Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny macie może jakies dokładniejsze informacje na temat projektu norweskiego dotyczacego badań przyszłej mamy i dziecka do 12 mca życia? wiem, że projekt dotyczy nie tylko miasta Olsztyn ale i powiatów sąsiednich... nie wiem natomiast jak skorzystac z tego projektu? podpowiecie?
-
nick nieaktualny
-
Pobralam sobie ten formularz... wypełnię, zaznaczę badania któe chcę wykonać (dołączam skierowanie od lekarza?) i z tym formularzem jade do Olsztyna, tak?
Tu w Lidzbarku jakos cicho w tym temacie... nikt nic nie mówi, nikt nic nie wie... prywatny lekarz daje skierowania, dziewczyny płaca za kazde badanie... szkoda ze tak to tutaj wyglada
Bywam w Olsztynie, więc myslę że mogłabym skorzystac -
Dokument możesz pobrać, ewentualnie na miejscu leży na stole. Wypełniasz bez skierowania;)
I koniecznie miej przy sobie wypełniony dokument, bo przekazujesz go Pani, która pobiera Ci krew.
Ale najpierw idziesz z tym dokumentem do Pani w recepcji. Ona drukuje Ci numerek.
Nie znaleźli;))
Na 90% miał być syn;) -
Tak właśnie jak piszą dziewczyny. Skierowania nie trzeba. Weź też pojemnik z moczem do badań, bo też są w tych darmowych. Wypełniona kartę dajesz w rejestracji i dostajesz nr ekspresowych, wchodzisz z moczem i tam Ci krew pobiorą. Jak dużo pozaznaczasz to dużo fiolek Ci pobiorą. Mniej więcej fiolka na 3 badania. W Miejskim laboratorium to robisz. Czynne 24/h tylko część badań wiadomo na czczo i mocz poranny.
-
Hejka Dzis zauwazylam na pepku rozstep niby nie jest jakis wielki i dam sobie z nim rade ale... co bedzie jak on mi sie powiekszy :o czy jest jakis sposob zeby on juz sie nie rozszedl dalej? Juz mam nawet glupie mysli czy nie uzyc plastrow sciagajacych Ratunku
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:No nie wiem jeśli będzie wszystko w porządku i ciąża donoszona ja mam zamiar u Malarka, ale tylko dla tego , że pierwszego syna tam rodziłam w 2014 r i byłam bardzo zadowolona z opieki no i położna trafiła mi się na prawdę dobra
DMR a do jakiego lekarza chodzisz? Mój pracuje i w Malarku i w Wojewódzkim. No i mamy bardzo podobny termin ja mam na 16 czerwca
Ja chodzę na Wańkowicza do dr Łaganowskiego.
Niby w Wojewódzkim mamy rodzinę ale jakoś tak nie lubię korzystać z rodzinnych relacji, od początku chciałam do Malarka ale kurcze ostatnio ta sytuacja i niektóre opinie troche mnie przestraszyły. To moja 1 ciąża i wszystko jest jedną wielką niewiadomą
PozdrawiamJa jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
-
Dziewczyny co u Was? Jak samopoczucie? ?? Mi minęły bole pachwin, rwanie i klucie ,) jest lepiej. Mam chyba zawalone zatoki bo glowa mnie boli 4dzien i nos suchy zawalony . Psikam sobie woda fizjologiczna to chociaż nawilzam...... mam nadzieje ze minie. We wtorek iee do gina na kontrolę mam nadzieje ze będzie ok. I szyjka ze sie nie skróciła.
Pozdrawiam Was serdecznie:)
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Hej dziewczyny. Wiecie może czy laboratorium w miejskim jest czynne w weekendy? Musze zrobić badania pierwszego trymestru, a teraz mam dziecko chore w domu i w tyg za bardzo nie mam jak, bo narzeczony pracuje..
Izulala, ja też mam teraz chore zatoki i dobre są inhalacje z soli fizjologicznej oraz nasivin. Nie wiem jak w późniejszej ciąży, ale nasivin mogę używać przez 4 dni.
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g