ze w miejskim szpitalu robia usg za darmoche wlasnie tez z tego programu. Z cukrem zasadniczo jest tak ze na pierwszej wizycie dostaniesz skierowanie na glukoze na czczo jesli wyjdzie dobrze to luzik i krzywa cukrowa robisz w 24 tygodniu ciazy jesli na czczo wyjdzie zle to od razu robia ci obciazenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:31

klz9df9hph2l42tn.png
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o tym programie norweskim, ale chyba będę musiała się dowiedzieć :). Ginekolog, do którego zapisałam się prywatnie pracuje też w szpitalu wojewodzkim. W pierwszej ciąży wszystkie badania robiłam w ramach NFZ. I nurtuje mnie jak juz bd z ta glukoza prywatnie. Czy dostanę skierowanie do szpitala na wykonanie tego badania i bd musiała za nie płacić, czy bd mogła wykonać je w ramach NFZ. Nie wiem czemu tak się uczepilam tej glukozy :)

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Bajka. ja chodzę prywatnie. Jakoś nie mam zaufania do lekarzy na NFZ. Mi lekarz dał tą ankietę z funduszu norweskiego i wysłał z tym do laba w Miejskim. Wszystko było za darmo, glukoza mocz itd. Wejdź na stronę szpitala miejskiego i poczytaj albo zapytaj lekarza już na wizycie.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Widzę że temat o szpitalu. Rodzilam w wojewodzkim ale jest to tak ze ciężko się dostać. Ze mną na przyjęciu na IP była dziewczyna i ja odeslali mnie może zostawili że wzg na lekarza prowadzącego bo tam pracował ale akurat z moim szczęściem był na urlopie. Co do malarkiewicza moja polozna mówi że ciężko u nich z czymkolwiek i na wypis można czekać z 2 tyg. Po ostatnich wydarzeniach chyba tam bym nie rodziła jeśli czytalyacie o dziewczynie że świńska grypa która rodziła i zmarła to właśnie tam. A porodowke miejskiego możecie obejrzeć zapisując się do bezpłatnej szkoły rodzenia tam prowadzonej bo jest zwiedzanie oddziału powiem tam ze mnie nie Urzekła i nogami i rexami bym się broniła. Dodatkowo sale poporodowe ciasne bardzo bo tam ciągle remont. W wojewodzkim sale są 2 i 3 osobowe a jedynki są przeznaczone głównie dla mam z wczesniakami lub blizniakami. Ogólnie fajnie bo łazienka tuż przy pokoju i nie trzeba czekać w kolejkach. Przypada N taka łazienkę Góra 3 osoby a w miejskim łazienka na dwie sale więc przy oblozeniu i na 6. Wojewodzi odremontowany fajne nowe wygodne łóżka tylko niektory personel moglbybyc lepszy. Nie mówię że wszyscy ale poszczegilne osoby. Wybór należy do Was.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystkie badania w miejskim zrobicie za darmo wypełniając te zlecenie że stolika i nie trzeba nawet tak długo stać w kolejce co w wojewodzkim bo w miejskim dostaje się szybsze numerki z racji ciąży. A co do usg prenatalnego aby było za darmo to chyba musi wyjść w wywiadzie rodzinnym że były lub są wady w rodzinie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ