X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała, że jej się mózg w ciąży kurczy ;) Właśnie przeczytałam coś pięknego :)
    „W 6 miesiącu mózg ciężarnej zaczyna się fizycznie kurczyć. Jest to redukcja zbędnych połączeń między neuronami, aby przygotować miejsce na stworzenie nowych połączeń odpowiedzialnych za miłość do dziecka i opiekę nad nim".

kattalinna lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się muszę przygotować na kurczenie mózgu bo to już niebawem :-D

Annie1981 lubi tę wiadomość

age.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilcia dziś kończy 3 miesiące :) Również dokładnie dziś, rok temu, zaczął się mój szczęśliwy cykl. 18go ostatnia @ i 18go, 9 miesięcy później, urodziła się moja księżniczka :)

[Cut]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 03:58

ktosiowa, Eni_gma, Dakota, Karoluś81 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, chyba jej się pluszak skurczył ;-) gratuluję 3 miesięcy! Zdrówka dla księżniczki :-D

Annie1981 lubi tę wiadomość

age.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie Emilka jest śliczna dziewczynka ! Pięknie rośnie, gratuluje :)

U mnie zastój z zakupami, mam wyprawkę szpitalna dla dziecka i siebie i to najważniejsze. W piątek lub sobotę wybieramy się po łóżeczko, wózek, fotelik itp.

Pewnie będzie tu teraz ciszej przed Świetami, ja jeszcze na pewno się odezwę.

Pozdrawiam Was dziewczyny

ktosiowa, kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość

Dakota
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia...

Ja dalej mam nie wyprane ciuszki dziecięce...

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, ciągle bez szafy? :-(

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle, ale żyje nadzieja, ze do końca roku je psosiadne.

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nielotka Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jeszcze przed śwętami :)

witam nowe mamusie , których jeszcze nie poznałam :) gratuluje rosnących brzuszków :)

Annie - śliczna córeczka :)

ktosiowa - nie przejmuj się ja dopiero przedwczoraj wrzuciłam pierwsze pranie :)a u mnie dziś 36 i 5 dni:) powód podobny do twojego - brak miejsca na przechowywanie :( komodę zamówiliśmy pod koniec listopada , miała być za 2 tygodnie a wczoraj okazało się ,że będzie dopiero na 27 grudnia :( z zamówienia zrezygnowaliśmy i kupiliśmy inna , mam nadzieje ,że pod koniec tygodnia dojdzie :)

wózek, fotelik jeszcze na strychu , łóżeczko stoi w sypialni i czeka na skręcenie :) jakoś tym razem mi się nie spieszy :) remont poddasza miał byc skończony do końca grudnia , niestety ekipa sie nie wyrobi , jak dobrze pójdzie to może w lutym bedzie koniec :) ehhh

jutro jade ustalić termin cc i nachodzą mnie czarne myśli :( zaczynam sie bać :(

miłego dnia :) nie przepracowujcie się za bardzo przy świątecznych porządkach :)

Annie1981, Dakota, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Dakota Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ńielotka.

Dziewczyny jak Was czytam to zaczynam się stresować. Ja dopiero dziś kupiłam płyn do prania, a w ńedziele skończyło się malowanie. Lista zakupów nie skurczyła się od ostatniego czasu.

Dobra wiadomość jest taka ze byłam dziś na usg genet6cznym w 36+1 i wszystko jest Ok, póki co nic nie zapowiada przedwczesnego porodu, ale wiadomo, ze różnie może być. W sobotę idę na spotkanie z polozna. W ogóle to miałam ćwiczyć i masować krocze reguralnie i nic z tych rzeczy nie robię, może od świat mi się uda. Jutro muszę dokończyć sprzątanie choćby nie wiem co :)

nielotka, Annie1981 lubią tę wiadomość

Dakota
  • nielotka Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

dakota - super ze wszystko ok :)

u mnie termin już ustalony , jak dotrwam do mały pojawi się na świecie 8 stycznia :)
    tak wiec ściskam nogi i oby dotrwać :(

ps. komody dalej nie ma :)

ktosiowa, Dakota, kattalinna lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota. Cieszę się, że wszystko na USG jest ok. O przedwczesnym porodzie w ogóle nie myśl, wszystko będzie dobrze :)

Dakota lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nielotka, powodzenia i oby do 8 :-)

Dakota, Ty się nie stresuj, wszystko będzie dobrze i zdążycie spokojnie.

Ale ten czas leci! Wy już na porodówkę się szykujecie, mnie zaraz stuknie połowa :O a dopiero test był i kilka dni do wizyty ciągnęło się w nieskończoność!

Dakota lubi tę wiadomość

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze te szafy zrobią mi po świętach. Stolarz mnie wkurzył, ale nie chce mi sie nawet pisać... jak zrobią szafy, to 30, 31 grudnia siedzę i piorę, piorę, piorę, susze i prasuje...

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps cieszę sie, bo dostałam kombinezon na 68 cm... wiec już nic nie muszę Zygmusiowi kupować (kupiłam mu w lidlu kombinezon na 56, a potem przeskoczy w te 68 i bedzie git).

kattalinna, Dakota lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, to życzę Ci zajętej końcówki roku. Super by było, żebyś już odpoczywała, ale z dwojga złego to już lepsze pranie i prasowanie niż czekanie i nerwy, że nie zrobione...

ktosiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś wystraszyłam dziewczyny, pierwszy raz w sumie. Miałam dziś pierwsze ktg i pierwszy pomiar wyszedł z podwyższonym tętnem cały czas prawie 700,800. Lekarka tez się zmartwiła i już mnie do szpitala chciała wysyłać, choć ja się dobrze czuje. I zapytałam ja czy mogę zmienić pozycje z lewego boku na wznak lub prawy. No i położyłam sie na wznak ( niezbyt wygodnie mi się leżało na lewym, najmniej na nim leżę) i po kolejnych 20 minutach pomiaru już wszystko dobrze. Alarm odwołany bo ja i tak będę jutro w szpitalu bo mam wizytę na porodówce z polozna i mi zrobią ktg tak czy inaczej.
    Ale jej mina była taka ze naprawdę się wystraszyłam. Sprawdziła mi potem przepływy i wszystko idealnie. Nie wiem co to było, może ta pozycja.

Dakota
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero pierwsze ktg za tydzień :(. Za to wczoraj dałam ciała i zapomniałam nasikać do pojemniczka.... i potem ta próbka była pobrana nie tak jak trzeba... .Koniec końców, wyszły mi jakieś głupoty w tym moczu... i dzisiaj zwlekałam sie rano z łóżka i zamiast do łazienki poszłam do apteki po nowe pojemniczki.... potem prysznic, pobranie próbki, śniadanie i pojechałam uprosić, żeby zrobili mi odpłatnie badanie ogólne moczu, bo nie chce pokazać lekarce tych bredni... potem po karpia.... a teraz leżę.... ale już sie zbieram, bo mam do odebrania nowy odkurzacz (nie miał kiedyś tary sie popsuć)... i jeszcze chce kawę z McDonalda.... moze mnie pobudzi, bo od 3 dni jestem dętka.

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi oczywiscie chodziło o pomiar 170,180 :)

Ktosiowa ja ogólnie trochę się przemęczam w tej końcówce, kazała mi pic dużo wiec pije i poleguje teraz. Ale widzę, ze Ty tez się nie oszczędzasz na finiszu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 16:30

Dakota
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz idealny! :))))

Dakota, kattalinna, Annie1981 lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ