X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa <3

age.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa ale Cię trzymają te wymioty do końca. Współczuje Ci, ale pomysł, ze już niedługo (tydzień:) ) i nie będziesz już pewnie o nich pamiętać.
    Ja tez od czasu do czasu łapałam jakiegoś dola, mam nadzieje, ze u Ciebie tez to minie.

Dakota
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś na końcówce strasznie sie boję tych wymiotów... jak wcześniej dochodziłam szybko do siebie, to teraz te nocne są dla mnie straszne.... (właśnie od godziny nie śpię)...

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, to pytanie było już pewnie setki razy, ale co na to lekarz? Zwłaszcza teraz, zglaszalas mu, że Cię bardziej niepokoją?

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ktosiowa, to pytanie było już pewnie setki razy, ale co na to lekarz? Zwłaszcza teraz, zglaszalas mu, że Cię bardziej niepokoją?
    Jutro mam wizytę. Ogólnie na początku lekarkę wymioty cieszyły, bo to dobry objaw ciąży... i miały minąć. Teraz słyszę, ze taki urok tej ciąży i ze kolejna moze byc całkiem inna... Dodatkowo wszyscy mówią, ze super wyglądam... Ktosik tez pakuje, wyniki badań mam dobre...

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wymiotów sie teraz boję, bo jak często wymiotowałam, to za bardzo nie było czym.... a nawet jak było czym, to przeważnie leciało to co ostatnie. A teraz np w nocy to leci cały dzień od końca... wiec mega mnie meczy... np 10-15 mininut wiszę nad toaleta... a na końcówce to jedzenie jest już nadtrawione, pełne kwasów, wiec i gardło mnie po tym boli i mam uczucie, ze na końcu to wyleci żołądek ;)... a odgłosy sa takie, ze Stelaża budzą... raz sie tak wystraszył, ze był pewien, ze do szpitala bedzie mnie wiózł, tak mną poniewierali (w nocy z 30 na 31 grudnia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 23:23

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa powiem Ci, ze nie słyszałam jeszcze o takich urokach ciazy. Tzn zawsze mijały te wymioty moim znajomym w pewnym momencie. Ciekawe czy podczas porodu Cię złapie, oby nie!
    A jak ogólnie się czujesz? Mam na myśli czy coś się zbliża? Jakieś przeczucia? Ja nic specjalnego nie zauważyłam póki co, choć ktg już zapisało jakieś skurcze przepowiadające. Reszta bez zmian, szyjka jeszcze dluga, twarda i zamknięta.

Dakota
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boję, ze podczas porodu mnie dorwą wymioty (czasem tak mam przy mocnych bólach, wiec :///).

Co do porodu, to nic sie nie dzieje w tym temacie. Jutro mam ktg i wizytę, zobaczymy co tam słychać.

A dzisiaj mam urodziny, wiec Dziewczynki na koniec dnia stawiam torta i picollo.

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa Sto Lat! Wszystkiego najlepszego i oczywiscie lekkiego porodu Ci życzę, bez wymiotów :)

ktosiowa lubi tę wiadomość

Dakota
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, stóweczka :-) lekkiego porodu w stylu Hollywood <3

ktosiowa lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak urodzicie to dajcie znaka jakiegoś, plsss :-) nie mówię o lajfie z porodówki (choć nie powiem, to byłoby super) ale chociaż jedno zdanie po fakcie. No ja teraz ciągle zaglądam czy Greetta się odezwała i myślę czy wszystko ok. A wiadomo, że w moim stanie denerwować się nie mogę. Wy w razie nerwów jak zaczniecie rodzić to już możecie, ale mnie nie śpieszno.
    Dacie znać, nie? :-)

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy, damy...
    Chociaż mogą być opóźnienia w nadawaniu ;-).

Ps. wizyta przełożona na sobotę... (kółko się zamknie, bo przy wizycie serduszkowej też pani doktor zachorowała i wizyta była przeniesiona z czwartku na sobotę właśnie, a 2... owu miałam wcześniej niż w tradycyjnym cyklu 28 dniowym i BBF podaje mi datę porodu na 13.01.2018... więc podwójnie się zamknie kółko)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż ustalmy jakiś szyfr, napiszecie "juz" i będzie wiadomo że się zaczyna ;-) trzymam kciuki za wizytę. Ja też idę jutro, nadprogramowo w celu poinformowania mojego gina o wizycie na IP i nowych dolegliwościach. Mam wielką nadzieję, że zrobi też USG i może uda się na tym jego kalkulatorze potwierdzić płeć :-)

age.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Katalina tez o tym myślałam, czy w ogóle będę w stanie o czymkolwiek myśleć poza porodem, dzieckiem itp. Na pewno się postaram jak najszybciej dać Wam znać :)

Dzis byłam na wizycie, nadal szyjka długa, zamknięta i twarda, łożysko już się złuszcza a jednak dzidzia nie aż tak nisko jak ostatnio się wydawało. Tak wiec spokojńe czekam, po terminie mam mieć ktg 3 razy w tygodniu. U mnie tylko taka zmiana, ze od dziś boli mnie przy chodzeniu podbrzusze, tzn boli to chyba za dużo powiedziane, po prostu je czuje, coś jak zakwasy po przetrenowaniu, coś w tym stylu. Jutro mam ktg w szpitalu.
    Ach No i od dziś przytyłam równiutko 20 kg :)

Dakota
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na ktg (na drugim). Podobno skurczy brak... Młody najpierw spał, ale potem się obudził... tak żałuję, że tak mało go czuję przez to przednie łożysko :(.

Jutro wizyta o 11:30, zobaczymy co Pani doktor powie. Wg BBF jutro poród ;-). A waga: 12,4 kg na plusie.

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny nie mogę się spakować normalnie miejsca mi brakuje! Spakowałam wszystko co polozna kazała, ubranek więcej bo po 2 sztuki tych na 50 cm, No ale one najmniej miejsca zajmują. Kocyk ciepły, kombinezon i ubrania dla mnie to w ogóle pójdzie w rzucie drugim, czyli w dniu wypisania ze szpitala, a jeszcze kosmetyczka dojdzie. A ja już torby nie domykam! Ktosiowa jak u Ciebie z tym? Bo ja mam wrażenie, ze przesadziłam z rzeczami ale jest tam to co kazała polozna.

Dakota
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakota, masz po prostu za małą torbę ;-) ja będę pakowała dwie: jedną dla mnie, jedną dla młodej. I oczywiście zostawię stos awaryjny w domu, żeby mąż donosił w razie czego ;-)

Dakota lubi tę wiadomość

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 2 torby, szczególnie ze w szpitalu pierwszego wyboru nie potrzebuje nic dla Ktosika, wiec moze w ogóle nie ruszy z domu. Jeśli wyląduję w szpitalu nr 2, to stelaż ja dowiezie. W nosidełku mam przygotowane rzeczy na wypis Ktosika.

Mini kosmetyczkę muszę wrzucić w końcu do swojej torby, a w tej kosmetyczce i tak najważniejsza jest szczoteczka i pasta do zębów. I jeszcze cały czas zapominam o kubku i sztuccach....

W ogóle stwierdzam, ze dziewczyny z planowanym cc maja pod względem torby lepiej, bo po prostu dzień przed sprawdza listę i kropka... a ja w czasie to rozwlekam.

Dakota lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, jak to jest z tymi szpitalami: jedne dają wszystko, inne nic... To już na miejscu trzeba się orientować, prawda?

Ed: dziś była wizyta, córka zostaje córką :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 12:06

Dakota lubi tę wiadomość

age.png
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszylyscie z tymi torbami, ja faktycznie mam jedna, myślałam o walizce ze jakbym tak musiała sama do szpitala jechać to lepiej mi wieźć niż nieść ale w końcu przy torbie zostałam.. Byłam na ktg i pytałam polozna o laktator i te herbatki na laktację, powiedziała, żeby zabrać. Poza tym nadal spokojnie, zapis Ok, kolejny mam 16 coś czuje, ze mnie wtedy zostawia już, wiec muszę mieć wszystko dopięte.

Katalina gratuluję córeczki! Wspaniała wiadomość :)

Ktosiowa super pomysł z tym fotelikiem, tez do niego włożę to co na wypis, zeby mąż ńie zapomniał o niczym.

Ogólnie to mnie zgaga zaczęła męczyć od wczoraj. Kurczę tak na sam koniec mnie dopadła, ale tez przyznam, ze trochę namieszałem wczoraj smakowo. Mam nadzieje, ze to przez to, a nie ze teraz cokolwiek zjem to będzie palić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 15:48

Dakota
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ