Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do położnej to na warsztatach poznałam panią Iwone Kaczyńska przemiła babka będzie z Wami rodzić gdzie tylko będziecie chciały ona dojeżdża do Was nawet do innego miasta i w dodatku jeszcze macie z nią kilka wizyt domowych. Wpiszcie w Google i będziecie miały jej stronę. Powiem tak przy moim pierwszym i tak ekspresowym porodzie byłoby wyrzuceniem pieniędzy. Jakoś nie mam traumy i wszystko poszło trochę za wcześnie o 3 tyg to może i dlatego bo się nie spodziewałam i poród był ekspresowy. Więc jeśli naptawde chxecie to może warto ale też nie wiadomo jak to wyjdzie w ostatniej chwili.
-
A i co do porodów w wojewdzkim to przyjmują w pierwszej kolejności ciążę powiklane tzn z cukrzyca chora tarczyca ciążę wczesne itp i nie jest tak ze chce tam i już bo jak jest oblozenie jak było w dniu kiedy rodzilam to nie ma bata i nie wezmą. A jak powikłań nie macie to będą odsyłać do miejskiego i nawet lekarz prowadzący nie pomoże.
-
nick nieaktualnyAsia_30 wrote:Anoolka taka mloda chyba nie czarna taka bardziej rudawa? W kazdym razie w ciazy jest teraz na oko 30 tydzien Wiem ze ma na imie Karolina. Witaj Bajka91! nie pomoge ci nie jestem z Olsztyna Jezdze do Olsztyna ale prywatnie.
-
Bruśka wrote:A i co do porodów w wojewdzkim to przyjmują w pierwszej kolejności ciążę powiklane tzn z cukrzyca chora tarczyca ciążę wczesne itp i nie jest tak ze chce tam i już bo jak jest oblozenie jak było w dniu kiedy rodzilam to nie ma bata i nie wezmą. A jak powikłań nie macie to będą odsyłać do miejskiego i nawet lekarz prowadzący nie pomoże.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
Bruśka wrote:To widzę że ten sam zestaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:16
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Iza nie dotrwalam do wizyty żeby sprawdzić wody. Wizytę miałam na środę a we wtorek rano wody mi odeszły. Ja się czuję bardzo dobrze. Po ciąży mam 2 kg na plusie zero brzucha. A po porodzie 3 h już poszlam się umyć. Bardzo szybko poszło i bez zbędnych powikłań. Nie popekalam nie nacinali mnie miałam aby dwa otarcia. Z tym że raczej teraz tarczyca coś mi doskwiera ale muszę odczekać chwilę zanim zrobię badania. Mały jest słodki. Śpi a na karmienie trzeba go czasem budzić. Z tym że bywają momenty kiedy płacze ale musimy się siebie nauczyć. No i mamy dziś 3 tyg już.
izulala, Wesołek, Asia_30 lubią tę wiadomość
-
Bruśka super , że poszło bez nacięcia i pęknięcia
Penelope jak ja jeździłam to lepiej do miejskiego bo w wojewódzkim zwykle tak zalatani... Już 2 razy pojechałam do wojewódzkiego i zanim mnie przyjęli , to szybciej do miejskiego pojechałam.. -
Witajcie,my zaczęliśmy 26tydzień. I serce w rozterce a propo porodu. Lekarz prowadzący przyjmuje też u Malarkiewicza a z kolei w Wojewódzkim ginekologiem jest wujek mojego męża. Na początku chciałam tylko u Malarkiewicza a teraz gdy czytam różne komentarze już sama nie wiem. Pozdrawiam wszystkie Mamusie. Termin mam między 8 a 14 czerwca.Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
-
nick nieaktualnyU Malarkiewicza to co chwilę coś, nie wiem czy pamiętacie ale jakiś czas temu noworodek wypadł z inkubatora. Ja bym tam się bała rodzić bo w razie komplikacji zostaje się rozdzielonym z dzieckiem. Już nie mówiąc że z tą kobietą z grypą to pewnie za późno zareagowali.
-
No nie wiem jeśli będzie wszystko w porządku i ciąża donoszona ja mam zamiar u Malarka, ale tylko dla tego , że pierwszego syna tam rodziłam w 2014 r i byłam bardzo zadowolona z opieki no i położna trafiła mi się na prawdę dobra
DMR a do jakiego lekarza chodzisz? Mój pracuje i w Malarku i w Wojewódzkim. No i mamy bardzo podobny termin ja mam na 16 czerwca -
Anoolka wrote:Już nie mówiąc że z tą kobietą z grypą to pewnie za późno zareagowali.
PENELOPE w Miejskim podczas poprzedniej ciąży byłam 2 razy na IP, nie narzekam